Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
O jej Kotek, Chicchic szubkiego powrotu do domku, żeby nic złego się nie działo.
Saperek skonsultuj z lekarzem. Bidulko też bym się stresowała. Trzymaj się dzielnie, na pewno nic się nie stało.
Fermina oby ból podbrzusza minął szybko.
Co za pechowy weekend. Niech już wszystko, co złe sobie idzie!!!
Ja dzisiaj też pechowo i to przez kogo? Przez T. Jestem poobijana na kolanach i brodzie. Dzień narzekania na chlopów tak? To i ja pomarudzę. Wstawałam z sofy i nagle poczułam, ze się o coś zawadziłam i poleciałam, jak długa. Dobrze, że nie na brzuch, bo zasekurowałam nogami i buzią. Mój mądry mężuś zepsuł pada bezprzewodowego i wyciągnął, jakiś stary pad, który ładował na kablu. Aż się poryczałam z nerwów. Brzuch nie boli, smyrania lekkie czasem czuję, więc chyba wszystko ok.kotek87 lubi tę wiadomość
-
Kotek a tak się właśnie zastanawiałam co u Ciebie. Szybko wracaj do domu
ChicChic też tak uważam, skoro lekarz mówi jest dobrze, tego się trzymajmy
Dziewczyny, uśmiałam się z tych naszych facetów... Ja na mojego czasem z bezsilności mówię zamocie. Takie zamoty no...
Mycha jeśli to brązowe plamiemia to nadal resztki krwiaka idą. Gdyby pojawiła się czerwona krew, jedź na IP.
Justa o rany, co za brak wyobraźni! Całe szczęście przytomnie nie upadłaś na brzuch. Wody płodowe dobrze amortyzują wstrząsy, no ale Ty się bido poobijałaś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 21:45
kotek87 lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope wyglądam, jak ofiara przemocy domowej łzy mi same leciały z nerwów, miałam ochotę T rozszarpać, ale chyba był bardziej przerażony niż ja. Nie przyszło mi do głowy, że jest kabel jakiś, bo od dawna go nie było. Jak to trzeba uważać wszędzie, nawet we własnym domu
-
Mycha1982 ja miałam krwiaka i na usg też już jakieś takie ślady tylko widać, ale u mnie to on się generalnie wchłonął, bo plamienie miałam tylko przed wdrożeniem leczenia - exacyl, luteina i arnika (ale w arnikę to raczej nie wierzę).
Ale w Twoim przypadku obstawiam tak jak napisała Hoope -
ChicChic, tego sie trzymaj, ze jest wszystko dobrze, bo jest!
Kotek, szybkiego powrotu do domu
Fermina, znany objaw te nasze podbrzusze.. mi dokuczalo ostatnio bardzo bardzo, nawet jak bylam na prenatalnych to skarzylam sie na ten objaw, na szczescie to jest normalne. Wiem ze to dyskomfort, ale nic zlego sie nie dzieje
JustaFin, masakra z tymi chlopami. Nie dziwie ci sie, bo z nerwow pewnie tez bym sie rozplakala.
Prenalen na gardlo super, mi tez pomogl.
A my wlasnie wrocilismy z kina, fajny film i w koncu zjadlam nachosy i oczywiscie co - wzdecia i zgaga. Super.kotek87, JustaFin lubią tę wiadomość
-
J.S., tak jak pisałam, nie panikuję, tylko czekam aż przejdzie. Cieszę się, że nie jestem z tym tutaj sama, chociaż szczerze życzę Ci, żeby już Cię nic nie bolało.
Najchętniej nafaszerowałabym się magnezem z potasem, bo dołączyły mi się skurcze dodatkowe serca a je znam i jestem pewna, że to kwestia spadku poziomu tych pierwiastków. Poza ciążą, wzięłabym dawkę uderzeniową i najpóźniej do jutra byłby spokój. W ciąży nie wiem czy mogę przekraczać 100% zapotrzebowania i boję się sama decydować.. Pogadam o tym w środę z lekarką i zobaczymy.
Ja tam mojemu nawet nie mam za złe, że czasem nie pomyśli. Sama mam różne wpadki i wychodzimy na zero. Gdyby jednak zastawiał na mnie pułapki, to też bym się zdenerwowała.. Dobrze, że miałaś kontrolę nad upadkiem, JustaFin!JustaFin lubi tę wiadomość
-
Ja też właśnie patrzę na mój ogromny, wzdęty brzuch, faworków mi się zachciało psia mać. Zaraz wybuchnę.
Justa wiesz, tak się mówi, uderzyłam się o szafkę w kuchni i takie tam...
Fajne są na gardło tabletki Fiorda, z porostem islandzkim, osłaniają gardło takim śluzem. Bardzo pomaga.JustaFin lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dziewczyny, witajcie w niedzielę
J.S. – jak Ci się podobał film? Warto się wybrać?
Od kilku dni mam ochotę na pizzę i w związku z tym przeżywam mały dylemat – zjeść i męczyć się ze wzdęciami czy tylko żyć marzeniami o jej wspaniałym smaku…
Też mam bóle w podbrzuszu. Fizycznie odbieram je jako mało uciążliwe, ale czasami nachodzą mnie obawy czy wszystko w porządku. Czytanie z kolejnego źródła, że to normalne mnie uspokaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 08:54
-
Mała Matylda wrote:Dziewczyny, witajcie w niedzielę
J.S. – jak Ci się podobał film? Warto się wybrać?
Od kilku dni mam ochotę na pizzę i w związku z tym przeżywam mały dylemat – zjeść i męczyć się ze wzdęciami czy tylko żyć marzeniami o jej wspaniałym smaku…
Też mam bóle w podbrzuszu. Fizycznie odbieram je jako mało uciążliwe, ale czasami nachodzą mnie obawy czy wszystko w porządku. Czytanie z kolejnego źródła, że to normalne mnie uspokajaMała Matylda lubi tę wiadomość
-
Mycha ja tez miałam krwiaka i leżałam w szpitalu z plamieniami. Trwały chyba ok 4 dni. Przy wypisie lekarz mówił ze może być jeszcze rożnie mogę plamić lub krwawić bo jest blisko ujścia. Ale minął miesiąc nic się nie pojawiło a w USG nic juz nie widać.
-
nick nieaktualnyMycha1982 wrote:Hej dziewczyny, ktora z Was miala krwiaka bo ja mialam krwawienie w 6 tygodniu potem przez jakis czas zdazaly mi sie plamienia, od 12 tygodnia krwiaka nie widac juz na usg ale lekarz mowil ze plamienia moga byc do 15 tygodnia bo jak dziecko rosnie to wypycha resztki z tego krwiaka no i wlasnie mialam tydzien temu przez tydzien takie brazowe zabarwienie sluzu, potem tydzien przerwy i teraz zdazaja mi sie takie jednorazowe plamienia, ale zaczynam sie niepokoic ze to cos innego no skoro juz tego krwiaka nie ma, z drugiej strony biore duphaston i luteine i w sumie jestem na zwolnieniu, oszczedzam sie wiec co jesz czyże moge zrobic, skoro lekarz nie panikuje
-
Czesc
Mała Matylda, wedlug mnie zdecydowanie lepsza czesc niz 2, mi sie podobal, ale ja bardzo lubie polskie komedie. Brakowalo kilku starych aktorow z poprzednich czesci ale wydaje mi sie, ze dzieki temu go troche odswiezyli
Pizze bym zjadla, nie moglabym sie powstrzymac, wczoraj jadlam nachosy i smak byl cudowny, gorzej z pozniejazymi bolami, ale dzis juz o nich nie pamietam, takze skus sieMała Matylda lubi tę wiadomość
-
Ja sie wybieram za tydzień z mezem na listy do m3, ale w międzyczasie moze polecicie jakieś filmy komedie, filmy akcji i zwykle "zapchajdziury" na wieczor? Przede mna 3 dni w samotności i dziecko z gorączka :oZanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
2016&2018