Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy najlepszego dla Kamilka z okazji kolejnej miesięcznicy.
Gratulacje dla wszystkich nowych umiejętności i pierwszych kroczków.
My nadal czekamy na kroczki i jakoś nie myślę żeby to nastąpiło szybko ,Ulastajei maszeruje przy meblach ale musi się trzymać ,czasem puści jedną rączkę ale do chodzenia jeszcze kawał drogi. Od jakiegoś czasu normalnie raczkuje już nie podwija nuzki pod brzuszek co mnie cieszy bo tej strupki już tak nie podwija.
Ula też lubi się przytulać wykorzystuje każda okazje jak tylko usiądę to już jest obok wchodzi między kolana i kładzie główkę na kolanach i się tak przytula puki nie wstanę ,ale awantur nie robi żeby ją nosić. Piesciocha i przytylaczek jest bardzo.
J.S pięknie nad tym morzem macie.
Asix piękne zdjęcia, fajne chłopakiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 22:47
Katy lubi tę wiadomość
-
Adaś już sobie nieźle pomyka na dwóch nozkach, ale trochę mu jakby kostki się schodzą do środka. Niby czytałam że tak może byc jak przez pierwsze miesiące chodzenia, ale w czwartek mamy szczepienie to się zapytam pediatry czy faktycznie może tak być czy lepiej się udać do ortopedy. J.S. ale zazdroszczę urlopu, też bym jeszcze pojechała gdzieś...się rozmarzyłam 😁
-
Dzien dobry :p
Dzisiaj noc duzo lepsza na szczescie
J.S ale Wam fajnie :p
U nas jazda tylem jest na szczescie akceptowana i w miare lubiana chociaz poczatki byly ciezkie xd
Kanil chodzi tylko przy kanapie i trzyma sie dwoma rączkami chyba, ze sie zapomni to trzyma jedna :p
W ogole jak byliśmy ostatnio w tym serwisie z moim tel to obok jezdzily ciagle tramwaje i Kamil na nie patrzył, a jak juz odjezdzal to mowilam "papa tramwaju" i on teraz wszystkim tramwajom i autobusom (to jego inicjatywa wlasna) robi papa jak jedziemy autem 😂 A dzisiaj na spacerze z psem robil papa ciezarowce i smieciarce nawet 😂
A no i niestety sutki mnie coraz bardziej bola przy karmieniu wiec nie wiem ile jeszcze wytrzymam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 08:35
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Katy fajnie ze lepsza nockę dziś mieliście. Mój też robi papa autobusom, autom i ogólnie wszystkiemu u nas za to kiepskie noce, tzn może nie byłoby źle, bo ogólnie śpimy od ok 20 do 7-8, ale Adaś bardzo się wierci i pojekuje w nocy, smoczek mu wypada i to taki trochę niespokojny sen. A ja mam ostatnio problemy z zaśnięciem. Nie wiem co to się dzieje. Dziś się długi męczyłam, akurat wtedy Adaś spał spokojnie, a jak już zasnęłam to się zaczęło...
Katy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydobry:)
J.S. udanych wakacji, oby pogoda Wam dopisała. Nam się pogoda nad morzem, aż ciężko uwierzyć, ze miesiąc temu było 30 stopni. Teraz siedzę w domu w polarze i grubych skarpetach.
Asix cudna sesja
Gratuluję nowych postępów.
Mnie dopadły wymioty w ciąży z Zuzia trwały do 14tc, mam nadzieje, że teraz nie potrwają dłużej. Wczoraj miałam okropny dzień, cały czas mi się spać chciało, do tego stopnia, że położyłam się na chwilę i zasnęłam, a moje dziecko biedne samo się bawiło.
Ogólnie poziom energii= zero, jestem wyczerpana, rano czekam na drzemkę Zuzi, żebym mogła się położyć, raz mi mega zimno, raz mam uderzenia gorąca i mam wrażenie, ze zaraz zemdleje. Szarpie mnie na wymioty od różnych zapachów, a wczoraj przechodziłam koło mięsnego i jak sobie pomyślałam o surowym mięsie, to myślałam, ze nie wyrobie, tak mi się niedobrze zrobiło. Z jednej strony cieszą mnie te wszystkie objawy, bo jak mówił mój gin, im więcej objawów ciążowych tym lepiej.
I ja polecam dzbanek dafi, używamy od kilku lat i teraz herbata z "kranówki" mi nie smakuje, czuć różnicę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 12:03
Cola87 lubi tę wiadomość
-
Majowa lubię za info o dzbanku, nie za wymioty, choć też słyszałam że to dobry objaw że ciąża się dobrze rozwija ja jak nie miałam mdlosci i wymiotów w ciąży to aż się bałam że coś jest nie tak. No babie nie dogodzisz 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 13:18
-
Kamcia czyli wyjazd udany. Dzieci zadowolone a to najważniejsze;-)
Katy super, że noc już lepsza. Jak sobię przypomnę ból sutków przy karmieniu, to aż mnie przeszywa...
Majowa niezazdroszczę wymiotów/mdłości, ja tak miałam do 5 miesiąca...kamciaelcia lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Majowa objawy mogą się też nasilać od dufastonu ale psychika to podstawa ,no i nie wiem czy ci życzyć żeby objawy szybko minęły,czy nie h będą jak ci od tego lepiej. My już jesteśmy w tym magicznym drugim trymestrze tobie też szybko minie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 16:29