X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem co to rzyganka i nudności ;)

dopiero wstałam
    tak to jest jak człowiek ma plany
    aplany były: wstac, opic sie kawą, włosy, drzemka Patryka i jedziemy
    jest: pobudka przed 9, pierwsza kawa dopiero zaliczona, jeeeeszcze włosy(nie lubie suszarki), drzemka Patryka o której????
    bo w sumie Patrys wstał o 6 i nie chciał mm, usnał na rekach meza więc został połozony koło mnie z mysla ze zaraz wstanie...no, a wstał o 9, szkoda ze wczesniej nie wiedziałam i od razu z nim nie zasnełam

wiyta dopiero o 15:45, u tego prywatnego co połówkowe z echo robił mi poprzednio (i który robił nifty z Patrykiem), kase niezle liczy za badanie ale wtedy robił foty (i to głównie serca) na zwykłym papierze, a więc i dzidzius ładnie nie wychodził...może coś się zmieniło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope nie ma wyjscia i musi się odezwac, przecież mi sesję obiecala
    a Patk po sąsiedzku nadrobi zaległości kolezeńskie
    fermina "inne" morze
    fatalita dalej

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Hoope mówiła że bez pożegnania nie odchodzi... 😐

Patk wróci w powiększonym składzie, idę o zakład 😂

Mam jakiś stan napięcia nerwowego. Całą jestem jak napięta struna 😐 niczym konkretnym nie jest to spowodowane, chyba, że nadchodzącym powrotem do pracy. Dobrze, że dziecko spokojne dziś, przynajmniej na razie.

Nina83 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam wrazenie że patk juz powiększona XD XD XD

Wowka, Katy, Nina83 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mam takie same przemyślenia co do Patk i Hoope 😁 Fermina teraz ma sezon więc czekamy, tylko na Fatalitę brak pomysłu 😔

Wowka, mnie też już nerwy pracowe dopadają...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    co za noc 😖, ratuję się ☕

Katy, współczuję mdłości i rzyganka...wiem co to znaczy, z Zośką prawie do końca to miałam 😖

Dziewczyny które dziś wizytują, powodzenia 😊 i czekamy na świeże i dobre nowinki no i zdjęcia 😃

Oj dziewczyny, dziewczyny...wy to jesteście wróżki krakaczki 😂😂 ciąże czujecie na odległość 😂 a co najlepsze to się sprawdza haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 09:49

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z młodszą do lekarza. Ma kaszel który mi się nie podoba. Wolę sprawdzić . Starsza też prycha,ale osłuchowo czysto. Ja przeziębiona... Masakra.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Park to jestem skłonna się zgodzić ale Hope to raczej nie .

Fermina mówiła że chwilę jej nie będzie bo sezon ,studia i wiecznie zarobiona.

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.

Kamcia, Ty to jesteś stworzona do bycia w ciąży 😋 dlatego nigdy nic Ci nie dolega 😁

Zarazacie tymi ciążami, oj zarazacie. My musimy poczekać jeszcze z rok, półtora.

Co do pracy ja nie mam tego problemu bo nie mam gdzie wracać 🤣 no i u mnie trochę inna sytuacja, bo już na etat do kogoś nie chce. Chcę sama byc dla siebie szefem 🙂

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, coś Ci wykrakać? 😂 Szkoda, że sobie nie umiem...

Jangwa, oby nic poważnego!

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos mi podmienil dziecko, akurat teraz jak jestem z nim sama :/ Taka histerie mi dzisiaj urzadzil, ze jestem przerazona, ze on tak umie...Plakal, kopal, bil sie po twarzy :/ Nie dawal sie uspokoić w ogole, a zaczelo sie od tego, ze chcialam go usypiac na rekach...Teraz juz śpi, oby wstal w lepszym humorze xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy no nieźle :D

J.S dzięki za foto! Jaka Ty jesteś ładna 😍

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekkie szmery. Inhalacje zlecone . Wcześniej już robiłam ale z samej soli.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa
    no to zdrówka i szybkiego powrotu do zdrowia
    a niby lato mamy

jangwa_maua lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 😊 .Takie lato że nie lato. Raz ukrop raz zimno. Klima w aucie i łatwo się doprawić. Sama siedzę z cieknącym nosem 🙄. Dobrze, że gardło już odpuściło, bo kilka nocy dokuczało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 12:07

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytującym życzę dziś powodzenia :) Kamcia śliczny brzusio, jaka tam słonica...ślicznie wyglądasz! U nas do południa total maruda :/ a ja jutro obrona mgr...mam nadzieję że da się trochę pouczy bo wczoraj nie dał. Sela a to Leoś już nie chodzi do żłobka?

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty, mam nadzieję że dzieciątka będą współpracowały, pokażą wszystko co mamy i lekarze chcą zobaczyć 😊. No i niech się potwierdzą przeczucia😉

Kamcia, nie kokietuj😜, ładna z Ciebie kobieta, a z ciąży na ciążę jesteś coraz szczuplejsza😊
    Piękny brzuszek!

Mnie też te brzuszki, noworodki, suwaczki, ciuszki nakręcają na kolejną ciążę. I już mi żal że to będzie ostatnia. Świr że mnie🤪, ale co poradzić, uwielbiam być w ciąży.

Też jestem ciekawa która następna pochwali się wielką nowiną. Gdy wchodzę systematycznie, a nagle pojawia się kilka nowych stron moja pierwsza myśl jest taka, że posypały się gratuluje. Ostatnio przy White się sprawdziło 😋
    Zgadzam się, że Patk wróci z pasażerem, czuję od niej ciążowe fluidy😜. Również ostatnio myślałam o Hoope i deklaracji że nie zniknie bez pożegnania...😕

Od myśli o pracy narazie się odcinam, ale znam siebie - dopadnie mnie intensywnie zaraz po powrocie z urlopu, z początkiem sierpnia. Bo to już "ten miesiąc". Adaptacja w żłobku, moje pierwsze dni w pracy - Zosia będzie wtedy z tatą, dzięki temu trochę mi łatwiej.

Miałam nadzieję, że spotkanie gwarantuje dobry sen dziecka, statystyka poniżej 3/3 nic mi nie daje😉 - większość dzieci lubi wózek, większość dzieci sypia w wózku, większość dzieci lubi jazdę samochodem... Większość, ale nie moje🤪

Katy, współczuję wymiotów i histerii Kamilka, ten dzień Cię nie oszczędza. Oby popołudnie było lepsze 🙂

Cola, wielkie kciuki za jutrzejszą obronę. Zdasz i staniesz się wolnym człowiekiem 😉

Wczoraj wyszłam na chwilę do sklepu, mąż w tym czasie miał przewinąć Zosię. Wracam, a szanowny małżonek ma stan przedzawałowy, drżącą ręką wskazuje pieluchę - zaglądam, a tam coś, co wygląda jak drobno pokruszony lód. Sekunda zastanowienia i szybka diagnoza - to nie dziwna kupa, to pielucha Dada musiała być uszkodzona😆.

Miesiąc temu zakończyłam kp, na początku odciągałam laktatorem trochę mleka, z czasem już nie potrzebowałam. Wczoraj czułam w piersi bolącą grudkę, z braku laktatora próbowałam odciągnąć mleko ręcznie. Dzisiaj pierś wróciła do normy, nie ma żadnych twardych miejsc, nic nie boli, ale zastanawiam się czy wszystko w porządku ze względu na wygląd mleka. Z niektórych kanalików wyciekało zwykle białe mleko, a z innych coś co bardziej przypominało siarę. W drugiej piersi podobnie.Tak było wczoraj i dzisiaj kontrolnie sprawdziłam, jest tak samo. To normalne po odstawieniu? Pewnie nikt nie robi na sobie takich eksperymentów, ale a nóż coś wiecie 😉

kamciaelcia, Cola87 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj czuję się jak słonica ;)

juz dawno bysmy wyjechali, castorama miała byc przed lekarzem ;) ale dziecku drzemie sie wspaniale od 1,5h :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina, aaa kysz 🤞 😂 podziękuję za takie krakanie 😂😂

Cola, kopniaczek na szczęście i powodzenia, nie dziękuj..jutro podziękujesz 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 13:57

Cola87, kattalinna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, pamiętam że starasz się a właściwie twój mąż 🤔 o dofinansowanie na działalność..jak tam?

‹‹ 2521 2522 2523 2524 2525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ