Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ale piszecie...
ja właśnie z zakupów wróciłam Odośnie ciążaowych ubrań... kupiłam dwiu bkuzki - cześc z tych co mam jest juz za krótka. W spodniach ciążaowych chodzę juz od kilku tygodni ale brzuch mam spory. z córką taki miałam w 20tc.
Jagna 15.04.2018 -
Hah no to moze ja juz glupieje dziewczyny no ale przysiegam ze widze tam cos w stylu jajka sadzonego powyzej tej czarnej blony i juz glupieje bo po prostu mnie ciekawi co to wszystko jest ;D niestety nie zdążyłam przerabiać tych tematów na biologi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 15:06
-
Haha dzieki wielkie za odpowiedzi no powaznie mowie im dluzej i częściej sie przeglądałam to coraz wyrazniej mi sie jajko rzucalo w oczy hahaha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddb092b64b36.jpg o wlasnie to jajko mi chodziło
A jest tu moze ktoś kto JUŻ po tym zdjęciu by rozpoznał kto tam sie chowa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 15:18
-
To USG tak zadziałało, nic tam nie ma Musisz uwierzyć na słowo, że żadnych jaj tam nie ma
A co do drugiego pytania, to jak na moje oko, to bym powiedziała, że dziewczynka. Ale bardzo bardzo ostrożnie, bo zdjęcie niewyraźne i nie widać do końca tego co trzeba Ale nie widzę tam też wyrostka, który byłby pod dużym kątem do kręgosłupa Ale raczej nie bierz tego do serca, poczekaj do następnego USG to Ci lekarz już pewnie powieZuzanka już z nami
-
kelegena wrote:To USG tak zadziałało, nic tam nie ma Musisz uwierzyć na słowo, że żadnych jaj tam nie ma
A co do drugiego pytania, to jak na moje oko, to bym powiedziała, że dziewczynka. Ale bardzo bardzo ostrożnie, bo zdjęcie niewyraźne i nie widać do końca tego co trzeba Ale nie widzę tam też wyrostka, który byłby pod dużym kątem do kręgosłupa Ale raczej nie bierz tego do serca, poczekaj do następnego USG to Ci lekarz już pewnie powie
Hahaha no to mnie uspokoilas widocznie mi juz ta ciąża na wyobraźnię działa jeszcze raz wielkie dzieki
A co do zgadywanek to tez chwilowo takie wrażenie dostałam, bo tez już coś o tych wyrostkach czytalam ale za chiny ludowe i tak niedowidze co to mam nadzieje ze na następnej wizycie sie dowiemy, bo mój to juz w ogóle strasznie ciekawy, sie juz doczekać nie może zeby wiedzieć co tam sie chowaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 15:40
-
Cześć Dziewczyny! Obiecuję, że później nadrobię co napisałyście.
Zaraz ruszamy na wizytę - jest dopiero o 17.45, ale mamy parę spraw po drodze do załatwienia. Proszę o kciuki, nie wiem co mi jest, ale chyba jeszcze nie byłam tak przerażona przed badaniem.. Chyba chodzi o to, że to jest ten decydujący przełom, już prawie po I trymestrze, ale jednak jeszcze do drugiego trzeba poczekać i wciąz jest ryzyko.. jakoś irracjonalnie się boję tego przejścia..
Ps. Kama - to prawdopodobnie kosmówka czy tam inna warstwa błon płodowych, dzieciak siedzi w owodni, potem omocznia, potem kosmówka, jakoś tak.. Tylko nie jestem pewna czy je odpowiednio lokalizuję. Ja też widzę to jajo.. Tam właśnie mi się lokalizował obszar odklejania trofoblastu, więc to musi do dziecka przynależeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 15:51
XKamaCX lubi tę wiadomość
-
kattalinna wrote:jejku, piękne te Wasze dzieciaki :)tylko za chiny ludowe nie wiem jak Wy na tych zdjęciach płeć rozpoznajecie? dla mnie to czarna magia i cieszę się, że wiem z której strony główka
Hah.. nie martw sie, dolaczam się też tak naprawdę tylko zgaduje, przez to czytanie o tym wyrostku ale i tak nie wiem co tam widze -
Ulli88 wrote:a na tym widać? :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fcbe1523a0d.jpg
Im dluzej i intensywnej sie przyglądam to jak dla mnie ten dzyndzelek tak jak by troszkę odstawal więc moze i chowa się chłopczyk ALE sama tylko zgaduje żeby nie bylo daj koniecznie znać jak juz będziesz wiedzieć -
Fermina wrote:Cześć Dziewczyny! Obiecuję, że później nadrobię co napisałyście.
Zaraz ruszamy na wizytę - jest dopiero o 17.45, ale mamy parę spraw po drodze do załatwienia. Proszę o kciuki, nie wiem co mi jest, ale chyba jeszcze nie byłam tak przerażona przed badaniem.. Chyba chodzi o to, że to jest ten decydujący przełom, już prawie po I trymestrze, ale jednak jeszcze do drugiego trzeba poczekać i wciąz jest ryzyko.. jakoś irracjonalnie się boję tego przejścia..
Ps. Kama - to prawdopodobnie kosmówka czy tam inna warstwa błon płodowych, dzieciak siedzi w owodni, potem omocznia, potem kosmówka, jakoś tak.. Tylko nie jestem pewna czy je odpowiednio lokalizuję. Ja też widzę to jajo.. Tam właśnie mi się lokalizował obszar odklejania trofoblastu, więc to musi do dziecka przynależeć.
*trzymam kciuki, wszystko będzie jak najlepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 15:57
-
2 lekarzy mówilo ze chłopczyk ale jeszcze im nie wierzę i mam jednak nadzieję że może się mylą chociaż mój twierdzi że syna robił hahaha ale "córkę też pokocha jak swoja"
Kira91, kelegena, Katka. lubią tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Kira spokojnie to tylko 3,5 h szybko zleci . ja dopiero 20-go następną wizyta i
a już czas odliczam. chociaż ostatnie 2 tygodnie jakoś mi szybko umknęły więc mam nadzieję nadzieje ze kolejne dni też tak zlecaNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ulli88 wrote:2 lekarzy mówilo ze chłopczyk ale jeszcze im nie wierzę i mam jednak nadzieję że może się mylą chociaż mój twierdzi że syna robił hahaha ale "córkę też pokocha jak swoja"
-
Ulli88 u nas jest podobnie tylko w drugą stronę Wszyscy chcemy córcię, mąż stwierdził, że jak będzie chłopak to albo oddamy albo własnie "pokocha jak swoje".
Ale na razie lekarz powiedział, że dziewczynka za 2 tygodnie jak drugi lekarz potwierdzi, to już będę happy
Powiem wam ogólnie, że mój mąż to ma te swoje teksty nieziemskie Np idę do sklepu czy gdziekolwiek bez niego, to mówi spoko, dobra idz Tylko dziecko zostaw w domu No i jak tu go nie kochac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 16:13
Kropka88, XKamaCX, kattalinna lubią tę wiadomość
Zuzanka już z nami