X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ciekawostka. Ciekawi mnie co Wy myślicie o tym?

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    reklame juz maja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jestem na nie.

Rodzice powinni reagować na potrzeby dziecka bez przypominającej aplikacji. Po za tym nadmierną kontrola, śledzenie wszystkiego, nadzór kamer wszędzie wcale mi się nie podoba. No i po co robić z ludzi idiotów?

Katy, ja bym obserwowała po prostu. Niby nic takiego, patrz czy się nie rozwinie 😊

Kattalinna, też obracalismy wczoraj łóżeczko 😉 mamy wyjęte dwa szczebelki, a mi znowu jest przykro, tak samo jak było wtedy, gdy po raz pierwszy opuszczalismy dno. Jestem nienormalna 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 09:12

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie ten pomysł z aplikacją nie podoba.

Na 12.30 idziemy do lekarza, bede spokojniejsza jak go oslucha. Odciagnac sobie nie dal oczywiscie, wycierac spod nosa tez nie bardzo...

Wyrodna matka puscila dziecku smoka Edzia, ale inaczej nie skoncze w życiu tego pakowania, i tak dostaliśmy jeszcze jeden dodatkowy dzien od wlasciciela xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, masakra, niedługo ludzie będą potrzebować aplikacji do oddychania. Jestem tego zdania co Wowka.

Miałam okropną noc, koszmary, obudziłam się cała mokra i nie mogłam zasnąć.

Teściowa przyjechała bo nie miała wyjścia, mąż zadzwonił w sobotę, że musi jechać do mnie do szpitala, a Zuzi przecież nie zabierze. Przyjechała, bo co miała powiedzieć- nie chce mi się- nie pracuje, to może, sama z siebie nie wykazała zainteresowania i chęci pomocy.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja już siedzę i ryczę. Po pierwsze mąż zawiózł Adasia do żłobka i bardzo płakał ponoć jak wychodził 😭 a do tego z moją sunia coś złego się dzieje, jest osowiała, nie chce jeść ani pić i ma 15 lat 😔 boje się bardzo o nią. Jadę do wet i modlę się żeby było ok i żeby moje dziecko do 11 wytrzymało w żłobku i żebym się wyrobiła.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna wtf? To już przegięcie dla mnie 🤦‍♀️

Majowa współczuję. Niby ma pomóc a tylko wkurza. Dlatego ja cały czas dziękuję Bogu, że mam normalna teściową.

Woodstock i inne tego typu rzeczy to nie moje klimaty. Na jakiś hip hop kemp mogłabym pojechać, ale nie Woodstock. Zawsze ta impreza kojarzyła mi się z jedną wielką orgia i brudasami (nie obrażając nikogo) 🙈 bo wszystkich metali, rockmenow itd których znałam smierdzieli i chodzili w tłustych i nieuczesanych włosach do ramion.

Cola biedna ☹️ przyzwyczai się. A za sunie trzymam kciuki.

Pawojoszka, cisza przy dzieciach nigdy nie oznacza niczego dobrego XD

Brawa dla sprytnego Skrzata 🙌🙌

Dzisiaj ciut chłodniej ale nadal gorąco. Przynajmniej u mnie w mieszkaniu.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta apka to porazka, wszedzie aplikacja do wszystkiego, teraz nawet bedziemy w telefonie sprawdzac czy dziecko ma zasusianego pampersa. Dramat.

Feeva, tez tak kiedys mialam, ze mi sie Woodstock kojarzyl tylko z brudasami, ale uwierz mi, ze przyjezdzaja tam meeega rozni ludzie, z roznych poziomow, no ogolnie taki misz masz. Klimat jest cudowny. Wlasnie brat mojego napisal do mnie, ze jest bosko i mega ludzi juz spotkali. Nie wiem po co mi to pisze, chyba po to, aby zagrac mi na gulu 😂

Cola, tez pewnie bym plakala, wiec rozumiem. Wspolczuje a za pieska takze trzymam kciuki.

Dzisiaj noc taka sobie, kilka razy sie budzil, ale ostatecznie wstal o 9:30 takze wyspalam sie tak czy siak.
    Ponuro u nas, ale duszno chyba bo rano jak wstalam to od razu klime wlaczylam, bo az mi slabo bylo taka duchota.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie to miałam na mysli ze wszyscy wszystko ze wszystkimi
    na woodstocku sa przede wszystkim rodziny z dziecmi
    ludzie kolorowi-i nikt na nikogo krzywo nie patrzy ze szpilki, ze irokez, ze dres
    głodnego nakarmia, piciem sie podziela, pozdrowienia za pozdrowieniami
    nikt nikogo nie ocenia-wspomina przez wieeele lat
    io trzeba zobaczyc zeby zrozumiec
    ja za pierwszym razem przezyłam szok, ze tak masówka moze funkcjonowac

kattalinna, White Innocent lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem, dlaczego po wygranej w lotka kupuje apartament w kołobrzegu ;) tu nie ma upału :D

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Kattalina no nieźle ,masakra może odkryli że jak aplikacja każe ludziom częściej zmieniać to im sprzedaż wzrośnie.

Cola nie martw się mały się przyzwyczai a twój ci nie powinien mówić takich rzeczy ,jak jeszcze nie dzwonili znaczy że jest ok. Co do suni oby było ok ale wiesz że 15 letni pies to staruszek ,wiadomo że to trudne ale musisz się powoli przygotować na to że już jej wiele czasu nie zostało.

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noż...tyle się napisałam i anulowałam 😲😭

A więc, dzień dobry!
    Koniec upału więc musi być dobry, wykańczający był ten skwar 😓

Co do apki, to total porażka! Dążą do odmóżdżenia człowieka 😤

Cola, tulę mocno. Wyobrażam sobie co czujesz, serce by mi pękło na samą myśl, że Zośka wyje a ja ją zostawiam w obcych rękach.
    Na szczęście dzieci szybko się klimatyzują, bedzie dobrze 😚👍
    Daj znać co z pieskiem ☹️

Katy, daj znać jaką diagnozę postawił lekarz. Trzymam kciuki za pakowanie ✊

Skrzat podsłuchał rozmowę rodziców i sam wziął sprawę w swoje sprytne rączki 😂

Majowa, rozumiem, że bardzo nie lubisz teściowej ale może odpuść w tej sytuacji bo nerwy nie są Ci wskazane 🙁
    Nie bądź zazdrosna o Zuzię bo dla niej zawsze Ty bedziesz najważniejsza 😙
    Korzystaj z pomocy i odpoczywaj 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 11:15

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woodstock ah. Zawsze mi sie marzyl ale albo bylam za młoda, albi nie bylo z kim, potem studia, praca i dupa, nigdy nie bylam :(

JS wole Henia w lokach wiadomo :p ale nie dosyć ze te wlosy ma mega geste i rosną mu jak szalone, wiec po 2 miesiach od obciecia znowu mial grzywkę w oczach, to strasznie sie pocil, a umyć je... Tragedia, krzyki, rzucanie się, samo mycie jeszcze się dalo przezyc ale plukanue trwalo wiecznosc. Juz nie moglam tego zdzierzyc. Teraz te wloski sa praktyczne, zupelnie inna buźka, taka dorosla wlasnie i juz nikt go nie pomyli z dziewczynka. Taki duzy chłopiec po prostu. Nie mam normalnych zdjęć bo wiadomo, nie usiedzi spokojnie, ale tu trochę widac:

Apropos tesciowych to moja obrazona ze dziecku obcielismy wlosy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 12:02

kattalinna, Katy, Nina83, Cola87, J.S, kamciaelcia, Feeva, pawojoszka, Wowka, jangwa_maua, D_basiula lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, kciuki za sunię! Adaś już po, czekamy na info zatem co u obojga.

Z tymi pampersami to mnie zatkało. Wowka ładnie to napisałaś, gdy aplikacja przejmuje troskę o potrzeby to strach pomyśleć co dalej: sonda z czujnikiem głodu? 😔 Pawojaszka, na pewno biznes wyliczony dobrze. Jedyny plus to może dziecko podłączone do apki nie będzie w jednej pieluszce cały dzień... Mnie przeraża jeszcze to, że poza tablicą mendelejewa w pieluszkach (producenci nie podają składów, nie muszą ale na pewno nie chcą, tzw. tajemnica handlowa) to jeszcze dowalą elektronikę. I to wszystko w bliskim kontakcie ze skórą, z narządami płciowymi, które są tak delikatne i wrażliwe 😫

Katy, powodzenia na wizycie, niech Cię uspokoi. I kciuki za przeprowadzkę.

Majowa, z tego co widzę, to teściowa co zrobi to źle. Przyjechała to źle, gdyby się wykręciła to by było jeszcze gorzej bo jak to tak. Powtarzam, nie znam jej, ale życie nauczyło mnie, że nigdy prawda nie leży po jednej stronie tylko zawsze w okolicy środka. Jeśli Ty zachowujesz się względem niej podobnie do tego jak się o niej tu wypowiadasz to trudno o poprawne relacje. Wiem, że się zaraz na mnie wkurzysz za to, ale tak to widzę. Relacje międzyludzkie są jak reakcje chemiczne, czynniki oddziałowują wzajemnie na siebie. To jak w fizyce: ciało a działa na ciało b z siłą s to ciało b oddziałowuje na ciało a z taką samą siłą s. Czy jakoś tak 😉 akcja- reakcja. Ktoś jest nie w porządku w stosunku do ciebie, zastanów się czy ty jesteś w porządku do niego.

Katy, Nina83, J.S, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heniutek! 😍

edwarda20 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooohhh jaki Henio jest słooodki 😍😍 do zjedzenia 😊

• wariancja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Co do apki zgadzam się z dziewczynami, dodatkowo każde dziecko jest inne, jednemu trzeba zmienic pieluche po jednym siku, a inne wytrzyma z worem siurow 4 godziny. Co wiecej polityka firmy dziwna, bo zamiast ruszyć w kierunku stworzenia ekologicznych pieluszek, bardziej przyjaznych srodowisku, będą generowac jeszcze wieksza góre elektrośmieci. Jak to utylizować?

Henio śliczny, faktycznie taki dorosły 😍

Katy, z tego co piszesz wygląda to na infekcję odzębową. Daj znać co powie lekarz.

Cola, Adaś się przyzwyczai. Wiadomo, że dla niego to coś nowego, ale serce matki pęka na pół. Tulę i trzymam kciuki za pieska.

Skrzacik to cwana bestia 😉 Wowka, z pewnością nie możesz narzekać na nudę 😉

Majowa, nie zapominaj o sobie i wykorzystuj teściówke na maksa👍

U nas ochłodzenie, ale moje dziecko nie lubi takich gwałtownych zmian temperatury. Po awanturze właśnie śpi...

Wowka lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, nie obrażam się. Nie zaśmiecam już wątku. Nie oczekuję, że ktoś będzie koło mnie skakał, no sorry, ale jak nie pracuje, to w tej sytuacji chyba trochę by poleciała, jakby powiedziała mężowi, ze nie przyjedzie. 10 lat starałam się być w stosunku do niej w porządku, powiedziałam mężowi, że jak się to nie zmieni jak będą dzieci, to ja nie wytrzymam, ile można? Nagle jak zaczęłam się zachowywać w stosunku do niej tak jak ona do mnie to jest problem. Ja jestem nauczona, że jak ktoś bliski potrzebuje pomocy nie czeka się tylko pomaga jak może. Moja mama jakby była blisko, to bez niczego by mi pomogła, bo to u nas oczywiste. Staram się myśleć, że jest tu po to, żeby mi pomóc przy Zuzi, ale nic na to nie poradzę, że nie pałamy do siebie miłością. Wiem jedno, że jakbyśmy mieli mieszkać bardzo blisko, to ona by moje małżeństwo zniszczyła. Nie zrozumie ten, kto nie jest w takiej sytuacji.
    Nie o tym wątek, więc więcej tematu nie poruszam.

Cola, ściskam, trzymam kciuki za Adasia i za pieska.

Henio całkiem inaczej wygląda :)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po. Nadrobiłam też trochę forum więc najpierw się odniose. Pieluszki elektroniczne...masakra. Juz nie będę pisać więcej bo wszystko zostało powiedziane. Podzielam Wasze zdanie. Człowiek w ogóle najlepiej żeby przestał myśleć i zmienił się w robota...
    Majowa olej, po co Ci nerwy, korzystaj ze ktoś pomoże przy Zuzi, a jakieś komentarze to jednym uchem niech wpadna, a drugim wypadną.
    Skrzat mega spryciarz! Henio super też w krótkich włoskach wygląda, przystojniak! I też bym mogła mieć apartament w Kołobrzegu ;)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do nas to sunia wszystkie wyniki z krwi ma idealne, serce bez zmian, stabilnie. Jedynie to znów chyba się robi stan zapalny od kamienia na przewodzie ślinowym na szyi, może ja to boleć. Dostała p/zapalny i w pt kontrola.ale wet mówiła że to starszy pies może mieć po prostu gorszy dzień, pogoda też nie sprzyja. No ale mam obserwować i zobaczymy. Mnie martwi że jeść i pić nie chce 😔

‹‹ 2539 2540 2541 2542 2543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ