X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo lzawienie. Pediatra wykluczyl zapalenie spojowek. Zapisala homeoptik i sol fizj do przemywania i przeszlo. Ogolnie bylo to przed tymi upalami, mysle ze to cos pylilo bo miala oczka podpuchniete. A jak spadl deszcz i bylysmy na dworze to bylo. Ok.. Albo zatarla oko piachem

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

wariancja, na początek przemyj solą fizjo i obserwuj. Może właśnie zatarła, jeśli jedno. Bożenka odkryła rzęsy i ciągle pcha paluchy, a te z czystością różnie...

Katy, znam stres 😉 fajnie że się spotykałyście, też pomyślałam o tych za krótkich urlopach. Ja za każdym razem się przeliczam, już dawno przestałam się umawiać z ludźmi bo potem i tak lipa, nie mam czasu...

Sennie u nas. Przez dwa dni drzemka po 3 godziny, ciekawe ile dziś będzie.

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że żyję i czytam.

Współczuję chorób, infekcji, wysypek i innych. Niestety moja wiedza jest uboga i nie pomogę... 😑

Współczuję też wszystkich wczesnych pobudek. Ale jakoś mniej już o niech piszecie 😉

JS, namawiam męża na energylandię. Bierzecie Igorka ze sobą? Nie będziecie szli razem na atrakcje, czy ktoś jeszcze jedzie? Bo zastanawiamy się, jak to ogarnąć... może lepiej podrzucić Skrzata do babci 😉

Wysypiam się ostatnio, dziecię łaskawe. Reszta bez zmian, piekę, przyjmuję strumień gości, dodatkowo staram się ogarnąć ogród. Na razie tylko próbuję 😉 tak mało wiem o roślinach i sadzeniu! A każdy oczywiście mówi co innego 😂

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka niestety może być tak, że uczulają Cię opary hybrydy... Ja tak mam. Parę lat robiłam sobie paznokcie Semilackiem, Neonailem itp. i nic mi nie było. I kiedyś po prostu po nałożeniu na ręce wyszły mi właśnie takie bąble z wodą i swędziało tak okrutnie, że jakbym miała obok nóż to już bym nie miała dłoni :P po zagojeniu spróbowałam zrobić na stopach i nie dość, że na stopach tak samo wyszły bąble, to na rękach również zaczęło swędzieć... Musiałam rozdać wszystkie lakiery po koleżankach, bo niestety nie dałam rady już robić. Teraz mam jakieś lakiery z formułą 3free czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie teraz jakich składników tam nie ma, ale jest ok. Nic nie uczula, jedynie trwałość jest do tyłka, bo schodzą po tygodniu :|

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jedziemy prawdopodobnie z moja mama, kupujemy bilet dwudniowy bo tam sa tez atrakcje dla najmlodszych oraz Water Park z podgrzewana woda. My bierzemy babcie, bo chcemy we dwojke tez jedzic ale z malym tez, ja mam tak ze nie zostawie go na tyle, jakos mi go szkoda, no nie wiem, tym bardziej ze wiem, ze tam cos mozna z nim porobic. Jest jeszcze obok Zatorla d dla najmlodszych z dinozaurami.
    Wyjezdzamy w poniedzialek - dojezdzamy - i nie idziemy do energy bo kiedys tak zrobilismy i byla lipa, bylismy zmeczeni i zniecheceni. Postanowilosmy w poniedzialek isc do tego Zatorlandu.
    We wtorek od rana idziemy szalec, maly z nami kosztuje 1 zl dla niego bilet, jest strefa dla najmlodszych oraz wlasnie ten water park dla malych dzieci i doroslych.
    W srode idziemy tez bo nie jestesmy w 1 dzien obskoczyc wszysykich atrakcji biorsc pod uwage, ze tam jest sporo kolejek i sie czeka. W srode wieczorem wyjezdzamy. Mozecie jechsc na 1 dzien ale nie wiem czy was to zadowoli, w zaleznosci jak lubicie jezdzic i czy nie wiem, nie bedzie was bolala glowa od dluzej ilosci wiszenia w gorze 😂
    Wowka, ja ci szczerze polecam jak lubicie takie atrakcje, bo dla mnie to jest total odmozdzenie i bedziemy juz 4 raz, za kazdym razem jaram sie tak samo.

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny 😊 przemywam solą i zobaczymy. Wydaje mi się, że mogło jej wpaść coś do oka, bo po tym jak się wyryczała o 'coś' to jest jakby lepiej 😉

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White nie gadaj....🙊🙊🙊🙊
    Ja mam neoneil głównie. I tak nagle zaczęło sie dziać? Nosz w d###.😢

Jutro bede robić na dłoniach ciekawe....

W ogóle mój pms przechodzi wszelkie granice zdrowego rozsadku, już sama ze soba nie wytrzymuje. Jestem z siebie dumna że nikogo nie zabilam....

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałaś też coś o lampie, ja też w międzyczasie zmieniłam taką zwykłą UV na ledową, ale to gdzieś tak po pół roku od zmiany mi się stało więc nie wiem czy można wiązać jedno z drugim. I tak jak piszesz, to się stało tak po prostu, nagle. Było ok, a nagle nie było 🤷 ja miałam chyba z 50 szt lakierów, magnetyczne, termiczne, brokatowe, no cuda wianki i wszystko rozdałam...
    Na fb jest taka grupa Uczulenie na hybrydy. Tam jest mnóstwo dziewczyn, które miały dokładnie tak samo i 99% z nich używało właśnie albo Semilacka albo Neonaila... 😢
    Pewnie Cie nie pociesze jak powiem, że ja zrobiłam próbę gdzieś po roku od tego pierwszego uczulenia i co prawda nie wyszło mi od razu tylko po dwóch dniach, ale niestety było tak samo. Więcej nie próbowałam i pewnie nie będę próbować 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 14:37

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieeee, ciekawe. Wejdę na tą grupe.
    Dzięki
    A o lampie nie napisalam dokładnie, poprzednio umylam ręce i odruchowo wysmarowalam sie kremem od razu zaczelam robic i myslalam ze krem+ lampa...

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie nadrobie. Wróciliśmy już z wakacji, było fajnie, ale przyznam że bardziej odpoczęłam rok temu we Włoszech z 4 miesięcznikiem niż teraz z ponad rocznym dzieckiem ;p wszystkim dzieciom na plaży chciał zabierać zabawki i żarcie 😂 straszny łakomczuch jest. Bardzo polubił zabawy w piachu 😊 Potem może uda się jakieś fotki wrzucić. Adasiowi idą wyrzynają się czwórki na dole, dziąsła strasznie wyglądają i czasem dobrze daje w kość... Nynka współczuję tych swędzących bąbli. Ja raz tak miałam na stopach. Chyba w korze debu to moczylam, potem u dermatologa była ale nie pamiętam co mi przepisała. Ponoć uczulenie, u mnie podejrzewała proszek ale nie wiem w końcu z czego. Hybryd nie miałam.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tym wielopieluchowaniu że prawie wczoraj otulacz kupiłam 😂 tylko ja bardziej bym chciała do nauki korzystania z nocnika. Do otulacza tetra i wtedy czuję że nasikał, ponoć dzieci się tak szybciej uczą ;) no i żeby dupka odpoczęła też fajnie, ja często Adasia teraz puszczam bez pieluchy. Raz przez to narobił dwójkę dziadkowi na dywan ;p

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A J.S. z Zatoru to już masz blisko na kawę do BB, zapraszamy 😊 a może jakieś spontaniczne spotkanie w połowie drogi? Dziewczyny z południa co myślicie? :)

Katy lubi tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola w jakim szpitalu pracujesz w Bielsku?

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, czekamy na relacje.

Wlasnie widze, ze jest blisko tylko kurcze obawiam sie, ze nie dam rady, bo w poniedzialek jak przyjedziemy, to do tego Zatorlandu idziemy. Obstawiam ze pewnie bedziemy kolo 10-11 na miejscu, w zaleznosci od drogi, a juz we wtorek idziemy na caly dzien do Energy i srode tez.
    Ech szkoda ze nie przyjezdzamy na dluzej :/

Ale bardzo dziekuje za zaproszenie
    Jestem 15 lipca jakby co, moze sie jeszcze uda cos wykombinowac, fajnie by bylo
    Od 9 jestem w Rewalu jakby ktos byl w poblizu :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. to może uda się coś z tym 15 lipca wykombinować 😊 Berbecia ja na Wyspiańskiego pracuje. A w sumie to wracam na nowo zatrudniona 19.08. A Ty te zatoki w Wojewódzkim pewnie robisz? Ja też mam polipa w zatoce szczękowej i tak już parę lat z nim łażę :/

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O temat spotkania w Bielsku, bardzo chętnie się dopiszę. Na 15 lipca nie mam żadnych planów ;D

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im więcej tym lepiej :) Magda a gdzie chodzisz najczęściej na spacery z Michałkiem? Może się uda kiedyś spotkać 😊

• Wowka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co grupa mazowiecka powie na temat spotkania...?

Ciocia W ogarnie ogród, zasieje nową trawkę i w sam raz będzie czekała na zadeptanie przez mini stópki.

Kattalinna, Feeva, Mała Matylda, Nynka? Jakie macie plany urlopowe? W grę w chodzi sobota albo niedziela ofc. My wracamy z wakacji gdzieś 10-14.07, zależy od pogody i wiatru. Czyli możemy myśleć o czymś w kolejnych weekendach.

Chyba że ktoś jeszcze z innego regionu do nas by dołączył 😊

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, mnie się nie pyta, mnie się wciąga na listę 😂

age.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Im więcej tym lepiej :) Magda a gdzie chodzisz najczęściej na spacery z Michałkiem? Może się uda kiedyś spotkać 😊
    Do parku Słowackiego mam najbliżej.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓
‹‹ 2461 2462 2463 2464 2465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ