X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola u mnie też wyskoczył seks i musiałam poprawić 😉

Sela lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik jest przeuroczy nawet z wlosami (uwielbialam jego sebixowe oblicze 😂), Igorek przystojniak ;) Tort super :)

Sela, gratulacje ❤

Ja jutro jade z Kacprem na szczepienie, najgorzej, ze od wczoraj prawdopodobnie ma skok rozwojowy i sie boje, ze bede miala armagedon wieczorem...

Co do odstawienia to chce to zrobic w maju, bo w czerwcu chcialam odpieluchowywac i nie chce wszystkiego na raz..Kupie ta ksiazeczke "Zegnamy mleko mamy" i zobaczymy co z tego wyjdzie xd Poki co w ciągu dnia bardzo sie domaga cycka..Nawet na spacerze zaczal czego wcześniej nie robil 😭

Sela, Wowka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, gratuluję z całego serca😘

Spóźnione życzenia dla naszych dwulatków - zdrówka i uśmiechu chłopcy 😘😘😘
    Skrzaciku, jak Ty wyrosłeś! Śliczny z Ciebie chłopczyk 😍
    I Igorek cudowny🤩

Katy, jakie słodkie okruszki😊. Według mnie są zupełnie różni, od razu rozpoznałam Kamilka😉
    Może Kamilek ma wymyślonego przyjaciela? Zosia ma/miała - Marysia często siedziała obok Zosi na podłodze, lubiła te same zabawy i jedzenie, a dodatkowo codziennie chodziła do sklepu po pomidory. Z ostatniej wyprawy nie wróciła, a to już ze 3 dni 🤣

Nina, wspaniale że u Józia wszystko w porządku 😊

Anię najchętniej wyściskałabym z radości i podziwu, że była taka dzielna i zaskoczyła własną mamę😊. Mam nadzieję, że nocne odstawienie również pójdzie nadspodziewanie gładko 🙂

Edwarda, 4 wpadki po 4 dniach to bardzo dobry wynik 😊. Trzymam kciuki za dalsze postępy.

Zmrozila mnie informacja o otwarciu żłobków. Jeszcze nie wiem co zrobimy, wiele będzie zależało od mojej pracy. Liczę też na to, że samorządowcy okażą się rozsadniejsi od rządu.

kattalinna, edwarda20, Sela, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie, nie byłam sama z tym seksem, Jangwa też ma taki słownik 🤣 ale co do seksu to chętnie bym dołączyła do Seli i reszty ciężarnych :) no ale coś nie chce zaskoczyć...z Adasiem do strzału, a tu jakiś ruch oporu powstał 🤷

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na info z naszego żłobka. Jak otworzą to ja wracam do pracy a mąż zostanie jeszcze 1.5 tyg z Adasiem, potem mam tydzień urlopu to go zacznę na 2-3 h dawać żeby się na nowo ogarnął w żłobku i potem pójdzie już normalnie. Co z tego planu będzie to zobaczymy.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selw gratulacje ♥️♥️
    U nas tez jeszcze niv nie wiadomo. Ale tak czy siak mam jeszcze urlop zaległy. Wykorzystam te i dobiore z tego roku to bexe 2 tyg w domu. Potem moze trochr małż z moja mama na zmianę.. Chciałabym ją jeszcze przetrzymać

Sela lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zadeklarowałam gotowość do żłobka, czekam na rozwój sytuacji.

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela gratulacje!

Co do zlobka to wedlug mnie jest zdecydowanie za wczesnie, zwykla popisowa pisu przed wyborami. Po wyborach sie pewnie okaze ze zwiekszyla sie ilosc zachorowan, ilosc zgonow i znowu zaostrza. Henio do konca maja na pewno nie pojdzie, a potem zobaczymy jak sie bedzie rozwijala sytuacja.

Sela lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz jest temat odmrazania gospodarki to zapytam. Mój syn nie chodzi do żłobka, a ja muszę wrócić do pracy. Zajmowała sie nim moja mama kiedy mąż też pracował. Czy znacie taki przypadek? Jak to jest w tej sytuacji z ta opieką na dziecko (tą dodatkową, nie te 60 dni). Nie chcę, żeby moja mama jeżdziła autobusem specjalnie teraz, czasami na dwie godziny zająć się wnukiem, kiedy z mężem pracujemy.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda. Ale będzie gorzej niż jest więc lepiej teraz do żłobka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, gratulacje ❤

My tez zdecydowalismy puscic Mloda do zlobka.
    Moze to kwestia zagrywki, a moze po prostu Polski nie stac na zasilki dla rodzicow? Zniwo tej epidemi i tak bedziemy zbierac dluuugo...

Sela lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bedzie gorzej to zamkna raz jeszcze i dadza opiekuńczy jak bylo.. A nie teraz zrzucaja odpowiedzialność na samorzad.. U nas jeszcze nic nie wiadomo.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytycznr. Rodzic ma także przypomnieć dziecku, aby unikało dotykania ust, nosa i oczu. Dziecko nie może też zabierać do przedszkola przedmiotów z domu, jak zabawki czy kredki.... Przypomnieć dziecku w wieku 2 lat o niedotykaniu 😂😂😂😂 mysle ze i 8 latek mialby z tym problem..
    Rząd radzi opiekunom w żłobkach i przedszkolach, aby wyjaśniali dzieciom nowe zasady, które będą obowiązywały od 6 maja. To jest świetne 😂😂😂😂 wyobrazam. Sobie to tak "zosiu od 6.05 kichasz w zgircie łokcia jak bedzirsz w zlobku, 😱😱
    I jeszcze Gis ostrzega że dziecko wracajace do żłobka/przedszkola jest zagrożeniem dla innych, więc dobrze byłoby się z nim izolować, zwłaszcza od starszych. Wiec jest bezpiecznie czy nie...????

edwarda20 lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoich też zadeklarowalam do przedszkola
    U nas ograniczają tzn robią warunek pracy w klubiku A w przedszkolu użyli określenia "kto jest zmuszony "
    Ale dzieci chcą, w domu mi się cofaja, Piotr bez zajęć terapeutycznych od 2 miesięcy
    A zawsze w domu mogę ich zostawić
    Rządowi nie wierzę, m.in. w datę 24.maja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze jest tak samo bezpiecznie/niebezpiecznie jak w styczniu czy lutym.

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, wariancja

A u nas nowe info z klubiku Patryka-termin otwarcia nieznany, narazie zbieraja info kto?, i UWAGA nie potrzeba zaświadczeń o zatrudnieniu (co mnie tylko wkur...ale już załatwiam)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy otworzą przedszkola i żłobki zależy tylko od samkrządów. U nas póki co jest puszczona ankieta co o tym myślą rodzice...
    Ale ja raczej puszczam do żłobka

Robiłam dzisiaj bete, wyszła 1005, teraz szukam gdzie mi się uda zrobić w sobotę

White Innocent, kamciaelcia, wariancja, Katy, kattalinna, Wowka, Nynka, Magda33, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda coś wczoraj mówili, że opieka ma się należeć także dla rodziców, gdzie opiekę sprawowały opiekunki, to może można pod to podciągnąć. Ale za chiny nie wiem, na którym programie to słyszałam

Magda33 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    A jak z twoją pracą? Bo widzę otwarcie dla was granic 👍

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek mial dzisiaj szczepienie, wazy 5160g i ma 58cm ;)

Ja dzisiaj starsza o rok, w ogole nie czuje się na te 24 lata:p

Wowka, kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 2802 2803 2804 2805 2806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ