Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
White, śliczny Pyzolek 💙
Nina, ojoj 😕 współczuję, a także łącze się w bólu. Wczoraj po południu ledwo żyłam, ja mam nasilenie objawów po drzemce Skrzata i tak już do wieczora... Nie wymiotuje, ale nie mogę nawet otworzyć lodówki. Żywię się bułkami z szynką i serem, nic innego 😐
Moje babcie dostały zakaz wyjść. Szczególnie babcia po chemioterapii i grubo po 80 roku życia. Zakupy dostarczyła moja mama, ale mówiła że na klatkach schodowych pojawiły się plakaty z telefonami, gdzie można zadzwonić po pomoc w zakupach, a także żeby nie pchać się do przychodni (teleporady z ereceptą). Do samotnej babci zapukała sąsiadka, oferując drobne zakupy. Są sposoby, trzeba tylko chcieć i docenić zagrożenie. Drugą babcia za to obrusza się, że jak to, do koscioła ona nie pojdzie, przeciez nic jej nie jest, a co złego może jej się stać w kościele, jakby sam budynek był ochroną przeciwwirusową-normalnie średniowiecze, a niestety sądzę, że nie jest w swoich myślach osamotniona...😑
Mój popsuty w śnie Skrzat usnął skutecznie po 22, a wstał o 6. Znowu odeśpi w drzemkę i będzie się bujał do nocy... -
White gratulacje!!!! Ale waga zacna :-*
Wiecie co u nas na ulicach też tylko 60+ mało tego teść, który mieszka na dole wczoraj pojechał sobie na targ!!! Bo on przecież musi coś jeść. Do miasta gdzie już są 3 przypadki!!! I gdzie tu jest odpowiedzialność! Mąż zrobił awanture, że ma siedzieć na dupie to wielka obraza. Przecież nie mieszka sam do cholery! Ale gdzie tam przetłumaczysz! Ależ mam nerwy!
Ja od poniedziałku idę na opiekę. Wszystkie okoliczne urzędy pozamykali, ale nasz musi być otwarty dla ludzi, a ludzie wczoraj to co drugi chory. Jedyny plus, że obsługa była przez szybke ale to o tak nic nie daje...
Katy kurcze teraz to będzie ciężko odstawić Kamilka, ale fakt mąż musi Ci w tym pomóc. Razem dacie radę!
Dobry pomysł na odpieluchowanie, chyba znowu wezmę się za LeonaW końcu się udało...
-
Kamcia, napisałabym, że przesadzasz ale zaraz uznasz to za atak...
Wowka, powiedz babci, że jest dyspensa od uczestnictwa w niedzielnej mszy, zresztą kościoły będą albo zamknięte albo nie wiem jak będą te 50 osób odliczać. Niech palucha biskupów i papieża i mszę w tv ogląda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 08:22
Wowka lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
Moja Zosia dzis od 7 do 12 jadla I czekala na nastepne jedzenie, jadla I czekala oczywiscie nieodkladalna, ja w weekendy sama calymi dniami moj P pracuje po 12h
😅😅😅 man dzis pierwszy dzien taki hmmm brakuje no slow nawet I tak sobie pomyslalam Kamcia I Pawojoszka ku.... dziewczyny szacunek wy macie wiecej niz dwoje I w sumie rok po roku😊😊
Ide robic dzban kawy Zoska sie kreci... znowu -
nick nieaktualnyWhite gratulacje☺ najważniejsze że już Jasiu jest z Tobą.
Moja Gwiazda kończy miesiąc
Ewcia ja to zawsze jak mam doła myślę sobie jak ta Kamcia ogarnia 3? A jak sobie pomyśle że Pawojoszka ogarnia całą drużynę to dopiero nie mogę wyjść z podziwu.
Starsi ludzie niestety gorzej niż dzieci, wszędzie tłuką żeby ograniczać wyjścia ale oni wiedzą lepiej. Mojej mamie też nie przetłumaczysz, ona zawsze wie najlepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 08:51
Berbecia, Nina83, kattalinna, jangwa_maua, Wowka, kamciaelcia, Ewciaa83, Katy, Sela lubią tę wiadomość
-
Patryk ma juz u wszystkich przydomek
'krzykacz" Xd
u sasiadów, czy budowlańców co własnie klatke schodowa remontowali ma głosik piszcząco wrzeszczacy
idziemy go budzić 3h wystarcza, dzien sie skonczy a na działkę nie dotrzemy (trochę obawiamy się spacerów a tam mamy ogrodzony teren; niedaleko, ale auteo=brak kontaktów z ludzmi) -
Majowa ,śliczna ta twoja gwiazda.
Ja tylko chciałam zauważyć że nie mam drużyny niemowlaków, tak naprawdę to tylko troje jest małych i wymagających uwagi ,reszta jest samodzielna ,mało tego to jest cała brygada do pomocy, z której chętnie korzystam ,nigdy nie biegam za dzieckiem z jedzeniem ,kładę na stole i informuje że jedzenie gotowe ,jak będzie głodny to zje ,jak nie to jedzenie chwilę poczeka ,potem pytam czy będzie jeść czy nie ,jak nie to sprzątam i tyle . Karmię tylko Bartka reszta naje się sama. Pozatym zdolność olewania rzeczy mniej istotnych jest bezcenna.kattalinna, Wowka, MajowaMamusia, Katy lubią tę wiadomość