X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia może dobra okazja żeby sobie kupić?

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam gdzie trzymać😉w piwnicy za prąd oficjalnie nie płacę więc "sąsiad "szybko by usłyszał
    A w garażu (wynajmujemy)jest normalnie prąd ale aktualnie pradu brak
    W domu ni da rydy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wrócił z pracy jak przywódca stada z polowania ,ale mam papier w domu 😅🙆😂 tak że jesteśmy gotowi na kwarantannę.

Katy, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh wyobrazalam sobie raczej, ze nie bede spala w nocy przez Kacperka, a tymczasem to Kamil sie ciagle budzi, a maly spi :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, wspolczuje, moze on tak odreagowuje to, ze brat sie urodzil?
    Nie mam pojecia :/

U nas w sklepach jest sporo, robia ludzie jakies tam zapasy ale normalnie w takim osiedlowym markecie wszystko dostane, pene polki. Fakt ze cena jest ciut wyzsza ale jak mam sie przeciskac wsrod tego tlumu, to wybieram ten maly market. Najbardziej jestem niespokojna, ze moj jest kierowca i cos moglby przyniesc, bo jednak jezdzi daleko i ma stycznosc z roznymi ludzmi. No ale nie mam na to wplywu, jedyne co to dezynfekcja i ostroznosc.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie panikowałam do póki tu nie zajrzałam i dopóki nie zobaczyłam wieczorem wiadomości😕
    Zamówiłam tydzień temu w gemini mleko Lili, czas oczekiwania był 4-6 dni, do dzisiaj paczki nawet nie wysłali. Teraz mają komunikat 9-10 dni, cene mleka już 2 razy podnieśli, zaraz będzie jak z kaloszami w trakcie powodzi.
    Mam nadzieje że ten wirus szybko minie i wszystko wróci do normalności. Mnie od nocy pobolewa gardło 😕

Lili ma dzisiaj ostatni dzień noworodka, a mi się zdaje że dopiero się urodziła. Pierwszy tydzień po porodzie pamiętam jak przez mgłe, normalnie mam dziury w pamięci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 09:29

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pampers pants (r.5 i 7) kupuję normalnie na allegro
    np 5 96 szt za około 80zł (jak w promo w biedronce)
    a dzis patrze a ceny za te same paki 150zł
    i tam powariowali
    mm Małgosi juz dawno kupiłam, ale w koncu przejdziemy na 2 i wyczuj kiedy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apteki juz sprzedaja przez okienka :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa ja zamawialam tydzien temu i czekałam prawie tydzień...nie wiem co z tym gemini ale mnie wkurzyli, no musialam wszystko kupować w stacjonarnych...trzy razy dzwonilam i tylko dostawalam informacje ze czas realizacji 4-5 dni....oczywiście nie liczac weekendu

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysłali w końcu?
    Nie wiem chyba pójdę kupie stacjonarnie w razie W bo juz mam obawy czy to w ogóle dostane.

• Katy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Katy, wspolczuje, moze on tak odreagowuje to, ze brat sie urodzil?
    Nie mam pojecia :/

U nas w sklepach jest sporo, robia ludzie jakies tam zapasy ale normalnie w takim osiedlowym markecie wszystko dostane, pene polki. Fakt ze cena jest ciut wyzsza ale jak mam sie przeciskac wsrod tego tlumu, to wybieram ten maly market. Najbardziej jestem niespokojna, ze moj jest kierowca i cos moglby przyniesc, bo jednak jezdzi daleko i ma stycznosc z roznymi ludzmi. No ale nie mam na to wplywu, jedyne co to dezynfekcja i ostroznosc.

Nie wiem sama..Teraz oczywiście maz ma do mnie pretensje, ze mu dalam cycka jak wrocilam ze szpitala :/ A zrobilam to bo sam mówił, ze inaczej nie chce spac, po za tym ile razy mowilam, ze musi mi pomoc w odstawianiu go to jakos chętny nie byl...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie zaczęli robić apteczne zapasy to Gemini nie wyrabia.

Majowa, miejmy nadzieję, że szybko opanują wirusa, aczkolwiek prognozy nie są dobre, mówi się nawet o miesiącach. Gdyby ludzie podeszli odpowiedzialnie do tematu to szanse na zatrzymanie pandemii byłyby większe. No ale nie żyjemy w świecie idealnym 😟

Katy, chyba coś jest w powietrzu, moja gwiazda od kilku dni znowu gorzej śpi. Tym razem obwiniam księżyc 😉 oczywiście katar i zęby też ale trzeba czegoś nowego 😉

Jak zaczęło się mówić o wirusie w Polsce, zanim półki zaczęły być puste, pomyślałam jak dobrze być na wielo 🙂 ani mnie, ani Bożence kryzys nie straszny 😄

Ten czas siedzenia w domu wykorzystuję na odpieluchowanie. Bożenka dumnie nosi majteczki, dziś jeszcze żadnych nie zasikala ☺️ Myślę, że do żłobka wróci już bez pieluchy.

Katy, Nynka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa przysłali. Pierwszy raz tak dlugo czekalam.

Tez mam plan odpieluchowac. Ja na razie tylko tydzień w domu.

Czuje sie jak w najwiekszej dupie swiata, wypowiedzenie, na okres epidemii...jak teraz znaleźć prace kuzwa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że panika i ludzie masowo robią zakupy, ale mam nadzieje że mi to mm przyślą nie za tydzień tylko faktycznie w takim czasie jak informowali. Kupić stacjonarnie i tak trzeba.

Nynka faktycznie kiepski czas na szukanie pracy.

Mówicie że to wszystko moze potrwać miesiące? Cały czas myślałam że to raczej taki sztuczny szum jak przy ptasiej grypie itp. My na czerwiec planujemy chrzciny i mam się zdecydować na lokal do końca miesiąca, ale w tej sytuacji to już sama nie wiem co robić.
    Współczuję ludziom co mają mieć wesela, sezon zaraz rusza a tu takie akcje.

• pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślnie skoro w Chinach trwa to od grudnia to i u nas tak może być, chyba że temperatura powietrza coś zmieni jak przyjdą cieplejsze miesiące

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy mówią, że nie ma co.liczyć że temperatura coś pomoże....
    Zwróćcie uwage ze w krajak gdzie jest +25 wirus też szaleje...

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewidywania są że potrwać to może do końca maja... Ale dużo zależy od tego jak ludzie podejdą do tego. Jak będziemy łazić po restauracjach, galeriach itd . jak Włosi to i skończymy jak oni.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdzie nie latam niepotrzebnie. Siedzimy w domu, wychodzimy na podwórko. Niestety, mąż do pracy w poniedziałek musi. No ale jemu też zalecam wszystkie wyjścia, zakupy itp.

Ja boję się ze względu na ciążę. Nie chciałabym dokonywać wyboru czy brać jakiś lęk, który może zaszkodzić, czy nie.

Znajomy, który prowadzi restaurację liczy straty i głowi się skąd tu wziąć na raty. Imprezy poodwoływane na najbliższy czas, z weselami i komuniami czeka na rozwój sytuacji, ale ciężko to widzi. Oczywiście, w pełni zrozumiałe w obecnej sytuacji, ale myślę, że małe firmy mocno odczują po kieszeni skutki koronawirusa.

Ze śmiesznych aspektów-mężowi wczoraj ktoś ukradł kurczaka z koszyka w sklepie 😂 jaka desperacja! 😂

Nynka, wchodząc tu tak sobie pomyślałam o Tobie, że to mocno wujowy czas do poszukiwania pracy. Wszędzie okrojone składy, długi proces decyzyjny, a za coś żyć trzeba... 😐

Moje dziecko też popsute w kwestii snu. Czyli księżyc 😉

Nina, zaglądasz? Co słychać?

Nynka lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja też się cieszę że jestem na wielo przy dwójce to by mi pampersów masę szło no i kp więc o dostawy i dostępność jak i ceny nie muszę się martwić. Zresztą u nas nie jest źle w sklepach raczej jest wszystko. Zastanawia mnie po co kasjerki mają rękawiczki jednorazowe ,żeby to służyło higienie musiałyby zmieniać po każdym kliencie.

cf409fc7e7.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba większość ludzi odczuje wirusa po kieszeni 😔. Mój pracuje za granicą i na razie nie zapowiada się aby miał wyjeżdżać więc czeka nas życie z oszczędności.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 2748 2749 2750 2751 2752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ