X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola wiem co czujesz, ja prawie miesiąc miałam ochotę płakać za każdym razem kiedy go zostawialam....
    Minęło, przyzwyczaił się, nawet przerwy wrażenia nie robiły. Ale np teraz prawie dwa tygodnie w domu pierwsze dwa dni ryk.
    Też upodobal sobie dwie Panie najbardziej, i najlepiej po przerwach żeby one go witaly. A z tym ciężko. Panie mi mówią, że nawet weterani żłobkowi po przerwie maja kryzysy.

Rany ostatnio ciezko znalezc czas żeby tu nadążać za Wami. Praca, po pracy chlopaki, wieczór, obowiazki i leca dni. Dopiero byl weekend a tu za chwile następny....

Ale maratony Kattalina, ja sprawdzam milion razy czy cos mam. Nauczona mieszkaniem na 3 pietrze, plus piwnica czyli 4 do pokonania, że nie mam takiej kondycji zeby pozwalac sobie na takie biegi😁

Katy zdrówka dla Kamcia, my ostatnio 3 lekarzy zaliczylismy...

Cola87, Katy lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się wygadać. Tak mi źle, mój brat ma depreche, rozstał się z dziewczyną, między nimi zawsze było burzliwie, rozstania, powroty. Byli razem od gimnazjum z większymi i mniejszymi przerwami. W przyszłym roku mają po 30 lat. Jutro mają gadac, ale gadałam z nią i już nie ma siły kolejny raz do niego wracać, próbować raz jeszcze. Nie wiem jak to będzie po tej rozmowie :( brat nie radzi sobie, płacze, bierze leki uspokajające, był u psychologa, nigdy nie widziałam go w takim stanie :( bardzo sie boje o niego :(

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, mozesz co najwyzej probowac pocieszac I wspierac jakos, ale niestety dla niektorych takie zwiazki to pozniej koniec swiata, no niby sa dlugo a jednak cos sie konczy, przykre. A juz jak chodzi o bliskie osoby to podwojnie, moj brat tez ma depresje ale to z innego powodu, jest niepelnosprawny chociaz czlowiek po studiach I bardzo intelligentny niestety troszke niesprawny ruchowo, chociaz calkowicie samodzielny. 28 lat w tym roku I coraz czesciej wspomina ze ma wszystkiego dosc a ja nie moge zrobic nic, bo glupie slowa " bedzie dobrze" nie sa nawet na miejsca.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaaa to też współczuję, właśnie najgorsze jest to że nie mamy za bardzo wpływu na to :( mam nadzieję że jakoś się wszystko ułoży. I za Twojego brata też trzymam kciuki.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie buciki dla swoich dzieciaczków na teraz? Jest tego tyle i nie wiadomo co wybrać;) ale też nie takie za 200 zł bo za miesiąc mogę być za małe

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jakiegoś miesiąca 2 razy w. Tygodnia wysyłam Stasia do teściów. Na początku przeżywał rozstanie jak mąż szedł już dompracy teraz jest już całkiem dobrze;)
    A ja mam chwilę żeby odpocząć

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, depresja to okropna choroba 😞 przykro mi, że brat tak cierpi.

Asix fajnie, że masz pomoc,Staś ma zmianę otoczenia, Ty czas dla Tymka i trochę dla siebie.
    Ja się zastanawiam jak dam rade sama z 2 dzieci,Zuzia była tak absorbująca przez pierwsze miesiące, że nie mogłam sama się ogarnąć nieraz do południa.

Co do butów nie pomogę, miałam kupić nowe sandały,ale patrząc na pogode zastanawiam się nad jakimiś pełnymi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:20

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, my mamy zabudowane sandałki, które niestety już są na styk. Nie będę kupować kolejnych, teraz myślę o jakiś adidaskach żeby jeszcze na wczesną jesień mogły być zanim wejdą trzewiki jakieś.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noż... znów się napisałam i anulowałam 😧

Dziewczyny, współczuję depresji u rodzeństwa. To naprawdę paskudna choroba 😟, nie wiem co poradzić? Może jakaś terapia u psychologa? Ale czy to pomoże? Nie mam pojęcia.

Kattallina, Kasi nie będzie... okres przyszedł i znów troszkę za szybko. Cykl mi się zmienia. Jestem dziś obolała 😕

• Asix Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Asix, my mamy zabudowane sandałki, które niestety już są na styk. Nie będę kupować kolejnych, teraz myślę o jakiś adidaskach żeby jeszcze na wczesną jesień mogły być zanim wejdą trzewiki jakieś.

My mamy attipasy narazie insie zastanawiam czy lepiej już pełne kupić czy jeszcze sandałki

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody ma z befado KAPCIE😂 tak je nazywaja, ale chodzi w nich po dworzu. Na razie mało bo chodzenie w butach trudne😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoo a co tu takie echo?

• Katy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wspolczuje, depresja to straszna choroba :( Pewnie potrzeba dlugiej terapii zeby z niej wyjsc, ale na pewno jest to mozliwe wiec trzymam kciuki zeby Waszym braciom sie udalo :)

My juz oddaliśmy mieszkanie, troche mi smutno..Jeszcze ze dwa dni musimy przesiedziec u babci narzeczonego (akurat jest w Anglii wiec wolne mieszkanie) bo u nas trzeba dokonczyc i posprzatac..

Kamil dzisiaj zaczal dlugo stac bez trzymanki :p I cudownie katar mu zniknal xd

kattalinna, Wowka, Nina83 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaaaaloooo,

Jest tu kto...? 😂

Cola, współczuję. Postaraj się odnaleźć w sobie siły, którymi będziesz mogła się podzielić z bratem. Moim zdaniem, po prostu z nim bądź. Tylko i aż tyle.

Asix, my nadal attipasy, sandałki, buty do wody i kupiłam już na wyprzedaży w smyku trampko-trzewiki. Nie żałuję, zakładam już, wymiennie z sandałkami. Po podwórku zakładam butki z decathlona bo szybko schną i można prać w pralce.

Katy, no na prawdę szkoda, że musieliście znowu się przeprowadzać. Brawa dla Kamilka, i oby już mu wszystkie dolegliwości przeszły 😊

Katy lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, widzę, że tylko wiatr tu hula. Dobrze, że jeszcze nie wodorosty 😉

Wszystkim miłego dnia życzę, prawie weekend! Jakby mamom w domu robiło to jakąś większą różnicę 😉

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ależ tu cicho ,wszyscy leżą na plaży i wypoczywają pewnie.

Cola przykro patrzeć jak najblizsza osoba cierpi ale może lepiej dla nich żeby się rozeszli, jeśli ten związek od początku jest taki burzliwy ,mój brat był w takim związku przez dwanaście lat ,wiecznie się rozchodzili ,wiecznie jakieś akcje ,po rozstaniu znalazł inna po roku z hakiem się pobrali mają synka i żyją normalnie bez awantur i innych takich.

Katy dobrze że Kamilowi w końcu lepiej ,to widocznie te zęby tak mu dawały popalić.

Ja się właśnie zbieram na wizytę cudów nie oczekuję bo to NFZ ale może coś się dowiem

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzimy z piotrusiem do neurologa. Patryk usnal w aucie wiec został z Zuzia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, szkoda, że musicie wracać do teściów, ale czasami nie ma wyjścia, wynajem to wyrzucanie pieniędzy, jak sobie pomyśle ile my płacimy, to mnie ściska. Mam nadzieje, że teściowa się chociaż trochę opamięta zwłaszcza, ze jesteś w ciąży i przydałaby Ci się pomoc, a nie nerwy.

Byłam wczoraj u mojej gin, dzidziuś ma się dobrze, ma już 5 cm i jak to mówi lekarka to już kawał człowieka :) po krwiaku nie ma śladu :) całe szczęście. W środę prenatalne, ale u innego lekarza, bo moja nie ma uprawnień.
    Po szpitalu jestem mocno osłabiona, wczoraj mąż mnie zawiózł na wizytę, a z powrotem chciałam się przejść i wróciłam zmęczona, mimo, że szłam może z 10-15 min.

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ależ Wasze ciąże mi szybko lecą, Kamcia 22 tc, Pawojoszka 20tc, wow. Ja zaczęłam 12tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 08:53

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa jak 12 ty przecież ty dopiero co test robiłaś?
    Ja już po wizycie i wnerwia mnie ten doktor ,żeby kobiecie wagę wypominac to już szczyt wszystkiego . Ale faktycznie przybyło mi 7 kg od początku to sporo ale od początku też mówię mu o cukrze i widział że pierwsze badanie naczczo 103 a na krzywą dał mi dopiero teraz i jeszcze mi mówi że się źle odżywiam i za dużo jem no żesz dziad jeden ,pozatym nic się nie odzywa na wizycie jak ja nie zapytam to nic nie wiem niby USG robi za każdym razem ale nawet monitora nie odwrócił żebym mogła coś widzieć ani nawet głośnika nie włącza żeby serduszka posłuchać no nic ,do tej pory jakoś sobie tłumaczyłam że lekarz starej daty ,że badanie to nie przedstawienie dla ciężarnej i jakby coś było nie tak to by powiedział ale po dzisiejszym to już go nie lubię

cf409fc7e7.png
‹‹ 2541 2542 2543 2544 2545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ