X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zgage super są migdały. mi w ciąży z córka ratował życie

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Mycha1982 Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis rowniez samotna wieczorem tzn z cora a maż na meskim piwku, jak tak czasami samibsobie wyjda to potem jakos tak bardziej kochaja przecież my tez umawiamy sie z kolezankami na platy o kawe a jakis czas temu tzn przed ciaza to nawet na clubingu bylam, naprawde czasami potrzeba takiej odskoczni

Lusia
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaFin, ja tez lubie cwiczenia na konsoli, teraz juz nic nie robie, ale zawsze przed ciaza na weekendy sobie wlaczalam, jak mialam luzniej w pracy, bo tak pracowalam caly czas fizycznie i nie zawsze mi sie chcialo. A planszowki to super sprawa jak ktos lubi ;)

Mycha, to jestesmy razem dzis samotne, zrobilam sobie male spa na spokojnie, zjadlam kolacje i polozylam sie, ogladam park jurajski ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z chlopakiem ogladamy mecz :D
    Straszne mialam dzisiaj wzdecia od rana i przez to nie mialam apetytu w ogole..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa rozumiem, takie przykre rzeczy człowiek chce z siebie wyrzucić, żeby się taki brudny nie czuł...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    na zgage super są migdały. mi w ciąży z córka ratował życie
    Dzieki, w niedziele kupie i wypróbuje :-)

w4sqs65g69pjktvh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umieram :-( od popołudnia zaczęły się nasilać dolegliwości jelitowe. Teraz już prawdziwy koszmar. Brzuch mam wzdęty do granic możliwości, ból zaczyna się pod piersiami już. Syrop na zaparcia nie pomógł, podwójny rumianek też nie. Przed chwilą wróciliśmy z mężem ze spaceru bo myślałam, że ruch coś zdziała ale też nic. Chcieliśmy kupić Espumisan na stacji ale nie ma... Przeszukalam apteczkę i znalazłam czopki glicerynowe - po dacie ważności, ale jestem tak zdesperowana, że wzięłam. Czekam na efekty, popijając wrzątek. I po co ja się chwaliłam, że mam taką bezobjawową ciążę?:-(
    Mam nadzieję, że dziecko ma wystarczająco dużo miejsca w swoim spa i cierpienia matki na niego nie wpływają...

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna ale nie popijałaś czopków wrzątkiem? :D :D ;)

kattalinna, Kira91, Klaudiia87, J.S, MamaDi lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Kattalinna ale nie popijałaś czopków wrzątkiem? :D :D ;)
    W końcu coś mi poprawiło humor :-) chronologicznie jak najbardziej ;-) tylko technicznie każde poszło do oddzielnego otworu ;-)

Klaudiia87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj 2 dzień zmagam się z bólem głowy. Nie jest mocny ale mimo wszystko dokuczliwy, eh

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby ciśnienie niskie od dwóch dni...ja i tak dzień zaczynam od kawy (rozpuszczalna pół na pół z mlekiem)

albo druga opcja-brak wapnia, w ciązy objawia się bólem głowy (sama nie doświadczyłam, ale na wątku synusiowym dziewczyny odczuwały), a więc chociażby więcej sera żółtego itp

można brać apap, jak bardzo dokucza, bo lek mniejsze zło dla dzidzi niz cierpienie mamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety w szpitalu..
    Aplikowalam lactovaginal dopochwowo i zauwazylam na aplikatorze brazowy sluz. Oczywiscie zaraz pojechalam na Izbe. Na szczescie wszystko dobrze. Szyjka dluga, usg okej, nic sie nie odkleja...
    Ale musze polezec do jutra :(

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chic chic
    to tylko do jutra
    najważniejsze, że nic złego sie nie dzieje
    powodzenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16tygodniu :D Tyle skrobiecie, że dajcie spokój haha :D Po kilku dniach niewchodzenia mam takie zaległości, że nie wyrabiam :D

Witam nowe majówki i gratuluję udanych wizyt, piękne dzieciaczki <3

Ja muszę się pochwalić tym, że chyba w końcu przeszły mi mdłości. Łapie mnie jeszcze paw z rana, ale w ciągu dnia mam spokój - ALLELUJA!! Za to mam problem z plecami, strasznie bolą :( Wczoraj stałam w markecie w kolejce do wędlin i mięsa 40 minut (!!!!!) i myślałam, że się popłaczę, tak bolało. Do tego dość mocno czuję więzadła, ale wiem, że dzidzia rośnie i wybaczam :D No i te zmiany pogody mnie dobijają, łeb mi pęka. No a tak poza tym to czuję się super, chociaż energii nadal nie mam. Syf taki w domu, ale chyba przestało mi to przeszkadzać o.O przeraża mnie to.
    Wy czujecie już kopniaki, a ja cały czas się wsłuchuję, czuję co i raz jakieś bulgotnięcie, ale nie wiem czy to Mania czy jelita :P Dopiero jak dostanę porządnego kopniaka to będę spokojna.

Co do nieuczciwych i perfidnych kobiet, JustaFin - przeraża mnie to co taka kobieta ma w głowie. Kryzysu w związku dziecko nie naprawi, a może jeszcze pogłębić, jak dojdą nowe obowiązki. Potem facet ją z dzieckiem samą zostawi i dopiero będzie miała hajlajf o.O Straszne. No i nie wiem, jak można samemu podjąć taką decyzję... Mega nie fair.

Jeśli chodzi o zaparcia, to raz mam raz nie. Wkurza mnie to, bo czasem siedzę 20 minut na kiblu i już mi oczy na wierzch wychodzą, a czasami tak lekko idzie... nie wiem od czego to zależy :/

No, a dzisiaj idę na 15:00 na urodziny Szwagra :D Będzie wyżerka, że hej! :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

ChiChic to pewnie podrażnienie od luteiny, nie stresaj się ;) I nas ;) Albo się aplikatorem dziabnęłaś.

Feeva kara za niewchodzenie :P Mnie też więzadła bolą. Nawet nie trochę a bardzo. Sikam na raty, taki ból, jak pęcherz opróżniam. Że rośnie, to już widać.

Dziś, z okazji rozpoczęcia 17 tygodnia, dostałam prawdziwe kopniaczki w rękę położoną na brzuchu :D Dzieć mnie skopał, cudownie :D :D

kattalinna lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope a to Ci nie sforna kruszyna :)

Szybko odczuwasz ruchy.
    Ja z synem dopiero ok 24tc zaczęłam a nigdy nie był jakiś nadpobudliwy - teraz nadrabia.
    Zobaczymy jak z drugim bedzie :)

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie polecić jakieś probiotyki dopochwowe?

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic, dobrze ze wszystko w porzadku

Feeva, kurde tez bym poszla na jakas imprezke, coby wyzerka byla :D

Hoope, zazdroszcze ci tych kopniakow, a ja jeszcze tyle czasu bede czekac ;)

Mnie niestety mdlosci nie opuszczaja, mam nadzieje ze jeszcze troche... a i jak chwalilam sie super cera, to teraz niezle mnie wysypalo :D ot, przechwalilam sie. Dzisiaj wieczorkiem jedziemy do kina na „Listy do M” zobaczymy czy warto i w planie juz mam, ze pozre duze nachosy z sosami mieszanymi, mysle o nich od wczoraj haha :D

A i snilo mi sie, ze moj szef dawal mi polowe kasy na wozek stokke, abym sobie wybrala :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:49

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa mam nadzieję, że tak właśnie jest, aktywne w brzuchu, spokojne po porodzie XD Bo mi się jakiś piłkarz szykuje, a po przebojach z pierworodną bardzo nie chcę kolejnego nadpobudliwca.

Mi lekarz Lacibios femina polecił.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe widze ze wszystkie mamy podobne objawy... U mnie tez bole glowy.. Wczoraj płakałam w samochodzie jak wracałam z pracy z bólu. Do tego więzadła dają czadu. Po 6 godzinach aktywnych w pracy kręgosłup mi siada.. Chociaz nie wiem czemu bo brzucha jeszcze nie ma :) do tego nie strawnosc. Żołądek od wczoraj boli ale to chyba kara za moja wczorajsza kolacje. Zamowilam sobie makaron z sosem serowym. I jem, jem..a co tu widzę? Kawalek sera z taka niebieska pleśnią:( oczywiście zakazanego w ciąży. Wrzuciłam makaron do kosza z wyrzutami sumienia bo i tak połowę zjadłam poniekąd nieświadomie. I do teraz czuje ten ser. Wiec kolejny dzień leżę bo chyba oprócz mięty na niestrawność nic nie możemy:) aaaa ktoś tutaj pisał o krwi na aplikatorze luteiny. Mialam identyczną sytuację i też wszystko ok. To chyba zachaczenie aplikatorem albo niefortunne jego użytkowanie. Nie wiem. Lekarz na sorze mnie olal wiec po prostu cieszyłam się ze dziecko żyje. Wiecie może do kiedy graja listy do M ;)?

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ