X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze znośnie ,towar jest . Ja byłam w Lidlu koło pierwszej to ludzie owszem byli ale paniki nie było jakichś szalonych zakupów nie robili,ale mój stoi w Biedronce to mówi że ludzie już na głowę dostają ,pełne kosze wywożą, dziewczyny nie mają kiedy podkładać bo bez przerwy na kasach ,a od dziś pewnie jeszcze kolejki się zaczną bo część dziewczyn w domu z dziećmi musi zostać.
    Zrobiliśmy zapas na jakiś tydzień. Niby mówią że nie planują zamykać sklepów ale co z tego jak zaraz w tych sklepach nic nie będzie można kupić.

Już najbardziej mnie intryguje ten papier toaletowy przecież to nie jelitowka,może też powinnam kupić kilka opakowań a nie wiem o tym.

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczenie innych krajów mówi, że po kilku dniach półki znowu będą pełne. My zrobiliśmy małe zapasy na wypadek kwarantanny, co przy mieszkaniu w dużym bloku nie jest niemożliwe, wręcz bardzo realne.

Ja staram się nie panikować choć to trudne. Ważne żeby zachować zdrowy rozsądek, bez przegięc w którąkolwiek stronę.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejki w sklepach, puste półki makarony, ryze, ziemniaki, mrożonki! Ludzie cale zgrzewki mleka, maki, cukru biora. Szaleństwo!

Ciężko zachować spokój....

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejki to miejsca wymiany wirusa 😟

age.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo wczoraj w Lidlu na półkach były tylko chipsy, cola, trochę mrożonej pizzy i to mój małżonek przytaszczył do domu.

Też staram się nie panikować, ale martwię się, głownie o rodziców, dziadków...

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się robi już przerażające 😔.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więcej szkody będzie z tej paniki niż samego wirusa a on się zaczyna coraz bardziej rozprzestrzeniać. Mój dziś jest ostatni raz w pracy ,nastepnym razem idzie za tydzień więc będziemy mieć czas zająć się ogrodem i zabunkrowac w domu ,tyle że wątpię żeby tydzień coś zmienił.

Powiedzieć wam coś śmiesznego?
    Papier toaletowy mi się kończy😂.
    Muszę powiedzieć mojemu żeby tam po znajomości skolowal jakaś paczkę

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka nie śmieszne, u mnie sie konczy a dookola sklepy bez papieru...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 rolki Patryk hurtowo papier mi zużywa
    Potwierdzam
    Papieru w sklepach brak
    Na zaś wzięłam chusteczki suche 🤪

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 2 rolki, jutro chce jechac na zakupy, ciekawe czy sie uda kupic...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chleba nigdzie 🤣
    Jestem na zakupach
    Spodziewalam się tłokow(na parkingach)więc smigam na nogach. A to błąd. Miejsca parkingowe są. Został mi miesny bo ja nawet plastra wędliny nie mam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mąkę. W razie wu chleb będziemy robić

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mąkę kupiłam w razie w ,kiełbasy mam pół zamrażarki bo w zeszłym tygodniu pan od którego wyroby bierzemy robił więc wzięliśmy trochę wszystkiego. Jadę jutro zmienić koła w aucie to nakupie chleba ,u nas facet ziemniakami handluje to z worek wezmę od niego. Dobrze że mam znajomości w Biedronce to jakoś damy radę

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i szkoda że krowy nie mam bo mleka u nas schodzi masakrycznie szybko,zgrzewka 12 sztuk schodzi w 3 dni wiecie ile bym musiała kupić na dwa tygodnie?

Z tym papierem to jak za komuny za cukrem , będziemy w kolejkach stać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 19:14

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie
    ja sama 12 szt w tydzien a tego w biedronce nie bylo
    mieso w miesnym nogi dostało i uciekło bo zero ;) ale ja byłam zainteresowana wedlinami
    gdyby w garazu był prad pewnie bym zamrazarke kupiła i wypełniła
    a tak nie mam gdzie trzymac
    bo ja zakupy zrobiłam ponad 2 tyg temu
    dzis było dosłownie biezaco

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam do wujków z Kołobrzegu-sa i wiekowi i schorowani (ciotka np ma astmę)
    i powiedziałam wprost-ze dzwonie na wywiad...
    ze mam nadzieję ze syn zrobił im zakupy i wuja juz nie wychodzi
    i ze sa sami, bez odwiedzin (Zona kuzyna jest kelnerką w restauracji a Kołobrzeg to głównie Niemcy)
    i co???
    kuzyn własnie był u wujków, corka jego własnie wróciła z wojazy po miescie (przeciez wolne od szkoły)
    mnie zatkało i zrobiło mi się strasznie smutno
    gdzie ma łeb ten mój kuzyn???

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam odpalić zamrażarkę bo jedna stoi nieużywana, latem owoce w niej składuje,żeby chleba w niej pomrozic ale stwierdziłam że jak będzie kryzys w sklepie to najwyżej będziemy piec ,na razie dwie zamrażarki mam zapakowane

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ludzie nie biorą zagrożenia poważnie a dla starszych to może być prawdziwy problem, myślą że jak dobrze się czują to nie są chorzy a to przecież dwa tygodnie może siedzieć bezobjawowo

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Kamcia ludzie nie biorą zagrożenia poważnie a dla starszych to może być prawdziwy problem, myślą że jak dobrze się czują to nie są chorzy a to przecież dwa tygodnie może siedzieć bezobjawowo

dokładnie
    to ich matka i ojciec
    wiekowi (około 70 lat), schorowani...
    a ignoruja wszystko
    nie odezwe się
    bo zciotka moglam szczerze porozmawiac jak juz kuzyn wyszedłi ona wie(i sie boi) ze jesli złapia to od nich
    ale drzwi nie zamknie
    nie odezwie się nawet
    wiec ja tez przemilcze, bo kuzyn w zart obróci czy coś, potem ciotce powie izrobi się (niepotrzebna) afera rodzinna

zabroniłam wczoraj szwagierce przyjechac do nas na noc(znów zjechała na szkolenie nsr), nie tylko z Holandii przyjechała ale ona pprusza się komunikacją publiczna...z Holandii bus, z lubelskiego do nas pociąg...niby zrozumiała, mąz chyba mnie tez zrozumial bo zadzwonił wieczorem we wtorek
    a wyszło ze ja zawrocili spod Wawy do domu
    jednak o rodzicach nie mysli na pewno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    załuje ze nie mam zamrazarki na tekie okolicznosci ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2747 2748 2749 2750 2751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ