X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś wybral dziś sobie Zuzie do zasypiania. 3 min i dziecka nie ma 😴

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :)

U nas nie ma spania, ale co sie dziwic jak sie wstaje o 10 to tak potem jest z tym snem nocnym. Ech caly dzien mnie glowa boli, masakra, wzielam juz 3 apapy i nic mi nie pomaga, ciagle cmi.

A propo mowienia to moja znajoma ma coreczke ktora ma niecale 3, ale tak srednio mowi, raczej niewyraznie a dzis u nas byl nasz znajomy ktory ma synka starszego od Igora o 8 miechow, to dziecko tak mowilo ze bylo w ciezkim szoku, doslownie wszystko :o I to jeszcze tak strasznie wyraznie, naprawde mnie zdziwilo.

A wzrostowo tacy sami, Igor juz rowny z nim 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 20:59

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Mały madrala 😉

Ja też zawsze slyszalam ze późno mowilam
    Kiedyś "późno "mialo inne znaczenie A mnie nie przyszło do glowy spytac (mama zmarla w 2003)
    Zapytalam ciotki jakiś czas temu
    Uslyszlam że jak chodziłam do przedszkola to już równo babci pyskowalam 🙃

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S spełnienia marzen ;)

Kamcia, domyślam sie, ze ta cala sytuacja jest juz meczaca, ale mysle, ze Piotrus nas wszystkich jeszcze zaskoczy jakas przemowa juz niedlugo:p Trzymam kciuki zeby wszelkie gorsze diagnozy byly na wyrost :)

Kattalinna, czy z Twojej suszarki pranie wychodzi "jak krowie z gardla wyciągnięte?" :p

Majowa, teściowa chetna do pomocy, ja poki co nie bardzo, moze jak juz mi bedzie ciezko to wtedy bede bardziej sklonna, a poki co wole radzić sobie sama :p

Kamil od kilku dni nic nie chce jesc oprocz cyca, dzisiaj zjadl tylko nektarynke ze stalych pokarmow :/ Mam nadzieje, ze to chwilowe bo juz nie mam sily do niego...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S stówka! 🎁
    Jesteś ode mnie starsza o 16dni 😁

Jakoś nie mam weny ostatnio żeby pisać.
    Co przeczytam to mi coś (a raczej ktoś) przerywa i potem nie pamiętam do czego się odnieść. Eh.

Napisze tylko, że Mania ostatnio tyle wsuwa 😱 Największy hit - makaron ze szpinakiem i czosnkiem. Jeszcze w życiu nie widziałam, żeby cokolwiek tak jadła ze smakiem jak to i się dopominała. Ostatnio jadła 2 dni pod rząd z samym szpinakiem i czosnkiem, dziś dodałam jeszcze jogurt naturalny wymieszany z jednym zoltkiem, było bardziej kleiste. Zrobiłam więcej z myślą o porcji na jutro i... nie zostało NIC. Zjadła wszystko. I krzyczała "jesie!". No szok.
    No i stopa jej poszła bardzo do przodu, bo już nasze kochane Nike Tanjun za małe 😭😭😭 Muszę je sprzedać i kupić takie same.

J.S lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia co do ewentualnych chorób gen. to ty przecież robisz badania genetyczne w ciąży to gdyby coś było to w tych badaniach chyba by wyszło nie?

Katy nie chcę cię straszyć ale mój Paweł jak był mały jadł jak wariat wszystko jak leci ,jak miał prawie rok zachorował ,nic poważnego normalne przeziębienie ale temperatura też mu dała popalić ,jeść nie chciał tylko mleko i tak mu zostało po tej chorobie ,był strasznym niejadkiem przez kilka lat ,teraz zaczyna dorastać więc metabolizm przyspiesza i częściej jest głodny więc je lepiej ale też szału nie ma ,oby u was wszystko wróciło do normy szybciutko.

Feeva dobrze że młoda lubi jeść ,niejadek to ciężki kawałek chleba,pozatym jaki ktoś do jedzenia taki i do roboty tak że pomóc ci się szykuje. Jedynym pożytkiem z tego że Ula nie chodzi to oszczędności na butach

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka nie pocieszasz, myslalam wlasnie, ze to przez ta chorobe/zabkowanie moze tak byc, jakims super zarlokiem nigdy nie byl, ale przynajmniej jadl troche wszystkiego, a teraz nic nie chce prawie...Wafle ryzowe ostatnio chetnie je najbardziej, a nie chce tez go nimi zapychac bo tym bardziej nie bedzie jadl normalnie pewnie :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie raz pisalam że żarty Piotruś tracil calkowicie apetyt przy zębach w kość mu daly 3 i 5
    A teraz ten sam żarty Piotruś ma sredni apetyt, trochę mu się schudlo, ale nabrał typowo chlopiecej budowy
    A cieszylam się wcesniej że ma mały zapasik na wypadek przedszkola (skoro nie chce sam jeść...)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk mizernie wyglada. Ale każdy kto chce to podnieść dziwi się ze steknieciem ze wazy trochę 😉
    U Patryka nadal zebow sztuk 8 i brak perspektyw na kolejne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S zdrówka! Luudu 25 lat, piękny wiek 😊 ahh kiedy to było?

Zośka też dziś wcinała makaron ze szpinakiem, ale u nas na topie niezmiennie kopytka...potrafi zjeść ich naprawdę dużo 😮

Dobrej nocy wszystkim 😚

J.S lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, stóweczka! Zdrowia, uśmiechu i spełnienia marzeń 😘🎂🍾 oraz oczywiście, udanej imprezy 😊

Nie dołączę do grona "kiedy ja tyle miałam", bo niestety mój umysł lub i liczby i szybko, za szybko to policzył 😉

Kamcia, nie będę oryginalna. Też mnie wkurzają te Wasze maratony, aby usłyszeć jakieś cholerne ALE, bez żadnych pewników.

Majowa, gratuluję 5cm człowieka. Wielkolud! Czy wielkoludka? Co czujesz? 😂

Pawojoszka, do dupska ten lekarz. No ok, usg to jednak badanie, a nie atrakcja, ale skoro kobiecie sprawia to przyjemność to czemu żałować...? 😐

Nie mówcie o tym co Wasze dzieci zjadły. Moje strajkuje. Nie zjadł prawie nic przez cały dzień. Mleko poszło tylko na sen. Życie z niejadkiem jest trudne.

Znowu delikatnie podwyższona temperatura. Górne czwórki, proszę wyjdźcie, nim ja wyjdę! 😵

J.S lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p.

Spicie? :D

Kamil zjadl troszke owsianki na sniadanie, sukces :p

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma to jak wieszanie półek (wiercenie) kiedy dziecko spi za sciana :)
    niestety materac wczoraj nie doszedł więc przeprowadzka do nowej sypialni pewnie w poniedziałek, powoli pokój kończymy
    woodstock i sala zabaw przegrały z remontem hihi

no i dziś patryk niue zaliczył jakiejkolwiek pobudki w nocy, spał od standardowej 20 do niestandardowej 6

Materac w drodze więc łóżka brak
    Ale kształt już jest
    00078da54b23.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 11:48

kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, mi się wydaję,że bedzie chłopiec, mąż mówi, że dziewczynka ☺ najważniejsze,żeby było całe i zdrowe, nie mam preferencji.

Szkoda, że mam zakaz wyjazdów (nawet jakbym nie miała to po szpitalu bym nie pojechała),dzisiaj mój dziadek kończy 90 lat, dzieci organizują mu impreze niespodziankę, cała rodzina się zjeżdża.
    Wystroiłam Zuzie z tej okazji 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 09:26

edwarda20, Katy, J.S, jangwa_maua, kattalinna, Wowka, kamciaelcia, Cola87, D_basiula, pawojoszka, Nina83 lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe!! Duzo zdrówka!
    Tez nie licze kiedy to bylo. Ani co wtedy odwalalam :p :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 12:03

J.S lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS wszystkiego najlepszego! ;) Też jestem rocznik 94:D

J.S lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, jaka sliczna wystrojona laleczka 😍

Dzieki dziewczyny.
    Ja sie zle czuje przez ten zoladek, ale juz cos tam do jedzenia przygotowalam na wieczor, cala noc nie moglam spac nie wiem jakos sie stresuje podswiadomie czy cholera wie co przed ta imprezka 😂

Szczesliwa, ja myslalam ze Katy jest 94, to jak to Katy ile ty masz lat? 😋

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS i ja składam serdeczne życzenia 😊 jeju kiedy ja tyle miałam 😅.

My dziś do znajomych na grilla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 12:32

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja mam 23 :p

Wowka mam cos dla Ciebie 😂

5e12c0d647c4.jpg

Zaraz go musze budzic bo juz spi ponad 2h, a chciałabym zeby poszedl spac po 19 jak zwykle xd

kattalinna, Wowka, Cola87, MajowaMamusia, edwarda20, Ewciaa83, kamciaelcia, D_basiula, Mycha666 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. sto lat i udanej imprezy! Ja ostatnio jakoś malo czasu mam na wszystko. Kamcia fajny pokoik będzie, przytulny ☺️ kiedy posyłasz chłopaków do żłobka i przedszkola? U nas ok, powoli Adaś się adaptuje w żłobku, tragedii nie ma, ale entuzjazmu też nie. Choć rano z tata chętnie idzie, dopiero w wejściu do sali ma cofkę, trochę płacze, ale też się trochę bawi i śmieje. Tak pół no pół. Raz się rozpłakał na mój widok jak przyszłam, a tak to jest ok, uśmiechnięty wychodzi. Nawet coś tam obiadu skubnie ;) zobaczymy jak będzie po weekendzie, naradzie na takie 3 h chodził, w przyszłym tygodniu ok 4h będzie. Mała Matylda jak u Was?

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 2543 2544 2545 2546 2547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ