X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie odespaliśmy Woodstock. Na Kulcie było super i bardzo się cieszę, że pojechaliśmy, ale co do samego festiwalu, to chyba jesteśmy już za starzy XD głośno, brudno, spać się chce o 22, picie piwa nie cieszy jak kiedyś (Męża, ja miałam tylko wodę :(). Na polu byliśmy chwilę przed 18, chwilę się pokręciliśmy, zobaczyliśmy parę zespołów, które chcieliśmy zobaczyć i była dopiero 22, nie wiedzieliśmy co mamy robić. Już mieliśmy pomysł żeby pójść do samochodu na te dwie godziny i się zdrzemnąć XD ostatecznie daliśmy radę i o 24 wylądowaliśmy przed Dużą Sceną. Przed 3 powrót do samochodu i koło 7 byliśmy w domu. Czuję się jakby mnie walec przejechał. Mała się ładnie bawiła z babcią, więc niby mogliśmy odespać, ale tak czy siak myślę, że dziś wszyscy pójdziemy spać o 20 :D

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, ja bym tak samo miała 😂

White Innocent lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, no nie brzmi to za ciekawie :/ Tak jak dziewczyny pisza na pewno tomografie trzeba zrobic i kontrolowac cisnienie.

Kamil juz spi 😮 Mial dzisiaj tylko jedna krotka drzemke, musialam go zostawic z tesciowa zeby posprzatac u nas na gorze, w miedzy czasie Kamil chcial cyca i jak przyszlam mu dac to robil tesciowej papa 😂 Poszlam jeszcze na chwile, ale zaraz tesciowa go przyniosła bo znowu plakal o cyca i nawet ja odpychal jak go chciała na rece wziac, a to przez to, ze byl juz bardzo zmęczony, nawet sie wykąpać nie dal tylko zasnal przy cycu xd

Eh i po co sie chwalilam, juz nie spi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 19:08

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina a jak się dziś mąż czuje?

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka ale nie mialabys Szymona i Tymona (Pawla i Gawła), tylko Szymona i Tymoteusza czyli Szymonka i Tymka ;)

A Twoi pozostali chlopcy jak mają na imię?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest Paweł, Wojtek,Szymon i Patryk.

Byliśmy dziś z dzieciakami na basenie i Szymon dostał ksywkę "Dodo",ten chłopak za grosz nie ma instynktu samozachowawczego

edwarda20 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    U nas jest Paweł, Wojtek,Szymon i Patryk.
    W takim razie Andrzej nie pasuje do zestawu ;p

Zartuje oczywiscie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda jak popatrzyłam na to zestawienie jak napisałam to pomyślałam dokładnie tak samo ,ale Filip np. już tak . Patryk miał być Filipem ale mnie przegłosowali i uległam pod presją.

edwarda20 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, bez zmian. Wciąż ma dziwny chód i nie ma precyzji w rece, jest tak jak by wiotka
    Ciśnienie mierzyłam mu dwa razy, przed południem miał 158/77 a wieczorem 167/101 😬
    Jutro rano do lekarza po skierowanie do szpitala. Ogólnie jest osłabiony i baaardzo nerwowy. Już zaczął mnie irytować. Rozumiem, że źle się czuje..ale jak mu cos doradzam, mówię to drze się na mnie 😡

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie odreagowuje te objawy tak :( nie fajnie ale pewnie się denerwuje. zresztą się nie dziwię. Uważam że na pogotowiu bardzo zawalili, nie powinni go puszczać tylko szereg badań wykonać. Mam nadzieję że dostaniecie skierowanie i szybko dojdzie do siebie i tym samym atmosfera się poprawi ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję ☺️
    Żałuję, że nie pojechałam z nim na to pogotowie, bo bym postawiła lekarza do pionu.
    Niestety nie mam z kim Zośki zostawić, pojechał sam, nafaszerowali tabletami i adios!
    Ahh jestem wściekła 😭

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wybaczcie że się nie odniosę.
    W ubiegły piątek wróciliśmy z urlopu. Wyjazd był udany, Zosia była dzielna podczas podróży powrotnej, choć był to dla niej trudny czas. Dokuczają jej czwórki, idą wszystkie na raz, dziąsełka ma bardzo opuchnięte, ale zęby nadal się nie przebiły.
    We wtorek dostała trzecią dawkę szczepionki przeciwko meningokokom. Wokół wkłucia pojawiło się zaczerwienienie i opuchlizna, która do dzisiaj tak zupełnie nie znikła.
    Od poniedziałku do czwartku Zosieńka miała drzemki tylko na moich kolanach, byłam wykończona. Od kilku tygodni zasypiała mi na kolanach, ale spokojnie pozwalała się odłożyć, nawet jeśli otwierała przy tym oczy, a tu nagle nieodkładalne dziecko. Postanowiłam spróbować usypiania w łóżeczku i okazało się, że Zosieńka właśnie tego potrzebowała. Zaskoczyło mnie jak szybko i spokojnie się przestawiła, drzemki i nocny sen się wydłużyły i Zosia przez dwie noce spała bez pobudek.
    Wczoraj rano Zosia zwymiotowała, chwilę później jeszcze raz, tym razem odrobinę. Następnie przez kilka godzin wszystko było w porządku (poza słabym apetytem) więc postanowiliśmy zgodnie z planem pojechać do dziadków. Szybko zawróciliśmy z drogi ze względu na nagłe, silne wymioty. Zaraz po nich Zosia była bardzo radosna, rozgadana. Wieczorem godzinę od zaśnięcia znowu wymioty. O północy kupa, zwyczajna. Po czwartej Zosia się obudziła, napiła wody, ale szybko ją zwróciła, zaraz potem dostała biegunki. Gorączki brak. Przed szóstą pojechaliśmy na nocną pomoc. Według lekarza to rotawirus, choć Zosia była szczepiona. Mamy podawać elektrolity i obserwować. Zosia chętnie pije, ale raz znowu zwymiotowała, więc daję jej po odrobinie. To przykre, bo domaga się więcej. Widzę że ma pragnienie i apetyt, ale trudno jej utrzymać coś w żołądku. Na szczęście od ósmej Zosia nie miała wymiotów, teraz śpi. Zastanawiam się co mogę jej bezpiecznie podawać do jedzenia, do głowy przychodzi mi sucha bułka i kleik ryżowy. Coś jeszcze? Jak długo mogą utrzymywać się objawy? Martwię się, a przez cały dzień będę sama, mąż wróci późno.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Zosia :( Oby ja juz nie męczyło..Moze wafelki ryżowe jak lubi? Nie pomogę za bardzo bo nie bylam w takiej sytuacji...

Jeju u nas taka mamoza, ze kosmos, "mama" i "mama cyca" drze sie chyba ze 100 razy dziennie xd Mam nadzieje, ze mu przejdzie niedlugo bo wybieram sie na spotkanie klasowe w polowie sierpnia i fajnie by bylo jakby zostal z tata...

Mała Matylda lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda no właśnie jak nie jestem przeciwniczka szczepień ,a wręcz przeciwnie tak uważam że szczepienie na rota to strata kasy i pic na wodę. Na wymioty dzieciom daje cole ale Zosia pewnie mała jeszcze na takie picie ,pomaga też imbir może herbatka z imbiru albo lokomotiv w syropku ,z rota to tak jak z grupą trzy dni i po bólu najgorzej w pierwszy dzień tak że już powinno być lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 11:13

cf409fc7e7.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamy, mam prośbę, napiszcie proszę jak Wasze dzieci zniosły szczepienie na świnkę/różyczkę/odrę. Jakie towarzyszyły temu dolegliwości i w jakim czasie od szczepienia. Mam mega stracha bo u mnie w rodzinie jedno dziecko wylądowało po tym szczepieniu w szpitalu na 2 tyg. z niedająco się zbić gorączką... Wszystko skończyło się dobrze ale i tak się boję bo u nas po 3 dawce pneumokokow też była wysoka temperatura. Dlatego pytam Was o Wasze doświadczenia. Będę wdzięczna za każdą odp. Pozdrawiam

zem3df9hunlqvfmi.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas żadnych objawów

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nic sie nie dzialo :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala u nas też żadnych objawów po szczepieniu nie było. Nina jak tam u lekarza? Mała Matylda biedna Zosia, dużo zdrówka :*

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po 5 dniach byl stan podgoraczkowy ale rownie dobrze mogl byc od trojek ktore wtedy sie przebijały. I po 2-3 tyg kilkudniowa lekka wysypka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Zosia i biedna mama Zosi 😔 Mała Matylda, na żołądkowe historie kasza jaglana. Oby było lepiej tylko już!

Nina, cierpliwości! Kciuki ciągle.

Amygdala, u nas też nic.

age.png
‹‹ 2545 2546 2547 2548 2549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ