X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam frytki :p

Mój maluch udawał tylko grzecznego,a wszystko zasłaniał ręką. Potem zaczął brykać i fikołkować.
    Już chce jutro wieczór, żeby znów na niego popatrzeć ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze to coś, te frytki ;)

Prenatalne za rogiem i mam nadzieję, że Maluch będzie spokojniejszy niż na dwóch ostatnich USG - lekarze mieli problemy, żeby zbadać CRL a co dopiero coś więcej. Może się napiję melisy przed. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie idr na prenatalne po moich przejściach tak czy siak urodzr te dzieci czy chore czy zdrowe.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    patryka, też już zaczęłam się zastanawiać czy wszystko ok, bo we wtorek mało się ruszał, teraz też. ale po chwili walnęłam się w głowę - skoro lekarze nie zauważyli nic niepokojącego, to czemu ja mam szukać dziury w całym :-) w końcu nasze dzieci mają prawo do odpoczynku czy lenistwa tak jak my :-)
    masz racje :) ja to sobie szukam zamiast godnie przyjąć ze mam leniwe dziecko ;)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek co się stało?

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak btw ktoś wam kiedys tłumaczył właśnie skąd takie ograniczone ruchy dzieciaczka? Ono faktycznie śpi czy to już kształtuja sie cechy charakteru ( będzie spokojne)? Bo skoro serce bije to chyba nic złego to nie wróży.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to chyba był sen bo i tętno było niższe ale wszystko w normie, więc no stres ;-)

patryka lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też raczej spało dzieciątko
    lekarz szturchał głowicą, a i tak cisza :) potem troszkę raczką sobie ruszało :)

kattalinna, patryka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lekarz głowicą szturchał, a w końcu kazał na boku leżeć, raz jednym, raz drugim to się dziedzic łaskawie nieco przekręcił ;-) no nie ruszysz jak śpi - jak tatusia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 19:59

kamciaelcia, patryka lubią tę wiadomość

age.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz wiem po kim maluszek ma charakterek... Po ojcu !!! Czyli odpoczynek, luzik, na spokojnie, mamy czas !!! I może i dobrze bo jakby dostało mój narwany charakterek to mogłabym mieć ciężko. Chociaż nadal skrycie marzę o urwisie z charakterkiem ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj! to dopiero pierwszy trymestr :) wszystko przed tobą :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Kotek co się stało?
    Krwawilam po zrobieniu USG dopochwowego.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już jest wszystko dobrze,prawda ? To czemu nie chcesz robić USG prenatalnego? Ja już miałam przez brzuch. U Ciebie pewno też juz przez brzuch zrobią ;) ( jak większości z nas)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ale już jest wszystko dobrze,prawda ? To czemu nie chcesz robić USG prenatalnego? Ja już miałam przez brzuch. U Ciebie pewno też juz przez brzuch zrobią ;) ( jak większości z nas)
    No ale to i tak 70% pewności a nie chce sie stresowac i placic 330 a jeśli okaze sie chire to niepotrzebny stres w ciazy. Tak samo moze wyjsc ze chore a ur się zdrowe i na odwrot.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre usg prenatalne to ponad 90% pewności. Przy pomiarze wszystkich parametrów...
    A usg trzeba robić, bo sa wady które leczy sie wcześnie wykryte...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 21:59

patryka lubi tę wiadomość

• Margolciak Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    No ale to i tak 70% pewności a nie chce sie stresowac i placic 330 a jeśli okaze sie chire to niepotrzebny stres w ciazy. Tak samo moze wyjsc ze chore a ur się zdrowe i na odwrot.
    Sorki, ale tak głupiego podejścia dawno nie widziałam. Czy Ty uważasz że prenatalne są po to, żeby usuwać ewentualnie chore dzieci? Moja pierwsza córka ma wadę serca i dzięki temu że o tym wiedziałam mogłam się przygotować i zapewnić najlepsza opiekę okołoporodowa dla dziecka. Jeśli będziesz wiedzieć ze coś jest nie tak, będziesz mogła zapewnić pomóc po porodzie sobie i dziecku. Nie chodzi tu o to, czy urodzisz czy nie, chodź dla pewnych ludzi pewnie tak. Niektóre problemy zdrowotne można naprawiać już w łonie matki. Naprawdę nie rozumiem kobiet z takim podejściem.

Doti87 lubi tę wiadomość

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciak, każdy ma prawo do swojej decyzji i nikomu nic do tego.

Tanda lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek możesz nie godzić się na usg dopochwowe i masz do tego prawo ale na etapie usg genetycznego lekarz stara się robić badanie przez brzuch i zwykle to wystarczy. Możesz odmówić innego rodzaju usg. Jesteś w ciąży bliźniaczej i tylko z tego powodu jest to ciąża wysokiego ryzyka. Nie pozwól, żeby strach odebrał Ci rozum. U Ciebie nie tylko trzeba kontrolować maluszki ale i to, czy sobie wzajemnie nie szkodzą, czy Twój organizm nie potrzebuje medycznego wsparcia. Nikt w naszym kraju nie każe terminować ciąży, tego się nie obawiaj, lekarze nie mogą Cie do tego zmusić ani nawet nie będą próbowali. Jeśli coś byłoby nie tak, musisz rodzić w wyspecjalizowanym ośrodku, żeby pomóc a nawet uratować dzieci. Bez usg nie da się tego stwierdzić. Czy wybaczysz sobie, jeśli zaszkodzisz dzieciom przez własny strach i zaniedbanie?

patryka, MysiaMarysia lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Margolciak Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Margolciak, każdy ma prawo do swojej decyzji i nikomu nic do tego.
    Oczywiście że tak. Ja tylko pisze jak to wygląda z perspektywy ludzi, którym się załamuje świat po porodzie. Jak ktoś nie widział pewnych rzeczy, to nie zdaje sobie sprawy. Niektóre dzieci są chore i nie udaje się ich uratować tylko dlatego, że urodziły się w nieodpowiednim szpitalu i nie zdarzyło się ich przetransportować do innego ośrodka. Ja tylko radzę i nie mam zamiaru nikogo namawiać.

oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • Margolciak Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Kotek możesz nie godzić się na usg dopochwowe i masz do tego prawo ale na etapie usg genetycznego lekarz stara się robić badanie przez brzuch i zwykle to wystarczy. Możesz odmówić innego rodzaju usg. Jesteś w ciąży bliźniaczej i tylko z tego powodu jest to ciąża wysokiego ryzyka. Nie pozwól, żeby strach odebrał Ci rozum. U Ciebie nie tylko trzeba kontrolować maluszki ale i to, czy sobie wzajemnie nie szkodzą, czy Twój organizm nie potrzebuje medycznego wsparcia. Nikt w naszym kraju nie każe terminować ciąży, tego się nie obawiaj, lekarze nie mogą Cie do tego zmusić ani nawet nie będą próbowali. Jeśli coś byłoby nie tak, musisz rodzić w wyspecjalizowanym ośrodku, żeby pomóc a nawet uratować dzieci. Bez usg nie da się tego stwierdzić. Czy wybaczysz sobie, jeśli zaszkodzisz dzieciom przez własny strach i zaniedbanie?
    Dokładnie. Zgadzam się w 100%.

oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ