Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa właśnie nic. Pośrednicy mają prowizje od banku za podpisaną umowę.

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? Z polecenia to nie mam nikogo, gdzie takiego szukać? Mają swoje biura pośrednictwa, czy jak? I taki pośrednik będzie mi szukał mieszkania np w dwóch miejscowościach jak będę chciała?

• wariancja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pośrednik kredytowy przedstawia tylko aktualne oferty bankow i pomaga z kredytem. My jakoś przypadkowo trafilismy na biuro, mielismy po prostu blisko, ale obsluga byla fachowa. Trzeba poszperac w necie i w opiniach. I tez uoewnic się ze nie biora od Ciebie kasy, bo roznie bywa.

Mieszkanie musisz znalezc sama, albo zatrudnic posrednika nieruchomosci, ale ten juz z Was sciagnie prowizje😉

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, zapomniałam napisać, super, że macie do dyspozycji łodzie, zazdroszczę ☺ Nas mazury wzywają i ciągle odkładamy, teraz byliśmy już w zasadzie zdecydowani na Giżycko, ale stwierdziliśmy, że jak jechać to na dłużej, bo od nas to był kawał drogi, a i pogoda miała być niespecjalna, więc wybraliśmy morze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ok, widzisz dla mnie pośrednik to pośrednik. Czyli mówisz o kredytowym, że pomaga wszystko ogarnąć jak już jestem zdecydowana na dane mieszkanie. Szkoda, .że nieruchomości za darmo nie robi 😆

• wariancja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak 😊 no szkoda, ale nie mozna miec wszystkiego 😉

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazywam Symvital mama teraz :p

Zrobilam sobie musli z jogurtem naturalnym i czereśniami i mi teraz tak niedobrze...

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowamamusia niestety pracuje I bede jakos do konca 8 miesiaca dokladnie jak z Wojtkiem. Na szczescie pracuje przy komputerze wiec nie jest to bardzo meczace.
    Z tym dzwiganiem sie oszczedzam no ale jak mam nie wziac czasami dziecka wiadomo. Teraz jest inaczej niz za pierwszym razem bo juz jedno biega😁

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z plazy. Mamy piekna pogode.

6c2db2d1aa3b.jpg

Katy, Ewciaa83, kamciaelcia, pawojoszka, wariancja, D_basiula, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Berbecia, Cola87, jangwa_maua, Sela, kattalinna, Wowka, Mała Matylda, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    A wiecie moze kiedy wychodza 5?
    Bo nam zostala jeszcze jedna trojka tylko i piatki.

Cola, ale fajnie ci, zazdroszcze! :)

U nas noc srednia, obudzil sie o 3:30 i zasnal o 5:30. Mysle ze moze to ta trojka, bo zawsze takie krecki, niespanie jest na zeby.
    Do tego mnie boli jajnik strasznie.

Piątki niby po 2 urodzinach, ale moja starsza w wieku 20 mcy miała komplet. Także jak ze wszystkim - reguły nie ma.

White Innocent wrote:
    MajowaMama możesz łykać tabsy z połączeniem dwóch form kwasu foliowego: zwykłą i metylowaną (czyli z folianami). Wtedy nawet jeśli masz problem z przyswajaniem zwykłego kwasu foliowego to przyswoisz go w formie folianów. Coraz więcej jest takich preparatów na rynku :) polecam ranking witamin ciążowych u Pana Tabletki: o tutaj :)

Też polecam ten ranking :)
    Ja brałam Symvital Mama - ma dokładnie to co potrzeba, bez zbędnych dodatków a kwas foliowy w formie Extrafolate czyli metylofolianu wapnia. Sama podsyłałam skład Panu Tabletce, bo nie miał go w swoim zestawieniu i byłam ciekawa co napisze :) Potwierdził, że dobrze wybrałam :)

W czasie starań i w I trymestrze łykałam sam kwas foliowy, ale też metylowany.
    Wyszłam z założenia, że tak jest bezpieczniej - zarówno z mutacją jak i bez - taki kwas na pewno się przyswoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 13:56

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam 2 aio kokosi przyszły są piękne więc jeszcze domowilam. Ja zdecydowanie za dużo pieniędzy wydaję! Na szczęście zostanie dla.tymka bo tak to ja nie wiem...;p

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś przyszły wkłady z kokosi (na razie leciałam na tych dołączanych do chinek i nie byłam do końca zadowolona) i kurde niebo a ziemia. Jeśli są tak chłonne jak wszyscy piszą to podejrzewam, że w tym miesiącu i ja zbankrutuje. Obawiam się, że jak zobaczę to AIO na żywo to też domówię kolejne 🙈

Asix, kattalinna lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa wieczorem (jak maz bedzie bo ma jego wszystkie dane) napisze ci na priv namiar na naszego doradce kredytowego, super czlowiek, pomogl nam juz 3 razy :)

Tak jak dziewczyny pisza, czlowiek ma prowizje ale od banku, klient nie placi nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 14:24

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. cóż to za piękny marynarz :) super, że pogoda ładna.

Ewcia, to faktycznie niefajnie, że trzeba tak długo pracować w ciąży, ale właśnie wiem, że tam nikt na l4 od razu nie idzie, bo później macierzyński jest krótszy (tak mi koleżanka mówiła, która mieszka w uk).

Edwarda, ok z góry dziękuję.
    Wariancja, dzięki w ogóle za info, bo sami pewnie byśmy nawet nie pomyśleli, żeby iść do kogoś takiego, zaraz człowiek się boi, że go ogolą z kasy XD

Jak to dobrze, być na forum, człowiek tyle się dowie i doradzicie, i pomożecie :)

W ogóle to miałam Wam napisać, ze moje dziecko, z którym nasza pediatra wysyłała nas miesiąc temu do neruologopedy, bo nie bardzo chce jeść z rączki i gryźć kradnie mi jedzenie :D Jak widzi, że ruszam buzią to zaraz przybiega, muszę jej dać, jak jest coś w zasięgu jej ręki, to sobie sama bierze i je, ciastka, chleb, owoce. Ciekawe jaką tu będziemy mieć lekarkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 14:41

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie zajrzec do buzi malego i tez mamy 15 zebow + ostatnia trojke ktora jest tuz tuz pod dziąsłem, widac ja :) JS tez jestem ciekawa co bedzie z 5tkami :)

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UK można iść na zwolnienie ale płacą grosze w tedy i macierzyńskie potem też jest słabe. Tam macierzyńskie jest 9 miesięcy ale nie od porodu tylko od przejścia na wolne ,można zejść na macierzyńskie już po 24 tygodniu ale w tedy musisz wrzucić do pracy jak maluszek ma 6 miesięcy ,dlatego kobiety jak mogą to pracują jak najdłużej żeby mieć potem więcej czasu z maluszkiem ,z tym że tam kobieta w ciąży jest jak święta krowa ma mnustwo przywileji może robić przerwy w pracy kiedy potrzebuje ,jak idzie na wizytę lekarską ma za te godziny płacone. Idzie np na wizytę na godzinę 10 i nieraz dziewczyny po 2 godzinach w pracy wychodziły i już nie wracały bo im się nie chciało i miały za to płacone,nieraz ciężarne przesiedziała pół dniówki na kantynie bo mają prawo źle się czuć a jak pójdą do domu stracą dniówkę ,dużo dziewczyn wykorzystywało swoje prawa nawet jak nie miały potrzeby. U nas na zakładzie cuda się działy z tymi ciężarnymi . Jednakowoż można iść na zwolnienie

cf409fc7e7.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka mniej wiecej, macierzynski jest 9 miesiecy ale 6 tygodni placa 90 procent pensji a pozniej podstawowy macierzynski 700f to nawet nie polowa pensji. Wiec dobrze jest pracowac jak najdluzej wlasnie. Z wizytami to ja wychodzi na cala dniowke I mam placone sto procent nie przychodze wcale biorac pod uwage ze za to placa a w sumie tutaj ciaze traktuja dopiero od 3 miesiaca wiec tych wizyt jest doslownie kilka.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, od momentu złożenia wniosku kredytowego bank ma 3 tygodnie na wydanie decyzji kredytowej.

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Ja zamówiłam 2 aio kokosi przyszły są piękne więc jeszcze domowilam. Ja zdecydowanie za dużo pieniędzy wydaję! Na szczęście zostanie dla.tymka bo tak to ja nie wiem...;p
    Ja przeliczam na paczki pampersów 😁 i zdecydowanie potrzebuję kolejnego dziecka żeby się ekonomicznie zrobiło 😂

White, wkładka czeka...

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,

Witam się ze swojego łóżka, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej 😍 Skrzat jeszcze się wtulił i też odsypia wakacje 😊

Igorek przystojniaczek na plaży 😍 cieszę się, że pogoda dopisuje, odpoczywajcie 😃

Skoro jestem w domu i mam normalny int1ernet to wrzucam fotki z Mazur.

4a8e9af4569e.jpg
    783d8afc9202.jpg
    8edc06b7f1a6.jpg
    60f69dd872cc.jpg

Ten kto wymyślił smycz z kabla telefonicznego powinien dostać nobla 😂

J.S, Katy, wariancja, kattalinna, pawojoszka, jangwa_maua, Mała Matylda, Ewciaa83, D_basiula, Mycha666, Feeva, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Sela lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 2503 2504 2505 2506 2507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ