X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic - przykro mi, że musisz się tak denerwować. Pamiętaj, że na tym etapie ciąży najważniejsze jest usg, a nie beta. Dlatego bete rzadko się robi na tym etapie. Na pocieszenie, moje przyrosty początkowe bety w tej ciąży były tragiczne, nawet lekarz stwierdził, że nic z tego nie będzie, a jest :)
    Dlatego trzymaj kciuki za swoje maleństwo i spróbuj zająć myśli czymś innym. Przytulam Cię mocno :*

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadzę ciąże w Norwegii i ani razu nie miałam zrobionej bety

• nat92 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic- a na poprzednich usg też były różnice w terminie pod kątem terminu porodu? Rzeczywiście mógł być to pomiar "na szybko". Mi doktor na ostatniej wizycie zmieniła pomiar w ciągu kilkunastu sekund- udało jej się złapać jakoś inaczej całość (4 dni różnicy w stosunku do pierwszego pomiaru na tej samej wizycie). Trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło!

f2w3dqk3v24l408o.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Jeszcze z nim nie rozmawialam. Czekam na lekarza. Normy dla 11 tyg to min 12.000 a tu 9000.. i jak tu sie nie denerwowac.
    Nie martw się każda ciąża rzadzi się swoimi prawami w necie nie tyle liczy się wartość co przyrost ,beta rośnie do3 mięs. Potem spada aż do porodu wielkość według USG to też nic pewnego mi lekarz robił USG 5 dni przed porodem powiedział że dziecko jest standardowe jakieś 3500g 5 dni później Wojtuś urodził się z waga4450g i dl. 61 cm jeśli byłby powód do zmartwienia to lekarz by o tym powiedzial

cf409fc7e7.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic a kiedy masz lekarza? Nie bede ci mówiła żebyś sie nie denerwowala ale moze warto właśnie brac pod uwage ze ten wynik bety juz moze na tym etapie nie wzrastać. A kiedy ostatni raz bylas na usg u swojego lekarza? Było juz wtedy cos nie tak czy wszystko w normie?

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę niska ta beta. A wg usg u Twojego lekarza ciąża jest młodsza? Może w laboratorium się pomylili.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic ważne że w USG wszystko z dzidzią ok. Na tym etapie beta nie jest chyba tak ważna. Wiem że pobyt w szpitalu jest stresujący też przez to przechodziłam plamiłam na początku ciąży. Trzymaj się. Będzie dobrze ☺

atdc6iye1mipw3kl.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg wszystko dobrze. Wg usg tak 2tyg mniej niz z OM. Ale teraz byla lekarka i twierdzi ze usg bylo prawidlowe i mam sie nie martwic bo nie mam czym.

Sela lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chic chic
    i tego się trzymaj-nie ma czym się martwić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, Firmina – dziękuję za radę :)
    Że też sama na to nie wpadłam ;)

Kamciaelcia - to najlepsza historia o męskiej pomyłce spożywczej jaką kiedykolwiek słyszałam :D

ChicChic – współczuję stresu, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku
    Przed chwilą porazil mnie prąd przy zmywarce
    Delikatnie ale jednak to prąd
    Jechać na pogotowie?
    Czy panikuje?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czwartku leze w szpitalu. Bylam na USG na nfz i dzidzie pięknie urosly i wszystko ok ale jak wyjmował głowice to poleciala krew. Dostalam skierowanie do szpitala i tu tez mialam usg. Nic die nie odkleja itp i nie wiadomo skad to krwawienie. Zostałam na obserwacji. Od piątku juz nie krwawię, plamien tez nie ma.
    W pn prawdopodobnie do domu.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek, a poczułaś coś więcej, niż takie standardowe łaskotanie w ręce ( czy innym miejscu, w którym prąd Cię poraził)? Jeżeli nie czułaś jak impuls się przemieszcza w ciele, ani nie masz żadnych niepokojących objawów, ja bym chyba nie zwracała na to uwagi, ewentualnie zadzwoń na IP i zapytaj co sądzą o wizycie w szpitalu w takim wypadku.

Kotek, przykro mi, że musiałaś sie nastresować, może po prostu lekarz, podczas badania, uszkodził jakieś naczynko i stąd krew? Dobrze, że nie musisz zostawać w szpitalu dłużej i że wszystko z Dzieciaczkami ok.

Chic Chic - słuchaj lekarki. Skoro mówi, że nie ma się czym martwić, to należy jej wierzyć. Tak jak pisały Dziewczyny, w tym okresie ciąży miarodajne pozostają wyniki USG i na nich trzeba się skupić.

Mnie pobolewa dziś podbrzusze, tak jak parę tygodni temu, ale mam dziś dzień przewidywanego terminu miesiączki, ostatnio też tak było, więc sobie po prostu przeczekam i mam nadzieję, że minie.

kotek87 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Saperek, a poczułaś coś więcej, niż takie standardowe łaskotanie w ręce ( czy innym miejscu, w którym prąd Cię poraził)? Jeżeli nie czułaś jak impuls się przemieszcza w ciele, ani nie masz żadnych niepokojących objawów, ja bym chyba nie zwracała na to uwagi, ewentualnie zadzwoń na IP i zapytaj co sądzą o wizycie w szpitalu w takim wypadku.

Kotek, przykro mi, że musiałaś sie nastresować, może po prostu lekarz, podczas badania, uszkodził jakieś naczynko i stąd krew? Dobrze, że nie musisz zostawać w szpitalu dłużej i że wszystko z Dzieciaczkami ok.

Chic Chic - słuchaj lekarki. Skoro mówi, że nie ma się czym martwić, to należy jej wierzyć. Tak jak pisały Dziewczyny, w tym okresie ciąży miarodajne pozostają wyniki USG i na nich trzeba się skupić.

Mnie pobolewa dziś podbrzusze, tak jak parę tygodni temu, ale mam dziś dzień przewidywanego terminu miesiączki, ostatnio też tak było, więc sobie po prostu przeczekam i mam nadzieję, że minie.
    Dostaje luteine 3x2 najważniejsze ze dzieciaczki zyja i machają :)
    Pokez odpocznij, gin mówił zelezenie jest najlepsze gdy sie plami lub cos boli.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszło mi z jednej ręki do drugiej
    Brzuch mnie boli ale ze stresu :/
    Nie wiem sama wszyscy mówią że spoko to tylko delikatnie było

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek, jeżeli czułaś, że ładunek się przemieszcza - ja zadzwoniłabym na Izbę Przyjęć zapytać, co sądzą. Będziesz spokojniejsza a to najważniejsze.

Kotek, ja od 6tego tygodnia leżę. ;) Chociaż teraz rzeczywiście pozwalam sobie na więcej ruchu. Zamartwiałam się tymi bólami jak wystąpiły po raz pierwszy. Teraz mam juz trochę dystansu. Dopóki nie plamię, nie mam zamiaru panikować. W środę mam wizytę i jeszcze porozmawiam z lekarką ale jakoś czuję, że jest dobrze.

Pewnie, że najważniejsze, że badania wychodzą dobrze. Tak trzymać! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 20:01

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek87 witam w klubie. Weekend w szpitalu.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Kotek87 witam w klubie. Weekend w szpitalu.
    A co sie dzieje u Ciebie?

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak na USG wychodzi młodsze to i beta się zgadza więc jest dobrze ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mycha1982 Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ktora z Was miala krwiaka bo ja mialam krwawienie w 6 tygodniu potem przez jakis czas zdazaly mi sie plamienia, od 12 tygodnia krwiaka nie widac juz na usg ale lekarz mowil ze plamienia moga byc do 15 tygodnia bo jak dziecko rosnie to wypycha resztki z tego krwiaka no i wlasnie mialam tydzien temu przez tydzien takie brazowe zabarwienie sluzu, potem tydzien przerwy i teraz zdazaja mi sie takie jednorazowe plamienia, ale zaczynam sie niepokoic ze to cos innego no skoro juz tego krwiaka nie ma, z drugiej strony biore duphaston i luteine i w sumie jestem na zwolnieniu, oszczedzam sie wiec co jesz czyże moge zrobic, skoro lekarz nie panikuje

Lusia
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ