X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, Bożenka też ma podobne, nie wpadłam na to co to 😂 nie swędzi to? Bo nie wygląda żeby się drapała.

Majowa, u nas gorączka zębowa 3 dni, dlatego myślałam też, że to trzydniówka ale to zęby były.

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez gorączka i stawiam na zęby. Cały długi weekend jak nie jedna to druga podwyższona temperatura, starsza wymioty . Atrakcji co nie miara...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam na okna takie moskitiery montowane na stale bo komary w domu doprowadzaja mnie do szalu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze kupic ten Bross.. Albo i moskitiere bo czasami muchy tez tak garna się do środka ze wracam z dworu to najpierw musze je ubic łapka bo mnie wkurzają..
    A w ogole Zosia calt czas by chciala byc na powietrzu.. Rano prowadzi mnie za reke do drzwi. Strasznie placze, jak nie wyjdziemy. Wieczorem tez poplakuje jak trzeba wracać... Nie wiem co to będzie jak beda te megq upaly co je zapowiadaja. U nas 37 st niby w nast tyg. A w taka temp to juz nie wyjdziemy.. Tylko z sameho rana i pod wieczor. Beda placze..

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos też słyszałam o tych upałach aż mi się gorąco na sama myśl zrobiło chociaż ja lubię ciepło ale bez przesady.

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego brosa urzywanmy już drugi rok bo też mi ktoś polecił u nas mieszkanie duże ale w zeszłym roku plaga była i jak w salonie właczylam to w kuchni sufit cały w tych dziadach a w salonie ani jednego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 21:36

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko 32°C w przyszłym tygodniu ❄😉

Olcia, już wiesz że komary. Ja te ugryzienia smaruje fenistilem i żelem ziaji antybzzz i najdalej po dwóch dniach znikają. Skrzat ich nie drapie. Na dwór psikam Brosem dla dzieci z różową nakrętką, do nabycia w rossmannie i też daje radę. Dla dorosłych polecam Muggę i Ultron, testowane nawet w szuwarach na Mazurach.

W domu nie mam komarów, bo nie otwieram okien 😂

Współczuję przygód z gorączką i innymi. Nam przechodzi. Załączył mi się wilczy głód, chyba organizm musi nabrać sił. Albo taki pms 😉

Olcia, u nas tak samo. Zawodzenie przy oknie i pacanie szyby, pokazywanie mi gdzie stoją buty, powrót na najżałośniejszej syrenie. W domu psoty, to nie pasuje, tamto też nie, a na dworzu złote dziecko 😊

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, a śledziowe lody już robiłaś? Aaa, przypomniało mi się, mam pomysł na smak dla matek: lody z melisą 😉

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia też za żadne skarby bym nie puściła dziecka z mężem taki kawał, jeszcze o zgrozo do teściowej.

MałaMatylda Leo nadal gorączkuje, ciągle 40st. Ale nic poza tym. Cholera panikuje jak nie wiem. Co 4h daje ten pedicetamol, bo szybko rośnie...
    Oby to szybko minęło.
    A przeprowadzki zazdroszczę!
    Leo jeszcze nie stanie bez niczego.
    A co do piersi, to też pomyślałam, żeby ściągnąć, ale bałam się rozbujać. Niby jak minimalnie bym ściągnęła to pewnie by się nic nie stało, ale już mnie tak bolaly, a akurat tabletki mi zostały to wzięłam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 23:19

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela może faktycznie trzydniówka. Dużo zdrówka dla gorączkujących.
    Czy rzucanie w nocy po łóżku, wiercenie się to może byc przy zębach? Już trzecia noc z rzędu taka.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, u nas to rzucanie się na wariata to pełny pęcherz. Śpi mocno to nie sika, Anne się chce to się wierci. Dziś od 4 to miałam, po pół godzinie próbowałam wysadzić na nocnik to mega awantura przez sen że spać. Jeszcze kilka minut się pokręciła i spała spokojnie. Pielucha sucha po nocy

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry 🙂

Pobudka 6:30 więc całkiem spoko.

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, dobry,

Sela, zdrówka dla Leosia! Kto się nim opiekuje w trakcie choroby? Masz kogoś czy na zwolnienie poszłaś?

Cola, moje obserwacje mówią, że wszystko ma wpływ na rzucanie się w nocy. Nawet pełnia księżyca, albo bąki. Zęby z pewnością też.

Kattalinna, a no śledziowych lodów nie robiłam 😂

Takie z melisą to dobry pomysł 😀 I cytryną! Robiłam z miętą i czekoladą, dobre, aczkolwiek nie w moim guście.

Miłej niedzieli, Skrzat dzisiaj jedzie na plażing do babci, bo mamy strasznie dużo pracy do zrobienia. Padnę pewnie przed wieczorem.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to duzO tego będę szukać przyczyny, chociaż z księżycem nie wygram ;p ja wczoraj zrobiłam z przeterminowanego mascarpone serwery tiramisu z jagodami 😊 dziś dzień taty! Wowka a w ogóle jakie rękawiczki w końcu wybrałaś? Miłej niedzieli 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 09:01

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sela
    zdrówka
    ale czemu pedicetamol
    ja bym postawiła na coś z ibuprofenem-jest przeciwzapalny, nawet trzydniówka to infekcja wirusowa
    można zamiennie z pedicetamolem
    oby trzydniówka

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, wybrałam chiba Premium gel. Pierwszy strzał z tych co napisałaś. Jeszcze jedne castelli wpadło mi w oko, ale nie pasuje kolorystycznie do stroju 😉 tyle, że nie przyszły jeszcze, ale mój ojciec jest bardzo praktycznym człowiekiem i obchodzi wszystkie swoje święta prawie równocześnie-dostanie na urodziny 26.06 😁

Jak tam atmosfera w domu?

Edit. Przypomniałam sobie. Szelki! Potrzebuję szelek i smyczy. Mimo, że tak bardzo ich nie chcę 😉 ktoś już coś kupił? Oglądałam w smyku babyono, ale nie mam zaufania, te paseczki takie jakieś cieniutkie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 09:02

Cola87 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzien mamy, tatus zlozyl życzenia z Zosia wiec i ja na dzien ojca tez sie niewysilalam. Ogolnir w tym roku moj małż olal wszystkie swieta. Walentynki, dzien kobiet, dzien matki. Przed nami rocznica slubu. Ciekawe czy dojdzie do skutku kolacja o której gada... Wątpię..

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ja rozważam plecak z chowaną lub odpinaną smyczką

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie było dnia matki, nie bedzie dnia tatusia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Skip Hop ma plecaczki ze smycza.
    Ja poki co nie kupuje ale momentami tez by sie przydala.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 2468 2469 2470 2471 2472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ