Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No więc mój biedaczek gorączkuje dalej. Ostatni lek o 9 i póki co jest chlodniutki, niedawno zasnął. Spał do 8. Koło 2 w nocy miał wysoką gorączkę, dostał lek, ale biedny pojekiwał, wiercił się, u mamy na rękach było najlepiej. Dziś rano taka wielka, lejąca kupa, druga później malutka że śluzem. Wydaje mi się że antybiotyk by już działał ale może się mylę...nie wiem czy to jednak nie wirus. Wysypka znowu wyszła bardziej na udach. Jutro kontrola u naszej pediatry, z nią konsultowałam tylko tel bo nie było jej, a byłam u dwóch innych lekarzy. Zobaczymy co ona powie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 11:47
-
nick nieaktualny
-
Nynka u nas też aklimatyzacja w żłobku tak wygląda że na początku krócej i coraz dłużej. Nie ma dokładnie określonych godzin, mam być po prostu pod telefonem. Nie wiem czy w pierwszy dzień mogę iść z nim na salę. Muszę dopytać. W ogóle zaczynam się łamać z tym żłobkiem, ale też nie mam za bardzo innych opcji
-
cola
tak dziś o 17 mam prywatnie usg
jutro o 10:30 usg na nfz
jutro tez pewnie pojade do tego pierwszego oddac krew na sanco
wiesz co...crp wysokie-obstawiam bakterię, z tego tez powodu dostaliście antybiotyk
ale działanie leku widziałam jakby po trzeciej dawce-zakładając ze było co 12 (Patryk brał 3x antybiotyk)
żeby wyeliminowac alergie na lek-dla świetego spokoju kupiłabym inny ibuprofen
szkoda, ze mimo tylu wizyt u lekarzy nie dostaliście recepty i na lek przeciwgoraczkowy (np chyba kidofen, mieszanka paracetamolu i ibuprofenu)
no i za wskazówkami tandy zakładałabym nadal nop
po szczepieniu zakłada sie goraczke i tego samego dnia
ale jednak po mmr/priorix ta goraczka może być później
to czemu nie po waszej szczepionce?
oj
zdrówka zycze -
nie wiem jak wygląda organizacja u nas w klubiku
dostaliśmy dotacje na tą nową częśc więc i jest 25 nowych miejsc
my trafilismy na stary klubik
czekam na info o spotkaniu organizacyjnym i dla przedszkola i dla przedszkola-dziś spotkanie drugiego (tzw wojskowego) oddziału, niedługo pewnie i my sie spotkamy -
nick nieaktualny
-
Nynka dopytałam i w tym żłobku też tak jest jak rodzic ma takie życzenie. Niby można być z dzieckiem na sali, ale wtedy dziecku jest trudniej oderwać się od mamy, bo niby idzie do dzieci ale co chwile leci do mamy i jest wtedy dużo więcej płaczu. Podobno lepiej tak przyprowadzac na 1 h i stopniowo zwiększać. Tylko żłobek Leo ma od poniedziałku i ja prace tez. Jak mi się uda jeszcze pokombinować z urlopem to chociaż ten tydzień bym tak robiła. Ale odgórne ciśnienie jest ogromne na mój szybki powrót i nie wiem czy z tym mi pojdą na rękęW końcu się udało...
-
Cola, biedny Adaś, mam nadzieje, że po wdrożonym leczeniu mu odpuści!
Fermina, gratuluje chyba dziewczynki, a jeszcze bardziej pozytywnych informacji po usg 😊 Dziewczynki są spoko i będziesz mogła poszaleć z wyprawką 😉
Sela, Nynka, eh ten żłobek i rozterki matki... Bedzie dobrze. Moj chrześniak płacze jak go ze żłobka zabjerają a rano pierwsze co robi to zakłada buty 😄
Tanda, piękna solenizantka i tort cudo 😊
Kamcia, powodzenia na wizytach. Kciuki za potwierdzenie testu sody 😉
Aaa, kupiłam dzisiaj dziecku buty. Pojechałam do niby-profesjonalnego sklepu, żeby ktoś dobrał dziecku buty do stopy, a ostatecznie sama jej wybrałam, wzięłam pierwsze lepsze i zapłaciłam jak za zboże. Ekspedientka miała wywalone na nas, a do tego tak chyrlała, że zwiałam stamtąd niewiele myśląc...
I zrobiłam dziecku zdjęcie do paszportu/dowodu w końcu.
No ale Młoda wstała o 4:00 to miałam czas 😂Fermina, Sela, Tanda lubią tę wiadomość
-
Ja pier...jak się jedno pieprzy to następne też. Rycze właśnie bo resztami sił skończyłam pisać pracę mgr, a promotorka mi dzwoni i kur...wszystko jest źle, to co się jej wcześniej podobało też. Mnóstwo do poprawy. Ja mam dość. Powiedziałam jej że najwyżej będzie wrzesień bo ja nie wiem czy się wyrobie. A ona że woli lipiec. Kur...też wolę ale nie mam zamiaru się zajeżdżać z powodu głupiego mgr. W ogóle żałuję że na niego poszłam teraz, bo wysiadam. No i rycze przez idiotkę. Sorki musiałam to napisać, musze się gdzieś wyżyć
-
Cola, rozumiem, ja chciałam się bronić w lipcu, max sierpniu, było to dla mnie cholernie ważne a z moim promotorem ponad dwa miesiące nie było kontaktu! Masakra i koniec końców się broniłam w połowie października, posypały mi się plany i musiałam czekać ROK na ich realizację.. Współczuję bardzo!
A jak Adaś, wysoka gorączka odpuściła?
Wariancja, też muszę koniecznie zrobić tę fotkę Julkowi.. Dla dziecka można eż dowód wyrobić normalnie, przez Internet?
Sela, oby nie było problemu z tygodniem urlopu,będziesz na pewno spokojniejsza. Znajoma pracuje w żłobku, w którym wszędzie są kamery i rodzice mają cały czas podgląd.
Sela lubi tę wiadomość
-
Promotorzy prawie zawsze są dupkami.
Cola mam nadzieje ze antybiotyk działa.
My mamy buty zetpol. Małej dobrze się w nich chodzi,maja usztywnianą pięte.
Fermina gratuluję dziewczynki. Te same obawy miałam co ty.
Kamcia trzymam kciuki za wizytę.
A o to my
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 08:37
kattalinna, wariancja, Katy, Nina83, Sela, jangwa_maua, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość
-
White, podobno pod koniec tygodnia mają być wkłady kokosi, dużo ludzi na nie czeka 😉 mają być w promocji za czekanie 😊 ja teraz testuję tzw. ręcznikowe z zielonym i niebieskim obszyciem. Chłonność taka, że nawet rozważam użycie na spacer. Niebieskie robią wielki pakiet ale chyba nie do przesikania. Mogą się sprawdzić w podróży.
Edit: nie wiem na ile zorientowana jesteś, na wszelki wypadek podpowiem, że poza stroną kokosi jeszcze warto sprawdzać na www.3e.waw.plWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 15:21
White Innocent lubi tę wiadomość