Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry
Kattalina, tak wyciskam na wolnoobrotowej wyciskarce i dodaje.
U nas tak samo co jest, to dodaje, wczesniej nie mialam pomyslu co z tym zrobic, tak o pokrojone jesc nie chcial a tak wszystko wcina:
Zosia, mozna zamrozic i rozmrozic i podac, nie ma zadnego problemu, jak dziecko nie zje tylu. Ja przechowuje w lodowce, zazwyczaj robie tak ze starcza nam na dwa dni, jeszcze mi sie nie zdarzylo mrozic, ale jest napisane ma tubkach ze moznakattalinna lubi tę wiadomość
-
Ja mroziłam i wszystko git. Ostatnio też była podgrzewana bo mieliśmy na wyjeździe właśnie rozmrożoną z jaglanką z owocami i na śniadanie dawałam. Przy okazji: płatki jaglane trzeba też zblendować bo się zatyka 😉 wyciumkała co było rzadkie a gęste łyżeczka musiałam dać.
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
Ostatni tydzień na "urlopie" ciesze się tak że hoho.....😟
Podczytuje Was ale.nie odniose sie bo nie pamiętam😉 pamiętam tylko chłopaków Kamci w basenie i Anie😉 cudowni jaknzawsze co się bede rozpisywac😉
My po weselu, wybawilam.sie za cale dwa lata😁 młody imprezowal do 24, a my do 4💃💃mile nas zaskoczyl. Byl oczarowany wszystkim, tylko Kościół mu sie nie podobal...belzebub😜
Dziewczyny a jakie macie sprzety do tych tubek? I tubki? Chetnie bym sie zaopatrzyla bo.mlody jest fanem kupuje na tony kubusie...
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Nynka, wrzucałam kiedyś linka. Saszetki wielorazowe baby monster - wpisz na allegro 🙂 sprzęt potrzebny to u mnie dzbanek, w którym miksuję 😉 one mają strunowe zamknięcie na dole więc są łatwe w obsłudze. I myciu na szczęście też.
Fajnie, że wesele udane 🙂 pokaż zdjęcia 🙂 współczuję końca urlopu... Ciekawe ile popracujesz u tego kretyna.Nynka lubi tę wiadomość
-
Berbecia tak szybko jedno po drugim ,to tak można? U nas zawsze 4 tygodnie przerwy stosują. Przypomniałaś mi że ja też muszę w środę iść .
Nynka ja już zapomniałam jak to jest przetańczyć całą noc ,a choćby pół tak że zazdroszczę ,powrotu do pracy nie zazdroszczę ,choć sama bym poszła już do ludzi ale może nie do takich ja te twoje -
nick nieaktualnyWracam na cały i czekam na wypowiedzenie. Jak mam pracować w takich warunkach na jakie sie zapowiada to dziękuję bardzo...
Staram sie nie stresowac i pozytywnie myśleć ale wewnętrznie aż mna trzęsie na myśl spotkania z szefem kretynem....
Dzięki Kattalina widzialam te woreczki zastanawialam.sie czy są szczelne, myślałam, ze trzeba sprzętu do tego jeszcze.
Zdjęcia nie wstawie bo się tu nie ujawniam twarzowo😂 -
Hej
Wybaczcie, że się nie odzywam. Jak zaczęłam nadrabiać to mi się dziecko rozchorowało. Od piątku gorączkuje nawet do 41 stopni, trudno zbić, przyczyny nie znamy. Nasz dom, a zwłaszcza sypialnia, pachnie octem od okładów. Na 17:00 mamy lekarza, nasz pediatra jak na złość ma urlop, jest ktoś w zastępstwie. Nawet nie wiem czy inna pediatra czy rodzinna bo nie znam tej Pani.
Wczoraj byliśmy na dyżurze w szpitalu, ale tam nas przyjęła mało ogarnięta lekarz chorób wewnętrznych (taka dla dorosłych, z oddziału) i zamiast wysłać na pediatrię do zbadania to zwaliła na zęby, kazała zbijać i smarować dentinoxem.
Jestem zła jak nie wiem, bo czytam rozmaite stronki, badania i wszędzie piszą jak wół - tak wysoka gorączka to na pewno nie zęby.
Ciekawe co dziś usłyszymy. Rano byłam z małą pobrać krew, żeby z fusów nie wróżyła. Wrzasku było co nie miara. Już więcej sama z nią nie idę. Chciałam zbadać też mocz ale nie udało mi się złapać w kubek, a woreczek przeciekł. Jutro zrobię drugie podejście. Jest jeszcze opcja trzydniówki, jutro powinno się wyjaśnić, choć z krwi też ponoć można odczytać. Pytanie tylko, czy jak w zastępstwie jest rodzinna to czy ma wiedzę i praktykę w temacie choroby, która występuje jedynie u maluszków ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 14:44
Matylda
-
Tanda, oby to trzydniówka a lekarka była ogarnięta. Na znany lekarz jej nie ma? Kciuki i buziaki dla Matyldy! 😘
Nynka, bo są też takie woreczki, co to jakiś sprzęt do napełniania jest do tego. Nie dość, że wg mnie to ustrojstwo bo potrzeba miejsca, dodatkowy grat do mycia to jeszcze kosztuje majątek. Te nasze myłam kilka już, wszystko szczelne, nawet woda nie wycieka.
Berbecia, ja miksuję blenderem ręcznym, żyrafą. Ale kielichowy też da radę z owocami na pewno, skoro nawet widelcem się da 😉 ja lubię dorzucić coś do tych tubek jeszcze takiego odżywczego jak np. amarantus czy odrobina chia żeby tak wzbogacić.
Nynka, ale godzinę na karmienie bierzesz?Nynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKattalina oczywiście, że biore.😉
Kamcia jak dla mnie ma już związane ręce, żeby mnie zwolnić musi mieć powód, wypowiedzenie 3 miesiące więc tak czy siak mam czas na szukanie nowej, nie ważne czy będzie mi kazał pracować czy da odprawę. Jak mnie zwolni i będzie kazał pracować czuję, że się rozchoruje, już mam kaszelek😜
Nie dam się zmusić do tego żebym sama sie zwolniła, może uskuteczniac mobbing (będę miała co wykorzystać), jeśli chce mnie zwolnić śmiało, jeśli nie za jakiś czas postaram sie o rodzeństwo😉
On jest na prawdę nie zrównoważony...wy nawet nie wiecie jak bardzokattalinna lubi tę wiadomość
-
Tanda i jak po wizycie u lekarza? Dużo zdrówka dla Matyldy :* Nynka oby wszystko się potoczyło po Twojej mysli. Asix z jednej strony fajnie że obaj zasnęli, szkoda tylko że kawa tak daleko u nas idą czwórki i chyba trójka się też na dole przebija. Czasem bardzo mu dokuczają te ząbki, jak podam p/bólowy to jest ok. Szkoda mi go że tak się męczy w nocy dalej się rzuca, płakał trochę, dałam ibufem to spał spokojnie. Więc chyba jednak przez żeby to rzucanie. No i łóżeczko jego się całkiem be zrobiło. A zawsze chciałam żeby dziecko spało osobno...Za to w naszym nie budzi się tak często więc chociaż taki plus z tego
-
Cola zebys widziała jak Wojtek sie rzuca w nocy I ogolnie jak zasypia😁 smiejemy się że taniec szamana odczynia, zaczyna lezec ze mna na lozku potem mam nogi na swojej buzi potem tylek as w koncu z tego łazenia usypia zwisniety gdzies na mojej nodze. Na poczatku obstawialam zeby bo tez budzil sie z placzem ale u nas to chodzi o wode bardziej poprostu on nawet przez Sen pije. Tak sie ostatnio zastanawialam jak ja mam uczyc go sikania do nocnika jak ja zmieniam 2 pieluchy 5+ w nocy.