Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Feeva
Jeśli chodzi o sandaly to pokaż może model. No bo nasz zanizony. A trzewiki 23 raczej
Ale! Jeśli myślisz o jesieni to ja bym poczekala 😉 serio dzieciom noga rośnie skokowo. I nie wiadomo co bedzie za miesiąc. Ja teraz jeszcze boję się kupować kapcie do przedszkola/klubiku
U Piotra na jeden sezon wchodzily nawet dwa rozmiary, na rok i 3 rozmiary
Ale np geoxow nie mam w rozmiarze 25. To była zima i miał wyższe buty z Lidla 25oraz zimowe z Bartka 26 i Bartek zanizyl. Teraz Piotr nosi 27 (rozmiarowce firmy keen nawet 27-28)i chyba muszę i jemu noge zmierzyć haha
Strach się bać
Pokaż też model trzewikaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 09:31
-
Co ciekawe w tych butach-jak się chwyci do ręki to takie wielkie się wydają A na nogę pasują
Jaka różnica się wydaje między rozmiarami A to tylko ileś mm
Jak podajecie te rozmiary "wg producenta " to mam wrażenie że chodzi o długość podeszwy na zewnątrz 😄 -
Mala Mattylda, ciesze sie, ze urlop udany!
Ja tez wspominam mmr jako bezproblemowe szczepienie, u nas nie wystapilo kompletnie nic.
U nas nie ma piskow i rzucania sie, a jak juz to bardzo bardzo rzadko, na palcach jednej reki moge policzyc takie akcje. Ogolnie dosc sie ten nasz maly uspokoil.
My wczoraj caly dzien na termach chocholowskich, cos cudownego, na dworze temp 20 stopni a woda 38. Stroj sie spisal w 100%, rusza raczkami na brzuchu jak plynie, nozek nie potrafi jeszcze zsynchronizowac. Caly dzien w wodzie, aw kolku po 10 min sie darl.kamciaelcia, Nina83, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
feeva
czyli trzewiczki (co ja nazwałam wczoraj adidaskami) nasze w rozmiarze 23 maja wkładkę 14,9 cm więc nie taka jak podaje producent i mamy w gotowości
że mamy podobny model oparłam o wzór i model podeszwy
flexi cos tam
z sandałkami nie pomoge bo ja w sumie zawsze sie "bałam " u takich maluszków odkrytych zarówno palców jak i pięty
czyli nie mam nic do porównania
ale na pewno za małe gorsze niz wieksze bo maja aż 3 rzepy (w necie były informacje ze but dziecka powinien mieć zapas 7mm-15,, a więc duza ta rozbiezność) i dzięki rzepom dopasuje się
załozyłabym te nasze pomiary czyli jak pisała olciabos 22 maja wkładkę 14cm, 23 niecałe 15cm
no i dziewczyny (olciabos oraz white I.) zamówiły ten modelw innym kolorze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 10:29
-
kupiłam materac (łóżko do pokoju nie wejdzie) zgodnie z rozumem 140cm
ach te dylematy jak sie śpi od 10 lat na 170cm (ja sie w każdą strone mieszczę )
a że na rynku szału z TAKIMI materacami nie ma, to korzystam z rabatu 10% póki jest
no i ze 3 tyg poczekamy
jest szansa ze te 140 wejdzie do mieszkania klatka schodowa -
Kamcia to trzewiczki chyba spoko skoro stopa ok 13,5cm
Wzięłabym te sandały bo w sumie dużo lata już nie zostało, a potem sprzedam. Na limango mi wychodzi za 2pary 180zl, 200zl z przesyłką. Uwzględniony jest już bon 20zl. -
feeva
jak się trafi po promocji (zwłaszcza outlet) to cenowo 200zł super
szkoda ze cena troszke rośnie wraz z rozmiarem
i ja tez bym kupiła ten wzór hihi po prezentacji dziewczyn
czasem aplikacja limango daje darmową wysyłkę (nie wiem jak teraz korzystasz) -
pawojoszka wrote:Kattalina to że oni są inni to wszyscy wiedzą ale taka wiedza wcale nie sprawia że poczujemy się lepiej ,czy to oznacza że mamy zrezygnować z siebie ? Zrobić z siebie męczennice,bo jest jak jest i lepiej nie będzie bo oni są inni niż my? Z drugiej strony narzucanie naszej wizji na życie bo nasza prawda jest najprawdziwszą też nie jest ok,obiektywizm i kompromis nie jest łatwa sprawa . My się czasem przejmujemy aż za bardzo a oni wcale i nas szlag trafia bo on wszystko olewa a on nie wie czemu my znowu się czepiamy no wiecznie niekończąca się historia i tak od pokoleń. Natura ma specyficzne poczucie humoru
-
kattalinna
ja nawet bym wzięła 180-200 byłoby na styk ten pokój taki tyci tyci ze tylko łóżko i już...
kocham swoje stare 170cm (takie nietypowe) ale sie wusłuzyło, nie wejdzie do tego mini pokoju...
ech
jedno pomogło w decyzji-maja darmowy zwrot
jak my kombinowaliśmy czy 140 czy 160
nie podam nawet wymiarów pokoju bo za głowe sie złapiecie
ale żyrandol z wentylatorem też juz kupiony inaczej nie widze wyprowadzki z naszej sypialni (bedzie to pokój dla Małgoni) -
Heh, a tak serio, to niby chciałam, przecież się staraliśmy świadomie. Po wcześniejszym teście było mi smutno jak zobaczyłam jedna kreskę, a dziś jakoś tak... Cieszę się, bardzo. Wiadomo. A przy okazji milion wątpliwości. No nie ogarniesz chorego łba :p
kattalinna lubi tę wiadomość