X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia 💖

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katty
    nie poddawajcie sie po pierwszym dniu

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy spokojnie , myślałaś że znaleźć odpowiednie mieszkanie w dobrej cenie ,fajnej okolicy i wogole to taki pikuś? Cierpliwości ,nie załamuj się po pierwszym dniu

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Leira, serio KAŻDE pogorszenie zdrowia? Bo np Julo teraz zachorował w ciągu 28 dni po szczepieniu ale nie wydaje mi się, żeby to podpadało pod NOP.

Tak, KAŻDE. Takie mamy prawo. Nie ma znaczenia czy stwierdzono związek przyczynowy czy nie. NOPem jest każda choroba, każda wysypka, biegunka, no każde pogorszenie się stanu zdrowia w związku czasowym (do 28 dni) po szczepieniu i powinno zostać zgłoszone.

Kamcia z tą kosmówką to się wielu kobietom zdarza, można powiedzieć, że to normalne na tym etapie, bo to się podnosi przy wykształcaniu się łożyska.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawze wolałam ten tekst: kosmówka na dnie macicy ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, piękna dzidzia! 😍 Czy to przypadek, że używasz żeńskiej formy "ta dzidzia" a nie "ten dzidziuś"? 😉 Gdybyś nie robiła badań to i tak byś nie mogła zdać się na niespodziankę. My musimy wiedzieć 😂

Katy, spokojnie, dobre mieszkanie czasem trudniej znaleźć niż dobrego chłopa, nie poddawajcie się.

kamciaelcia, Leira, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XD
    ach, ta dzidzia XD
    jechałam sama na usg...ale maz od razu o płec pytał :)
    mysle ze za tydzień płec poznamy
    jestem juz tak nastawiona (po dwóch ciazach), ze najlepszym wyjsciem byłaby niespodzianka, ale...jestem ciekawska
    jechałam autem i na pasach przejezdzał tatus z...3 synami XD
    moze to znak ?

no ale jeszcze jest szansa jutro na usg
    ale z tym lekarzem róznie bywa XD oj róznie XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    XD
    ach, ta dzidzia XD
    jechałam sama na usg...ale maz od razu o płec pytał :)
    mysle ze za tydzień płec poznamy
    jestem juz tak nastawiona (po dwóch ciazach), ze najlepszym wyjsciem byłaby niespodzianka, ale...jestem ciekawska
    jechałam autem i na pasach przejezdzał tatus z...3 synami XD
    moze to znak ?

no ale jeszcze jest szansa jutro na usg
    ale z tym lekarzem róznie bywa XD oj róznie XD

Jakbyś miała zdjęcie z boku to można by po teorii z wyrostkiem ocenić, u mnie oba razy się sprawdziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 21:14

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda
    no własnie ciezko bylo z tym profilem
    i dzidzi najlepiej było do góry plecami :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wykończona i wkurwiony. Miałam dzisiaj wizytę u alergologa z synem na godzine 16. Zgabinecie o której wróciłam? O 20.30.

Katy problem jest określić do kogo jest podobna,ja trzymam się swojej wersji ze do mamy😄

A tu mam jeszcze rodzinne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 08:36

kattalinna, kamciaelcia, Katy, Wowka, Cola87, pawojoszka, jangwa_maua lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzialam, ze moze nie byc latwo, ale jestem tak napalona na ta wyprowadzke, ze chce juz natychmiast 😂

Jeszcze przed chwila slyszalam, ze mi tu tesciowa wlazła (mam zamknięte drzwi od sypialni) i nie wiem po jaką cholere przesuwala nasza suszarke na pranie i sądząc po smrodzie jaki po sobie zostawila to weszla tu z papierosem co od dawna ma zakazane...Jeszcze na koniec trzasnela drzwiami, mialam wyjsc jej cos powiedziec, ale Kamil spi i nie chcialam go obudzic :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia... będzie córcia, czuję to w kościach 😃😘

Berbecia, podtrzymuje..i syn i córcia do tatusia podobni 😃

Katy, na spokojnie znajdziecie swoje gniazdko 😘

Katy lubi tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio uslyszałam ze nie mam dzieci bo żadne do mnie nie podobne i musze sobie zrobić trzecie.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela u nas maluszki karmia, kanapki dziela na kawaleczki dla tych mlodszych, ogolnie myślę że jest tak w większości, chociaz rozne slyszalam historie...
    Tutaj staraja sie dopasowac do tego co jest w domu, ale otwarcie mowia ze od poczatku staraja sie uczyc samodzielności np właśnie z jedzeniem

Sela lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, bardzo się cieszę i gratuluję udanego badania. Z tego co wiem, lozysko/kosmowka podnosi się do 20 tyg i dopiero po połowkowych można się martwić faktem przyczepienia. Wiem, że lepiej słyszeć, że wysoko, ale nie można mieć wszystkiego 😉

Dzidzia śliczna i jaki ma mózg! Wow 😍

Berbecia, fajna z Was rodzinka. Dzieci podobne do siebie wzajemnie najbardziej 😁 syn ma super minę 😂

Cola, cały czas trzymam kciuki za Adasia.

Katy, trafisz w końcu odpowiednią ofertę. Lepiej na spokojnie, niż na wariata. Często jest tak, że czym więcej się szuka, tym mniej znajduje 😐

Nie zazdroszczę tych powrotów do pracy. Moje trzy miesiące urlopu też szybko zlecą... chyba, że los mnie wybawi od powrotu ciążą 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 22:31

kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratulacje, fajna ta dzidzia :D Adaś mniej gorączkuje, takie stan podgorączkowy bardziej po południu. Ale mam wrażenie że go jakaś kółka męczy teraz. Zielona kupka była wieczorem, a wcześniej tak popłakiwał ale to był taki atak potem nagle znów dobrze i za jakiś czas znów chwilowy płacz. Jejku no biedny jest. Ja cały czas w głowie mam czy to nie po szczepionce. Z drugiej strony ma dalej wysypkę, która faktycznie zmienia swoją lokalizację co wskazywałoby na rumień. Zmieniłam ten ibuprofen i zobaczymy
    Jutro idę do naszej lekarki, ufam jej, bo tomlodsza koleżanka babci po fachu. Zapytam o ten NOP i jeszcze raz chyba poproszę też żeby w uszy zajrzała bo coś dziś pocieral też ucho.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kola kupki i kolki maga być przy antybiotyku,probiotyk pewnie podajesz.

Kamcia życzę ci tej księżniczki z całego serca ale patrząc na twoje zamiłowanie do śledzi ,ogórków itd to wygląda to na chłopca ,chociaż wyrocznia sody słowo rzekła

Berbecia fajna rodzinka a dzieciaki faktycznie do siebie podobne a do , którego z rodziców ciężko powiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 22:48

kamciaelcia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kamcia, piękna dzidzia! 😍 Czy to przypadek, że używasz żeńskiej formy "ta dzidzia" a nie "ten dzidziuś"? 😉 Gdybyś nie robiła badań to i tak byś nie mogła zdać się na niespodziankę. My musimy wiedzieć 😂

Katy, spokojnie, dobre mieszkanie czasem trudniej znaleźć niż dobrego chłopa, nie poddawajcie się.
    Kattalina i tu bym polemizowała bo dobre mieszkania istnieją a czy pozadne chłopy to ja nie wiem . Faceci to zbrakowany podgatunek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 22:51

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka ja na córkę jadłam ogórki kiszone spijałam wodę ze słoika i zagryzałam to koreczkami śledziowymi (których nie lubie) a na syna pochłaniałam na początku słodycze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 22:58

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia miałam pisać i mi wypadło, super rodzinka. Dzieci chyba mieszanka, może troszkę bardzie do męża ;p Pawajoszka i probiotyk i nystatynę ale też mi się wydaje że ten antybiotyk tak działa plus jeszcze p/gorączkowe już tyle dni...masakra :( a te termometry to jest jakaś porażka :( pokazują we świat. Powiedzcie mi wierzyć temu do pupy prawda? Nie temu na podczerwień? Akurat ten na podczerwień pokazał gorączkę, ten w pupie 37.4. Nie chce zbagatelizować tego na podczerwień bo wyszło 38.3 ale nie chce też niepotrzebnie leków ładować

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 2415 2416 2417 2418 2419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ