X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix to może i ja skorzystam z rabatu i też się wybiorę już po fotelik 😁. Sesja super sprawa - pamiątka niesamowita.

Asix, kattalinna lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, mam pytanie, wysłałam Ci zaproszenie.

Pawojoszka, niby tak, ale ja jak wiecie jestem panikara 100% w każdej dziedzinie życia, a jeśli chodzi o ciąże/dzieci to chyba 200%. W pierwszej ciąży miałam plamienia i jak poszłam do gina z uśmiechem na twarzy, tak szybko mnie sprowadził na ziemie i powiedział, ze to tak nie powinno być. Chciałaby iść, żeby mnie uspokoił i jak trzeba przepisał progesteron. Co prawda, miała 3 razy plamienia, a teraz już nic, ale i tak się martwię. Muszę zanieść nowego lekarza.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa zaakceptowalam, pytaj o co tylko chcesz.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna masz już wkładkę? Bo do mnie właśnie zapukał kurier 😊 nie montowałam jeszcze do wózka, ale ogólne wrażenie jest super 😊 mam nadzieję, że wymiary ok, ale muszę najpierw odkurzyć wózek z piachu 🙈

kattalinna lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, skąd macie wkładki do snapa?

U nas jednak 3 dniówka, wysypało małą. Iść do lekarza czy przejdzie? Co na to podawać?

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W imieniu Zosi dziękuję ;)

Asix, dobrze że chłopcy tak się zsynchronizowali, dzięki temu masz chwilę na cokolwiek innego niż dzieci :). Powodzenia podczas sesji, koniecznie pochwal się efektami :D

Tanda, słyszałam że w całym kraju wiele osób choruje na coś co przypomina anginę, z gorączką i zmianami w gardle, ale nie typowo ropnymi czopami, do końca nie wiadomo co to. Mam nadzieję, że kolejny lekarz będzie bardziej kompetentny i zaproponuje skuteczne leczenie. Zdrówka dla Matyldy.

Majowa, czasami najtrudniej jest zanim się zacznie cokolwiek robić, gdy człowiek tylko sobie wyobraża co może pójść nie tak. Może się okazać, że rzeczywiste problemy, które napotkacie w temacie mieszkania będą mniej straszne od tych obaw. Trzymam kciuki, aby na każdą trudność szybko znalazło się rozwiązanie :)
    Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, mam nadzieję że mąż się postara i miło spędzicie popołudnie :)
    U Zosi kupki też ostatnio wyjątkowo śmierdzą, któregoś dnia była też zielonkawa, a dzisiaj kupowa masakra – aż wypłynęło z pieluszki :/. Wypatruję czwórek, ale Zosieńka nie pozwala mi zrobić inwentaryzacji w jamie ustnej ;)

Wowka, co za cyrki w okolicznych szpitalach o.O. Teraz rozumiem dlaczego nie palisz się do wizyty. Mam nadzieję, że terapia dr Wowki poskutkuje ;)
    Dla mnie pora pobudki Zosi to też abstrakcja, zawsze byłam śpiochem. To znaczy nie zawsze tylko odkąd pamiętam, podobno w niemowlęctwie wręcz przeciwnie ;). Maż także. Przekazaliśmy sztafetę kolejnemu pokoleniu XD

Cola, podzielam Twoje obawy odnośnie adaptacji Zosi w żłobku. Opiekujemy się nią tylko we woje z mężem. Raptem kilka razy została na krótko z teściową i raz z moją mamą. Na ogół kończyło się to płaczem. Odpycham od siebie myśli o tym jak to będzie, żłobka niestety nie unikniemy, na chwilę obecną tak jak Ty staram się zapewnić Zosi kontakt z dziećmi.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam mniam prosto z krzaczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 08:03

Asix, D_basiula, pawojoszka, Berbecia, Katy, Wowka, kattalinna, Mała Matylda, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia maliny? My dziś z Adasiem prosto z krzaczka poziomki i porzeczki jedliśmy :) Mała Matylda oby jednak tą adaptacja przebiegła lepiej niż myślimy. A ja przed kąpielą zmierzyłam młodemu temperaturę z głupa, bardziej żeby go zająć tym na podczerwień i wyszło 37.8, mierze w dupce 38 stopni :( no masakra... Mam nadzieję że to tylko od tych nieszczęsnych zębów z bo przecież ledwo co wyszliśmy z tego choróbska :( dałam ibufem i zobaczymy...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwona porzeczka :)
    Piotrek to normalnie rzuca się na poprzeczkę, Patryk kulturalnie sam sobie rwal :)
    Maliny własne narazie sztuk 3 😂

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dupce 38to tak naprawdę 37,5 ja bym nawet za stan podgoraczkowy nie wzięła
    I trzeba myśleć że upały też dają się we znaki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz sobie powiększyłam zdjęcie to widzę że porzeczka :) my mamy ledwo pasadzony krzaczek i było tylko z kilkanaście sztuk, ale białek za to jest więcej :) Kamcia 38 to już po odjęciu niestety. Było 38.5 :/ ale zastanawiam się czy go nie przegrzałam :/ od 15 do 17 byliśmy na grillu, niby pod drzewami w cieniu ale ze mnie się lało. Zobaczę jak będzie dalej z tą temperatura.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 21:09

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    38 po odjeciu inaczej brzmi...to moze byc wszystko albo nic
    taki wiek dzieciaczkow(np zeby) ale i pogoda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola oby to było na zęby.

My już przerobiliśmy porzeczki na sok i dżem, bo opadały juz,a teraz czekam na swoje gruszeczki i śliweczki bo pierwszy raz owocują.

Dzisiaj Milenka pierwszy raz była w dużym basenie. Tak szalała,podobało jej się bardzo.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia u nas też już po porzeczkach poszły na dżem był tylko jeden krzaczek więc poszło szybko ale widziałam dziś że wiśnie zaczynają dojrzewać ,oj będzie co robić bo tego mamy sporo,chyba pomyślę o sokach bo dżemy jeszcze z poprzedniego roku zostały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 22:49

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka ja czekam na maliny,czarny bez i aronie bo z tych owoców najwięcej soku idzie u nas.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze czekamy na porzeczki czarnej i czerwone. Malin niestety nie mamy ale może zasadzimy krzaczek.

U nas sesja bardzo udana. Staś to urodzony model. Tam gdzie obiektyw tam jego wzrok. Fotografka mówiła że jak będzie potrzebowała modela to będzie dzwonić hehe. już nie mogę się doczekac

kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asix
    to czekamy na efekty końcowe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie dobrze z tymi owocami, basenami itd... Moje dziecko nie zna nic, w miejskiej dżungli chowana 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 08:14

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    My też miasto(miasteczko)
    Mamy dzialke z ROD ;)
    Bez uprawy warzyw-drzewa, krzewy i trawka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie. My nic, jeno park...

age.png
‹‹ 2472 2473 2474 2475 2476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ