X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej Kotek, Chicchic szubkiego powrotu do domku, żeby nic złego się nie działo.

Saperek skonsultuj z lekarzem. Bidulko też bym się stresowała. Trzymaj się dzielnie, na pewno nic się nie stało.

Fermina oby ból podbrzusza minął szybko.

Co za pechowy weekend. Niech już wszystko, co złe sobie idzie!!!

Ja dzisiaj też pechowo i to przez kogo? Przez T. Jestem poobijana na kolanach i brodzie. Dzień narzekania na chlopów tak? To i ja pomarudzę. Wstawałam z sofy i nagle poczułam, ze się o coś zawadziłam i poleciałam, jak długa. Dobrze, że nie na brzuch, bo zasekurowałam nogami i buzią. Mój mądry mężuś zepsuł pada bezprzewodowego i wyciągnął, jakiś stary pad, który ładował na kablu. Aż się poryczałam z nerwów. Brzuch nie boli, smyrania lekkie czasem czuję, więc chyba wszystko ok.

kotek87 lubi tę wiadomość

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek a tak się właśnie zastanawiałam co u Ciebie. Szybko wracaj do domu :)

ChicChic też tak uważam, skoro lekarz mówi jest dobrze, tego się trzymajmy :)

Dziewczyny, uśmiałam się z tych naszych facetów... Ja na mojego czasem z bezsilności mówię zamocie. Takie zamoty no...

Mycha jeśli to brązowe plamiemia to nadal resztki krwiaka idą. Gdyby pojawiła się czerwona krew, jedź na IP.

Justa o rany, co za brak wyobraźni! Całe szczęście przytomnie nie upadłaś na brzuch. Wody płodowe dobrze amortyzują wstrząsy, no ale Ty się bido poobijałaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 21:45

kotek87 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) ja dzisiaj byłam cały dzień u rodziny ;D i nawet nie miałam czasu pisać.. ale już nadrabiam straty ;p

klz9piqvvra11kd2.png

• JustaFin Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wyglądam, jak ofiara przemocy domowej ;) łzy mi same leciały z nerwów, miałam ochotę T rozszarpać, ale chyba był bardziej przerażony niż ja. Nie przyszło mi do głowy, że jest kabel jakiś, bo od dawna go nie było. Jak to trzeba uważać wszędzie, nawet we własnym domu ;)

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha1982 ja miałam krwiaka i na usg też już jakieś takie ślady tylko widać, ale u mnie to on się generalnie wchłonął, bo plamienie miałam tylko przed wdrożeniem leczenia - exacyl, luteina i arnika (ale w arnikę to raczej nie wierzę).
    Ale w Twoim przypadku obstawiam tak jak napisała Hoope :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, ja też pół dnia poza domem, urodziny siostrzeńca były, wróciliśmy do domu i cholernie boli mnie gardło, czy jakieś tabletki mozna brac czy tylko domowe sposoby?

1usa3e5el69vdydq.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na poczatku ciazy bolalo gardlo i kupilam Prenalen (tabletki dla kobiet w ciazy na gardlo) i po dwoch dniach przeszlo calkiem :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo dziękuje Katy za podpowiedz, jutro kupię, nie wiedziałam o ich istnieniu :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum verde też można

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic, tego sie trzymaj, ze jest wszystko dobrze, bo jest!
    Kotek, szybkiego powrotu do domu ;)

Fermina, znany objaw te nasze podbrzusze.. mi dokuczalo ostatnio bardzo bardzo, nawet jak bylam na prenatalnych to skarzylam sie na ten objaw, na szczescie to jest normalne. Wiem ze to dyskomfort, ale nic zlego sie nie dzieje ;)

JustaFin, masakra z tymi chlopami. Nie dziwie ci sie, bo z nerwow pewnie tez bym sie rozplakala.

Prenalen na gardlo super, mi tez pomogl.

A my wlasnie wrocilismy z kina, fajny film i w koncu zjadlam nachosy i oczywiscie co - wzdecia i zgaga. Super.

kotek87, JustaFin lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., tak jak pisałam, nie panikuję, tylko czekam aż przejdzie. Cieszę się, że nie jestem z tym tutaj sama, chociaż szczerze życzę Ci, żeby już Cię nic nie bolało. :)

Najchętniej nafaszerowałabym się magnezem z potasem, bo dołączyły mi się skurcze dodatkowe serca a je znam i jestem pewna, że to kwestia spadku poziomu tych pierwiastków. Poza ciążą, wzięłabym dawkę uderzeniową i najpóźniej do jutra byłby spokój. W ciąży nie wiem czy mogę przekraczać 100% zapotrzebowania i boję się sama decydować.. Pogadam o tym w środę z lekarką i zobaczymy.

Ja tam mojemu nawet nie mam za złe, że czasem nie pomyśli. Sama mam różne wpadki i wychodzimy na zero. ;) Gdyby jednak zastawiał na mnie pułapki, to też bym się zdenerwowała.. ;) Dobrze, że miałaś kontrolę nad upadkiem, JustaFin!

JustaFin lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie patrzę na mój ogromny, wzdęty brzuch, faworków mi się zachciało psia mać. Zaraz wybuchnę.

Justa wiesz, tak się mówi, uderzyłam się o szafkę w kuchni i takie tam... :P

Fajne są na gardło tabletki Fiorda, z porostem islandzkim, osłaniają gardło takim śluzem. Bardzo pomaga.

JustaFin lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja takze ci zycze, aby juz te bole ci nie towarzyszyly, niech juz sobie ida! ;)

Mam caly brzuch, plecy i dekolt w pryszczach. Dobrze ze jest zimno i nigdzie sie nie odslaniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 00:01

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witajcie w niedzielę :)

J.S. – jak Ci się podobał film? Warto się wybrać?

Od kilku dni mam ochotę na pizzę i w związku z tym przeżywam mały dylemat – zjeść i męczyć się ze wzdęciami czy tylko żyć marzeniami o jej wspaniałym smaku… ;)

Też mam bóle w podbrzuszu. Fizycznie odbieram je jako mało uciążliwe, ale czasami nachodzą mnie obawy czy wszystko w porządku. Czytanie z kolejnego źródła, że to normalne mnie uspokaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 08:54

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Dziewczyny, witajcie w niedzielę :)

J.S. – jak Ci się podobał film? Warto się wybrać?

Od kilku dni mam ochotę na pizzę i w związku z tym przeżywam mały dylemat – zjeść i męczyć się ze wzdęciami czy tylko żyć marzeniami o jej wspaniałym smaku… ;)

Też mam bóle w podbrzuszu. Fizycznie odbieram je jako mało uciążliwe, ale czasami nachodzą mnie obawy czy wszystko w porządku. Czytanie z kolejnego źródła, że to normalne mnie uspokaja :)
    Ja wczoraj zjadłam falafela i się męczyłam trochę... Ale głównie dlatego, że był za duży. Smaku nie żałuję ;-)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja tez miałam krwiaka i leżałam w szpitalu z plamieniami. Trwały chyba ok 4 dni. Przy wypisie lekarz mówił ze może być jeszcze rożnie mogę plamić lub krwawić bo jest blisko ujścia. Ale minął miesiąc nic się nie pojawiło a w USG nic juz nie widać.

atdc6iye1mipw3kl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha1982 wrote:
    Hej dziewczyny, ktora z Was miala krwiaka bo ja mialam krwawienie w 6 tygodniu potem przez jakis czas zdazaly mi sie plamienia, od 12 tygodnia krwiaka nie widac juz na usg ale lekarz mowil ze plamienia moga byc do 15 tygodnia bo jak dziecko rosnie to wypycha resztki z tego krwiaka no i wlasnie mialam tydzien temu przez tydzien takie brazowe zabarwienie sluzu, potem tydzien przerwy i teraz zdazaja mi sie takie jednorazowe plamienia, ale zaczynam sie niepokoic ze to cos innego no skoro juz tego krwiaka nie ma, z drugiej strony biore duphaston i luteine i w sumie jestem na zwolnieniu, oszczedzam sie wiec co jesz czyże moge zrobic, skoro lekarz nie panikuje
    Ja w 11 tygodniu miałam krwotok bo krwiak mi pękł, obecnie co 3-4 dni plamie na brązowo, lekarka mówi,że krwiak się oczyszcza. Jutro mam wizytę i USG więc zobaczymy czy się zmniejsza

• J.S Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)

Mała Matylda, wedlug mnie zdecydowanie lepsza czesc niz 2, mi sie podobal, ale ja bardzo lubie polskie komedie. Brakowalo kilku starych aktorow z poprzednich czesci ale wydaje mi sie, ze dzieki temu go troche odswiezyli ;)
    Pizze bym zjadla, nie moglabym sie powstrzymac, wczoraj jadlam nachosy i smak byl cudowny, gorzej z pozniejazymi bolami, ale dzis juz o nich nie pamietam, takze skus sie :D

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to namówiłyście mnie na pizzę ;)

J.S - dziękuję za rekomendacje, jeszcze chętniej się wybiorę :)
    Ja z kolei uwielbiam świąteczne filmy, ogólnie jestem fanką świąt.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wybieram za tydzień z mezem na listy do m3, ale w międzyczasie moze polecicie jakieś filmy komedie, filmy akcji i zwykle "zapchajdziury" na wieczor? Przede mna 3 dni w samotności i dziecko z gorączka :o

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ