X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia śpi sama na dużym łóżku(po zamianie łóżeczka na turystyczne obraziła się i nie chce w nim spać, na początku nie wiedziałam o co chodzi) Lili śpi u nas. Noce różnie, dzisiaj super Zuzia obudziła się raz, Lili 2 razy,ale wczoraj było ciężko i spałam może 3h. Nie wiem kiedy Zuzia się oduczy pić mleko w nocy, nie chce jej oduczać na siłę, liczę że do 2 lat sama się odstawi, jak nie będę myśleć co robić.

Katy lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, słuchaj Majowej, przed chwilą ona nie wierzyła, że ogarnie rzeczywistość z dwójką i wszystkie pisalysmy, że potrzebny czas. Także i u Was się unormuje wszystko. I nie rób sobie wyrzutów, że nie odstawiłaś Kamila wcześniej. Często zdarza się, że starszaki po pojawieniu się młodszego rodzeństwa nagle przypinają sobie o miłości do cyca dawno odrzuconego. Podobnie jak odpieluchowane dzieci nagle regres i powrót do pieluch. Nigdy nie wiadomo jak dziecko zareaguje, jaki sobie znajdzie sposób na nową sytuację. Teraz jest trudno ale dacie radę!

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa31282475b.jpg

Hej, ja tez myslalam ze polegne a dwojka a wcale nie jest najgozej😄 czasami tylko zmieniam kuuuupy na czas I jak Zosia pije mleko to nagle Wojtek tez chce.

Po kilku dniach Wojtus sie oswoil I juz jest ok przestal plakac, a nawet mi troche pomaga jak zmieniamy pieluszke Zosi itp.

kamciaelcia, kattalinna, Katy, J.S, Berbecia, Nynka, Wowka, jangwa_maua, Nina83, pawojoszka, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, cudne dzieciaki 🥰

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kattalinna :) W sumie poki co dzień z dwojka tak do 16 jest jeszcze spoko, ale im bardziej Kamil zmeczony tym jest ciezej. Np. Wczoraj jak wieczorem zmienilam malemu pieluche to Kamil wisial mi przy nodze i plakal, ze chce na rece :/ Na szczescie maz go wzial ze soba do sklepu, a ja w spokoju umylam siebie i malego i zrobilam kolacje Kamilowi. Taki byl spokoj 😂

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak będzie. Zazdrosny jest o uwagę mamy skierowaną na inne dziecko. Trudny czas dla niego chyba najbardziej bo jest mały i nie rozumie. U Asix mniejsza różnica wieku między chłopakami i zobacz jak już się Stanisław wdrożył w rolę. Ważne, żeby Kamil nie czuł się odtrącony. A jak zmęczony... Nie trzeba noworodka żeby mieć dość dwulatka 😉

A tak w temacie buntu. Sprzed roku chyba ale bardzo aktualne dla nas
    https://www.facebook.com/1134551493246236/posts/2925638994137468/?app=fbl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 08:30

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy u nas na początku Staś był bardzo zazdrosny. Nie mogłam Tymka przy nim karmin albo karmiłam obu naraz. Staś przed porodem był praktycznie odstawiony od piersi ale odkąd jest Tymek to cycek wrócił do łask. Teraz już jest całkiem dobrze. Chociaż pod koniec dnia bywam wykończona .

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się forum zepsuło? 😜

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda się poprawiła to wszyscy na podwórkach i spacerach

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, dajesz nadzieje ;)

My dzisiaj zaliczylismy pierwszy spacer, poszlismy w czworke zeby obadac jak Kacperek bedzie sie zachowywał w wozku i wychodzi na to, ze gdyby nie smoczek to spacer byłby z rykiem :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wszyscy na spacerach, ja np na wizycie 😉

Mamy 17,35mm misia haribo z serduszkiem, odpowiada to 8+1 😊

Samopoczucie już dużo lepsze, plamienie się skończyło, wszystko wygląda dobrze 😊

Nina, widziałam też że Twoja wizyta udana, gratuluję 😊

Berbecia, kattalinna, Ewciaa83, Asix, J.S, White Innocent, Katy, kamciaelcia, edwarda20, Nynka, Nina83, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka super 😊

Katy dobrze że ze smokiem przynajmniej daje się wozić. 🙂

Niech się robi ciepło. Ja już planuje co muszę posadzić i jak to rozplanować wszystko.

Wowka, Katy lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, a może mu było za gorąco/ za zimno/ niewygodnie czy coś w tym stylu?

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, Nina garuluje pięknych i silnych małych fasolek, niech zdrowo rosną :) Ewcia dzieciaczki super😍 Katy będzie coraz lepiej, początki najgorsze. Pierwszy spacer to też wyzwanie dla malucha, coś nowego. Przyzwyczai się do życia poza brzusiem i będzie lepiej :)

Wowka, Katy, Ewciaa83 lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia ja już też myślę co zrobię na balkonie i jakie zioła w tym roku hodować. Już chcec wiosne!

• Wowka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, a Ty jak się czujesz? Co u Ciebie? 🙂

Może byście i mi posadzily coś. Mam dużo miejsca, a zupełnie nie mam koncepcji i weny 😉 Na razie mąż się zawziął, że trawnik ma być równy i piękny, więc byle do wiosny!

U nas już są pierwsze pączki na drzewach. Powietrze też już jakieś inne, chyba wiosna już o krok 🙂

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt, maluszki rosną jak na drożdżach ,już niedługo będziecie się brzuszkami chwalić.

Ta wiosna to się z tym ostatnim krokiem nie spieszy ,u nas zimno pochmurno i pada ,to już w styczniu było ładniej ale podobno ciepło idzie,tylko jakoś daleko ma. Ja już mam tyle planów co do ogrodu że mi hektar ziemi potrzebny ale już trochę zaczęliśmy działać , najpierw wkoło domu .
    Bartek uwielbia spacery, chociaż spacer to wielkie słowo w naszym wykonaniu to bardziej werandowanie bo poprostu zabieram go ze sobą na podwórko a on jak tylko swierze powietrze poczuje od razu śpi i potrafi tak spać kilka godzin

Nina83 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jakoś leci, dalej ciężko jak pomyślę o mojej suni ale Adaś daje mi siłe. Ja chcę zrobić sobie na ścianie zielnik z palety i na balkonie coś fajnego zrobić. Marzy mi się taki lawendowy balkon ale nie wiem czy to dobry pomysł.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem Wam że jak byłam sceptyczna czy chce się już starać o kolejne dziecko tak na początku dni płodnych raz zaszalałam z mężem i dziś zrobiłam test (11 dpo) oczywiście biel aż razi. I niby się spodziewałam że nic z tego, bo to tylko raz, bo dużo stresu i nawet sama nie wiedziałam czy chce, a jednak mi tak trochę przykro się zrobilo...

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka a ty spać nie możesz już?

A ja buduję kurniczek, powiększyłam pole i w koło domu jest w uj roboty, ale w koło domu próbuje coś wykabinowac żeby były kwiaty wieloletnie żeby nie trzeba było sezonowo non stop sadzić i żeby ładnie wyglądało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 10:47

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
‹‹ 2743 2744 2745 2746 2747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ