X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, u mnie nie ma gazu ale widzę, że u Was internetow 😜

Dzień dobry!

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry..mam nadzieję, że lepszy niż wczoraj 😊

kattalinna lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

My sie od rana pakujemy i właściwie zostaly jeszcze glownie rzeczy z kuchni i zabawki Kamila wiec nie jest zle. Czesc rzeczy juz narzeczony zawiozl, ale poki co do jego babci bo u nas jeszcze nie posprzatane :p

Nie dzwigam nic oprocz Kamila:)

Nocka u nas średnia bo Kamil postanowił po 00 sobie pogadac, powstawac itp, a nad ranem sie budzil co chwilę...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Miałam ci pisac 😉 widziałam na żywo twój kostiu kąpielowy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Kamcia, ooo dobrze wiedziec, ze nie tylko ja sie pod nim maskuje 😂

Okres mi sie skonczyl, pogoda zepsula, takze stroj jeszcze nieuzywany nawet 🤷🏽‍♀️

W sobote robimy ta moja impreze urodzinowa, maly idzie spac do babci.
    W ogole dostalam propozycje pracy na 3h dziennie w de od pon-pt, jeszcze sie zastanawiam, to pol etatu, musze sie zorientowac czy moge podjac druga prace jak praktycznie mam prace i jestem zatrudniona + wyplacaja mi zasilek, podobno tak, takze powaznie nad tym mysle no bo co to jest 3h dziennis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 08:38

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, nie wiem jak jest w DE, u nas na wychowawczym nie można pracować ale zlecenie chyba już tak. 3h dziennie fajna opcja, głównie dla odpoczynku psychicznego 😉

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, dokladnie, odpoczynek psychiczny i tez kasa bardzo fajna, a od stycznia przestana juz mi wyplacac kase z wychowawczego, bo to tez zawsze dodatkowy grosz. No zobaczymy co z tego wyjdzie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

U mnie internety są. Dodatkowo jest okres, denne samopoczucie, brzuch jak w połowie ciąży, biegunka i dziecko tańczące na stole nadal bez górnej czwórki.

Nynka, jesteś! I do Was szczęście się uśmiechnie. Chociaż to czekanie jest dobijajace.

Cola, powodzenia dla Adasia dzisiaj 😊 napisz jak było 😊

JS, to trzymam kciuki, żeby wyszło. 3h dziennie to faktycznie fajne godziny, a jak za tym idzie kasa to też fajnie 😉

Majowa, jak tam? Wychodzisz? Jak się czujesz?

Dobra, dopijam drugą kawę i modlę się, żeby już była 12.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 09:15

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi wiadomo ze u nas mozna pracowac na wychowawczym ;) zgodnie z przepisami prawa
    ale wiadomo, ze jesli wych. płatny to dodatkowa praca zabierze te 400zł(wzrosnie minimum dochodowe)
    no i godnie z przepisami-praca nie moze przeszkadzac w wychowaniu
    i tyle
    https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&channel=trow&q=praca+na+urlopie+wychowawczym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 09:22

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, pewnie ze Cie pamiętamy :) trzymam kciuki za mala fasolkę ❤️

Majowa jak tam się czujesz?

Katy oby poszło szybko z tą przeprowadzką😉

J.S jak dla mnie 3h dziennie to super opcja. Nie cały dzień, a odpoczynek psychiczny jest.
    Ja, jak robię paznokcie w domu (czasami 3h, czasami 8h) i wywoze Manię do teściów to serio kończąc ostatnie paznokcie już nie mogę się doczekać kiedy wreszcie Mania będzie przy mnie. Odpoczywam psychicznie bardzo od niej. Także jeśli będzie możliwość i nie będzie to kolidowalo z obecną praca i zasilkiem to ja bym się nie zastanawiała.

Dziewczyny, ten mamizm to chyba taki okres. Ja też czasami mam dość. Wczoraj musiałam z nią gotować kopytka na rekach, bo jak tylko Maz próbował ja ode mnie zabrać albo coś to się darla jakby ja rozdzierali, "puść, puść!", "Mami!!!" i dupa. Trochę mu przykro było i był wkurzony, no ale co ja poradzę.
    Do kibla jak idę to tez mi się drze pod drzwiami, tak że się w spokoju wysrac nie można. I mi łapę wkłada pod drzwi.

Mania też ma adoratora 🤣 6-letniego także nie pogadasz 🤣

Usnela 9:15, zjadłam, pije druga kawę. Ukrop na dworze znowu. Tragedia.
    A wczoraj jak się burza zaczęła przed 16 tak skończyła się koło 18. Padać przestało dopiero koło 20,bylo fajnie rzesko.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas brak słońca

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, 6 lat to już poważny wiek, mój zięć 4,5 ma 😉

Kciuki za Adasia!

Teraz przykry czas tu będzie bo powroty do pracy się posypią...

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeesc! !! :) zaglądam co jakiś czas i sprawdzam co tu się dzieje.. ale czasu brak. Adas to wulkan energii. Pozdrawiamy mocno !!!! :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna pracowac na wychowawczym ale właśnie na zasadach jak Kamcia pisze.
    A np ciekawostka, praca na umowe zlecenie u innego pracodawcy na wychowawczym - szefu placi pelen zus. Ale gdy pracuje sie na umowe o dzielo to nic nie płaci, tylko pensje, takze ta opcja lepiej sie oplaca.

JS ja bym brała :)
    Ps. Obcielismy wczoraj Henia na krociotko, boki maszynka, góra ciut dluzsza. Wyglada jak zupelnie inne dziecko, 1 raz od urodzenia zobaczylam jaki ma ksztalt glowy :p Ogolnie wyglada ladnie, ale teraz caly ojciec ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wysle zapytanie tam do tego urzedu, czy tak mozna i bede wszystko wiedziala. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Czyli mamizm wszedzie prawie, trzeba przetrwac. Ja wlasnie korzystam, bo moja mamoza poszla na spacer z babcia.
    Mojego chlopa brat wlasnie wyjechal na Woodstock, ja pierdziu, jakie zazdro :P tez bym pojechala. Nie moglam patrzec jak zabieraja od nas kuchenke i jada ekipa 😂

Edwarda, u nas bylo tak samo, ze boki na krotko a gora ciut dluzsza. Teraz juz mu wlosy urosly i moj podgaduje ze moze by tak znowu obciac ale powiedzialam, ze odbiore prawa 😂 jesli to zrobi. Teraz ma dluzsze ale takie mi sie podobaja choc wszedzie slysze obetnij mu, ale nie slucham juz nikogo.
    Tez jak obcielismy to byl caly ojciec, a jak mial loki to cala ja. Jak sie czujesz z tym ze ma krotkie? Lepiej czy gorzej? Ja juz nie obetne 😁

I umowilam sie na pelne usg jamy brzusznej, jade 19 sierpnia, no bo kurde ten bol chyba nie jest normalny i przy okazji zobacze to co mam na gorze, nad pepkiem to cos powaznego czy taka moja uroda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 14:09

Nina83 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S bardzo dobrze, że umowilaś się na USG 👍

Edwarda, poka Henia 😊

J.S, edwarda20 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę Henia 😍

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Mojego chlopa brat wlasnie wyjechal na Woodstock, ja pierdziu, jakie zazdro :P tez bym pojechala. Nie moglam patrzec jak zabieraja od nas kuchenke i jada ekipa 😂

My się wybieramy w sobotę na parę godzin ✌️ już nie mogę sie doczekać. Co jak co, ale Kultu na Woodstocku to ja nie odpuszczę. Dłużej będziemy w trasie w jedną i w drugą stronę niż na samym polu, ale to nic 😂
    Najgorsze, że zaczynają mi się mdłości, ale stwierdziłam, że nawet jak pójdzie pawik, to ludzie pomyślą, że po prostu się narąbałam za bardzo 😂😂😂

kattalinna, Wowka, J.S, Katy lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.d.
    Woodstock to już bliżej mnie
    Nie jezdze odkąd znam męża 🤣 najdziksze czasy tam się spedzalo. Ograniczylo przy miernym ustatkowaniu 🤣
    Ale wracamy jutro...to może w sobotę?
    To jest myśl
    Chyba Zuzia się z nami wybiera więc i niania bedzie
    Mam tylko 60km

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 14:54

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu ☺ bardzo stęskniłam się za Zuzią. Jak przyszłam to wtulila się we mnie i tak siedziałyśmy na podłodze, wzruszyłam się.
    Przyjechała teściowa, wyjścia nie miała,niech się na coś przyda (wiem nie mogę wybrzydzac), ale nie wiem jak ja z nią wytrzymam do piątku. Na wejściu zapytała mnie nie jak się czuję, czy coś zjem tylko "co ty masz na czole", mówię jej że to co widać(coś mi wyskoczyło). Niech mi ktoś powie,że ona jest normalna. Muszę ją olac bo nie zamierzam się denerwować.

Wowka, Nina83, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

‹‹ 2537 2538 2539 2540 2541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ