X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa właśnie nic. Pośrednicy mają prowizje od banku za podpisaną umowę.

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? Z polecenia to nie mam nikogo, gdzie takiego szukać? Mają swoje biura pośrednictwa, czy jak? I taki pośrednik będzie mi szukał mieszkania np w dwóch miejscowościach jak będę chciała?

• wariancja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pośrednik kredytowy przedstawia tylko aktualne oferty bankow i pomaga z kredytem. My jakoś przypadkowo trafilismy na biuro, mielismy po prostu blisko, ale obsluga byla fachowa. Trzeba poszperac w necie i w opiniach. I tez uoewnic się ze nie biora od Ciebie kasy, bo roznie bywa.

Mieszkanie musisz znalezc sama, albo zatrudnic posrednika nieruchomosci, ale ten juz z Was sciagnie prowizje😉

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, zapomniałam napisać, super, że macie do dyspozycji łodzie, zazdroszczę ☺ Nas mazury wzywają i ciągle odkładamy, teraz byliśmy już w zasadzie zdecydowani na Giżycko, ale stwierdziliśmy, że jak jechać to na dłużej, bo od nas to był kawał drogi, a i pogoda miała być niespecjalna, więc wybraliśmy morze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ok, widzisz dla mnie pośrednik to pośrednik. Czyli mówisz o kredytowym, że pomaga wszystko ogarnąć jak już jestem zdecydowana na dane mieszkanie. Szkoda, .że nieruchomości za darmo nie robi 😆

• wariancja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak 😊 no szkoda, ale nie mozna miec wszystkiego 😉

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazywam Symvital mama teraz :p

Zrobilam sobie musli z jogurtem naturalnym i czereśniami i mi teraz tak niedobrze...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowamamusia niestety pracuje I bede jakos do konca 8 miesiaca dokladnie jak z Wojtkiem. Na szczescie pracuje przy komputerze wiec nie jest to bardzo meczace.
    Z tym dzwiganiem sie oszczedzam no ale jak mam nie wziac czasami dziecka wiadomo. Teraz jest inaczej niz za pierwszym razem bo juz jedno biega😁

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z plazy. Mamy piekna pogode.

6c2db2d1aa3b.jpg

Katy, Ewciaa83, kamciaelcia, pawojoszka, wariancja, D_basiula, MajowaMamusia, Nina83, Berbecia, Cola87, jangwa_maua, Sela, kattalinna, Wowka, Mała Matylda, Kwiatkowa24 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    A wiecie moze kiedy wychodza 5?
    Bo nam zostala jeszcze jedna trojka tylko i piatki.

Cola, ale fajnie ci, zazdroszcze! :)

U nas noc srednia, obudzil sie o 3:30 i zasnal o 5:30. Mysle ze moze to ta trojka, bo zawsze takie krecki, niespanie jest na zeby.
    Do tego mnie boli jajnik strasznie.

Piątki niby po 2 urodzinach, ale moja starsza w wieku 20 mcy miała komplet. Także jak ze wszystkim - reguły nie ma.

White Innocent wrote:
    MajowaMama możesz łykać tabsy z połączeniem dwóch form kwasu foliowego: zwykłą i metylowaną (czyli z folianami). Wtedy nawet jeśli masz problem z przyswajaniem zwykłego kwasu foliowego to przyswoisz go w formie folianów. Coraz więcej jest takich preparatów na rynku :) polecam ranking witamin ciążowych u Pana Tabletki: o tutaj :)

Też polecam ten ranking :)
    Ja brałam Symvital Mama - ma dokładnie to co potrzeba, bez zbędnych dodatków a kwas foliowy w formie Extrafolate czyli metylofolianu wapnia. Sama podsyłałam skład Panu Tabletce, bo nie miał go w swoim zestawieniu i byłam ciekawa co napisze :) Potwierdził, że dobrze wybrałam :)

W czasie starań i w I trymestrze łykałam sam kwas foliowy, ale też metylowany.
    Wyszłam z założenia, że tak jest bezpieczniej - zarówno z mutacją jak i bez - taki kwas na pewno się przyswoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 13:56

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam 2 aio kokosi przyszły są piękne więc jeszcze domowilam. Ja zdecydowanie za dużo pieniędzy wydaję! Na szczęście zostanie dla.tymka bo tak to ja nie wiem...;p

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś przyszły wkłady z kokosi (na razie leciałam na tych dołączanych do chinek i nie byłam do końca zadowolona) i kurde niebo a ziemia. Jeśli są tak chłonne jak wszyscy piszą to podejrzewam, że w tym miesiącu i ja zbankrutuje. Obawiam się, że jak zobaczę to AIO na żywo to też domówię kolejne 🙈

Asix, kattalinna lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa wieczorem (jak maz bedzie bo ma jego wszystkie dane) napisze ci na priv namiar na naszego doradce kredytowego, super czlowiek, pomogl nam juz 3 razy :)

Tak jak dziewczyny pisza, czlowiek ma prowizje ale od banku, klient nie placi nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 14:24

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. cóż to za piękny marynarz :) super, że pogoda ładna.

Ewcia, to faktycznie niefajnie, że trzeba tak długo pracować w ciąży, ale właśnie wiem, że tam nikt na l4 od razu nie idzie, bo później macierzyński jest krótszy (tak mi koleżanka mówiła, która mieszka w uk).

Edwarda, ok z góry dziękuję.
    Wariancja, dzięki w ogóle za info, bo sami pewnie byśmy nawet nie pomyśleli, żeby iść do kogoś takiego, zaraz człowiek się boi, że go ogolą z kasy XD

Jak to dobrze, być na forum, człowiek tyle się dowie i doradzicie, i pomożecie :)

W ogóle to miałam Wam napisać, ze moje dziecko, z którym nasza pediatra wysyłała nas miesiąc temu do neruologopedy, bo nie bardzo chce jeść z rączki i gryźć kradnie mi jedzenie :D Jak widzi, że ruszam buzią to zaraz przybiega, muszę jej dać, jak jest coś w zasięgu jej ręki, to sobie sama bierze i je, ciastka, chleb, owoce. Ciekawe jaką tu będziemy mieć lekarkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 14:41

Nina83 lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie zajrzec do buzi malego i tez mamy 15 zebow + ostatnia trojke ktora jest tuz tuz pod dziąsłem, widac ja :) JS tez jestem ciekawa co bedzie z 5tkami :)

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UK można iść na zwolnienie ale płacą grosze w tedy i macierzyńskie potem też jest słabe. Tam macierzyńskie jest 9 miesięcy ale nie od porodu tylko od przejścia na wolne ,można zejść na macierzyńskie już po 24 tygodniu ale w tedy musisz wrzucić do pracy jak maluszek ma 6 miesięcy ,dlatego kobiety jak mogą to pracują jak najdłużej żeby mieć potem więcej czasu z maluszkiem ,z tym że tam kobieta w ciąży jest jak święta krowa ma mnustwo przywileji może robić przerwy w pracy kiedy potrzebuje ,jak idzie na wizytę lekarską ma za te godziny płacone. Idzie np na wizytę na godzinę 10 i nieraz dziewczyny po 2 godzinach w pracy wychodziły i już nie wracały bo im się nie chciało i miały za to płacone,nieraz ciężarne przesiedziała pół dniówki na kantynie bo mają prawo źle się czuć a jak pójdą do domu stracą dniówkę ,dużo dziewczyn wykorzystywało swoje prawa nawet jak nie miały potrzeby. U nas na zakładzie cuda się działy z tymi ciężarnymi . Jednakowoż można iść na zwolnienie

cf409fc7e7.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka mniej wiecej, macierzynski jest 9 miesiecy ale 6 tygodni placa 90 procent pensji a pozniej podstawowy macierzynski 700f to nawet nie polowa pensji. Wiec dobrze jest pracowac jak najdluzej wlasnie. Z wizytami to ja wychodzi na cala dniowke I mam placone sto procent nie przychodze wcale biorac pod uwage ze za to placa a w sumie tutaj ciaze traktuja dopiero od 3 miesiaca wiec tych wizyt jest doslownie kilka.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, od momentu złożenia wniosku kredytowego bank ma 3 tygodnie na wydanie decyzji kredytowej.

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Ja zamówiłam 2 aio kokosi przyszły są piękne więc jeszcze domowilam. Ja zdecydowanie za dużo pieniędzy wydaję! Na szczęście zostanie dla.tymka bo tak to ja nie wiem...;p
    Ja przeliczam na paczki pampersów 😁 i zdecydowanie potrzebuję kolejnego dziecka żeby się ekonomicznie zrobiło 😂

White, wkładka czeka...

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,

Witam się ze swojego łóżka, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej 😍 Skrzat jeszcze się wtulił i też odsypia wakacje 😊

Igorek przystojniaczek na plaży 😍 cieszę się, że pogoda dopisuje, odpoczywajcie 😃

Skoro jestem w domu i mam normalny int1ernet to wrzucam fotki z Mazur.

4a8e9af4569e.jpg
    783d8afc9202.jpg
    8edc06b7f1a6.jpg
    60f69dd872cc.jpg

Ten kto wymyślił smycz z kabla telefonicznego powinien dostać nobla 😂

J.S, Katy, wariancja, kattalinna, pawojoszka, jangwa_maua, Mała Matylda, Ewciaa83, D_basiula, Mycha666, Feeva, Nina83, Kwiatkowa24, Sela lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 2503 2504 2505 2506 2507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ