X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena, w takim razie trzymam kciuki :P
    U nas znowu jest tak, ze najważniejsze aby bylo zdrowe ale po cichu marzymy o małym chlopczyku na początek :) ale jak mojemu powiedziałam ze jak sie dopatruje tego wyrostka to wyglada mi to na dziewczynke to stwierdził ze jesli faktycznie sie okaze ze mam rację to "trzeba bedzie jeszcze koniecznie chlopaka zrobic" haha ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 16:15

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też początkowo miał plan podmienić, ale teraz wkroczył w etap częściowej akceptacji tego ze mimo słów lekarzy może być kolejną dziewczyna w domu chociaż cały czas zwraca się "Wojtus". jestem pewna że tragedii by nie było bo w corke a teraz tez w swoją bratanice wpatrzony jest jak w obrazek. z tym ze on sam ma 4 braci więc pewnie z tad te przeświadczenie ze będzie syn

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira dziękuję, że podzieliłaś się tą straszną historią. Dobrze, że żyjesz i do tego z dzidzią w brzuchu :) Aż mnie ciary przeszły. Zauważyłam, że dziwnie zbiega się usg czy wizyta u gina ze śmiercią zarodka, nie pierwszy to juz raz czytam.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha!
    mąz długo nie mógł przeżyć, że pierwsza córka :) on chyba nawet był smutny!
    jak się urodziła, to oszalał na jej punkcie. A mała na punkcie męza
    oj, typowa córeczka tatusia :)
    faceta nie zrozumiesz :)

XKamaCX lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tak jest :D każdy po cichu czy nie, marzy o konkrecie a potem zakochuje sie w tym co sie pojawi :) .. i/lub tez po czasie próbuje na nowo swoich sil z nadzieją ze tym razem sie uda :P :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 16:27

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam było wszystko jedno, córka miała być tatusia a jest cycek mamy. TZ śniła się córka i faktycznie jest. Teraz od początku mówi, że chłopak, gin obstawia fiflaka. Nie wiem skąd on to wie.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Kira dziękuję, że podzieliłaś się tą straszną historią. Dobrze, że żyjesz i do tego z dzidzią w brzuchu :) Aż mnie ciary przeszły. Zauważyłam, że dziwnie zbiega się usg czy wizyta u gina ze śmiercią zarodka, nie pierwszy to juz raz czytam.

A nie ma za co! ;) to ja dziekuje ze zapytalas :)
    Ehh no niestety taki los bywa okrutny,ale wierze ze Nienarodzone Dzieci nie umieraja, one tylko zmieniaja date przyjscia na swiat :) to myslenie bardzo mi pomoglo ;)
    Jeszcze 1,5h I wyruszam podejrzec Bombelka ;)

XKamaCX, Hoope, MamaDi lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jeszcze cos dopisze. 6stycznia mialam "szczesliwa" wtedy owulacje, dokladnie 9mcy pozniej 6 wrzesnia tez...... ;)
    Po poronieniu mialam rozjechane cykle a taki zbieg okolicznosci.. ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tekst o tym, że "pokochamy jak własne" jest u mnie osobiście w użyciu ;) jak mnie ktoś pyta o preferencje, to odpowiadam, że nieważne, byle BYŁ zdrowy ;) nigdy córki nie chciałam, oboje liczymy na syna, a prawda jest taka, że i tak będzie cudownie <3 póki co trzymamy się wersji z Gniewomirem, choc ja od początku miewam jakieś przeczucia, że to jednak Perpetua może być ;)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, kciuki za wizyty!

age.png
  • XKamaCX Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, jak tak piszesz o tym śnie to zaczynam sie powoli zastanawiac :D na samym początku ciazy snil mi sie poród dziewczynki i ostatnio jakies kilka tygodni temu tez mi sie taka mala dziewuszka wysnila :O hmm.. ciekawe czy cos w tym jest.. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 16:36

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syna tez wysniłam
    a teraz nic o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    syna tez wysniłam
    a teraz nic o.O
    Moze jeszcze przyjdzie :D

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propo snów...mi się wczoraj śnił chłopczyk nowonarodzony. Taki śliczny był <3 tylko oczy brązowe, a my oboje niebieskoocy i cała rodzina też, więc nie wiem po kim te oczy piękne...hmmm...

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja jestem po wizycie. Wszystko dobrze wygląda, 5,32 cm człowieka, kość nosowa jest, nawet dr pow że przezierność na oko ok. Choć prenatalne mam za tydzień to troszkę pewniej się poczułam :) maluch wierzgał nóżkami. Niesamowite, że to już taki mały ludzik :) swoją drogą piękne te wasze dzieciaczki, ja wrzucę zdjęcie mojego po prenatalnych :)

Hoope, kattalinna, MysiaMarysia, Sela lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że mój mąż jak zobaczy córkę to się przekona i pokocha... bo on wciąż liczy na syna.

klz9piqvvra11kd2.png

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i płci oczywiście nie znam, ale mam przeczucie na chłopczyka, bo tak mi się też śni. Dziewczynka śniła mi się tylko raz na początku, teraz już dwa razy z rzędu chłopak. Ale jak to się mówi, najważniejsze żeby zdrowe było :)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka nawet jak to będą dwie córeczki to na bank będą córeczki tatusia. Mój też liczy na synka, ale wierzę, że córeczkę by równie mocno kochał :)

• kelegena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiadomo, że tak na prawdę co będzie to będzie, mamy już synka i może dlatego chcemy córcię :) Poza tym mąż ma już taki plan, że Zuzia będzie przylepką tatusia :D hehe :)
    Ja się najpierw nastawiłam na synka, bo totalnie wszyscy mówili, że jem to co na chłopca, że wyglądam jak na chłopca... takie zabobony :D ale już w myślach się tak nastawiłam, a tu lekarz zrobił niespodziankę :) I tak jak już pisałam, jeszcze nie do końca w to wierzę :) Jak za 2 tyg inny lekarz potwierdzi, to idę kupić ubranko typowo dla dziewczynki :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka jak zobaczy maleństwa i to za jednym zamachem dwa to mu będzie wszystko jedno :D Nie przejmuj się tym! Osobiście nie znam nikogo kto byłby na prawdę niezadowolony z płci dzidziusia, więc nie martw się :) Na pewno mu przejdzie :) Poza tym jeszcze nie jest powiedziane, że nie masz w brzuchu parki :)

XKamaCX, Katy lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ