X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wowka, z tym wstawaniem niestety trafiłaś – dzisiaj pobudka o 4:20 o.O. W ostatnim czasie rozpoczynanie dnia przed piątą zdarza się nam często. Ledwie żyję. Do tego Zosia ma skok i totalny mamizm, idą jej czwórki, a ja ze zmęczenia mam deficyty cierpliwości. Dobijcie.
    Chyba miałaś dzisiaj wyjątkowo krótką noc? A może jeszcze dosypiasz? ;)

Widać, że Zuzia dobrze się bawi w Trójmieście :D

Słodka mała smakoszka lodów :P

Spóźnione życzenia urodzinowe dla Wojtusia – wszystkiego co najpiękniejsze chłopaku!
    Ewcia, serdecznie gratuluję i życzę spokojnej ciąży :)

Katy, jak się czujesz? Mam nadzieję, że na lekach jest lepiej.

Pawojszka, kciuki za wizytę :)
    Po cichu liczę, że lekarz jednak coś podejrzy ;)

Cola, udanego wypoczynku, czekamy na fotorelację ;)

Wowka lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, mam nadzieję, że tak zaimprezowałaś, a nie bezsenność nieuzasadniona...

Wczoraj miałam dzień informacji o ciążach - dowiedziałam się o trzech 😊 mógłby być to dobry znak i dla mnie 😉

Wczoraj był ciężki bo nie wychodziłyśmy z domu. To był hardcore...z tego wszystkiego zapomniałam wyrazić swój zachwyt dziewczynami 😁 Zosia jubilatka urocza, Zuzia ozdoba plaży sopockiej i Milenka z reklamy lodów 😍

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, 15ty sie skonczyl to 16ty leci.
    Jelitowka sie skonczyla, wszyscy zyja. Maz, dzieki temu, ze od razu dostal zastrzyk przeciwwymiotny przeszedl zupelnie lekko, ale jak to facet i tak sie otarl o smierc. ;)

Majowa, lacze sie w bolu, nam tez zeby przeszkadzaja spac. :( Po raz pierwszy w zyciu ma tez prawdziwy mamizm, jak nikne z oczu, to placz.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:p

U nas szalony nocny sen od 18 do 6.30 :p Ale za to teraz mamy problem z drzemka bo przyszli panowie robic z zaworem w kuchni i halasuja :/ W nocy Kamila pogryzl komar, smarowac to czyms?

Ale te ciaze szybko leca, zaraz sie pojawia nowe dzieciaki na swiecie ;)

Wspolczuje wczesnych pobudek :(

Dzięki, ze pytacie, bol jakby trochę mniejszy, póki co smaruje sie keto sprayem, moze to dzieki niemu, moze uda mi sie w koncu umyc wlosy bez dziwnych wygibasow zeby tylko nie bolalo...

Uff skończyli wlasnie z tym zaworem i Kamil zasypia :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z nad Balatonu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a53ef45620a.jpg

Plażowicz w końcu padł ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ec00e4bd049.jpg

Berbecia, Katy, wariancja, J.S, kamciaelcia, jangwa_maua, Nina83, Ewciaa83, Wowka, pawojoszka, D_basiula, Mała Matylda, Mycha666, kattalinna, olciabos, Sela lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moja gwiazda bawi się przy pchaczu. Może w końcu zakuma, że na nogach lepiej 😂. Wtedy dopiero zacznie się bieganie 🙈. Gada, śmieje się. Dziecka nie poznaje 😂. Upały zelżały to można trochę odetchnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 21:01

kamciaelcia, Nina83, Berbecia, Wowka, pawojoszka, D_basiula, Mała Matylda, Mycha666, wariancja, Ewciaa83, Cola87, kattalinna, olciabos, Katy, J.S, Sela lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa u mnie nie zelżały.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś super plażowicz 😊 jakie słodkie cialeczko 😀 wypoczywajcie, ladujcie akumulatory 😊

Iga piękna gwiazdka. Ze zdjęcia na zdjęcie dorośleje i ładnieje 🤩 nie wiem czy gratulowac postępów, czy współczuć rozpoczynającego się biegania 😁

Pawojoszka, kciukasy 😊

Mała Matylda, dziwnie mi na myśl że wstałaś, jak ja szłam spać. Współczuję 😐 nie miałam możliwości dodrzemania dziś, raz że Skrzat idzie spać dopiero koło 13, dwa, że mam roboty ziemne na działce, może mój ogród zacznie wyglądać jak ogród 😉

Kattalinna, niestety nie imprezowałam 😑 Tuliłam i lulałam Skrzata, bał się burzy. Dodatkowo były jakieś spadki napięcia i wszystko w domu piszczało, co również nie ulatwialo nam snu.

Ogólnie jestem nie w sosie. Wstałam lewą nogą 😉

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jak będą we dwie broić to będzie ciężko 😜. Ale już łatwiej czasem będzie, bo na rękach nie będzie musiała być.

Berbecia współczuję upałów. Teraz u mnie też jakoś bardziej gorąco się zrobiło ☹️

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af59ac4bb7e5.jpg

Na razie próbuję wielopieluchować, uczę się zakładać tak, żeby nie przeciekało, bo to mnie trochę zraża. To jakaś chinka niewiadomego pochodzenia 🤣

Spinasz jeszcze Bożence pieluszki po długości?

Wowka, Cola87, pawojoszka, kattalinna, J.S, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja, zdjęcie obejrzałam zanim doczytałam jeszcze pytanie i od tego chciałam zacząć: zepnij z długości 🙂 ta pielucha to polska firma ale szyta w Chinach czyli polska chinka 😉 mam kilka, one są duże, w zależności od wkładu spinam najczęściej na maksa na długości a na szerokości zostają mi tylko dwie napki na brzuszku. Jak mam grubszy wkład to luzuję jedną napkę z długości.

Cola, Adaś urodziny plażowicz 😍

wariancja lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Ja to mam dzisiaj jakieś piątek 13 po prostu.
    Młody jest nieznośny, wyrzyca mi gary, wyjmuje z wc te wklady, wisi na mnie non stop, drze sie jak nie wezme id razu do tego same wypadki dzis walnął na kafelki głową, zrzucił na siebie butelkę, spadł z łóżka.
    A jakbym pomyslala, ze gorzej.byc nie może to byliśmy na kontroli okazało się że CRP jest wysokie dostał antybiotyk 😢😢
    Z jednej strony ok, wreszcie nie bedzie sie męczyć, z drugiej jestem.wsciekla na to. Bo na 90% jest to wina tego nie sciagania gila.

Ja już nie mam dzisiaj sił ani cierpliwości tyle razy podnioslam dziś głos, ze dziwię się że mopsa nikt nie wezwał
    Cieszę się że ten dzień się kończy....
    Do tego jestem sama bo mąż oczywiście poligonuje....

I wiecie co wiem, ze to nie jego wina, wiem, że nie moge oczekiwac żeby siedzial i sie umartwial. Ale taki mnke wku@@ lapie jak ja sie meczy ze zbiciem goraczki a on sobie griluje....

Ale smece, ale musialam.gdzies sie wyzalic

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smęć Nynka, smęć... A zawsze jest wina chłopów. Nawet jak nie to też ich. Od samego początku. Ewa to jabłko w raju zerwała ale to jej wina? Przecież, że nie, czemu Adam pozwolił? Polazł sobie a potem zdziwiony. I oni, te chłopy, całe miliardy lat już kombinują jak zwiać z domu: polowania, wojny, wyprawy odkrywców, poligony.. to przecież nie kobiety to wszystko wymyśliły. Nie miały czasu bo za dziećmi biegały 😉 także Nynko, kochana, jego wina, jeszcze grilluje w dodatku!

Nina83, Wowka, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to gdyby stacjonarnie nie było to... https://www.lidl-sklep.pl/SILVERCREST-Urzadzenie-do-lodow-12-W/p100255193

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka smęć ile chcesz. Najlepiej się wygadać obcym babą 😊

Wiecie że nawet ta pinda wczoraj Milenki nie zważyła ani nie zmierzyła,żadnego bilansu na roczek nie miała.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, to na czym polegała ta wizyta? A może to pani sprzątaczka się przebrała za lekarkę?

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polegała na opieprzaniu mnie ze zaświadczeń nie ma ze sanepid im się do dupy dobierze .
    A pielęgniarka mi się pytała na ile wkład się zgadzam naraz i tyle.

Milena wazona była tam jak miała 3 miesiące od tej pory nic

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz możliwość zmienić lekarza/ przychodnię?

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad tym tylko nigdzie nie ma sensownego lekarza.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Nynka współczuję wczorajszego dnia oby dziś już było lepiej.

Berbecia niestety tak wygląda nasza służba zdrowia ja zanim dzieci zapisałam to z dwóch przychodni mnie odesłali z braku miejsc ,też się wczoraj dowiedziałam że nasz lekarz się zwolnił i ciekawe co teraz z nami zrobią czy jakiś inny lekarz przejmie pacjentów i jaki ,czy poprostu kto będzie akurat przyjmował to będą zapisywać ? Ja idę na szczepienie w środę chyba że znowu się rozchoruja.

Po wczorajszej wizycie u nas wszystko ok , oczywiście cudów nie było tak jak przypuszczałam ,lekarz milczał jak zaklęty przy badaniu ale potem stwierdził że wszystko wygląda dobrze. Następna wizyta 12.07 może w tedy da się oficjalnie potwierdzić ta dziewczynkę,a jak nie to pójdę prywatnie to przynajmniej wszystko sobie obejrzę i posłucham, bo nie uwierzycie ale ja w tej ciąży serduszka jeszcze nie słyszałam bo lekarz nie włącza głośnika przy badaniu.

cf409fc7e7.png
‹‹ 2455 2456 2457 2458 2459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ