Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Fermina wrote:Leira, serio KAŻDE pogorszenie zdrowia? Bo np Julo teraz zachorował w ciągu 28 dni po szczepieniu ale nie wydaje mi się, żeby to podpadało pod NOP.
Tak, KAŻDE. Takie mamy prawo. Nie ma znaczenia czy stwierdzono związek przyczynowy czy nie. NOPem jest każda choroba, każda wysypka, biegunka, no każde pogorszenie się stanu zdrowia w związku czasowym (do 28 dni) po szczepieniu i powinno zostać zgłoszone.
Kamcia z tą kosmówką to się wielu kobietom zdarza, można powiedzieć, że to normalne na tym etapie, bo to się podnosi przy wykształcaniu się łożyska. -
Kamcia, piękna dzidzia! 😍 Czy to przypadek, że używasz żeńskiej formy "ta dzidzia" a nie "ten dzidziuś"? 😉 Gdybyś nie robiła badań to i tak byś nie mogła zdać się na niespodziankę. My musimy wiedzieć 😂
Katy, spokojnie, dobre mieszkanie czasem trudniej znaleźć niż dobrego chłopa, nie poddawajcie się.kamciaelcia, Leira, Katy lubią tę wiadomość
-
ach, ta dzidzia
jechałam sama na usg...ale maz od razu o płec pytał
mysle ze za tydzień płec poznamy
jestem juz tak nastawiona (po dwóch ciazach), ze najlepszym wyjsciem byłaby niespodzianka, ale...jestem ciekawska
jechałam autem i na pasach przejezdzał tatus z...3 synami
moze to znak ?
no ale jeszcze jest szansa jutro na usg
ale z tym lekarzem róznie bywa oj róznie -
kamciaelcia wrote:
ach, ta dzidzia
jechałam sama na usg...ale maz od razu o płec pytał
mysle ze za tydzień płec poznamy
jestem juz tak nastawiona (po dwóch ciazach), ze najlepszym wyjsciem byłaby niespodzianka, ale...jestem ciekawska
jechałam autem i na pasach przejezdzał tatus z...3 synami
moze to znak ?
no ale jeszcze jest szansa jutro na usg
ale z tym lekarzem róznie bywa oj róznie
Jakbyś miała zdjęcie z boku to można by po teorii z wyrostkiem ocenić, u mnie oba razy się sprawdziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 21:14
Matylda
-
Ale jestem wykończona i wkurwiony. Miałam dzisiaj wizytę u alergologa z synem na godzine 16. Zgabinecie o której wróciłam? O 20.30.
Katy problem jest określić do kogo jest podobna,ja trzymam się swojej wersji ze do mamy😄
A tu mam jeszcze rodzinne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 08:36
kattalinna, kamciaelcia, Katy, Wowka, Cola87, pawojoszka, jangwa_maua lubią tę wiadomość
-
Wiedzialam, ze moze nie byc latwo, ale jestem tak napalona na ta wyprowadzke, ze chce juz natychmiast 😂
Jeszcze przed chwila slyszalam, ze mi tu tesciowa wlazła (mam zamknięte drzwi od sypialni) i nie wiem po jaką cholere przesuwala nasza suszarke na pranie i sądząc po smrodzie jaki po sobie zostawila to weszla tu z papierosem co od dawna ma zakazane...Jeszcze na koniec trzasnela drzwiami, mialam wyjsc jej cos powiedziec, ale Kamil spi i nie chcialam go obudzic -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySela u nas maluszki karmia, kanapki dziela na kawaleczki dla tych mlodszych, ogolnie myślę że jest tak w większości, chociaz rozne slyszalam historie...
Tutaj staraja sie dopasowac do tego co jest w domu, ale otwarcie mowia ze od poczatku staraja sie uczyc samodzielności np właśnie z jedzeniemSela lubi tę wiadomość
-
Kamcia, bardzo się cieszę i gratuluję udanego badania. Z tego co wiem, lozysko/kosmowka podnosi się do 20 tyg i dopiero po połowkowych można się martwić faktem przyczepienia. Wiem, że lepiej słyszeć, że wysoko, ale nie można mieć wszystkiego 😉
Dzidzia śliczna i jaki ma mózg! Wow 😍
Berbecia, fajna z Was rodzinka. Dzieci podobne do siebie wzajemnie najbardziej 😁 syn ma super minę 😂
Cola, cały czas trzymam kciuki za Adasia.
Katy, trafisz w końcu odpowiednią ofertę. Lepiej na spokojnie, niż na wariata. Często jest tak, że czym więcej się szuka, tym mniej znajduje 😐
Nie zazdroszczę tych powrotów do pracy. Moje trzy miesiące urlopu też szybko zlecą... chyba, że los mnie wybawi od powrotu ciążą 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 22:31
kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość
-
Kamcia gratulacje, fajna ta dzidzia Adaś mniej gorączkuje, takie stan podgorączkowy bardziej po południu. Ale mam wrażenie że go jakaś kółka męczy teraz. Zielona kupka była wieczorem, a wcześniej tak popłakiwał ale to był taki atak potem nagle znów dobrze i za jakiś czas znów chwilowy płacz. Jejku no biedny jest. Ja cały czas w głowie mam czy to nie po szczepionce. Z drugiej strony ma dalej wysypkę, która faktycznie zmienia swoją lokalizację co wskazywałoby na rumień. Zmieniłam ten ibuprofen i zobaczymy
Jutro idę do naszej lekarki, ufam jej, bo tomlodsza koleżanka babci po fachu. Zapytam o ten NOP i jeszcze raz chyba poproszę też żeby w uszy zajrzała bo coś dziś pocieral też ucho. -
Kola kupki i kolki maga być przy antybiotyku,probiotyk pewnie podajesz.
Kamcia życzę ci tej księżniczki z całego serca ale patrząc na twoje zamiłowanie do śledzi ,ogórków itd to wygląda to na chłopca ,chociaż wyrocznia sody słowo rzekła
Berbecia fajna rodzinka a dzieciaki faktycznie do siebie podobne a do , którego z rodziców ciężko powiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 22:48
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Kamcia, piękna dzidzia! 😍 Czy to przypadek, że używasz żeńskiej formy "ta dzidzia" a nie "ten dzidziuś"? 😉 Gdybyś nie robiła badań to i tak byś nie mogła zdać się na niespodziankę. My musimy wiedzieć 😂
Katy, spokojnie, dobre mieszkanie czasem trudniej znaleźć niż dobrego chłopa, nie poddawajcie się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 22:51
-
Pawojoszka ja na córkę jadłam ogórki kiszone spijałam wodę ze słoika i zagryzałam to koreczkami śledziowymi (których nie lubie) a na syna pochłaniałam na początku słodycze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 22:58
-
Berbecia miałam pisać i mi wypadło, super rodzinka. Dzieci chyba mieszanka, może troszkę bardzie do męża ;p Pawajoszka i probiotyk i nystatynę ale też mi się wydaje że ten antybiotyk tak działa plus jeszcze p/gorączkowe już tyle dni...masakra a te termometry to jest jakaś porażka pokazują we świat. Powiedzcie mi wierzyć temu do pupy prawda? Nie temu na podczerwień? Akurat ten na podczerwień pokazał gorączkę, ten w pupie 37.4. Nie chce zbagatelizować tego na podczerwień bo wyszło 38.3 ale nie chce też niepotrzebnie leków ładować