Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry! Dzisiaj Zosia pospała do 5:15, więc spałam i ja
Nie sądziłam że taka pora kiedykolwiek będzie mnie cieszyć, ale po maratonie wstawania około 4:30 dzisiejszy poranek uważam za udany
Kamcia, cudny brzuszek! Aż zatęskniłam;). Chłopcy też cudowni, ślicznie pomagają
Z pięknych dzieci w pamięci utkwił mi jeszcze plażingujcy Adaś i Iga podziwiająca przyrodę . No i rodzinne zdjęcia Ewci, widać że jubilat szczęśliwy
Jangwa, nie załapałam się na zdjęcie
Dziewczyny piszą że pięknie, więc na pewno tak jest, tym bardziej mi żal
Mama32, miło Cię widzieć! Bardzo się cieszę, że znalazłaś pasję, Vanessie gratuluję samodzielnych kroczków.
Biedny pokąsany Skrzacik, ucałowania od forumowej cioci, niech się szybko goi i nie swędzi. Opis wypadku brzmi groźnie, jak dobrze że skończyło się na guzie.
Oglądam te Wasze dzieciaczki w pieluchach wielorazowych i kiełkuje mi myśl aby też spróbować. Tylko na upały i jako totalny eksperyment, więc rozważam tylko pojedyncze sztuki. Kattalinna, doradzisz coś? Jakie, ile i za ile, biorąc pod uwagę że nadal planuję używać pampersów i posiadam suszarkę bębnową
Gratuluję nowego nabytku
Wowka, kamciaelcia, kattalinna, Mama32 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry, u nas pobudka 5.35 dzisiaj, nie moglam sie obudzic w ogole bo w nocy pies mi dawal popalic...szczekal, piszczal,chcial chyba na pole isc, ale nie maialam jak wyjsc bo bylam sama z Kamilem Narzeczony z nim kolo 5 wyszedl dopiero xd
Kamcia, sliczny brzuszek
Jangwa, super wyglądasz w nowej fryzurze
Ewcia, wow tyle schudnac, podziwiam :p Pieknie wygladacie :p
Co do brody, to ja nie lubie dotykać, patrzec tez srednio, ale rozumiem, ze komus sie to moze podobac jak dla mnie tylko postarza i w zyciu bym nie chciała zeby moj narzeczony mial ;p
Wowka, Kamil tez pogryziony, na jednej stopce ma az piec ukaszen i sa takie jakby zgrubiale? Nie wiem jak to okreslic, ale nie sa normalne..Smarowałam Fenistilem tez :p Wspolczuje upadku, dobrze, ze Skrzacik caly
Gratulacje kroczkow dla Vanessy Kamil zrobil dzisiaj pare kroczkow przy kanapie :p
Mam nadzieje, ze nikogo nie pominęłam:p
MalaMatylda, ciesze sie, ze Zosia dala Ci pospac chociaz troche dluzej
Ja czekam az Kamil laskawie bedzie chcial isc na drzemke, ale póki co stoi przy stoliku i rzuca pilotem...
edwarda20, Wowka, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Wowka, o nie, biedny Skrzacik
A moze sproboj na te ukaszenia „entil ukaszenia” ? Tylko nie wiem czy dla dzieci mozna, trzeba byloby doxzytac ulotke.
Wowka haha, nie zostalo blade, bo mial krotko zapuszczona i w ogole ona nie byla dluga, bo nie wytrzymal. Faceci.
Chodzi spac 20-21. Wczoraj zasnal 18:30 bo nie mial drzenki w dzien, strasznie plakal i marudzil, wstal 8:10.
Mala Matylda, ciesze sie ze Zosia ciut dluzej pospala
Moje dziecko umie juz jak robi waz i kaczka 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 08:31
edwarda20, Katy, kamciaelcia, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
Katy gratulacje dla Kamilka, jak sie odblokowal to juz poszlo lawinowo
Co do postarzania brody to u mojego męża to jest to, bo wyglada bardzo mlodo (na jakieś 20-22 a ma 32 ) a do tego jest okrutnie chudy, wiec bez brody jak szczurek-nastolatek Broda go pogrubia i postarza więc wyglada na 28
Ale fakt jest faktem ze nie kazdy facet dobrze wyglada z broda. Np moj byly wygladal jak bezdomny.Ewciaa83, Katy lubią tę wiadomość
-
Edwarda Haha bezdomny 😁😁
Katy pamietam jak urodzilam Wojtka I mi go polozyli na mnie a polozna nam zdjecie robila to na zdjeciach jest rozlana plama I Wojtek,nawet nie mialam szyji 😉😉
A moze cebula na komary, pamietam za dzieciaka jak nas smarowali, przekroic na pol I polowkami po bablach, cebula ma cos antyzapalne a sobie.
-
Dzień dobry.
Gratulacje udanych nocy ,choć u mnie 5 rano to nie brzmi jak udana noc. Na szczęście u nas noce już od dawna bez pobudek albo ewentualnie jedną na mleko ,ale to dosłownie zrobię ,podam i idę spać. Patryk to czasem i do 10 potrafi dociągnąć.
Katy a ja jeszcze raz powtórzę i było się dziecka czepiać? Każde dziecko stanie i pójdzie jak mu się spodoba i ma wyrąbane czy jakiś mondrala w jakiejś tabelce zapisał że on już dawno powinien to umieć i czy już wszystkie dzieci w jego wieku naokoło to potrafią. I popatrz wcale nie jest opuzniony z tym chodzeniem mimo że z raczkowaniem i siedzeniem zaczął trochę później. A jak tam twoje plecy?
Co do komarów to do nas chyba ta plaga nie dotarła bo tragedii nie ma ,komary oczywiście są bo przecież jakby inaczej ale nie w jakichś mega ilościach i nie są bardzo zjadliwe w domu mamy takie preparaty do gniazdka i są bardzo skuteczne. U nas najbardziej Szymka lubią i to od zawsze on jeden zawsze najgorzej pogryziony. -
Dzień dobry 😊
Nie odniosę się do wszystkiego bo skleroza...
Na ukoszenia może soda? Jak na odczyn po szczepionce.
JS, jak robi wąż? 😁 U nas kaczka robi "ta ta tata" - do tego jest melodia z pozytywki bo mamy kaczuszkę a mama nie nuci nanana czy lalala a tatata właśnie. No to dziecko skojarzyło fakty i kaczka śpiewa, nie kwacze 😉
Ja mojego męża bez brody to tylko ze zdjęć i to takich jak miał z 18 lat. Potem nie miał zdjęć 😉 dzięki dziecku wiem jak wygląda bo są tacy sami. Już nie minęłabym na ulicy 😉
Brawo Kamcio! Matka panikara niech się wstydzi 😉
Mała Matylda, jaki budżet? 😁😁😁 Najbardziej polecam AIO (all in one - taki pampers wielo) bo to wygodne i chłonne tyle, że najdroższe. Na lato na upały najlepsze dla mnie są pieluchy wełniane z wkładem naturalnym: bambusowym albo tetrą. To może być ekonomiczna wersja bo tetra jest tania (ale dla roczniaków lepiej inwestować w droższą niż z pepco bo musi być chłonna jednak więc gramatura musi być wyższa) a otulacz (czyli warstwa zewnętrzna, chroniąca przed przeciekiem) można kupić z wełny recyklingowej, a jak się umie to i uszyć samemu (kupić na ciuchu sweterek 100% wełna merynosa). Wełna ma fantastyczne właściwości termoregulacyjne, do tego antybakteryjne, dzięki czemu nie wymaga też prania po każdym siku, wystarczy wietrzenie. Serio 😁 w takim układzie na dzień wystarczą ze 3 otulacze i tyle zmian wkładów/ tetry ile przewijań. Jest gwiazdka przy wełnie: żeby nie przepuszczała wilgoci trzeba ją odpowiednio zaimpregnować lanoliną, nie jest to skomplikowane ale konieczne. Nie robi się tego często, czasem na kilka miesięcy jedna kuracja wystarcza 🙂
Edit: Tu trochę o rodzajach https://www.youtube.com/channel/UCTlMgdDtb9Qjx0K_qluwtxg, a tu trochę o wszystkim https://m.facebook.com/pg/wielomatka/about/?ref=page_internal&mt_nav=0
Więcej nie piszę bo wyjdzie referat. Chętnie odpowiem na dalsze pytania 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 10:45
Katy, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny!
Nie nadrobię niestety, bo mam ok 20stron, a Mania ostatnio zrobiła się tak ruchliwa i tak psoci, że nie da się jej spuscic z oka, chyba, że śpi. A jak śpi to coś ogarniam, także tego... 😐🤷♀️
Na zaległych swietujacych wszystkiego dobrego ❤️❤️❤️❤️
NIESTETY wróciliśmy już do szarej rzeczywistości, z Mazur wróciliśmy w piątek po południu. Szkoda mi bardzo, że tak szybko zleciało ale było super. Mania zachwycona, zakochała się w wodzie. My też wypoczelismy, opalilismy się bo pogoda była cudowna. Upał niesamowity ale z klimatyzowanymi domkami nie było źle. Nad jeziorem też nie czulo się tego gorąca.
Ostatniego dnia czyli w czwartek mieliśmy bardzo burzowy dzień, jak zaczęło walić o 15 tak tluklo non stop do 21 z groszami, bo krążyły burze wokół jeziora, a Niegocin jest duży. W nocy też przeszedł taki tajfun, że pierwszy raz w życiu bałam się burzy. No, ale przynajmniej do tej 15 było ciepło i nad jeziorem posiedzielismy.
Wakacje udały się bardzo w tym roku 👌
Trochę foto:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05f60a31eca2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ff5a71aab1b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80ae62e54a26.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/665c8cd064ba.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/679f8483328f.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83987a2c3836.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bde126743043.jpg
I filmik:
https://youtu.be/MIuTk6Eer6M
Tylko jakość filmiku yt zjebalo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 16:56
kattalinna, kamciaelcia, pawojoszka, Ewciaa83, wariancja, D_basiula, Mycha666, Katy, edwarda20, jangwa_maua, Wowka, Berbecia, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość
-
Jakby Wasze dziecko bylo tak w tyle tez byście zaczęły panikowac :p Nauczka na przyszłość, ze nie ma co patrzec na inne dzieci jesli lekarz nie znalazl zadnych nieprawidlowosci ;p
Pawojoszka, plecy pobolewaja delikatnie tylko wiec jest dobrze
Feeva, sliczne zdjecia zazdroszcze wyjazdu :p
O cos mialam pytac i wyleciało mi z glowy -
Pół dnia temu zaczęłam pisać, że zazdroszczę wyjazdu Feevie ale Bożenka przejęła władzę 😉
Feeva, cudo! Masz miejscówkę na Mazurach do polecenia?
Katy, Wasze sieci obracały się jak małe turbinki gdy moja ciągle leżała jak kłoda więc wiem co to znaczy, dlatego z doświadczenia Cię stopowałam 😜 wszystko jednak trzeba przeżyć samemu 😉
Bożenka dziś katar taki, że po brodzie woda płynie 😱 mam nadzieję, że zęby bo ślina też kapie. Tylko... ja chyba też ząbkuję, nawet ojciec zaczął 😷😡 -
Jestem!
Feeva, super wyjazd! Powtórzę się, fajnie że macie z siostrą dzieci w równym wieku, z roku na rok będą mniej obsługowe 😉 ślicznie wyglądacie z Manią, piękne zdjęcia 😍
JS, po pierwsze to brawa dla Igorka. Po drugie, nigdy nie byłam w energylandii, a też mnie ciągnie, musi być tam fajnie. Chciałabym 😃
Mała Matylda, skoro Ty się cieszysz nocą, to i ja się cieszę, mimo że 5 brzmi dla mnie kosmicznie 😁 już masz nowy ekspres do kawy? 😉
Dzięki za rady, co do ukąszeń. Fenistil i ziaja pomogły (i wirtualne buziaki od cioci Małej Matyldy), dziś było zdecydowanie lepiej. Nie dopuściłam do nowych ugryzień i liczę na to, że wszystko do jutra zniknie.
Też byłam dziś wyspana. Skrzat padł wczoraj o 21:30 i spał ciągiem do 8:30 rano. Bez pobudek i kręciołów. Wspaniale było przespać 8 godzin ciągiem. Nie chwalę się, stwierdzam fakt, jedna jaskółka wiosny nie czyni.
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Kattalinna my byliśmy w domkach "Ostoja pod Podkową" w Bogaczewie koło Giżycka. Akurat tak się trafiło, że byliśmy ich pierwszymi gośćmi (zaczynają dopiero przygodę), więc domki nowe jeszcze nie użytkowane. Mieliśmy mieć jeden domek a ze względu na to, że trwała jeszcze budowa dwoch innych domków i mogło być w dzień głośniej (wcale nam to nie przeszkadzało) to dostaliśmy dwa oddzielne w tej samej cenie ❤️ no i placilismy 250zl za dobę, a normalnie maja 300-400zl i nie placilismy klimatycznej, tylko oni mieli zapłacić😁 dill życia. W ogóle państwo przemili, sympatyczni, pomocni, starsi ludzie tak z 55-60lat.
No ale na okres wakacyjny maja juz chyba zawalone nieźle bo znajomi dzwonili na sierpień i zajęte już było. Ale na przyszłość polecam!
Co do ukaszen to u nas też Fenistil zel. Wczoraj Manię użądliła osa w dwóch miejscach na rączce i gdyby nie ten żel to nie wiem. Pomógł od razu, od razu przestała plakac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 22:53
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Wowka, no to tym bardziej szkoda, ze nie mieszkamy blizej, moze udaloby sie zorganizowac wspolny wyjazd do Energy. My mamy tam 500 km, takze tez kawal drogi. Nie wiem jak moje dziecko zniesie ta podroz, bo ostatnio znowu daje czadu.
Feeva, wlasnie, jak Mania jezdzi? Bo wtedy mowilas ze histeryzowala tylem, a teraz jak jezdzi?
Musze kupic ten fenistil jak tak polecacie.
U nas noc masakra, zasnal 19:30, wstal o 23, od 2 do 4:30, o 6... Tata dzialal, ja spalam w salonie, wyspalam sie ale on nie bardzo 🤷🏽♀️😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 07:43