Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi normalnie cieknie śluz jak rano wstaję do łazienki. Bez wkładki, to bym się zalała. W drugim trym. zdecydowanie go więcej, przy poprzedniej ciąży tak nie miałam. I już mi się rozstęp pojawił koło pępka W poprzedniej ciąży minimalne dziady wyszły dopiero jak skóra się obkurczała po porodzie, a teraz pewnie mnie zsypią No cóż...będę zebrą.
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
Hahah i znowu o chlopach . Mój hak gotuje to musi być identycznie jak w przepisie, ani grama Odstępstwa:-P to ja tutaj kombinuje, dpsypuje
U mnie śluz normlanie, bez zmian.
Płynu używam również biolaven. z wielu których używałam ma najbardziej łagodny i naturalny skład.polecam blog srokao - dziewczyna analizuje tan kosmetyki pod kątem składu chemicznego, można się zdziwić jakiego sufu na codzień używamy i płacimy za to grube pieniądza, podczas gdy np. Dużo tańsze kosmetyki mają lepszy skład. Tak jest w przypadku Nivea dla dizeci - dużo chemii podczas gdy najtańsze kosmetyki z Rossmann - babydream są tanie i mają dobry skład.
U mnie dziewczynę potwierdzono w 12t3 d i otem w 15t3d, kolejne usg za dwa tyg, zobaczymy czy nadal będzie dziewczyna na ostatnim.usg doktor dokładnie mi pokazywał.wyrostek i tłumaczył jak wygląda na chłopca i dziewczynkę.
Jagna 15.04.2018 -
U mnie źle. Cały czas się zamartwiam. Wycieka ze mnie śladowa ilość brązowego śluzu, dziś zauważyłam takie jakby niteczki, ale wszystko brązowe. Oczywiście, podejrzewam najgorsze, że to jakieś tkanki czy coś...
Wieczorne bóle brzucha są nie do zniesienia. Najgorsze, że nikt mi nie może pomóc.
Ze szpitala dopiero mnie wypisali, mój lekarz nie ma czasu. Zapisałam się na jutro prywatnie, ale muszę się uspokoić, bo jestem kłębkiem nerwów.
Kira91 lubi tę wiadomość
-
A mi brzuch wywaliło dość .Patrząc na fotki z pierwszej ciąży to chyba będę big mama i to moje +23kg będzie powtórzone. Co do rozstępów chyba ich nie unikne choc w poprzedniej wyszły dopiero po porodzie jak u @Neyly teraz już je widzę na boczkach . Cycki mam fajne aż bym mogla takie mieć bo wreszcie z tego bidnego A wskoczylam na pełne B.
-
ChicChic wrote:U mnie źle. Cały czas się zamartwiam. Wycieka ze mnie śladowa ilość brązowego śluzu, dziś zauważyłam takie jakby niteczki, ale wszystko brązowe. Oczywiście, podejrzewam najgorsze, że to jakieś tkanki czy coś...
Wieczorne bóle brzucha są nie do zniesienia. Najgorsze, że nikt mi nie może pomóc.
Ze szpitala dopiero mnie wypisali, mój lekarz nie ma czasu. Zapisałam się na jutro prywatnie, ale muszę się uspokoić, bo jestem kłębkiem nerwów.Lusia -
nick nieaktualnyChicChic wrote:U mnie źle. Cały czas się zamartwiam. Wycieka ze mnie śladowa ilość brązowego śluzu, dziś zauważyłam takie jakby niteczki, ale wszystko brązowe. Oczywiście, podejrzewam najgorsze, że to jakieś tkanki czy coś...
Ze szpitala dopiero mnie wypisali, mój lekarz nie ma czasu. Zapisałam się na jutro prywatnie, ale muszę się uspokoić, bo jestem kłębkiem nerwów.
U mnie brązowy śluz był dobrym objawem bo w ten sposób krwiak się oczyszczał, tak twierdzi mój gin. -
nick nieaktualnyChicChic wrote:Oby to był ten krwiaczek, na usg nic nie było widać.
Ale forum jest cudne, zawsze można się uspokoić. Wizytę mam jutro o 8 dopiero...
A czy taki ew. krwiak może powodować bóle brzucha ?
Ja miałam przede wszystkim bóle w krzyżu,ale brzuszek też trochę pobolewal,ale bez skurczy. Brałam wtedy no spe -
Nie wygląda to dobrze...fakt-dziecko nie wspolpracowalo, kiepska i bardzo kiepska widoczność, ale mała kość nosowa...w dodatku wiek, cukrzyca...mogę nawet szykować się na amnio nie są w stanie przewidzieć co wyjdzie z tego wszystkiego...o amnio wspomnieli oraz o nifty w razie ryzyka średniego...teraz czekam pod lab...wyniki 23listopada...zle przeczucia były na miejscu
-
kamciaelcia wrote:Nie wygląda to dobrze...fakt-dziecko nie wspolpracowalo, kiepska i bardzo kiepska widoczność, ale mała kość nosowa...w dodatku wiek, cukrzyca...mogę nawet szykować się na amnio nie są w stanie przewidzieć co wyjdzie z tego wszystkiego...o amnio wspomnieli oraz o nifty w razie ryzyka średniego...teraz czekam pod lab...wyniki 23listopada...zle przeczucia były na miejscu
Może po prostu była kiepska widoczność. U mnie nie dało się zbadać przezierności, bo dzieciak się zwinął w kłębek. A mimo to lekarz stwierdził, że nie ma podstaw do oczekiwania jakichś wad.
-
kamciaelcia wrote:Nie wygląda to dobrze...fakt-dziecko nie wspolpracowalo, kiepska i bardzo kiepska widoczność, ale mała kość nosowa...w dodatku wiek, cukrzyca...mogę nawet szykować się na amnio nie są w stanie przewidzieć co wyjdzie z tego wszystkiego...o amnio wspomnieli oraz o nifty w razie ryzyka średniego...teraz czekam pod lab...wyniki 23listopada...zle przeczucia były na miejscu
-
Kamcia ale na poprzednim usg kość nowsowa była dobrze widoczna. Nie zamartwiaj się. Możesz rozważyć nifty lub harmony, ale to wykrywa tylko 3 najczęstsze trisomie, są też testy rozbudowane, ale nie wiem czy w pl sie je wykonuje. Bada się pod kątem kilkunastu zespołów genetycznych i polimorfizmów. Ale skoro na 1 usg było dobrze, to pewnie zła widoczność wpłynęła na pomiar.
kattalinna lubi tę wiadomość