Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia ciepła kawa? Święto jakieś macie? A zachłyśnięcie to jest jedno co nawet w perspektywie to mnie przeraża obym nie musiała nigdy być w takiej sytuacji . Nawet pięciolatkowi mam problem dać landrynka czy lizaka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 11:24
-
Dajcie spokoj, mnie paralizuje kazde nawef mini zakrztuszenie. Landrynek i lizakow u nas na pewno nie bedzie, bo mnie to prowadzi do zawalu 😂 Dla mnie jak sie zakrztusi piciem to juz jest panika takze wiecie, ja nadal wszystko drobie 🙈 Ale nie potrafie sie tego strachu pozbyc.
-
Mała Matylda babcia dziś została przewieziona do innego szpitala na nefrologia. Narazie robią badania, może jutro się coś dowiemy. Lewa nerka prawdopodobnie jest nieczynna, jest nadzieję że prawa zaskoczy. Także proszę o kciuki za babcie. Kamcia mam nadzieję że temperatura trzyma się dalej w normie.
-
nick nieaktualnyCola trzymam kciuki za babcie.
U nas chorób ciąg dalszy...teraz na tapecie bostonka💪💪
Aleee mam inne zmartwienie od kilku dni młody przy wieczornym śnie przeokrutnie się meczy, splywa mu cały czas coś po gardle, kaszle tak ze az mu sie cofa. I trwa to od godziny po zasnieciu do nawet 24-1 w nocy z różnym nasileniem. Już nie wiem co robić, może Wy doradzicie.
Osluchowo czysto, gardlo czyste, uszy czyste. Dziś badany w zwiazku z bostonka.
Nos czysty! Nic nie schodzi, frida, odkurzaczem.
Inhalacje powoduja ze wiecej splywa i nie chce tego robic, nasivin nie pomaga, spanie wyżej też nie😞
To się dzieje tylko wieczorami, w dzien na drzemce tak nie ma.
Myslelismy ze to nasze łóżko, posciel, kurz gdzies. Ale w swoim ma tak samo i tylko wieczorem
Ja zaraz przekrocze w dzień miesieczna dozwolona ilosc kofeiny. Ale najgorsze ze mój mały tak sie męczy😢😢 -
nick nieaktualnyBerbecia wrote:Nynka a wymaz z gardła i z nosa mu robiłaś? Może warto sprawdzić. Mogą to być też zatoki. U laryngolog byłaś czy tylko pediatra leczy?
Nie robilam. A ten wymaz robi sie w laboratorium czy samemu mozna pobrac i zanieść? U laryngaloga bylismy dawno jak lekarz chciala stwierdzic przerost mogdalka. -
Nynka a czy przy tej bostonce Mały nie ślini się mocniej?
Moja jak miała bostonke to koszmarnie się slinila (przy bostonce mogą się robić wykwity w ustach, ktore bardzo bola). Niby u Was lekarz sprawdzał gardło... ale może wlasnie ślina się krztusi jeśli kataru nie ma? Życzę zdrowia 😘
Kamcia powodzenia na szczepieniach. My już mamy zaległe że ho ho, ale ciągle jakaś infekcja...kamciaelcia, Nynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj to faktycznie cos dziwnego z tym kaszlem... Moze faktycznie wymaz Wam cos powie.
Krost niczym nie smarowalam, ale u nas wyjatkowo lagodna postac tej bostonki byla. Jedyne co to kapalam w mace ziemniaczanej i troche szybciej sie zasuszaly...
Powodzenia Wam zycze w walce z tym ustrojstwem. Po jakims czasie po chorobie schodzila Mlodej skora ze stop. A teraz widze ze i paznokcie w kiepskim stanie (rozdwajaja sie). Czytalam ze po bostonce paznokcie moga nawet schodzic 🤯Nynka lubi tę wiadomość
-
Zdrowka dziewczyny 😘
Cola, trzymam kciuki
Pisalam Wam, ze Kamil nie spal w nocy jak mial katar, przeszedl mu ten katar, a on dalej w nocy kiepsko spi...Zaczynam podejrzewac u niego tzw. lęki nocne, dzisiaj mial tego klasyczne objawy, byla taka histeria, ze masakra...Tylko dziwne jest to, ze on zasypiac chce tylko na rekach..Szczerze mowiac jestem przerazona bo wcześniej juz tak ladnie spal, budzil sie raz lub w ogole, a teraz jak juz nie mam sily go nosic to taki cos Macie jakies pomysly jak mu pomoc? -
Katy może jakieś wieczorne rytuały on już jest spory więc pewnie lubi bajkę posłuchać , może kompiel z płynem lawendowym ,są takie do kąpieli ,które mają ułatwiać zasypianie ,jakaś herbatka z meliski do kolacji ogólnie wszystko co może go wyciszyć. Może zamiast go nosić połóżcie się razem i poopowiadać mu jakieś bajki albo poczytaj ,jemu pewnie chodzi bardziej o bliskość niż noszenie na rękach. Ja bym na wszelki W skonsultowała to z lekarzem chociaż na lęki u dziecka to nie wiem czy coś poradzi ale zapytać zawsze można.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 09:27
-
Ogolnie zawsze przed spaniem jest tak samo, kolacja, kapiel i usypianie..wcześniej normalnie przy cycku zasypial bez problemu, teraz chwile possie i siada, mowi "nie nie nie" i wyciąga rece zeby go nosic, a jak go probuje polozyc to sie złości bardzo...Dzisiaj w nocy strasznie plakal, mowil, ze chce pic, a jak dostał to plakal jeszcze bardziej Może faktycznie jakas meliske mu zrobie, najgorsze, ze mielismy go teraz przeprowadzac do jego lozka, a w tej sytuacji wole sie wstrzymac bo pewnie tylko pogorsze sprawe...
-
katy
ja w twojej sytuacji juz bym pracowała nad nienoszeniem
na zwykłe hasło "nie"
dwójki nie ponosisz, Kamil jest charakterny i moze byc tylko gorzej przy dzidzi
u nasz wymuszanie rak jest tylko wzgledem taty
takie noszenie dla noszenia
to sa momenty kiedy wole dom bez meza
z czasem "nie" nie boli
sama musisz uczyc asertywnosci
a druga sprawa-jak zeby? -
Katy, wspolczuje, ale niestety nie znam zadnej rady. Pewne jest ze nie mozesz go tak nosic, bo potem z maluszkiem na pewno nie dasz rady.
My tez mielismy oddelegowac dziecko z naszego lozka, ale ciagle cos, wczoraj mi sie go zal zrobilo ze uderza glowa w te szczebelki 😂🤦🏽♀️ To chyba ze mna jest problem, ze mi ciezko go tam dac, a nie z mlodym.
Zapisalismy sie na zajecia muzyczne dla dzieci od 1,5-3 lat, idziemy w przyszly czwartek, zobaczymy 😁
W planach jest jeszcze sensoplastyka -
nick nieaktualnyWariancja dzięki😙 tez slyszalam o paznokciach, a stopki juz mu sie robia suche wiec myślę ze zaraz tez bedzie schodzic. A moge go smarować oliwka?
Kapie go w nadmanganianie potasu on tez wysusza mocno.
Katy nie pomoge, mój zasypial ladnie na leżąco od choroby która spedzil z tata tylko rece i tylko u mnie! Mam ochote chwilami meza za to uderzyć.
A co do spania u nas zaczyna spac pol na pol, ale wiecie co ja mam problem z zaśnięciem bez niego😳😂
#psychomatka😂💪