X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja średnio garnie się do chodzenia. Max 2 kroczki zrobi. I jest to bardziej dla niej na zasadzie rzucania się do przodu i śmieje się przy tym 🤦.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy najlepszego dla Kamilka z okazji kolejnej miesięcznicy.

Gratulacje dla wszystkich nowych umiejętności i pierwszych kroczków.
    My nadal czekamy na kroczki i jakoś nie myślę żeby to nastąpiło szybko ,Ulastajei maszeruje przy meblach ale musi się trzymać ,czasem puści jedną rączkę ale do chodzenia jeszcze kawał drogi. Od jakiegoś czasu normalnie raczkuje już nie podwija nuzki pod brzuszek co mnie cieszy bo tej strupki już tak nie podwija.
    Ula też lubi się przytulać wykorzystuje każda okazje jak tylko usiądę to już jest obok wchodzi między kolana i kładzie główkę na kolanach i się tak przytula puki nie wstanę ,ale awantur nie robi żeby ją nosić. Piesciocha i przytylaczek jest bardzo.

J.S pięknie nad tym morzem macie.

Asix piękne zdjęcia, fajne chłopaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 22:47

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju od kilku dni noce to tragedia 😭. Budzi się co chwila i tylko cyc uspakaja...

Iga staje bez trzymanki czasem ale jakoś do kroków się nie garnie.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś już sobie nieźle pomyka na dwóch nozkach, ale trochę mu jakby kostki się schodzą do środka. Niby czytałam że tak może byc jak przez pierwsze miesiące chodzenia, ale w czwartek mamy szczepienie to się zapytam pediatry czy faktycznie może tak być czy lepiej się udać do ortopedy. J.S. ale zazdroszczę urlopu, też bym jeszcze pojechała gdzieś...się rozmarzyłam 😁

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

Dzisiaj noc duzo lepsza na szczescie ;)

J.S ale Wam fajnie :p

U nas jazda tylem jest na szczescie akceptowana i w miare lubiana chociaz poczatki byly ciezkie xd

Kanil chodzi tylko przy kanapie i trzyma sie dwoma rączkami chyba, ze sie zapomni to trzyma jedna :p

W ogole jak byliśmy ostatnio w tym serwisie z moim tel to obok jezdzily ciagle tramwaje i Kamil na nie patrzył, a jak juz odjezdzal to mowilam "papa tramwaju" i on teraz wszystkim tramwajom i autobusom (to jego inicjatywa wlasna) robi papa jak jedziemy autem 😂 A dzisiaj na spacerze z psem robil papa ciezarowce i smieciarce nawet 😂

A no i niestety sutki mnie coraz bardziej bola przy karmieniu wiec nie wiem ile jeszcze wytrzymam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 08:35

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy fajnie ze lepsza nockę dziś mieliście. Mój też robi papa autobusom, autom i ogólnie wszystkiemu ;) u nas za to kiepskie noce, tzn może nie byłoby źle, bo ogólnie śpimy od ok 20 do 7-8, ale Adaś bardzo się wierci i pojekuje w nocy, smoczek mu wypada i to taki trochę niespokojny sen. A ja mam ostatnio problemy z zaśnięciem. Nie wiem co to się dzieje. Dziś się długi męczyłam, akurat wtedy Adaś spał spokojnie, a jak już zasnęłam to się zaczęło...

Katy lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas papa już jest passe. Czasem zrobi ale rzadko. Tak samo brawo.

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, matka założycielka marcówek 2020 😂 chyba się nudzisz 😉

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina u nas passę jest brawo od zawsze, nigdy nie chciał robić i dalej nie chce. Ewentualnie bierze Twoje ręce i nimi rusza ale swoimi to nie ;p

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedziemy do galerii. Patryś wymaga fryzjera a Piotrek wyszaleje się na sali zabaw

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry:)
    J.S. udanych wakacji, oby pogoda Wam dopisała. Nam się pogoda nad morzem, aż ciężko uwierzyć, ze miesiąc temu było 30 stopni. Teraz siedzę w domu w polarze i grubych skarpetach.

Asix cudna sesja :)

Gratuluję nowych postępów.

Mnie dopadły wymioty :/ w ciąży z Zuzia trwały do 14tc, mam nadzieje, że teraz nie potrwają dłużej. Wczoraj miałam okropny dzień, cały czas mi się spać chciało, do tego stopnia, że położyłam się na chwilę i zasnęłam, a moje dziecko biedne samo się bawiło.
    Ogólnie poziom energii= zero, jestem wyczerpana, rano czekam na drzemkę Zuzi, żebym mogła się położyć, raz mi mega zimno, raz mam uderzenia gorąca i mam wrażenie, ze zaraz zemdleje. Szarpie mnie na wymioty od różnych zapachów, a wczoraj przechodziłam koło mięsnego i jak sobie pomyślałam o surowym mięsie, to myślałam, ze nie wyrobie, tak mi się niedobrze zrobiło. Z jednej strony cieszą mnie te wszystkie objawy, bo jak mówił mój gin, im więcej objawów ciążowych tym lepiej.

I ja polecam dzbanek dafi, używamy od kilku lat i teraz herbata z "kranówki" mi nie smakuje, czuć różnicę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 12:03

Cola87 lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa lubię za info o dzbanku, nie za wymioty, choć też słyszałam że to dobry objaw że ciąża się dobrze rozwija ;) ja jak nie miałam mdlosci i wymiotów w ciąży to aż się bałam że coś jest nie tak. No babie nie dogodzisz 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 13:18

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mit z tymi objawami... Ale same ciężarne lubią go powielać bo na psychikę lepiej. A jeśli lepiej to dobrze. Majowa, oby było krócej

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystają dzieciaczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 13:43

Berbecia, Sela, Wowka, jangwa_maua, pawojoszka, J.S, Cola87, Katy, kattalinna, Feeva, wariancja, Nina83, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mit jak nic. W straconej ciąży miliony objawów i skończyło się jak skończyło ... 😔.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kupiliśmy jezdzik patryczkowi 😉

Tzn taki rowerek biegowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 15:10

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia czyli wyjazd udany. Dzieci zadowolone a to najważniejsze;-)

Katy super, że noc już lepsza. Jak sobię przypomnę ból sutków przy karmieniu, to aż mnie przeszywa...

Majowa niezazdroszczę wymiotów/mdłości, ja tak miałam do 5 miesiąca...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa objawy mogą się też nasilać od dufastonu ale psychika to podstawa ,no i nie wiem czy ci życzyć żeby objawy szybko minęły,czy nie h będą jak ci od tego lepiej. My już jesteśmy w tym magicznym drugim trymestrze tobie też szybko minie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 16:29

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze w galerii 🤣🤣🤣
    KTO WYMYŚLIŁ WYPRZEDAŻE?!?!?
    Online każdy sklep zaliczyłam a teraz jeszcze stacjonarnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 13:44

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy widzialyscie w smyku są super przeceny na ubranka i buty. Tylko coraz mniej rozmiarów , zostają same malutkie;P

Sela lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 2499 2500 2501 2502 2503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ