X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszedzie są rodzinne ogródki działkowe, u mnie wrecz w 3 miejscach...
    cz esto, żeby znaleźć coś "wartosciowego" to płaci sie odstepne ;)
    my wzieliśmy działki (bo mamy dwie) nie uprawiane 12 lat!!!!ludzie zakładali sie że poddamy się w robocie i zrezygnijemy ;) mąż w 2015 w wielkie upały przekopywał sam te 600m kw(tyle perzu że glebogryzarka nie dałaby rady)
    fajna się wydawała, bo rosna ti wielkie drzewa
    drzewa= cień
    trawe sialiśmy we wrzesniu kilka dni przed operacją Emilki...miało to być dla niej
    ludzie do tej pory nas chwalą, że daliśmy radę, bo w to nie wierzyli
    jak wygrałam sprawe z zusem-kupiłam przyczepę campingową zeby robiła za altane
    w tym roku wybiliśmy studnie
    zawsze coś, na raty, ale sami, satysfakcja wielka
    szkoda że nie ma wody, kanalizy i prądu...ale spaecjalnie nie ma-bo ludzie by tu mieszkali...bezdomni mieszkają...
    roczny koszt to 150zł dwie działki

plan na przyszły rok(?)
    postawic dzieciom duzy plac zabaw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 09:06

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 8 bylysmy na dworze. Juz gorąc..masakra.. Jutro niby chłodniej.. Oby.. Bo idzie się rozplynac

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis nie wychodzimy raczej
    wczoraj całe lubuskie miało ostrzezenie, dzis ma byc gorzej, nnawet wieczorem nie bedzie fajnie
    Piotrek baaaaaardzo marudzi, musiałam z nim wejsc do wanny bo ryk, krzyk, całe osiedle słyszało
    Patrys "tylko" marudzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Kamcia, my wzielismy ogrodek po takiej babce, bo juz nie chciala, po sasiadce bo centralnie schodze z domu i mam swoj ogrodek, ale byl tak zarosniety, zaniedbany, jakis stary kojec, beton, ja pierdziele ile my sie tam narobilismy.
    Teraz mamy altanke wielka ponad 22 m, tv w srodku, piekne meble ogrodowe, glosnik na imprezki, nawet lodoweczke na zimne napoje :D prad itp woda wszystko jest. Ale ile pracy i kasy w to wlozylismy to tylko my wiemy, wiec was podziwiam bo wiem ile to wszystko kosztuje.
    W tym roku kupilismy basen, prawie 10 tys litrow wody, drzew nie mamy zadnych bo wycielismy bo byla jablonka i spaday owoce, duzo os itp nie na moje nerwy to, za cien robi nam wielki parasol i taki zagiel.

W ogole moje dziecko wstalo dzis o 6:30, nieporozumienie totalne :P

Dzisiaj idziemy sie pluskac w wodzie, bo zwariowac idzie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    ogródek przy domku ma urok-tu nawet upilnujesz tych rzeczy
    my mamy (wg aplikacji) 14 min drogi na nózkach
    ale "wojskowe" działki to takie do zamieszkania, znajomym lodówke oddawaliśmy do domku
    ale tam mokro, slimaki, komary
    u nas sucho sucho sucho :)
    ale i tak warto było
    CHOĆ
    mąż mnie dłużej namawiał na projekt ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, no jasne ze upilnujesz, tym bardziej ze ogrodek mam ja i sasiad na przeciwko ma swoj, takze nikt jakby spoza sasiadow tam nawet nie zaglada. Nie ma opcji na kradziez, bo nawet nikt nie wie, ze tam mamy takie rzeczy. Nie odwazylabym sie miec czegos cennego na dzialkach, jakby nie bylo ciezej kontrolowac wszystko. A tu schodze z pietra i juz ogrodek.

Tez uwazam ze warto bylo wlozyc ta kase i prace, teraz widac efekt i przy dziecku owocuje, nie kombinuje gdzie z nim wyjsc

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie-dla dzieci

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mieliśmy ogródek rod ale w zeszłym tygodniu został sprzedany. Też kilkanaście lat nic nie robione. W zeszłym roku byliśmy tam bo chcieliśmy coś ogarnąć to się wejść nie dało. Dosłownie. Wcześniej to jakiś można było się przecisnąć przez chaszcze. Domek był ale został okradziony nawet z kabli i papy na dachu - przez to zgnił bo woda się lała do środka. Poza od kilku lat mówi się o sprzedaży tych działek więc ciągła groźba, że w każdej chwili możemy stracić. Nie podjęliśmy ryzyka. Mamy nadzieję, że doczekamy własnego domu.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na naszych działkach w tym roku jest super, tzn prawie wszystkie mają włascicieli i sa uprawiane
    jeszcze w 2015 r mogliśmy przebierac, wybierac, wzielismy ciekawą, acz najtrudniejsza
    w tym roku mamy za płotem "nowych sasiadów" i mieli te sama robote, za naszymi radami ogarneli w tydzien ;) traktor zaorał, posia;i, studnie wykopali, camping kupili ;) dobrze mają z nami ;)

ale fakt-o tereny działkowe zawsze była wojna ;) bo tereny miasta, zarobiliby na sprzedazy, ustwy niby zabraniają, ludzie jednak brali po 4 działki z myslą że za grosze kupia i dom postawia ;)
    łakomy kasek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ja jestem wiejska kobieta choć w mieście wychowana ,zkad mi się to wzięło ,nie wiem ale od zawsze tęskniłam za wiejskim życiem .

Kamcia propo kanalizacji na działkach to mój teść kupił działkę też swoją drogą za parę groszy bo w strasznym stanie. Co prawda ma wodę i prąd ale zrobił sobie kibelek wkopał poprostu beczkę za domkiem . W ciągu roku tak odwalił ten domek na działce że mi szczena opadła jak zobaczyłam.

U nas już patelnia a muszę jechać na szczepienie z maluchami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 16:22

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Kattalinna masz już wkładkę? Bo do mnie właśnie zapukał kurier 😊 nie montowałam jeszcze do wózka, ale ogólne wrażenie jest super 😊 mam nadzieję, że wymiary ok, ale muszę najpierw odkurzyć wózek z piachu 🙈
    Jeszcze czekam. Ale w takim razie moja będzie lada moment 😊 zadowolona jesteś? Ja też żałuję, że ciemną wzięłam...

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka powodzenia na szczepieniu

Mam takie pytanie czy upały nie są przeciwskazaniem do szczepienia? 2 lata temu lekarz odwoływał szczepienia na okres upałów.
    Ta sama pielęgniarka co dzwoniła odwołykać w tym roku mnie wyśmiała jak jej zadałem takie pytanie.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!

Cola współczuję kłótni z Mężem. My też ostatnio mieliśmy sporą sprzeczke, Maz powiedział trochę za dużo, wzięłam Manię pod pache, powiedziałam żeby się pierdolil (pierwszy raz tak do niego powiedziałam) i wyszłam z płaczem trzaskajac drzwiami. Bez telefonu, bez niczego. Nie było nas godzinę. Chyba się przestraszył, bo jak wróciłam to zaczęłam się pakować.
    Uspokoilismy się, pogadaliśmy i jest lepiej niż było. Jedyne co zostało mi w pamięci to przerażona Mania...

Zdrówka dla Matyldy 😘😘

Majowa cudowna wiadomość!!!! Gratulacje! ❤️😱

Katy oby wszystko poszło po Waszej myśli 😁

Brawa za Skrzatowe skillsy!

Zosia cudna ❤️❤️ na Bozenke się nie załapałam ☹️

Reszty nie pamiętam ☹️☹️

U nas do przodu, Mania jest tak ruchliwym dzieckiem, że wszędzie jej pełno. Nie usiądzie na dupie. Dobrze ze teście maja ogród to praktycznie całe dnie siedzi na dworze.
    Biega, gada, uczy się co chwilę nowego słowa. Jest przekochana ale też i przeniedobra. Zdarzyło jej się już rzucić na ziemię jak coś poszło nie po jej myśli... Pokazuje charakterek. Oj ciężki będzie... Wymusza okropnie.

Akurat miałam chwilę, żeby nadrobić bo robie tatuaż 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 10:47

MajowaMamusia, Mała Matylda, Tanda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, ja w upały nie szczepię. Ty weź olej tę pigułę i ich tam wszystkich... Upały są niebezpieczne dane w sobie. Ja się boję ewentualnej gorączki po szczepieniu. Zresztą, dziecko i tak się męczy, po co mu dokładać?

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva pochwal się potem tatuażem 😊 co Mania już mówi? Ten mój to praktycznie nic, po swojemu głównie gada. J.S. dobrzr pamiętam że masz klimatyzację w mieszkaniu? Masz na całość czy w jednym pomieszczeniu? My już rok temu sobie obiecaliśmy że kupimy na przyszły i nie wyszło, ale teraz już chcemy mieć na bank na następny rok ;p dobrze Wam służy ta klima? I jaki to koszt mniej więcej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:11

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś przez noc nie dostawał nic i rano miał prawie 38 stopni. Dałam Ibufen i teraz 36.7. zobaczymy jak będzie dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:10

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę 😁

Oj dużo już mowi...
    Praktycznie wszystkie mało skomplikowane słowa. Kocham, trawa, kamien, ciuchcia, brumbrum, woda, boję, pać (spać), baja, kupka, kółko, kulka, ptak, maja (pszczółka maja), Ewa, Eja(Ela w sensie babcia), Oja(Ola moja siostra), Nelka (pies) i dużo innych 😁
    Oprócz tego wie jak robi pies, kot, krowa, koń 😁
    A i nauczyła się "kuwa" 🤦‍♀️🤷‍♀️ musimy teraz bardziej uważać. Najlepsze jest to że ona wie kiedy tego słowa użyć 🤣

A no i jeszcze wiadomo mama, tata, baba, dzidzia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:29

Cola87, Sela lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Jeszcze czekam. Ale w takim razie moja będzie lada moment 😊 zadowolona jesteś? Ja też żałuję, że ciemną wzięłam...

Tak, bardzo mi się podoba. Jeszcze zobaczymy czy sie będzie dobrze trzymała, bo już widzę, że sznurków z góry nie będzie o co zawiązać w tym wózku. Zostanie tylko wiązanie do pasów i gumka na podnóżku. Mam nadzieję, że to wystarczy żeby siedziała na miejscu :) dziś będę odkurzać wózek i montować. O 12 ma być kurier z odkurzaczem pionowym 🙈 to stwierdziłam, że nie będę się męczyć ze zwykłym tylko poczekam na to cudo 😁

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, upały nie są przeciwskazaniem do szczepienia. Niestety.
    Ja też ide dzisiaj z Mloda na szczepienie, pocieszam sie tylko tym, ze dzisiaj juz tylko w domu siedzimy a jutro ma być ciutke lepiej z temp...

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez zero mowy
    ale niedawno o tym pisałam ;) jeden i drugi zero ;)

brawo Mania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2473 2474 2475 2476 2477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ