X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziękuję Dziewczyny, denerwowałam się tym telefonem i jakoś potrzebowałam o tym opowiedzieć.. :)

Witaj Kamska - wg OM mamy tę samą datę porodu. :)

Kamska, JustaFin lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy kolejne nowe mamusie :) witam.
    a i przewagę chłopców :D

Kamska, Kropka88 lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze zdecydowaną przewagą chłopców spotkałam się na poprzednim wątku :)

Kamska lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. na 1 stronie widzę niewielką różnicę dziewczynek i chłopców. Proszę zatem o wpisanie mojej Eevy podniesiemy dziwczyńską statystykę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 15:46

Kropka88, Katka. lubią tę wiadomość

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka a czy mogłabym Cię jeszcze raz poprosić o dopisanie do listy, bo chyba Ci jakoś umykam :D

Termin porodu wg usg 03.05, a wg om 08.05 i prawdopodobnie będzie to dziewczynka :)

JustaFin, Katka. lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, pozazdrościć takiej szefowej :-) ja na swoich nie narzekam, ale to faceci. O kobietach wiele słyszałam, że bardzo robią pod górę przy okazji ciąży. Miło wiedzieć, że wyjątki istnieją :-)

JustaFin, moja przyjaciółka ma podobną sytuację w rodzinie. Bratowa długo nie chciała drugiego dziecka, w końcu nagle ciąża, a teraz po roku od urodzenia żąda rozwodu. Okazuje się, że na drugie dziecko się zdecydowała, żeby pierwsze nie było samo. Trochę inaczej, ale jednak wciąż idiotycznie. A dzieci szkoda...

age.png
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna a to mężczyznom się zarzuca, że zdradzają i odchodzą. Jak czasem popatrzę, co się dzieje, to się facetom nie dziwię ;) bo sporo jest perfidnych kobiet niestety :/ Szkoda dzieci, oj szkoda. Jestem ciekawa, jak sumienie takich kobiet, mnie chyba wyrzuty by zjadły.

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj JustaFin, zgadzam się z Tobą. Mam ostatnio zbyt dużo rozwodów wokół siebie. Chcąc- nie chcąc słucham zwierzeń, ale tak naprawdę wiem drugie. Staram się kompletnie nie zabierać głosu, ale często strony wymagają, aby zająć stanowisko- unikam jak tylko się da. Często jestem po stronie facetów- po cichu:/ A najgorzej w tej przepychance wychodzą dzieci.

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaFin, nie zjadłaby bo skoro masz podejście, jakie masz, to byś nigdy nie znalazła się w takiej sytuacji nawet :-) tych kobiet w sumie też mi trochę szkoda, bo wg mnie są nieszczęśliwe, tylko że na własne życzenie i same sobie to robią. W dodatku cierpią na gigantyczną krótkowzroczność życiową...

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się jeszcze tutaj nie wstałam...
    Także witam wszystkie majowe mamusie i dołączam do Waszego grona

JustaFin lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że mi nie dodało całego postu który pisałam, hmm..
    Otóż pisałam o tym że wczoraj miałam druga wizytę u lekarza. Jestem w 11 tyg+2 dni, termin porodu na 30.05.2018. Bardzo denerwowałam się ta wizyta ponieważ do 12 tyg różne rzeczy mogą się wydarzyć ale na szczęście wszystko było ok. Dzidzia byla bardzo ruchliwa na usg ale co mnie zaniepkoilo to jego pozycja skierowana glowka w dol. Chociaż pani doktor mówi że dziecko ma teraz duzo miejsca i co chwilę może zmieniać pozycje, trochę mnie uspokoiła ale mimo to trochę się już naczytałam w internecie i nie wiem co myśleć. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Pozdrawiam

Katka. lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mama32 :-) weź się, dziewczyno, pozycją dziecia nie przejmuj, bo on ją zmienia co chwilę teraz :-) fika sobie koziołki jak astronauta w kosmosie ;-)

Mama32 lubi tę wiadomość

age.png
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mama32 :)
    Nie czytaj Internetu, bo tam różne bzdury. Moje Eeva tak fikała na USG, że i pewnie kilka razy głową w dół była. Spokojnie. Gdyby coś było nie tak, to pewnie lekarz zwróciłby na to uwagę.

Mama32 lubi tę wiadomość

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, czesc ;) Twoje bylo ruchliwe, a moje na prenatalnych mialo napisane „ograniczone ruchy plodu” to dopiero sie wystraszylam, malo sie ruszalo, wiec wolalabym zeby niezle tam sie krecilo ;)

Moj poszedl na meski wieczor, bylam gotowa zmyslic ze sie zle czuje, ale w ostatniej chwili sie powstrzymalam haha bo bylabym totalna zolza i wredota, wiec z usmiechem na ustach mu pomachalam, niech chlopina idzie ;)

JustaFin lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. pewnie niech mężuś idzie i się dobrze bawi :) ja mojego sama czasem wywalam, żeby poszedł z kumplami. Wtedy mam trochę czasu dla siebie :-D
    Wtedy xbox jest tylko moj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 18:44

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, ja gram na playstation, uwielbiam ;) Ale najbardziej to lubie grac w gry planszowe.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. w planszówki graliśmy na studiach i w karty :-D, ale T jest zdecydowanym fanem elektroniki. Chętnie w planszówki bym pograła, czasem z Timko gramy, bo dziewczynki jeszcze słabo ogarniają i psują zabawę ;)
    Na xboxie też lubię i fitness pykam na konsoli. Ale w ciąży ćwiczenia tylko z trenerem, w domu mi się nie chce.

Jeszcze na studiach graliśmy w RPG (tak się chyba mówi). Calkiem fajne były.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 19:00

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może czasem kobiety same są sobie winne, ale ja nie stanę po stronie mężczyzn. W związku zawsze wina rozkłada się po połowie, tylko nie zawsze łatwo powody problemów określić wprost. Oczywiście pomijając skrajne patologie. Nikt nie porzuca dobrej pracy tak jak nikt nie przerywa udanego związku. Tylko głupiec. Z boku trudno jest uczciwie ocenić sytuację, prawdę znają on i ona, o ile chcą ją znać i się do niej przyznać. Czasem źle się dobierają, czasem za wcześnie, czasami drogi się wtedy rozchodzą. Może to tanie ale w swojej taniości prawdziwe - w miłości nie chodzi o to, żeby patrzeć na siebie, tylko w tym samym kierunku. Kobieta, która wrabia męża (swojego) w dziecko, w mojej ocenie sięga bo rozpaczliwe, desperackie metody. Relacje międzyludzkie to obszerny, długi temat i nie da się go omówić na forum dla majówek. Nie osądzajmy pochopnie. Tylko i aż tyle ;)

Mój TZ nie ma tutaj takich kolegów na męski wieczór. Zostawił w innym mieście. Tu jakoś nikt nie pasuje, nie dość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 19:08

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope to prawda wina leży zazwyczaj po środku. W przypadku moich znajomych jest mi przykro, bo znam ich od lat, znam ich problemy i nie spodziewałam się takiej zagrywki. Wolałabym nie znać powodów pojawienia się dzidziusia na świecie, a tak czuję się trochę niezręcznie. Niebawem się widzimy i mam im składać gratulacje? :/ Nie lubię takich sytuacji.
    Ale masz rację na forum nie rozwikłamy wszystkich problemów egzystencjalnych tego świata. Chciałam się tylko wygadać.

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
  • kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    a mnie dodatkowo zaczyna zgaga męczyć... ;/

Mam to samo od kilku dni. Zupełnie nie wiem jak sobie radzić ze zgaga, mleko nie pomaga. W pierwszej ciąży późno sie pojawiła, az jestem zdziwiona , ze już mnie meczy :(

DIewczyny znacie jakieś sposoby na zgagę?

w4sqs65g69pjktvh.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ