Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    U nas tez 8 zebow :p Niedawno wyszla druga dolna dwojka :)

Moja siostra tez miala kontrolę z zusu w ciąży z tego co kojarze, moze sama potwierdzi :p
    Miałam, miałam jakoś w 3 miesiącu . Przyszedł facet i kazał podpisać kartkę że zastał mnie w domu i że poprawnie użytkuje zwolnienie czy jakoś tak:P

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez 8, ale w nietypowej konfiguracji - 4 jedynki, 3 dwójki i 1 czwórka XD

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 15 zebow 😅

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 9 na wierzchu, a już widać pomału kolejne trzy na dole i jedna na górze. Idą trójki i czwórki naraz!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 6 zebow. Trzy nam wyszly jeden po drugim. Mamy dolne jedynki i gorne dwojki i jedynki.

Mała Matylda, na praktryce nie jest najgorzej. Probuje sie komunikowac po norwesku, nie uzywam w ogole angielskiego. Gadam kali jesc, kali pic, zdarza mi sie nie rozumiec, ale i tak jestem z siebie dumna, bo zanim zaczelam swoja kariere zawodowa w Norwegii (czyt. teraz) to wszedzie używalam tylko angielskiego. Licze na to, ze zaczne chlonac język jak gabka

Nina83, kattalinna, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, 15 zębów brzmi jak s-f 😉 u nas też 8.

Z tym L4 to faktycznie podobno trzeba przebywać w miejscu zgłoszonym w ZUSie. Czyli pojechać na drugi koniec Polski można ale trzeba poinformować ZUS. Czy jakoś tak. Mama ginekolog o tym pisała.

Ewcia, fajnie że macie lato 😉 to krwawienie wyjaśnione? Gratuluję serduszka 😊

Kwiatkowa, cieszę się, że jesteś zadowolona z praktyki. Teraz Twój norweski ruszy bardzo 😊

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak nie dokonca, w ciazy z Wojtkiem tez krwawilam w 6 tygodniu I oczywiscie jak pojechalam do szpitala to juz mowilam ze stracilam druga ciaze I chce zeby mi powiedziala dlaczego. A jednak okazalo sie ze bylo serducho no I teraz tez jest. Nie ma krwawienia wewnatrz ciaza zdrowa, skad? Nie wiadomo kazali nie dzwigac I troche bardziej sie oszczedzac na poczatkach I tyle

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam na nogach z nocnego autobusu. Koleżanka przyjechała i poszłyśmy się napić drineczkow. Oj potrzebowałam tego. Tylko żeby Adaś dał się wyspać...znając jego to pewnie zrobi mami armagedon z rana, bo jak tak mogłam go z tatusiem zostawić ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 00:49

jangwa_maua, Katy, kattalinna, J.S, pawojoszka, Ewciaa83, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola zazdroszcze, u mnie takie wyjscie to moze za dwa lata jak dobrze pojdzie 😂

Nie spimy od 5.30 bo psu sie zachcialo wyjsc..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze kiedy wychodza 5?
    Bo nam zostala jeszcze jedna trojka tylko i piatki.

Cola, ale fajnie ci, zazdroszcze! :)

U nas noc srednia, obudzil sie o 3:30 i zasnal o 5:30. Mysle ze moze to ta trojka, bo zawsze takie krecki, niespanie jest na zeby.
    Do tego mnie boli jajnik strasznie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, współczuję stresu, dobrze, że z maluszkiem wszystko dobrze❤ oszczedzaj się w miarę możliwości. Pracujesz? Wiem że w uk to na l4 tak od początku ciąży to się chyba nie idzie.

Cola, super, że miałaś udany wieczór ☺
    Niech mnie ktoś odwiedzi, brakuje mi towarzystwa,dorosłego. W ogóle to mamy dalej taki pierdolnik w mieszkaniu że szkoda gadać,mamy za mało miejsca.

J.S. kurcze dziwne,że Cię ten jajnik tak boli.

Mała Matylda lub kto inny kto się orientuje, ile czeka się na decyzję z banku po złożeniu wniosku o kredyt? 2-3 miesiące?

U nas 8 zębów,ale wyrzynają się na górze i na dole chyba 4 jest, nie moge sprawdzić bo sobie nie da. W ogóle to u nas mycie zębów to dramat i darcie na całego.

Pytanie do ciężarnych,oprócz witamin bierzecie dodatkowo kwas foliowy? Patrze w karcie z poprzedniej ciąży, że tak miałam zalecone.

Zuzia też wymuszacz się robi, nie mogę spokojnie z tel usiąść bo mi wydziera. Jak się chwilę położę to mnie szarpie,ehh, trochę mi jej szkoda, że siedzi cały dzień z rozlazłą matką, której się nic nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 09:09

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Ja odwrotnie
    Najpierw biorę tylko kwas foliowy potem witaminy ciążowe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa ja bralam femibion i tam już jest kwas foliowy ,choć myślę że we wszystkich Wit ciążowych jest,lekarz pytał co biorę i też stwierdził że to najlepsze ,które teraz są i ze już nie muszę dodatkowo nic brać . Teraz już nie biorę nic bo ja do tabletek jestem okropna nigdy nie pamiętam żeby brać w poprzedniej ciąży też nie brałam witamin ale wyniki zawsze miałam dobre więc nikt się nie czepiał.

Kwiatkowski napewno język ruszy ,ja przez 3 miesiące pracy z samymi Anglikami lepiej się nauczyłam języka niż przez kilka lat pobytu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 10:04

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore pregna + tam oczywiście jest kwas foliowy,nie pamiętam dlaczego gin mi wtedy kazał brać to i to. Od starań biore te witaminy,bo mi tak zalecił lekarz, mówił, że niektóre kobiety bardzo słabo przyswajają kwas foliowy,dlatego lepiej brać witaminy,które mają go w łatwiej przyswajalnej postaci.

Kwiatowa,powodzenia.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    teorię lekarza-tę o wchłanialności kwasu-można zbadać w lab
    a podejrzewam że nic tobie w tym kierunku nie zlecił
    i w takiej sytuacji "bo inne kobiety"to dla mnie smieszne
    oczywiście ze przede wszystkim słuchamy lekarza
    nadmiary witamin miewają gorsze konsekwencje niz ich brak, ale w sumie trudniej o nadmiar
    te kwasy w suplementach dla ciężarnych i tak czesto sa w dawce 200%
    no i pewnie pamiętasz-ale czesto bywa tak ze te witaminy dla cięzarnych czesto sa zródłem nudności

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, rozumiem że pytasz o kredyt hipoteczny? Bo gotówkowy to nawet w jeden dzień idzie ogarnąć 😉

A hipo, od momentu złożenia dokumentów-wniosku z załącznikami to pi razy drzwi miesiąc. Ale bywa szybciej (my podpisaliśmy umowę w niecały tydzień), jak i wolniej, jeśli trzeba dostarczyć jakieś dodatkowe dokumenty.

Najlepiej przejść się po kilku bankach, żeby przeliczyć zdolność (najlepiej na klkulatorach bez biku) i wziąć listę potrzebnych dokumentów. Wtedy znajdujesz mieszkanie i idziecie na gotowo składać wnioski.

Jeśli bedziecie kupować nieruchomość przez pośrednika lub dewelopera to pewnie przepilotuje Was przez cały proces.

O kwasie foliowym sądzę tak jak Kamcia. Za nieprzyswajanie odpowiada mutacja mthfr, me nawet jej posiadanie nie oznacza problemow z przyswajaniem. Poziom kwasu foliowego najłatwiej zbadać z krwi i wszystko wiadomo. Żeby było śmieszniej, jak się nieprzyswaja "zwykła" forma to w krwi jest nadmiar i wtedy metyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 11:27

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMama możesz łykać tabsy z połączeniem dwóch form kwasu foliowego: zwykłą i metylowaną (czyli z folianami). Wtedy nawet jeśli masz problem z przyswajaniem zwykłego kwasu foliowego to przyswoisz go w formie folianów. Coraz więcej jest takich preparatów na rynku :) polecam ranking witamin ciążowych u Pana Tabletki: o tutaj :)

Kattalinna zamówiłam rano dwa AIO Kokosi 🙈 wszyscy tak chwalą, muszę przecież sprawdzić, a że jest promocja...
    Jak tam wkładka? Sprawdza się? Prałaś żeby zmiękła?

kattalinna lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, prwgna ma właśnie te foliany, jak byłam w ciąży z Zuzia to gin powiedział,że moge iść na takie badanie za chyba 200 zł, albo kupić wit z folianem. Stwierdziłam,że wole wydać tą kase na witaminy.

Kamcia myślę że dodatkowy kwas nie pogorszyłby moich nudności. Rzygam jak kot 😕 nie wiem już co jeść,ale chyba mi owoce ze skórą nie służą. Dzisiaj po śliwice,wczoraj po borowkach,ale co tam, pyszne były, mniam 😀 Woda mi zbrzydła, nie wiem co pić, Kubuś skończył w wc. Omg jak mi się lodów chce, a nie mam, kocham lody w ciąży, jak wiem, że mam to nie przejdę obojętnie obok lodówki😆 znowu się spase.

Dzięki Wowka, tak o hipoteczny mi chodzi, to super, że tak szybko. Musimy się rozglądać co i gdzie można kupić, bo i tak pewnie z rok tu będziemy grzać.

• wariancja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa ws kredytu hipotecznego ze swojej strony mogę zaproponować rozważenie doradztwa pośrednika kredytowego. Może uda Wam sie znaleźć polecanego? My braliśmy kredyt w zeszłym roku, i latanie z maluchem po bankach nie było nam na reke. A pośrednik wszystko ogarnal począwszy od wyboru oferty, przez organizacje dokumentów, ich przekazanie do banku, prowadzenie i ponaglanie w banku celem przyspieszenia procesowania. Pojechaliśmy tylko do banku podpisać papiery 😉

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile taki pośrednik kosztuje?

‹‹ 2502 2503 2504 2505 2506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ