Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pośrednik kredytowy przedstawia tylko aktualne oferty bankow i pomaga z kredytem. My jakoś przypadkowo trafilismy na biuro, mielismy po prostu blisko, ale obsluga byla fachowa. Trzeba poszperac w necie i w opiniach. I tez uoewnic się ze nie biora od Ciebie kasy, bo roznie bywa.
Mieszkanie musisz znalezc sama, albo zatrudnic posrednika nieruchomosci, ale ten juz z Was sciagnie prowizje😉MajowaMamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWowka, zapomniałam napisać, super, że macie do dyspozycji łodzie, zazdroszczę ☺ Nas mazury wzywają i ciągle odkładamy, teraz byliśmy już w zasadzie zdecydowani na Giżycko, ale stwierdziliśmy, że jak jechać to na dłużej, bo od nas to był kawał drogi, a i pogoda miała być niespecjalna, więc wybraliśmy morze.
-
nick nieaktualny
-
Majowamamusia niestety pracuje I bede jakos do konca 8 miesiaca dokladnie jak z Wojtkiem. Na szczescie pracuje przy komputerze wiec nie jest to bardzo meczace.
Z tym dzwiganiem sie oszczedzam no ale jak mam nie wziac czasami dziecka wiadomo. Teraz jest inaczej niz za pierwszym razem bo juz jedno biega😁 -
J.S wrote:A wiecie moze kiedy wychodza 5?
Bo nam zostala jeszcze jedna trojka tylko i piatki.
Cola, ale fajnie ci, zazdroszcze!
U nas noc srednia, obudzil sie o 3:30 i zasnal o 5:30. Mysle ze moze to ta trojka, bo zawsze takie krecki, niespanie jest na zeby.
Do tego mnie boli jajnik strasznie.
Piątki niby po 2 urodzinach, ale moja starsza w wieku 20 mcy miała komplet. Także jak ze wszystkim - reguły nie ma.
White Innocent wrote:MajowaMama możesz łykać tabsy z połączeniem dwóch form kwasu foliowego: zwykłą i metylowaną (czyli z folianami). Wtedy nawet jeśli masz problem z przyswajaniem zwykłego kwasu foliowego to przyswoisz go w formie folianów. Coraz więcej jest takich preparatów na rynku polecam ranking witamin ciążowych u Pana Tabletki: o tutaj
Też polecam ten ranking
Ja brałam Symvital Mama - ma dokładnie to co potrzeba, bez zbędnych dodatków a kwas foliowy w formie Extrafolate czyli metylofolianu wapnia. Sama podsyłałam skład Panu Tabletce, bo nie miał go w swoim zestawieniu i byłam ciekawa co napisze Potwierdził, że dobrze wybrałam
W czasie starań i w I trymestrze łykałam sam kwas foliowy, ale też metylowany.
Wyszłam z założenia, że tak jest bezpieczniej - zarówno z mutacją jak i bez - taki kwas na pewno się przyswoi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 13:56
Matylda
-
Mi dziś przyszły wkłady z kokosi (na razie leciałam na tych dołączanych do chinek i nie byłam do końca zadowolona) i kurde niebo a ziemia. Jeśli są tak chłonne jak wszyscy piszą to podejrzewam, że w tym miesiącu i ja zbankrutuje. Obawiam się, że jak zobaczę to AIO na żywo to też domówię kolejne 🙈
Asix, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Majowa wieczorem (jak maz bedzie bo ma jego wszystkie dane) napisze ci na priv namiar na naszego doradce kredytowego, super czlowiek, pomogl nam juz 3 razy
Tak jak dziewczyny pisza, czlowiek ma prowizje ale od banku, klient nie placi nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 14:24
MajowaMamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJ.S. cóż to za piękny marynarz super, że pogoda ładna.
Ewcia, to faktycznie niefajnie, że trzeba tak długo pracować w ciąży, ale właśnie wiem, że tam nikt na l4 od razu nie idzie, bo później macierzyński jest krótszy (tak mi koleżanka mówiła, która mieszka w uk).
Edwarda, ok z góry dziękuję.
Wariancja, dzięki w ogóle za info, bo sami pewnie byśmy nawet nie pomyśleli, żeby iść do kogoś takiego, zaraz człowiek się boi, że go ogolą z kasy
Jak to dobrze, być na forum, człowiek tyle się dowie i doradzicie, i pomożecie
W ogóle to miałam Wam napisać, ze moje dziecko, z którym nasza pediatra wysyłała nas miesiąc temu do neruologopedy, bo nie bardzo chce jeść z rączki i gryźć kradnie mi jedzenie Jak widzi, że ruszam buzią to zaraz przybiega, muszę jej dać, jak jest coś w zasięgu jej ręki, to sobie sama bierze i je, ciastka, chleb, owoce. Ciekawe jaką tu będziemy mieć lekarkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 14:41
Nina83 lubi tę wiadomość
-
W UK można iść na zwolnienie ale płacą grosze w tedy i macierzyńskie potem też jest słabe. Tam macierzyńskie jest 9 miesięcy ale nie od porodu tylko od przejścia na wolne ,można zejść na macierzyńskie już po 24 tygodniu ale w tedy musisz wrzucić do pracy jak maluszek ma 6 miesięcy ,dlatego kobiety jak mogą to pracują jak najdłużej żeby mieć potem więcej czasu z maluszkiem ,z tym że tam kobieta w ciąży jest jak święta krowa ma mnustwo przywileji może robić przerwy w pracy kiedy potrzebuje ,jak idzie na wizytę lekarską ma za te godziny płacone. Idzie np na wizytę na godzinę 10 i nieraz dziewczyny po 2 godzinach w pracy wychodziły i już nie wracały bo im się nie chciało i miały za to płacone,nieraz ciężarne przesiedziała pół dniówki na kantynie bo mają prawo źle się czuć a jak pójdą do domu stracą dniówkę ,dużo dziewczyn wykorzystywało swoje prawa nawet jak nie miały potrzeby. U nas na zakładzie cuda się działy z tymi ciężarnymi . Jednakowoż można iść na zwolnienie
-
Pawojaszka mniej wiecej, macierzynski jest 9 miesiecy ale 6 tygodni placa 90 procent pensji a pozniej podstawowy macierzynski 700f to nawet nie polowa pensji. Wiec dobrze jest pracowac jak najdluzej wlasnie. Z wizytami to ja wychodzi na cala dniowke I mam placone sto procent nie przychodze wcale biorac pod uwage ze za to placa a w sumie tutaj ciaze traktuja dopiero od 3 miesiaca wiec tych wizyt jest doslownie kilka.
-
Asix wrote:Ja zamówiłam 2 aio kokosi przyszły są piękne więc jeszcze domowilam. Ja zdecydowanie za dużo pieniędzy wydaję! Na szczęście zostanie dla.tymka bo tak to ja nie wiem...;p
White, wkładka czeka... -
Doberek,
Witam się ze swojego łóżka, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej 😍 Skrzat jeszcze się wtulił i też odsypia wakacje 😊
Igorek przystojniaczek na plaży 😍 cieszę się, że pogoda dopisuje, odpoczywajcie 😃
Skoro jestem w domu i mam normalny int1ernet to wrzucam fotki z Mazur.
Ten kto wymyślił smycz z kabla telefonicznego powinien dostać nobla 😂
J.S, Katy, wariancja, kattalinna, pawojoszka, jangwa_maua, Mała Matylda, Ewciaa83, D_basiula, Mycha666, Feeva, Nina83, Kwiatkowa24, Sela lubią tę wiadomość