Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zawsze to coś, te frytki
Prenatalne za rogiem i mam nadzieję, że Maluch będzie spokojniejszy niż na dwóch ostatnich USG - lekarze mieli problemy, żeby zbadać CRL a co dopiero coś więcej. Może się napiję melisy przed.
-
kattalinna wrote:patryka, też już zaczęłam się zastanawiać czy wszystko ok, bo we wtorek mało się ruszał, teraz też. ale po chwili walnęłam się w głowę - skoro lekarze nie zauważyli nic niepokojącego, to czemu ja mam szukać dziury w całym w końcu nasze dzieci mają prawo do odpoczynku czy lenistwa tak jak my
-
U nas lekarz głowicą szturchał, a w końcu kazał na boku leżeć, raz jednym, raz drugim to się dziedzic łaskawie nieco przekręcił no nie ruszysz jak śpi - jak tatusia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 19:59
kamciaelcia, patryka lubią tę wiadomość
-
To juz wiem po kim maluszek ma charakterek... Po ojcu !!! Czyli odpoczynek, luzik, na spokojnie, mamy czas !!! I może i dobrze bo jakby dostało mój narwany charakterek to mogłabym mieć ciężko. Chociaż nadal skrycie marzę o urwisie z charakterkiem
kattalinna lubi tę wiadomość
-
jangwa_maua wrote:Ale już jest wszystko dobrze,prawda ? To czemu nie chcesz robić USG prenatalnego? Ja już miałam przez brzuch. U Ciebie pewno też juz przez brzuch zrobią ( jak większości z nas)
-
kotek87 wrote:No ale to i tak 70% pewności a nie chce sie stresowac i placic 330 a jeśli okaze sie chire to niepotrzebny stres w ciazy. Tak samo moze wyjsc ze chore a ur się zdrowe i na odwrot.
Doti87 lubi tę wiadomość
Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
Kotek możesz nie godzić się na usg dopochwowe i masz do tego prawo ale na etapie usg genetycznego lekarz stara się robić badanie przez brzuch i zwykle to wystarczy. Możesz odmówić innego rodzaju usg. Jesteś w ciąży bliźniaczej i tylko z tego powodu jest to ciąża wysokiego ryzyka. Nie pozwól, żeby strach odebrał Ci rozum. U Ciebie nie tylko trzeba kontrolować maluszki ale i to, czy sobie wzajemnie nie szkodzą, czy Twój organizm nie potrzebuje medycznego wsparcia. Nikt w naszym kraju nie każe terminować ciąży, tego się nie obawiaj, lekarze nie mogą Cie do tego zmusić ani nawet nie będą próbowali. Jeśli coś byłoby nie tak, musisz rodzić w wyspecjalizowanym ośrodku, żeby pomóc a nawet uratować dzieci. Bez usg nie da się tego stwierdzić. Czy wybaczysz sobie, jeśli zaszkodzisz dzieciom przez własny strach i zaniedbanie?
patryka, MysiaMarysia lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
kattalinna wrote:Margolciak, każdy ma prawo do swojej decyzji i nikomu nic do tego.Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
-
Hoope wrote:Kotek możesz nie godzić się na usg dopochwowe i masz do tego prawo ale na etapie usg genetycznego lekarz stara się robić badanie przez brzuch i zwykle to wystarczy. Możesz odmówić innego rodzaju usg. Jesteś w ciąży bliźniaczej i tylko z tego powodu jest to ciąża wysokiego ryzyka. Nie pozwól, żeby strach odebrał Ci rozum. U Ciebie nie tylko trzeba kontrolować maluszki ale i to, czy sobie wzajemnie nie szkodzą, czy Twój organizm nie potrzebuje medycznego wsparcia. Nikt w naszym kraju nie każe terminować ciąży, tego się nie obawiaj, lekarze nie mogą Cie do tego zmusić ani nawet nie będą próbowali. Jeśli coś byłoby nie tak, musisz rodzić w wyspecjalizowanym ośrodku, żeby pomóc a nawet uratować dzieci. Bez usg nie da się tego stwierdzić. Czy wybaczysz sobie, jeśli zaszkodzisz dzieciom przez własny strach i zaniedbanie?
Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016