X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ale w porównaniu z twoją poprzednia ciąża to przynajmniej jakiś brzuszek już jest .

Berbecia jeśli impreza udana to najważniejsze a jakieś ofiary muszą być 😋

Zdrówka wszystkim chorowitkom

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ciąg dalszy złego czasu :( dziś nie spałam do 4.30. Jak już wydawało się że Adaś jest zdrowy to w nocy go przytkało na maksa, jak już było lepiej z oddychaniem to wcale nie chciało mu się spać. Dziś maruda, ślinotok, gorączka 38 stopni i biegunka. Do tego moja babcia jest w szpitalu i jest źle :( dziś miałam iść na koncert z mężem i nie idę bo już nawet nie mam ochoty. Siedzę i ryczę. I tak Was czytałam ostatnio jak się staracie o kolejne ciążę, jak się rodzą kolejne dzieci. My mieliśmy się starać od listopada, ale mnie tak paraliżuje strach jak to będzie jak ja z jednym nie daje rady że cały czas to przekładamy. Czy ze mną jest coś nie tak? A tak w głębi serca naprawdę chciałabym to drugie ale tak bardzo się boje ze nie dam rady.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    napisze ci ot tak, po prostu-dasz rade bo z drugim jest caaaaałkiem inaczej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk spał ponad trzy godziny, więc...wiec otworzyłam drzwi, żeby Piotrek wykorzystał sytuację ;) i zadbał o dyskomfort brata XD

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, przytulam cie :*
    Nie pomoge w kwestii tego, czy dasz rade ale ja jestem pewna, ze tak. Chociaz ja podziwiam tutaj nasze mamuski ktore maja albo beda mialy dwojeczke/trojeczke, to wyzwanie 😊 Ja pewnie jestem zbyt wygodna 😋

Kamcia, moje dziecko nagle o 16:30 sie rozplakalo, wpadlo na lozko w salonie i zasnelo w 30 sekund doslownie. Spal 1h, nie wiem o ktorej pojdzie spac, to chyba efekt tego, ze ganial dzis godzine po dworze za pilka. A to moj eskimosik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 08:24

Berbecia, kamciaelcia, Wowka, pawojoszka, kattalinna, wariancja, Cola87, Mała Matylda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sama z lobuzami 🤣🤣🤣i też jestem wygodna . Wygodnie siedzialam na kanapie A chlopcy UWAGA godzine bawili się grzecznie. Bez bicia, krzyku, chichrali się tylko
    Za to jakim kosztem...
    ]
    No i dalej walczymy z goraczka Piotra. Nie chcecie wiedzieć jakie wartosci na termometrze widzialam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 14:48

pawojoszka, kattalinna, wariancja, Cola87, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dostalam @

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, tak wyglada nasz salon jak do mlodego wpada kolezanka dwa miechy mlodsza :D

Jakie wartosci? Az sie boje.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 st. C

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Nie mam się nawet komu wygadać. Kamcia u mnie jak młody się bawi to chwila i też tak wygląda. 40 stopni to już dużo, a jak się zachowuje? Jak ganiał z Patrykiem to chyba nie tak źle? Igorek sweet 😍

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia współczuję,wiecie przynajmniej od czego taka temperatura ?

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojecia co Piotrunia dopadło...weekendowo łapał wirusiki, goraczkowal 36h i po sprawie
    teraz zaczał przed weekendem, od poczatku zakładam wirusa(choc nie dam reki uciac za wirusówkę)
    bo przypominam, ze Patryk przed swietami zakaszlał(co okazało sie niczym), potem mi nos przytkało z mini suchych kaszlem, mam wrazenie to to samo u Piotrusia...
    ma tylko goraczke, nos zatkany wewnatrz, bez kataru i jakiejkowliek wydzieliny
    ale to jest przezroczyste(katarkiem ciagnęłam ile sie dało)
    powszechnie nazywamy to katarem zatokowym(tak mnie przytkało)
    zero innych objawów
    i z kazdym dniem jakby lepiej, choc kolorowo nie było
    pierwszego dnia mega goraczka nie spadała
    drugiego juz było przewidywalnie ale i tak czesto, no i te dwie czterdziestki
    trzeciego juz do 38 ale leki dawałam, jak nie dałam na noc wczoraj (dla eksperymentu, co dalej bedzie...)to nagle ponad 39...
    spadło w mig, w nocy hipotermia(druga w zyciu piotrusia, pierwsza po trzydniówce), zmierzyłam-34,7
    ale tez szybko się ogrzał
    rano OK
    było 38 i miałam nie reagowac, ale cos go bolało (założyłam rozbicie ogólne) i po czopku po 15 min na nowo biegali we dwojke po chacie
    Bo Piotr albo biegał jak szalony, albo własnie siadał ( i to siadanie oznaczalo wzrost temp)
    teraz od rana mamy idealne 36,6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 14:57

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ,podziwiam twoje opanowanie ,jakbym zobaczyła u dziecka 40 na termometrze nie e wiadomo z kad to bym pewnie miała zawał a drugi jak bym zobaczyła 34 pewnie bym się namiotem pod przychodnia rozbiła żeby mieć lekarza pod ręką. Strasznie bojaźliwa się robię na starość. Oby teraz już tylko lepiej było .

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te 34 miał drugi raz w swoim zyciu, własnie pierwszy raz po trzydniówce-czyli długiej, wyzszej gorączce która to tez była zbijana te 3 dni...
    na te chwilę nie jest źle, tzn od porannej dawki jest w normie i niech tak juz zostanie, mam jedynie dylemat czy spac razem z Piotrusiem, czy juz dzis odpuscic ;)
    noc pokaze co dalej(zazwyczaj daje goraczce 24h)

rozmawiałam z pediatra o tej temp 34
    powiedziała wtedy ze tak się zdarza
    Piotrus był malusi
    przy takiej temp ogrzanie ciałem czy kołdra nic nie daje...ciało zimne, oddech inny...dzis jak nabrał temp od razu było w łózku widac ;) spał w każda strone a nie przykryty po uszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 20:11

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie na koniec długiego weekendu :)

Pawojszka, jak się czuje Twoja śliczna biedroneczka (widziałam zdjęcie :D)
    Mam nadzieję, że Bartuś jest i pozostanie zdrowy :)

Cola, przykro mi że ten ostatni czas jest dla Ciebie taki trudy. Obiektywnie wiele idzie nie tak jak powinno, to zrozumiałe że trudno Ci zachować pogodę ducha. Czasami dobrze się wypłakać aby odreagować i zebrać siły by dalej mierzyć się z życiem. Życzę Ci dużo siły.
    A co do drugiego dziecka – ciąża trwa 9 miesięcy, przez taki czasu dużo się zmieni, nasze dzieci rosną. Ja trzymam się tej myśli planując rodzeństwo dla Zosieńki, która jest uroczym ale niełatwym dzieckiem. Często się nią zachwycam, ale równie często brakuje mi cierpliwości czy sił. Gdy już pojawi się drugi maluch wszystko jakoś się ułoży – bo musi.
    Masz jakiś wieści o stanie babci?

Katy, cudowny brzuszek i z pewnością nie jest duży jak na ten etap ciąży :)

Berbecia, jak tam noga?

Na zdjęcie Igorka się nie załapałam, ale polubiłam za samodzielne zaśnięcie na kanapie. Chłonę takie opowieści jak gąbka i pielęgnuję w sobie nadzieję, że moja Zosia też tak kiedyś zaśnie :P

Kamcia, pierwsze zdjęcie to u mnie typowy obrazek po samodzielnej zabawie Zosi o.O
    Mały smakosz rozkoszny :D
    Dobrze, że akcja z gorączką i hipotermią już za Wami, oby teraz już było bez przykrych niespodzianek. Podziwiam, że zachowujesz spokój w takich sytuacjach.

Katy, J.S lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda Ula już ma ospę prawie za sobą krostki zamieniły się w strupki i powoli znikają ,mały puki co (odpukac) nie ma objawów. Ospa u takich małych dzieci ma to dobre że przechodzi lekko nawet temperatury nie mieli ale Bartuś jednak jest maleńki i bym się bała jak przejdzie taka chorobę

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda troszkę opuchnieta ale jest dobrze.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, ja tez chlonelam takie historie i nie wierzylam, ze u mnie to sie zdarzy, ale jednak tak sie stalo. Zycze wam tego rowniez ☺️
    Choc zeby nie bylo tak kolorowo, to wczoraj znowu bez drzemki, padl o 19 i o 7 juz pobudka.

Kamcia, nie wiem jak ty zachowujesz spokoj w takich sytuacjach, jak piszesz ze sie przy tych 34 oddech zmienia to do mnie pewnie by juz karetka jechala o.O

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś w ty domu spokój musi zachowywyać :D
    a tak szczerze-tylko spokój ratuje sytuacje, wszelka
    raz widzialam męża jak klepał zachłysniętego Piotrusia...mąz sam uczył żołnierzy pierwszej pomocy! no ja sie nie cackałam, choc sama wolałabym, aby nie było tego pierwszego razu
    no i spokój jest rzekomy-u mnie sytuacja stresowa włącza rozsadek (acz nadto przesadny, czasem komiczny)
    nie bede pisała, że to szpitale, przychodnie wzbudzają we mnie panike i wstret
    no i pytam innych jak np z tą hipotermią pytałam pediatry, choć nie sadziłam, ze sie mogłaby kiedykolwiek powtórzyc
    na szczescie minęło, oby ani taka goraczka, ani niska temp nie wróciły

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matka pije ciepła kawe!
    nalezy mi się

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2687 2688 2689 2690 2691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ