X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez aplikuje aplikatorem,bo jak robiłam to ręcznie mimo dbania o higienę to nabawilam się infekcji. Ja też podchodzę z dystansem na razie co do płci, chociaż przyznam mam nadzieję,że córcia zostanie córcią. Imię już raczej wybrane więc dla chłopca szukać będzie gorzej :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, jak jest u Was ze śluzem?? w sensie też go macie tak dużo? Ciekawi mnie czy to już tak do końca, czy stopniowo zaniknie?

Co do luteiny to pierwsze słyszę, że w ciąży nie można używać aplikatora (ale przyznam szczerze, że nie przeczytałam całej ulotki). Moja znajoma brała luteine prawie do samego końca i też aplikowała aplikatorem, gin jej nic nie wspomniał...

Ja dziś w nocy miałam tak dużo że się wystraszyłam czy to nie krew
    Bo kiedyś przy okresie tak mnie zalało w nocy
    Na całe szczęście wodnisty śluz bez koloru bez zapachu

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny ja to mam taki ból głowy, że już którąś noc z rzędu nie śpię :/ nigdy aż takiego bólu nie miałam.. byłam z tym dzisiaj u rodzinnej bo czasami aż gorzej widzę, mam zawroty głowy i mdłości i dała skierowanie do neurologa bo powiedziała, że to nie jest normalne w ciąży :/ jutro mam konsultacje neurologiczną, zobaczymy co wymyśli...
    Na 19.12 umówione mam usg połówkowe.

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • Mycha1982 Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi bolami glowy to mierzylyscie soboe cisnienie bo jak mnie boli glowa to mam cos nie tak z cisnieniem, albo za wysokie albo za niskie

Lusia
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wam napisać, jak pisałyście o mężach, ale wyleciało mi z głowy :D Ale szanowny małżonek nie dał o sobie zapomnieć :P
    Jak coś gotuje czy cokolwiek robi też musi dorzucić zawsze coś od siebie :D A to coś to konkretnie przyprawa do gyrosa! Jest totalnie walnięty na jej punkcie, dodaje ją do wszystkiego. :) Dzisiaj robił spaghetti i mówię, że ja już zrobiłam mięso, jest doprawione i żeby mu nie przyszło do głowy czegoś tam dodać... Popatrzył na mnie spod byka - patrzę a w ręce już magiczna torebeczka z gyrosem :D Ale zadziałałam w odpowiednim czasie :) Strasznie był niepocieszony, że zła żona nie pozwoliła mu się "wykazać" w kuchni :D

A co do zakupów, to ma manię kupowania żółtego sera i chleba tostowego. Jak pójdzie sam na zakupy, to na 100% przyjdzie z 1 kg żołtego sera i chlebem :) Ciągle twierdzi, że uwielbia tosty, a już ze 2 miesiące ich nie robił :) I chleb wyrzucam albo daje jakimś ptakom, ser zjadam, ale nie jestem w stanie pochłonąć takiej ilości. A on znowu pójdzie i znowu kupi :D I jak już mu mówie, że ciągle to wyrzucamy, to zawsze mówi, że żółtego sera i chleba tostowego nigdy za wiele :D

Uwielbiałam kiedyś zapiekanki, ale on może je jeść po prostu 5 razy dziennie. :) I jak słyszę słowo zapiekanki to już mi niedobrze, mówie zrób sobie, ja dziękuję. A ostatnio się wycwanił :D Mówi: kochanie nie robie zapiekanek :) Robię bułki z serem i szynką z piekarnika :D No ręcę opadają :D
    PS. Oczywiście też z gyrosem, żeby nie było <3

Fermina, MamaDi lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, gdzieś, chyba w mojej książce, czytałam, że nawet podwójne widzenie, o ile jest chwilowe, zdarza się w ciąży, jak i inne zaburzenia widzenia też, ale jasne, że trzeba konsultować takie rzeczy..

Katka, gratuluję córeczek! Ale super, będą dwie siostrzyczki od razu. :)

Nie używam aplikatora do luteiny, głównie dlatego, że w ulotce przeczytałam, że się nie powinno. Poza tym mam nisko szyjkę, wyczuwam ją bez problemu i nie chciałabym jej zaszkodzić twardym plastikiem. Na szczęście nie mam skłonności do infekcji intymnych.

Doti, gratuluję! :)

Matko, Mysia, oszalałabym z takim dokładnym. :D Ja mam skłonności do pedanterii - jedna osoba w rodzinie wystarczy. ;)

Klaudia, sto lat!

Kelegena, gyros wygrał. :D
    Mój Mąż też kocha białe pieczywo i żółty ser, ale skrupulatnie zjada wszystkie zapasy. ;) Do garów nie zagląda, jak coś zacznę, bo u mnie jest za to kara śmierci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 19:19

Katka. lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela -ja właśnie wracam od lekarza i zwiększenie ilości śluzu może wskazywać na grzybice. Tak się zadziało właśnie u mnie ;)

Propo loterii, mój Leoś na chwilę obecną zamienił się w dziewczynkę;) Tutaj z imieniem będą wieksze przepychanki ;)

Mogłabym patrzeć na te dziecko codziennie, od razu humor milion razy lepszy jak wiesz, że wszystko dobrze :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Madzia, gdzieś, chyba w mojej książce, czytałam, że nawet podwójne widzenie, o ile jest chwilowe, zdarza się w ciąży, jak i inne zaburzenia widzenia też, ale jasne, że trzeba konsultować takie rzeczy..

To mam nadzieję, że to nic nadzwyczajnego :) tak czy inaczej nie jestem w stanie normalnie funkcjonować przez ten ból i nic mi na to nie pomaga :(

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny uzywacie jakiegokolwiek płynu do higieny intymnej?zastanawiam się nad Soraya Lactissima - emulsja do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i w okresie połogu, stosuje go ktos?

1usa3e5el69vdydq.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    dziewczyny uzywacie jakiegokolwiek płynu do higieny intymnej?zastanawiam się nad Soraya Lactissima - emulsja do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i w okresie połogu, stosuje go ktos?

Ja używam od paru lat biolaven

MysiaMarysia lubi tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Martyna32 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na wizycie u ginekologa. Prawdopodobnie będę dziewczynka

Hoope, kamciaelcia, Mała Matylda, kattalinna, Katka. lubią tę wiadomość

qq873e5e6uu6k7yx.png
    w4sqyx8djxubykii.png
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo śluzu, od dwóch dni zauważyłam u siebie śluz, który wygląda jak płodny. Nie mogę nic znaleźć na ten temat czy to normalne. Co o tym myślicie?

p19ucsqvnm5skatr.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    tak ja stosuje i bardzo polecam :) mam tez drugi iladian chyba ale czasem mam wrazenie ze wystepuje po nim pieczenie ale to tylko przypuszczenia ze ma to zwiazek z plynem. Ogolnie soraye bardzo polecam. Bardzo delikatny .

• Martyna32 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekło mi post. Dzidzia ma 8 cm i 90 g. Na usg akurat słodko spała po chwili się obudziła pomachała rączkami, nóżkami pokręcił dupka i poszła dalej spać.
    Co do brzuszka to na razie nic nie widać, choć myślałam że mi brzuch szybciej wyjdzie.

Katka. lubi tę wiadomość

qq873e5e6uu6k7yx.png
    w4sqyx8djxubykii.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm co do grzynicy to się jutro okaże, bo mam wizyte, ale tydzień temu jak byłam na wizycie to by chyba zauważyła, że coś nie tak?
    Ciekawe, nic mnie nie piecze żadnych objawów, tylko jest go sporo... muszę jutro zapytać ;-) ale dziękuję Wam za odp ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela od początku śluzu mam dużo. Ostatnio nawet więcej, przypomina ten z dni płodnych.

Fatalita przy grzybicy jaki masz śluz? Jutro i tak ide do gina to chyba zauważy że coś nie tak, objawów nie mam a cytologia sprzed miesiąca.

Kelegena oj przyprawy, oj znam ból :/ Mój pasjami dodaje co ma pod ręką. Przestałam jeść spaghetti które robi, nie przełknę. Patrzę ostatnio co on tam dodaje a on jak mu fantazja podpowie, curry, garam masala... profanacja kuchni...

Sprawdzalność płci jakaś tam jest, w poprzedniej ciąży u większości dziewczyn się sprawdziła, u mnie też. Miała być babka i jest babka :D

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, nadrobiłam dzisiejsze wpisy ;)

Katka, Martyna32 – gratuluję córeczek :)

Katka. lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, nadrobiłam dzisiejsze wpisy ;)

Katka, Martyna32 – gratuluję córeczek :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, jak jest u Was ze śluzem?? w sensie też go macie tak dużo? Ciekawi mnie czy to już tak do końca, czy stopniowo zaniknie?

Co do luteiny to pierwsze słyszę, że w ciąży nie można używać aplikatora (ale przyznam szczerze, że nie przeczytałam całej ulotki). Moja znajoma brała luteine prawie do samego końca i też aplikowała aplikatorem, gin jej nic nie wspomniał...

Ja też ostatnio mam mnóstwo śluzu, będąc w sklepie wystraszyłam się że to drugi krwotok. Byłam dziś na wizycie- krwiak pięknie się zmniejszył. Dzidziuś był tak ułożony że płeć nie do oceny. Mój mąż wyczekuje syna i liczy na to że doktor na prenatalnych się mylił.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to od rana zżera stres, za 12 h kolejne usg genetyczne...nie wiem jak dotrwam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ