Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy, wspolczuje, moze on tak odreagowuje to, ze brat sie urodzil?
Nie mam pojecia
U nas w sklepach jest sporo, robia ludzie jakies tam zapasy ale normalnie w takim osiedlowym markecie wszystko dostane, pene polki. Fakt ze cena jest ciut wyzsza ale jak mam sie przeciskac wsrod tego tlumu, to wybieram ten maly market. Najbardziej jestem niespokojna, ze moj jest kierowca i cos moglby przyniesc, bo jednak jezdzi daleko i ma stycznosc z roznymi ludzmi. No ale nie mam na to wplywu, jedyne co to dezynfekcja i ostroznosc.
-
nick nieaktualnyNie panikowałam do póki tu nie zajrzałam i dopóki nie zobaczyłam wieczorem wiadomości😕
Zamówiłam tydzień temu w gemini mleko Lili, czas oczekiwania był 4-6 dni, do dzisiaj paczki nawet nie wysłali. Teraz mają komunikat 9-10 dni, cene mleka już 2 razy podnieśli, zaraz będzie jak z kaloszami w trakcie powodzi.
Mam nadzieje że ten wirus szybko minie i wszystko wróci do normalności. Mnie od nocy pobolewa gardło 😕
Lili ma dzisiaj ostatni dzień noworodka, a mi się zdaje że dopiero się urodziła. Pierwszy tydzień po porodzie pamiętam jak przez mgłe, normalnie mam dziury w pamięci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 09:29
-
nick nieaktualnyMajowa ja zamawialam tydzien temu i czekałam prawie tydzień...nie wiem co z tym gemini ale mnie wkurzyli, no musialam wszystko kupować w stacjonarnych...trzy razy dzwonilam i tylko dostawalam informacje ze czas realizacji 4-5 dni....oczywiście nie liczac weekendu
-
nick nieaktualny
-
J.S wrote:Katy, wspolczuje, moze on tak odreagowuje to, ze brat sie urodzil?
Nie mam pojecia
U nas w sklepach jest sporo, robia ludzie jakies tam zapasy ale normalnie w takim osiedlowym markecie wszystko dostane, pene polki. Fakt ze cena jest ciut wyzsza ale jak mam sie przeciskac wsrod tego tlumu, to wybieram ten maly market. Najbardziej jestem niespokojna, ze moj jest kierowca i cos moglby przyniesc, bo jednak jezdzi daleko i ma stycznosc z roznymi ludzmi. No ale nie mam na to wplywu, jedyne co to dezynfekcja i ostroznosc.
Nie wiem sama..Teraz oczywiście maz ma do mnie pretensje, ze mu dalam cycka jak wrocilam ze szpitala A zrobilam to bo sam mówił, ze inaczej nie chce spac, po za tym ile razy mowilam, ze musi mi pomoc w odstawianiu go to jakos chętny nie byl... -
Ludzie zaczęli robić apteczne zapasy to Gemini nie wyrabia.
Majowa, miejmy nadzieję, że szybko opanują wirusa, aczkolwiek prognozy nie są dobre, mówi się nawet o miesiącach. Gdyby ludzie podeszli odpowiedzialnie do tematu to szanse na zatrzymanie pandemii byłyby większe. No ale nie żyjemy w świecie idealnym 😟
Katy, chyba coś jest w powietrzu, moja gwiazda od kilku dni znowu gorzej śpi. Tym razem obwiniam księżyc 😉 oczywiście katar i zęby też ale trzeba czegoś nowego 😉
Jak zaczęło się mówić o wirusie w Polsce, zanim półki zaczęły być puste, pomyślałam jak dobrze być na wielo 🙂 ani mnie, ani Bożence kryzys nie straszny 😄
Ten czas siedzenia w domu wykorzystuję na odpieluchowanie. Bożenka dumnie nosi majteczki, dziś jeszcze żadnych nie zasikala ☺️ Myślę, że do żłobka wróci już bez pieluchy.Katy, Nynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRozumiem, że panika i ludzie masowo robią zakupy, ale mam nadzieje że mi to mm przyślą nie za tydzień tylko faktycznie w takim czasie jak informowali. Kupić stacjonarnie i tak trzeba.
Nynka faktycznie kiepski czas na szukanie pracy.
Mówicie że to wszystko moze potrwać miesiące? Cały czas myślałam że to raczej taki sztuczny szum jak przy ptasiej grypie itp. My na czerwiec planujemy chrzciny i mam się zdecydować na lokal do końca miesiąca, ale w tej sytuacji to już sama nie wiem co robić.
Współczuję ludziom co mają mieć wesela, sezon zaraz rusza a tu takie akcje. -
nick nieaktualny
-
Ja nigdzie nie latam niepotrzebnie. Siedzimy w domu, wychodzimy na podwórko. Niestety, mąż do pracy w poniedziałek musi. No ale jemu też zalecam wszystkie wyjścia, zakupy itp.
Ja boję się ze względu na ciążę. Nie chciałabym dokonywać wyboru czy brać jakiś lęk, który może zaszkodzić, czy nie.
Znajomy, który prowadzi restaurację liczy straty i głowi się skąd tu wziąć na raty. Imprezy poodwoływane na najbliższy czas, z weselami i komuniami czeka na rozwój sytuacji, ale ciężko to widzi. Oczywiście, w pełni zrozumiałe w obecnej sytuacji, ale myślę, że małe firmy mocno odczują po kieszeni skutki koronawirusa.
Ze śmiesznych aspektów-mężowi wczoraj ktoś ukradł kurczaka z koszyka w sklepie 😂 jaka desperacja! 😂
Nynka, wchodząc tu tak sobie pomyślałam o Tobie, że to mocno wujowy czas do poszukiwania pracy. Wszędzie okrojone składy, długi proces decyzyjny, a za coś żyć trzeba... 😐
Moje dziecko też popsute w kwestii snu. Czyli księżyc 😉
Nina, zaglądasz? Co słychać?Nynka lubi tę wiadomość
-
Kattalina ja też się cieszę że jestem na wielo przy dwójce to by mi pampersów masę szło no i kp więc o dostawy i dostępność jak i ceny nie muszę się martwić. Zresztą u nas nie jest źle w sklepach raczej jest wszystko. Zastanawia mnie po co kasjerki mają rękawiczki jednorazowe ,żeby to służyło higienie musiałyby zmieniać po każdym kliencie.