X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, Kamcio jak spi to caly Ty :)

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    u nas i klubik i przedszkole startuja 1.wrzesnia
    w sumie nie ma czegos takiego jak wczesniejsza adaptacja
    jedynie moze przedszkolanka zorganizuje spotkanie zapoznawcze, ale moze bo sa wieeeelkie remonty i po prostu moze nie byc miejsca na spotkanie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia klubik i przedszkole blisko siebie? Ale tu cisza...może mi doradzicie bo mam problem. Adaś mnie bije ;p nie no śmieje się ale boje się że będzie problem. Swoją rączka okłada mnie po twarzy, śmieszy go to. Dziś chwyciłam go mocno za rękę i mówię ostrym tonem że nie wolno bo to boli. To mnie uszczypnal że złości i jeszcze zawarczał przy tym 😱 udawanie że płacze bo boli nic nie daje, śmieje się wtedy. Ja już nie wiem co robić żeby wiedział że to źle i tak nie wolno.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola
    Klubik i przedszkole to jedna placówka
    Wręcz trzylatki i klubowicze są w tej samej części budynku (po wielkich remontach starsze dzieci wyemigrowaly na drugi koniec szeregu budynków)
    Klubik miał teraz remont(jest nawet klima) Na parterze . Trzylatki (mamy dwie grupy) na pietrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cały dzień coś
    A tak szczerze to nic nie widać że dzialalismy
    Wynieslismy meble z sypialni-oprócz łóżka
    I w sumie znalazlam dla tych mebli miejsce w salonie. tak naprawdę nie widać nawet że inny komplet mebli 😉
    Czyli po spacero-zakupach przenieśliśmy je i zamontowalismy (że wzgledu na dzieci są mocowane do sciany
    A jak to szafki z sypialni-pelne pościeli ręczników firan itp
    To sie naukladalam 😮
    No i zmieniły się plany. Najpierw zrobimy pokój Malgosi, potem chłopaków. Logistycznie lepiej. A i tak farby kupione. Przyjdzie materac to reszta z sypialni zniknie, przemaluje się, ustawi docelowe meble i na kilka dni tam polozy się chłopaków. Ba!wtedy mogę zacząć prac dla Malgosi i układać. Chłopcy będą ulokowany i podobnie dzialamy u nich. Meble już doszly. Nie ma tylko łóżek . Kartony z meblami wszędzie 😁

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA
    Jak to mój mąż-papla nad paplami
    Codziennie z mamusia nawija i o wszystkim rozpowiada
    Tak więc dzisiaj zwierzyl się szczegółowo z wizyty u neurologa
    Iiiiiiiiiiii
    Teściowa mówiła że lekarze też czepiali się o uszy męża, też jakieś choroby wymyslali
    Piszę jako ciekawostkę
    Bo z jednej str nie jest mi lepiej po tej informacji
    A z drugiej nie lubię takiego wiecznego gadania(zganiania) że po tatusiu czy po mamusi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola myślę że odstawienie będzie dla niego zrozumiała kara ,jeżeli cię bije jak go trzymasz na ręku ,poprostu powiedz że tak nie wolno i odluz ,jeśli uderzy kiedy się bawicie skończ się bawić ,czy czytać i odejdź ,powinien szybko zrozumieć że taka zabawa się mamie nie podoba.

Kamcia to widzę że zmiany po całości, ja będę dokupywać szafy po 10 tym bo się przestajemy mieścić ,Ula jak na kobietę przystało ma masę ciuchów no i będzie niedługo musiała zwolnić komodę na nową wyprawkę.

Patrzyłam dziś sobie na imiona i nic mi się nie podoba albo źle kojarzy albo nie zdrabnia ,no dramat ,zawsze podobał mi się Antoś ale pełno teraz Antosiow i jest już w rodzinie, dość bliskiej nawet, Tymon jest ładne ale mamy Szymka ,więc Szymon i Tymon to jak Paweł i Gaweł,no i guzik ,no bo przecież miała być dziewczynka 😭

Cola87 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia śliczna 😍😘
    Kamilek jak laleczka 😍😘

U mnie nie ciekawe 😟 mój chłop się rozchorował, chyba coś poważnego 😖
    Wczoraj u nas na budowie ciężko pracował i nagle słabo mu się zrobiło, przykucnął..ledwo wstal. Prawa strona, ręka i noga ociężale, odrętwiałe, jak by lekki niedowład. Wczoraj myślałam, że wyolbrzymia..rano ledwo wstał, chodzi chwiejnym krokiem. Pojechał na pogotowie, zrobili ekg, zmierzyli ciśnie..180/100 😬( zawsze miał wyższe) dostał zastrzyki z hydroksyzyny i tabletkę pod język. Położyli go i po 30 min kolejny pomiar ciśnienia..170/100, kolejna tabletka i wysłali go do domu!! 😲😳...w poniedziałek ma iść do lekarza rodzinnego i najlepiej żeby go rodzinny odesłał ze skierowaniem do szpitala! Noż! Jaja! Chłop wygląda jak trup, nigdy go nie widziałam w takim stanie. Twarz ma zapadniętą, dziwną 😩
    Lekarz który go oglądał na izbie przyjęć nie stwierdził żadnych objawów neurologiczntch 🤔 mam mega stres, obserwuje go caly czas. Łeb mi pęka.
    A! Okres mi się kończy? Plamienie. A 1-go mi się zaczął 😒. Nie, to nie ciąża. Najpierw robię porządek ze zdrowiem mojego męża a potem biorę się za siebie 😧

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 22:53

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina powinniśmy koniecznie zrobić tomografię komputerowa i Dopplera tętnic szyjnych. Ja rozumiem że może nie mieć objawów neurologia znu h ale mógł mieć tia. Stan przedudarowy który szybko mija ale dobrze wiedzieć na przyszłość. Mój tatamial tia. Oczywiście nie twierdzę że to było to i o y tylko chwilowe osłabienie organizmu. Ale nie rozumiem jak przy odrętwieniu jednej strony ciała można nie skierować na tk...

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka dzięki, spróbuje tak zrobić jak mowisz. mam nadzieję że będą efekty☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, dziękuję za podpowiedź 😚 w poniedziałek atakuję lekarza. Niech daje skierowane do szpitala a tam niech robią tk.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka ale zamiast Tymon moze byc Tymoteusz, tu Tymek i tu Tymek ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, jacyś niepoważni lekarze, nie znam się, ale z takim ciśnieniem nie zatrzymali na obserwacje.

Cola, Zuzia czasami dla zabawy też nas uderzy, mówimy, że tak nie wolno robić, najgorsze jest to, że innych to śmieszy. Wiadoma osoba 😂 która była u nas ostatnio śmiała się z tego i mówiła np. bij ojca. Bez komentarza. Oczywiście jak powiedzieliśmy, żeby tak nie mówiła,to obraza na pół dnia.
    Też nie chce,żeby później biła dzieci na placu zabaw.

Pawojoszka, faktycznie u Was już może być problem z wyborem imienia. Może data urodzenia przyniesie odpowiednie imię ☺
    Póki co my nie myśleliśmy nad tym, chłopiec chyba będzie Leon, bo za bardzo nic nam się nie podoba, a jak dziewczynka to ja nie wiem,mąż chce Pola, a mi się nie podoba.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynek duzo więcej fajnych imion niz dla chłopca :p

Z męskich imion kiedys podobalo mi sie Benjamin ale jak się okazalo ze w brzuszku chłopiec to zupelnie do niego nie pasowalo ;) Z dziwnych imion to kiedyś spotkalam Tyberiusza (Tybek) i Wojsława (Wojek) :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyberiusz słyszałam w programie tv, ale Wojek :D Miałam w klasie kolegę o nietypowym imieniu, wiem, że teraz to inne czasy, ale co on miał z tym imieniem, każdy nowy nauczyciel pytał go co to za imię i jak na niego mówią, a on biedny się denerwował.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Nina no mnie też to zabrzmiało udarem ja bym od razu po karetkę dzwoniła .

Edwarda Tymon czy Tymoteusz to i tak Tymek więc bez różnicy w potocznej mowie, podoba mi się Andrzej ,znam kilku i wszyscy są fajni i tacy serdeczni no i mojego ojciec tak ma na imię ( teściowej by pewnie ciśnienie podniosło) ale to imię nie bardzo da się zdrobnic . Lubię nietypowe imiona z tych klasycznych ale u nas jest już Wojtek to by się mylili. Dobrze że jeszcze trochę czasu ale będzie ciezko.

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, no naprawde nieciekawie to brzmi, tomograf to powinna byc podstawa, lekarze naprawde sa niepowazni. Brak slow. Trzymam kciuki za meza, za szybki powrot do zdrowia.

Mi juz wiecie podoba sie Bruno, zadne inne XD Andrzej nie w moim stylu, ale w sumie dawno tego imienia nie slyszalam. Filip jest ladne.

Ja po dyskotece czuje sie cudownie, serio nie pamietam kiedy sie tak wytanczylam, bylo bosko. Nogi mnie bola do tej pory ale totalnie bosko bylo! Potrzebowalam takiej odskoczni.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 16:04

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, z Andrzeja można Jędrusia zrobić 😊

Czytam Was z doskoku i w ratach. Nina, kciuki za męża!

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Dubel
    Można usunąć 😉

age.png
‹‹ 2544 2545 2546 2547 2548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ