X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam frytki :p

Mój maluch udawał tylko grzecznego,a wszystko zasłaniał ręką. Potem zaczął brykać i fikołkować.
    Już chce jutro wieczór, żeby znów na niego popatrzeć ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze to coś, te frytki ;)

Prenatalne za rogiem i mam nadzieję, że Maluch będzie spokojniejszy niż na dwóch ostatnich USG - lekarze mieli problemy, żeby zbadać CRL a co dopiero coś więcej. Może się napiję melisy przed. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie idr na prenatalne po moich przejściach tak czy siak urodzr te dzieci czy chore czy zdrowe.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    patryka, też już zaczęłam się zastanawiać czy wszystko ok, bo we wtorek mało się ruszał, teraz też. ale po chwili walnęłam się w głowę - skoro lekarze nie zauważyli nic niepokojącego, to czemu ja mam szukać dziury w całym :-) w końcu nasze dzieci mają prawo do odpoczynku czy lenistwa tak jak my :-)
    masz racje :) ja to sobie szukam zamiast godnie przyjąć ze mam leniwe dziecko ;)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek co się stało?

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak btw ktoś wam kiedys tłumaczył właśnie skąd takie ograniczone ruchy dzieciaczka? Ono faktycznie śpi czy to już kształtuja sie cechy charakteru ( będzie spokojne)? Bo skoro serce bije to chyba nic złego to nie wróży.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to chyba był sen bo i tętno było niższe ale wszystko w normie, więc no stres ;-)

patryka lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też raczej spało dzieciątko
    lekarz szturchał głowicą, a i tak cisza :) potem troszkę raczką sobie ruszało :)

kattalinna, patryka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lekarz głowicą szturchał, a w końcu kazał na boku leżeć, raz jednym, raz drugim to się dziedzic łaskawie nieco przekręcił ;-) no nie ruszysz jak śpi - jak tatusia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 19:59

kamciaelcia, patryka lubią tę wiadomość

age.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz wiem po kim maluszek ma charakterek... Po ojcu !!! Czyli odpoczynek, luzik, na spokojnie, mamy czas !!! I może i dobrze bo jakby dostało mój narwany charakterek to mogłabym mieć ciężko. Chociaż nadal skrycie marzę o urwisie z charakterkiem ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj! to dopiero pierwszy trymestr :) wszystko przed tobą :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Kotek co się stało?
    Krwawilam po zrobieniu USG dopochwowego.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już jest wszystko dobrze,prawda ? To czemu nie chcesz robić USG prenatalnego? Ja już miałam przez brzuch. U Ciebie pewno też juz przez brzuch zrobią ;) ( jak większości z nas)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ale już jest wszystko dobrze,prawda ? To czemu nie chcesz robić USG prenatalnego? Ja już miałam przez brzuch. U Ciebie pewno też juz przez brzuch zrobią ;) ( jak większości z nas)
    No ale to i tak 70% pewności a nie chce sie stresowac i placic 330 a jeśli okaze sie chire to niepotrzebny stres w ciazy. Tak samo moze wyjsc ze chore a ur się zdrowe i na odwrot.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre usg prenatalne to ponad 90% pewności. Przy pomiarze wszystkich parametrów...
    A usg trzeba robić, bo sa wady które leczy sie wcześnie wykryte...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 21:59

patryka lubi tę wiadomość

• Margolciak Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    No ale to i tak 70% pewności a nie chce sie stresowac i placic 330 a jeśli okaze sie chire to niepotrzebny stres w ciazy. Tak samo moze wyjsc ze chore a ur się zdrowe i na odwrot.
    Sorki, ale tak głupiego podejścia dawno nie widziałam. Czy Ty uważasz że prenatalne są po to, żeby usuwać ewentualnie chore dzieci? Moja pierwsza córka ma wadę serca i dzięki temu że o tym wiedziałam mogłam się przygotować i zapewnić najlepsza opiekę okołoporodowa dla dziecka. Jeśli będziesz wiedzieć ze coś jest nie tak, będziesz mogła zapewnić pomóc po porodzie sobie i dziecku. Nie chodzi tu o to, czy urodzisz czy nie, chodź dla pewnych ludzi pewnie tak. Niektóre problemy zdrowotne można naprawiać już w łonie matki. Naprawdę nie rozumiem kobiet z takim podejściem.

Doti87 lubi tę wiadomość

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciak, każdy ma prawo do swojej decyzji i nikomu nic do tego.

Tanda lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek możesz nie godzić się na usg dopochwowe i masz do tego prawo ale na etapie usg genetycznego lekarz stara się robić badanie przez brzuch i zwykle to wystarczy. Możesz odmówić innego rodzaju usg. Jesteś w ciąży bliźniaczej i tylko z tego powodu jest to ciąża wysokiego ryzyka. Nie pozwól, żeby strach odebrał Ci rozum. U Ciebie nie tylko trzeba kontrolować maluszki ale i to, czy sobie wzajemnie nie szkodzą, czy Twój organizm nie potrzebuje medycznego wsparcia. Nikt w naszym kraju nie każe terminować ciąży, tego się nie obawiaj, lekarze nie mogą Cie do tego zmusić ani nawet nie będą próbowali. Jeśli coś byłoby nie tak, musisz rodzić w wyspecjalizowanym ośrodku, żeby pomóc a nawet uratować dzieci. Bez usg nie da się tego stwierdzić. Czy wybaczysz sobie, jeśli zaszkodzisz dzieciom przez własny strach i zaniedbanie?

patryka, MysiaMarysia lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Margolciak Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Margolciak, każdy ma prawo do swojej decyzji i nikomu nic do tego.
    Oczywiście że tak. Ja tylko pisze jak to wygląda z perspektywy ludzi, którym się załamuje świat po porodzie. Jak ktoś nie widział pewnych rzeczy, to nie zdaje sobie sprawy. Niektóre dzieci są chore i nie udaje się ich uratować tylko dlatego, że urodziły się w nieodpowiednim szpitalu i nie zdarzyło się ich przetransportować do innego ośrodka. Ja tylko radzę i nie mam zamiaru nikogo namawiać.

oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • Margolciak Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Kotek możesz nie godzić się na usg dopochwowe i masz do tego prawo ale na etapie usg genetycznego lekarz stara się robić badanie przez brzuch i zwykle to wystarczy. Możesz odmówić innego rodzaju usg. Jesteś w ciąży bliźniaczej i tylko z tego powodu jest to ciąża wysokiego ryzyka. Nie pozwól, żeby strach odebrał Ci rozum. U Ciebie nie tylko trzeba kontrolować maluszki ale i to, czy sobie wzajemnie nie szkodzą, czy Twój organizm nie potrzebuje medycznego wsparcia. Nikt w naszym kraju nie każe terminować ciąży, tego się nie obawiaj, lekarze nie mogą Cie do tego zmusić ani nawet nie będą próbowali. Jeśli coś byłoby nie tak, musisz rodzić w wyspecjalizowanym ośrodku, żeby pomóc a nawet uratować dzieci. Bez usg nie da się tego stwierdzić. Czy wybaczysz sobie, jeśli zaszkodzisz dzieciom przez własny strach i zaniedbanie?
    Dokładnie. Zgadzam się w 100%.

oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ