X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope no ja właśnie też od samego początku mam tyle tego śluzu i na grzybice mi to kompletnie nie wygląda, bo śluz jest taki "ładny" heh...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi normalnie cieknie śluz jak rano wstaję do łazienki. Bez wkładki, to bym się zalała. W drugim trym. zdecydowanie go więcej, przy poprzedniej ciąży tak nie miałam. I już mi się rozstęp pojawił koło pępka :( W poprzedniej ciąży minimalne dziady wyszły dopiero jak skóra się obkurczała po porodzie, a teraz pewnie mnie zsypią :( No cóż...będę zebrą.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope no właśnie w życiu bym nie pomyślała, że to grzybicowy, bo ładny, taki mlecznobiały i w ogóle nie pachnie.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do higieny intymnej Dzidziuś
    U mnie w pierwszej ciąży od początku na każdym usg był chłopak i nic się w tej kwestii nie zmieniło. Zresztą on się nie krył z klejnotami i uwielbia latać bez pieluchy i trzymać się za siusiaka :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi brzuszek się mało powiększa, za to piersi okropnie. Już chodzę w staniku sportowym i rozstępy pojawiają się na piersiach ale nie na brzuchu

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Hahah i znowu o chlopach :-D. Mój hak gotuje to musi być identycznie jak w przepisie, ani grama Odstępstwa:-P to ja tutaj kombinuje, dpsypuje ;-)

U mnie śluz normlanie, bez zmian.
    Płynu używam również biolaven. z wielu których używałam ma najbardziej łagodny i naturalny skład.polecam blog srokao - dziewczyna analizuje tan kosmetyki pod kątem składu chemicznego, można się zdziwić jakiego sufu na codzień używamy i płacimy za to grube pieniądza, podczas gdy np. Dużo tańsze kosmetyki mają lepszy skład. Tak jest w przypadku Nivea dla dizeci - dużo chemii podczas gdy najtańsze kosmetyki z Rossmann - babydream są tanie i mają dobry skład.

U mnie dziewczynę potwierdzono w 12t3 d i otem w 15t3d, kolejne usg za dwa tyg, zobaczymy czy nadal będzie dziewczyna ;-) na ostatnim.usg doktor dokładnie mi pokazywał.wyrostek i tłumaczył jak wygląda na chłopca i dziewczynkę.

Jagna <3 15.04.2018
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie źle. Cały czas się zamartwiam. Wycieka ze mnie śladowa ilość brązowego śluzu, dziś zauważyłam takie jakby niteczki, ale wszystko brązowe. Oczywiście, podejrzewam najgorsze, że to jakieś tkanki czy coś...

Wieczorne bóle brzucha są nie do zniesienia. Najgorsze, że nikt mi nie może pomóc.
    Ze szpitala dopiero mnie wypisali, mój lekarz nie ma czasu. Zapisałam się na jutro prywatnie, ale muszę się uspokoić, bo jestem kłębkiem nerwów.

Kira91 lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Witch15 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi brzuch wywaliło dość .Patrząc na fotki z pierwszej ciąży to chyba będę big mama i to moje +23kg będzie powtórzone. Co do rozstępów chyba ich nie unikne choc w poprzedniej wyszły dopiero po porodzie jak u @Neyly teraz już je widzę na boczkach . Cycki mam fajne aż bym mogla takie mieć bo wreszcie z tego bidnego A wskoczylam na pełne B.

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Mycha1982 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    U mnie źle. Cały czas się zamartwiam. Wycieka ze mnie śladowa ilość brązowego śluzu, dziś zauważyłam takie jakby niteczki, ale wszystko brązowe. Oczywiście, podejrzewam najgorsze, że to jakieś tkanki czy coś...

Wieczorne bóle brzucha są nie do zniesienia. Najgorsze, że nikt mi nie może pomóc.
    Ze szpitala dopiero mnie wypisali, mój lekarz nie ma czasu. Zapisałam się na jutro prywatnie, ale muszę się uspokoić, bo jestem kłębkiem nerwów.
    Bierzesz cos na podtrzymanie, Luteine, Duphaston absolutnie to zadne tkanki co najwyzej Twoje endometrium sie zluszcza moze to czas kiedy mialas miec okres i tak sie dzieje albo jakis krwiaczek, nic tam na usg nie widzieli skad to moze byc, chociaz u mnie tez nie widzieli dopiero po tygodniu zdiagnozowali krwiaka. A mnie dopadla choroba zaopatrzylam sie juz w prenalen i dzis leżę.

Lusia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:

U mnie brązowy śluz był dobrym objawem bo w ten sposób krwiak się oczyszczał, tak twierdzi mój gin.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to był ten krwiaczek, na usg nic nie było widać.
    Ale forum jest cudne, zawsze można się uspokoić. Wizytę mam jutro o 8 dopiero...

A czy taki ew. krwiak może powodować bóle brzucha ?

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Mycha1982 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas tych plamien mialam bole podobne do okresowych nie przez caly czas ale momentami

Lusia
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha1982 wrote:
    Ja podczas tych plamien mialam bole podobne do okresowych nie przez caly czas ale momentami

Dzięki, jesteście lepsze niż lekarz :*

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Oby to był ten krwiaczek, na usg nic nie było widać.
    Ale forum jest cudne, zawsze można się uspokoić. Wizytę mam jutro o 8 dopiero...

A czy taki ew. krwiak może powodować bóle brzucha ?

Ja miałam przede wszystkim bóle w krzyżu,ale brzuszek też trochę pobolewal,ale bez skurczy. Brałam wtedy no spe

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wygląda to dobrze...fakt-dziecko nie wspolpracowalo, kiepska i bardzo kiepska widoczność, ale mała kość nosowa...w dodatku wiek, cukrzyca...mogę nawet szykować się na amnio :( nie są w stanie przewidzieć co wyjdzie z tego wszystkiego...o amnio wspomnieli oraz o nifty w razie ryzyka średniego...teraz czekam pod lab...wyniki 23listopada...zle przeczucia były na miejscu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nie wygląda to dobrze...fakt-dziecko nie wspolpracowalo, kiepska i bardzo kiepska widoczność, ale mała kość nosowa...w dodatku wiek, cukrzyca...mogę nawet szykować się na amnio :( nie są w stanie przewidzieć co wyjdzie z tego wszystkiego...o amnio wspomnieli oraz o nifty w razie ryzyka średniego...teraz czekam pod lab...wyniki 23listopada...zle przeczucia były na miejscu

Może po prostu była kiepska widoczność. U mnie nie dało się zbadać przezierności, bo dzieciak się zwinął w kłębek. A mimo to lekarz stwierdził, że nie ma podstaw do oczekiwania jakichś wad.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    kamciaelcia, a mogę spytać ile masz lat?

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa tak w ogóle to witam się z Wami w drugim trymestrze :D

Kropka88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia jak była zła widoczność to jeszcze może się okazać, że tą kość nosową było tylko kiepsko widać. Ważne, że jest. Na pewno będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki :* ja prenatalne mam jutro i już też zaczynam się troszkę stresować...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale na poprzednim usg kość nowsowa była dobrze widoczna. Nie zamartwiaj się. Możesz rozważyć nifty lub harmony, ale to wykrywa tylko 3 najczęstsze trisomie, są też testy rozbudowane, ale nie wiem czy w pl sie je wykonuje. Bada się pod kątem kilkunastu zespołów genetycznych i polimorfizmów. Ale skoro na 1 usg było dobrze, to pewnie zła widoczność wpłynęła na pomiar.

kattalinna lubi tę wiadomość

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ