Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem co to rzyganka i nudności ;)

dopiero wstałam
    tak to jest jak człowiek ma plany
    aplany były: wstac, opic sie kawą, włosy, drzemka Patryka i jedziemy
    jest: pobudka przed 9, pierwsza kawa dopiero zaliczona, jeeeeszcze włosy(nie lubie suszarki), drzemka Patryka o której????
    bo w sumie Patrys wstał o 6 i nie chciał mm, usnał na rekach meza więc został połozony koło mnie z mysla ze zaraz wstanie...no, a wstał o 9, szkoda ze wczesniej nie wiedziałam i od razu z nim nie zasnełam

wiyta dopiero o 15:45, u tego prywatnego co połówkowe z echo robił mi poprzednio (i który robił nifty z Patrykiem), kase niezle liczy za badanie ale wtedy robił foty (i to głównie serca) na zwykłym papierze, a więc i dzidzius ładnie nie wychodził...może coś się zmieniło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope nie ma wyjscia i musi się odezwac, przecież mi sesję obiecala
    a Patk po sąsiedzku nadrobi zaległości kolezeńskie
    fermina "inne" morze
    fatalita dalej

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Hoope mówiła że bez pożegnania nie odchodzi... 😐

Patk wróci w powiększonym składzie, idę o zakład 😂

Mam jakiś stan napięcia nerwowego. Całą jestem jak napięta struna 😐 niczym konkretnym nie jest to spowodowane, chyba, że nadchodzącym powrotem do pracy. Dobrze, że dziecko spokojne dziś, przynajmniej na razie.

Nina83 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam wrazenie że patk juz powiększona XD XD XD

Wowka, Katy, Nina83 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mam takie same przemyślenia co do Patk i Hoope 😁 Fermina teraz ma sezon więc czekamy, tylko na Fatalitę brak pomysłu 😔

Wowka, mnie też już nerwy pracowe dopadają...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    co za noc 😖, ratuję się ☕

Katy, współczuję mdłości i rzyganka...wiem co to znaczy, z Zośką prawie do końca to miałam 😖

Dziewczyny które dziś wizytują, powodzenia 😊 i czekamy na świeże i dobre nowinki no i zdjęcia 😃

Oj dziewczyny, dziewczyny...wy to jesteście wróżki krakaczki 😂😂 ciąże czujecie na odległość 😂 a co najlepsze to się sprawdza haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 09:49

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z młodszą do lekarza. Ma kaszel który mi się nie podoba. Wolę sprawdzić . Starsza też prycha,ale osłuchowo czysto. Ja przeziębiona... Masakra.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Park to jestem skłonna się zgodzić ale Hope to raczej nie .

Fermina mówiła że chwilę jej nie będzie bo sezon ,studia i wiecznie zarobiona.

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.

Kamcia, Ty to jesteś stworzona do bycia w ciąży 😋 dlatego nigdy nic Ci nie dolega 😁

Zarazacie tymi ciążami, oj zarazacie. My musimy poczekać jeszcze z rok, półtora.

Co do pracy ja nie mam tego problemu bo nie mam gdzie wracać 🤣 no i u mnie trochę inna sytuacja, bo już na etat do kogoś nie chce. Chcę sama byc dla siebie szefem 🙂

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, coś Ci wykrakać? 😂 Szkoda, że sobie nie umiem...

Jangwa, oby nic poważnego!

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos mi podmienil dziecko, akurat teraz jak jestem z nim sama :/ Taka histerie mi dzisiaj urzadzil, ze jestem przerazona, ze on tak umie...Plakal, kopal, bil sie po twarzy :/ Nie dawal sie uspokoić w ogole, a zaczelo sie od tego, ze chcialam go usypiac na rekach...Teraz juz śpi, oby wstal w lepszym humorze xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy no nieźle :D

J.S dzięki za foto! Jaka Ty jesteś ładna 😍

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekkie szmery. Inhalacje zlecone . Wcześniej już robiłam ale z samej soli.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa
    no to zdrówka i szybkiego powrotu do zdrowia
    a niby lato mamy

jangwa_maua lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 😊 .Takie lato że nie lato. Raz ukrop raz zimno. Klima w aucie i łatwo się doprawić. Sama siedzę z cieknącym nosem 🙄. Dobrze, że gardło już odpuściło, bo kilka nocy dokuczało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 12:07

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytującym życzę dziś powodzenia :) Kamcia śliczny brzusio, jaka tam słonica...ślicznie wyglądasz! U nas do południa total maruda :/ a ja jutro obrona mgr...mam nadzieję że da się trochę pouczy bo wczoraj nie dał. Sela a to Leoś już nie chodzi do żłobka?

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty, mam nadzieję że dzieciątka będą współpracowały, pokażą wszystko co mamy i lekarze chcą zobaczyć 😊. No i niech się potwierdzą przeczucia😉

Kamcia, nie kokietuj😜, ładna z Ciebie kobieta, a z ciąży na ciążę jesteś coraz szczuplejsza😊
    Piękny brzuszek!

Mnie też te brzuszki, noworodki, suwaczki, ciuszki nakręcają na kolejną ciążę. I już mi żal że to będzie ostatnia. Świr że mnie🤪, ale co poradzić, uwielbiam być w ciąży.

Też jestem ciekawa która następna pochwali się wielką nowiną. Gdy wchodzę systematycznie, a nagle pojawia się kilka nowych stron moja pierwsza myśl jest taka, że posypały się gratuluje. Ostatnio przy White się sprawdziło 😋
    Zgadzam się, że Patk wróci z pasażerem, czuję od niej ciążowe fluidy😜. Również ostatnio myślałam o Hoope i deklaracji że nie zniknie bez pożegnania...😕

Od myśli o pracy narazie się odcinam, ale znam siebie - dopadnie mnie intensywnie zaraz po powrocie z urlopu, z początkiem sierpnia. Bo to już "ten miesiąc". Adaptacja w żłobku, moje pierwsze dni w pracy - Zosia będzie wtedy z tatą, dzięki temu trochę mi łatwiej.

Miałam nadzieję, że spotkanie gwarantuje dobry sen dziecka, statystyka poniżej 3/3 nic mi nie daje😉 - większość dzieci lubi wózek, większość dzieci sypia w wózku, większość dzieci lubi jazdę samochodem... Większość, ale nie moje🤪

Katy, współczuję wymiotów i histerii Kamilka, ten dzień Cię nie oszczędza. Oby popołudnie było lepsze 🙂

Cola, wielkie kciuki za jutrzejszą obronę. Zdasz i staniesz się wolnym człowiekiem 😉

Wczoraj wyszłam na chwilę do sklepu, mąż w tym czasie miał przewinąć Zosię. Wracam, a szanowny małżonek ma stan przedzawałowy, drżącą ręką wskazuje pieluchę - zaglądam, a tam coś, co wygląda jak drobno pokruszony lód. Sekunda zastanowienia i szybka diagnoza - to nie dziwna kupa, to pielucha Dada musiała być uszkodzona😆.

Miesiąc temu zakończyłam kp, na początku odciągałam laktatorem trochę mleka, z czasem już nie potrzebowałam. Wczoraj czułam w piersi bolącą grudkę, z braku laktatora próbowałam odciągnąć mleko ręcznie. Dzisiaj pierś wróciła do normy, nie ma żadnych twardych miejsc, nic nie boli, ale zastanawiam się czy wszystko w porządku ze względu na wygląd mleka. Z niektórych kanalików wyciekało zwykle białe mleko, a z innych coś co bardziej przypominało siarę. W drugiej piersi podobnie.Tak było wczoraj i dzisiaj kontrolnie sprawdziłam, jest tak samo. To normalne po odstawieniu? Pewnie nikt nie robi na sobie takich eksperymentów, ale a nóż coś wiecie 😉

kamciaelcia, Cola87 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj czuję się jak słonica ;)

juz dawno bysmy wyjechali, castorama miała byc przed lekarzem ;) ale dziecku drzemie sie wspaniale od 1,5h :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina, aaa kysz 🤞 😂 podziękuję za takie krakanie 😂😂

Cola, kopniaczek na szczęście i powodzenia, nie dziękuj..jutro podziękujesz 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 13:57

Cola87, kattalinna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, pamiętam że starasz się a właściwie twój mąż 🤔 o dofinansowanie na działalność..jak tam?

‹‹ 2521 2522 2523 2524 2525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ