Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
O receptę to mi nie chodzi, bo mi mąż wypisze, ja się całe życie lecze na niedoczynność mam hashimoto, ale ten wynik tsh to mnie zwalil z nóg, nigdy takiego nie miałam. Biorę wyższą dawkę od wczoraj. Za 2 tygodnie zrobię badania i zobaczymy. Bardziej bym się chciała dostać do gina, żeby zobaczył czy jest ok, czy zagnieżdżenie jest w tym miejscu gdzie powinno. Wcześniej brałam od razu duphaston, luteine, a teraz to chyba za bardzo świruje, że nie byłam u lekarza
W końcu się udało...
-
nick nieaktualnySela rozumiem Cię bo ja w ciąży z Zuzią byłam u gina w dniu zrobienia testu(zadzwoniłam rano się umówić i kazał przyjechać popołudniu), a w ciąży z Lili byłam u lekarza dopiero jakieś 3 tyg po teście i się mega schizowałam tym bardziej że miałam plamienia.
Myślę że jak zadzwonisz to każą Ci przyjść.Sela lubi tę wiadomość
-
Edwarda ja osobiście takich problemów przy odpieluchowaniu nie miałam ale jest metodą żeby u dziecka spowodować lekkie rozwolnienie ,nie mówię tu o podawaniu leków ale o modyfikacji diety żeby właśnie nie dochodziło do zaparć . Dziecko chcąc nie chcąc zrobi kupę na nocnik nawet przy sikaniu ,może zobaczy że to nic strasznego i się przekona ,w najgorszym przypadku będzie robił w majty ale się nie nabawi zaparcia. No ale to tylko teoria.
Sela piękna beta ,powinni cię przyjąć ,jakby nie było to jest nagły przypadek -
Kamcia ft3 i ft4 idealne. Tylko tsh. Nie wiem ja nie bardzo się na tym znam. Mąż twierdzi, że ważniejsze jest ft3 i ft4, ale wolę żeby mi to gin powiedział. Pewnie jak zacznę stopniono zwiększać dawkę leków to spadnie ale mimo wszystko stresa mam.
Rety Kattalinna nie mam pojęcia, za chiny nie pamiętam czy badałam progesteron. Muszę poszukać karty, bo już mnie mąż goni, bo chce zobaczyć co wtedy miałam badane, także tego chyba mnie zmotywowaliście i poszukam. Ogólnie przy pierwszej miałam mega problem z zajściem. Przy hashi wiadomo za wysoka prolaktyna, później miałam zabieg, bo coś miałam na szyjce... jak się udało to ta gin do której chodziłam od razu dała mi duphaston, luteine aż dostałam wysypki na całym ciele... chyba przesadziła.
Kamcia chyba pasowanie udane :-* nie ma co, masz wesoło.kamciaelcia lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
sela
poziom hormonu to ft4 i jest stabilniejsze
tsh skacze od samej bety
ale to nie znaczy ze nie trzeba je zbic, jednak tak bym nie panikowała, bedzie dobrze, lekarz cię przyjmie i do przodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 12:49
Sela lubi tę wiadomość
-
Edwarda mam ksiazke mamo chce kupe. Jest tam caly rozdzial o problemach z kupa przy odpieluchowaniu. Mogłabym zrobić Ci zdjecia i wrzucic na email albo jako zdj na zapodaj.. Natazie czytam tak z ciekawości ale nie doszlam do tego rozdzialu.
-
Wiem że z tym chwaleniem są różne szkoły ale ja zawsze chwaliłam ,klaskalam itp,cały wręcz rytuał z wynoszeniem ceremonialnym nocnika to toalety był i nigdy nikomu to nie zaszkodziło. Jak inaczej wspierać i zachęcać jak nie pochwałami?
Kamcia matko kochana ,toż ona zaraz raczkować zacznie ,mówiłaś że nie lubi na brzuszku a tu taka piękna postawa , widać że dużo ćwiczyła -
A u nas weekend bez soru weekendem straconym ,Ulka z ogrodu kleszcza przewlekła,a tu jak na złość nawet pencete dzieciaki ostatnio popsuły . Pojechaliśmy na pomoc świąteczną, nawet żywej duszy ,zero pacjentów,nagle wszyscy ozdrowieli i dobrze nie musieliśmy czekać kleszcz wyjęty ,choć miejsce jeszcze opuchnięte,mamy obserwować