X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę co było u nas niemal tydzień temu-nagle zamkniecie przychodni bo byl pacjent z rzekomym koronawirusem (to mowili przy próbie rejetracji)
    A w tym tygodniu to pewnie i procedura
    bo ja z lubuskiego
    Tu mieszka pacjent zero
    I po sasiedzku ta czteroosobowa rodzina-która pozniej okazala się zdrowa (tzn grypę mają)
    A więc szybkie zamykanie jednego z przedszkolu, jedynej panstwowej straży pozarnej
    Co najśmieszniejsze-mąż niemal mial styczność z tą rodziną. Więc naprawdę się cieszę że zdrowi 😉

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po czwartkowej akcji w piątek już planowo odbyliśmy wizytę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytalam u nas lokalnie-ograniczenie wizyt w poradniach jest odgórnie
    Lekarz ma decydowac o pilnych wizytach
    Małgosia jest pilna na czwartek
    Ale wczoraj bylam z nią u lekarza i dziewczyna z rejestracji przy mnie odebrala telefon-mówiła że będzie zmiana grafiky i mam dziś dzwonić w spr rejestracji
    Okoliczne małe szkółki też przechodzą aktualnie dezynfekcje bo jest prawdopodobny kontakt jednego z uczniów z podejrzanym chorym
    U nas nic nie wiem Bo chłopaki dopiero dziś poszli do przedszkola

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo lekarz telefonicznie ustala kto na wizyte kto nie, tyle ze mial dzwonić 8-9 do tej pory mu sie.jie udalo...

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się nastawić, że będzie coraz gorzej.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznań zamyka przedszkola, żłobki, zoo czy baseny
    To ja nie rozumiem czemu zostawia szkoły??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek ;)

56b511a83d5f.jpg

Nynka, Nina83, Katy, kamciaelcia, kattalinna, jangwa_maua, wariancja, Ewciaa83, Berbecia, Wowka, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że przez internet to tylko trojana, nie koronowirusa można złapać? 😉 Taka cisza...

Asix, dorosły już ten Twój Tymek! 🙂

Asix, Asix, Nynka lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko w przedszkolu ręczniki pozdeowali i mają być tylko jednorazowe,ale w Opolu już zamykają uczelnie. My mamy do Raciborza około 30 km więc u nas panika byłaby uzasadniona,ale puki co jest ok. Myślę nad jakimiś większymi zakupami nie że względu na wirusa tylko na ludzi, bo jak wybuchnie panika to w sklepach pustki będą. Fajnie że my tu na wsi dechami zabitej to i może do nas nie dotrze w dużym mieście bardziej bym się obawiała z domu wyjść.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamykają placówki od poniedziałku. Uffff czekałam na to

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej kuzynki gdzie wiocha konkretna, przyszedl facet do przychodni z podejrzeniem koronawirusa, a trabia tyle zeby tak nie robic...

Za nami beznadziejna noc, Kamil nie spal od prawie 2 do 4.15 :/ Oczywiście Kacper tez w tym czasie nie spal...

Jutro mamy sesje noworodkowa bo zalapalismy sie na darmowa xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, takich geniuszy jest więcej... Są tacy, co uciekają ze szpitali zakaźnych, wychodzą z domu w czasie kwarantanny itp. masakra

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra już są zamknięte.
    Mam coraz większego stracha jakieś 10 km od nas jest rodzina w kwarantannie.
    Muszę jechać zakupy zrobić. Bo jestem w grupie ryzyka i jak słucham tego wszystkiego to strach rośnie

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w tym tyg jeszcze swietlice szkolne będa funkcjonowały

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się porobiło z tym wirusem 😔. Moja starsza to się tak nachodzi do przedszkola 🤦. Cały luty w domu praktycznie w poniedziałek poszła a najlepiej od jutra nie puszczać a od poniedziałku zamykają 🤷‍♀️. Mam nadzieję że uda się na świecie opanować tego wirusa bo słabo to wygląda 😔

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam.
    Nina, Wowka, gratuluję serdecznie 😊

Ewcia, śliczne dzieci!
    Tymek cudny🙂
    A jak Uleńka smaruje kanapkę 🤩

Katy, jak tam u Was sytuacja, jak idzie karmienie? Mam nadzieję, że z upływem dni udaje się wypracować nowy system i jest łatwiej🙂

U mnie jakoś leci... Wydawało mi się, że już dobrze sobie radzę, ale poszłam na kontrolę do ginekologa, posiedziałam trochę w poczekalni wśród kobiet w ciąży, w gabinecie powiedziałam z czym przychodzę i już nie potrafiłam powstrzymać łez. Od dwóch dni nachodzą mnie pesymistyczne myśli na temat kolejnej ciąży.

Koronawirus okazał się być bliżej nas niż przypuszczałam. Żłobek Zosi już dzisiaj był nieczynny, ponieważ jedno dziecko miało kontakt z osobą u której podejrzewa się wirus. Czekają na wyniki badania, będą dzisiaj. Przed chwilą dowiedziałam się, że mój szef też miał kontakt z osobą, która może być chora. Obie z Zosią mamy od tygodnia infekcję i jesteśmy na zwolnieniu, więc o nas jestem spokojna, ale wyobrażam sobie co przeżywają rodzice innych dzieci ze żłobka oraz moi współpracownicy.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMatylda, karmienie juz idzie dobrze, wg mojej wagi maly dobrze przybiera, ale czy faktycznie tak jest dowiem sie u lekarza w poniedziałek na wizycie patronazowej :p
    No wlasnie poki co żaden z systemow nie jest idealny,ale to przez pobudki Kamila...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was też taka panika?

Bo mi sie zaczyna udzielać powoli...

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka tak. Mi się już udzieliło jak oglądam tv.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie staram nie panikowac, ale na jutrzejsze zakupy dzieci na pewno nie biore..

Kacperek jest silniejszy od Kamila xd

9b9d51db5da5.jpg

pawojoszka, Berbecia, Nina83, Nynka, kattalinna, kamciaelcia, jangwa_maua, wariancja lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 2746 2747 2748 2749 2750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ