X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia i jak wam idzie trening sikania?

Dziewczyny mam pytanie do kocich mam . Mianowicie mam kotkę ,od jakiegoś czasu wydaje mi się że jest kotna ale brzuszek choć powiększony nie wyglądał jakoś bardzo okazałe ,nawet moja znajoma stwierdziła że mi się wydaje a wogole to ona za młoda. Kotka ma około 10 miesięcy. Wczoraj rano przyniosła w pysku kocię ,było suche,ale jeszcze ślepe i z kikutem po pępowinie. Pomyślałam że się okocila gdzieś i przynosi do domu ,ale schowała się z tym kociakiem w szafie i tam już została. Problem polega na tym że ona nadal wygląda jak kotna ,pozatym kocie dziś popołudniu zdechło choć wyglądało jakby bardzo o nie dbała, ciągle je lizała ,pilnowała ,nawet zdawało mi się że kocie je bo słychać było mlaskanie. Pytanie jest czy to możliwe że to nie jej kotek był ,że będąc w ciąży ,lub nie ( ta ciąża to tylko moja teoria) podebrała kocie innej kotki z sąsiedztwa np. ? A że nie ma pokarmu to kocie padło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 18:51

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    z sikaniem srednio
    tzn od 2 tyg nie mamy w dzień pampersa, wysadzam na nocnik, umie juz z tata sikac na stojąco, ale wpadki sa (teraz 1/2 razy dziennie), z kupą sie chowa na czas robienia, nie woał(ale w ogóle nie mówi więc na pewno pierwszym słowem nie bedzie si :D )
    nocne pampki bywaja suche
    narazie po prostu srednio

z kotką nie wiem co ci napisac
    zwierzeta czesto miewaja ciąze urojone
    ale o podbieraniu młodych nie słyszałam
    a ma mleko w sutkach?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dobrze że Skrzacik już lepiej. Kamcia chłopaki super wyglądają w takich samych koszulkach 😄 Nynka współczuję że jesteś sama z tym wszystkim teraz :( ja czasem to mam ochotę sobie w łeb szczelic jak Adaś taki marudny, a ostatnio często mu się to zdarza. Ale ale dlatego dziś będę tylko chwalić. Był mega grzeczny, bawił się nawet troszkę sam w piaskownicy i baseniku. Przebieranie było dziś bezproblemowe, usypianie odpukać też udane. Praktycznie dzień bez marudzenia. Jakby mi ktoś dziecko podmienił 😂 wiem że to nie będzie trwać wiecznie ale i tak z tego dnia się bardzo cieszę 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 22:43

kamciaelcia lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka też nie słyszałam o podbieraniu młodych innym kotkom, choć natura potrafi zaskakiwać. Trzeba by było zobaczyć kotce pod ogon, zaraz po porodzie srom powinien być obrzęknięte a sutki powiększone.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieliśmy dziś ciotce z Kołobrzegu o ciąży ;) kuzyn już bardzo prosił(bo będzie na weekend u rodziców i nie chce kłamać prosto w oczy)
    Zostali teściowie i szwagierki 🤔

Cola87, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊
    Podczytuje Was, ale nie mam na nic czasu, dzieje się u nas dużo, głównie w związku z przeprowadzką. Jutro dopiero wracamy dl domu, po wakacjach przyjechaliśmy do teściów żeby szukać mieszkania. Napisze więcej jak wrócimy do domu.

Dzieciaczki cudne ☺
    Współczuję chorób, ściskamy.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dobrze że jest jakiś postęp ,najważniejsze że załapał o co chodzi. Z tą kupą to często jest u dzieci że się chowają i robią gdzieś w kącie.

Cola fajnie że mieliście udany dzień oby jak najwięcej takich . Dowiedzieli się się w końcu co to za paskudztwo tak małemu dokuczało?
    Co do kotki to aż tak jej nie oglądałam bo nie chciałam tak zaglądać żeby się nie wystraszyła i tego małego nie przeniosła albo nie odrzuciła. Pamiętam jak moja koleżanka miała kotkę i ta kotka chyba urodzila martwe kocię chyba to jak jej zabrali to ona sobie taką maskotkę wzięła i traktowała jak dziecko i nie dała podejść ,tak że zachowania kotów są różne a ja się nie znam bo kotów wcześniej nie miałam. Ale pierwszy raz widziałam żałobę u zwierzęcia,widać było że to przeżywa

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kiepsko noc, ja padam :/ co chwilę pobudki z jękiem, każde wypadnięcie smoczka przeżywał (normalnie mu wypadnie i śpi dalej) , strasznie się wiercił i prężył. Chyba nie żeby bo dałam p/bólowy i dalej to samo. Podejrzewam brzuszek. Wczoraj zjadł trochę zupy szczawiowej i morele. To z nowości. Może coś zaszkodziło.
    Pawajoszka właśnie wczoraj odebrałam wyniki i nie był to ani rumień zakaźny ani mononukleoza. Także nie wiem co to za cholera była.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc znośna, ale kupa o 6:20 spowodowała naszą pobudkę o wczesnej, jak na nas, porze.

No ale, podwójne espresso i żyję.

Pawojoszka, ja słyszałam o suczkach przyczyniających maskotki, jako dzieci. Nie wiem czy możliwa jest sytuacja o której piszesz...

A kto się zna na tematyce rowerowej? Mój ojciec uwielbia jeździć, a kończy się żywot jego rękawiczek. Idzie dzień ojca, także tego 😉 chciałabym mu kupić jakieś, ale się gubię, bo większość jest tania, a chciałabym jakiegoś rękawiczkowego mercedesa 😉 ktos coś?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Cola i było chwalić wczoraj? U nas Ula zarządziła pobudkę tuż przed ósmą po niej wszyscy po kolei tylko M jeszcze śpi.

Woowka moja wiedza rowerowa jest praktycznie żadna tak że raczej nie pomogę.

Kamcia u mnie oprócz M wie tylko psycholog dzieci bo mnie wprost zapytała i moja psycholog bo jej wczoraj powiedziałam a z rodziny nikt. Dziś jadę odwiezc dzieci na spotkanie z babcią i muszę się jakoś ubrać żeby nie było widać bo nie chce żeby się asystentka czy kurator od niej dowiedział.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tescioie(zwłaszcza Zoska) moga poczekac z nowina :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka czasem muszę pochwalić żeby nie było że tylko narzekam ;p Wowka zapytam męża o te rękawiczki bo to rowerowy guru jest ;)

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    White, niniejszym stwierdzam, że przepadłaś 😂😂😂

Wczoraj niemal otańczyłam taniec radości jak mi się udało wyrwać ostatni pięciopak fioletowych kokosi... No i kolejne kieszonki do mnie lecą... 🤷🤷🤷

kattalinna lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Doniczka Bratków Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:
    Hej,
    No u nas ok. 20 stopni i nie wiedziałam jak dziecko ubrać na spacer 🤣🤣 ale w końcu jest czym oddychać!

Mój stary jara się tymi wszystkimi kolejkami w Energy, był już kilka razy, ale ja chyba w życiu do żadnej nie wsiąde. No cykam sie 😂

Moja obróciła się z brzucha na plecy też jakoś z 3 razy w swoim życiu i niestety nadal nie umie tego zrobic... W nocy jak chce się obrócić to walczy, a ręka i tak gdzieś pod ciałkiem zostaje zamotana. Jak widzę to jej poprawiam, coby nie ścierpła czy coś, ale no nie umi i koniec

Idziemy chyba w tym tyg się zaszczepić, bo w końcu trochę chłodniej. Zaś ten stres...
    Kamcia jak Patryk po szczepieniu?
    A to przypadkiem nie jest tak, że roczne dziecko (a nawet wcześniej) powinno się swobodnie turlać? Gdyby moja córeczka nie potrafiła się przekręcić przed roczkiem to poszłabym do lekarza. Nie można omijać żadnego kamienia milowego w rozwoju dziecka. Dziwie się, że żadna nie skomentowała i nie doradziła.

Córeczka - 11.04.2018.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczescie doniczka bratków zawsze i wszedzie czuwa :P

White Innocent, Wowka, Katy, kattalinna, Asix, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    na szczescie doniczka bratków zawsze i wszedzie czuwa :P
    Nie mam racji?

Córeczka - 11.04.2018.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty masz zawsze racje
    i na pewno nie ma takiej drugiej jak ty

White Innocent, Wowka, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ty masz zawsze racje
    i na pewno nie ma takiej drugiej jak ty
    To na pewno.

Córeczka - 11.04.2018.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc sama sobie na pytania odpowiadaj, nikt tobie nie dorówna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oburzasz się nie wiem na co. Dobrze wiesz, że mam racje. Spijać z dziubków to sobie umiecie, a doradzić to już nie. Nie moje dziecko, nie moja sprawa. Moje biega, skacze, tańczy, a nawet mówi kilka słów.

Córeczka - 11.04.2018.
‹‹ 2463 2464 2465 2466 2467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ