Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pawojoszka super ☺️ szybko Wam poszlo ale wlasnie ma tez starsze rodzeństwo wiec tez oswojona z tematem. U nas tez nie zle. Na dworze pieknie wolala, w domu byly chyba z 3 wpadki. Nawrt kupa była do nocnika tez byla dumna 😄😂 tez wynosimy do toalety, i musi użyć szczotki zawsze, za każdym raxem wszytko plywa w lazience als fun musi być 😄..
Aa i odkryla hulajnoge, smiga tak szybko ze biegam za nia..
kamciaelcia, Berbecia, kattalinna, pawojoszka, Wowka, Cola87, MajowaMamusia, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
tez pewnie wezmiemy sie za temat odpieluchowania w lipcu, bo klubik urlopuje i dzieci w domu
ale ja nie cisne, z Piotrem udało sie przed przedszkolem wiec daje nam teraz tez rok(a przy klubiku czas ograniczony)
dzis Patryk biega z gołym tyłkiem bo tak
ale jak wczesniej pisałam-czy ma majty, czy goły tyłek-on dla zabawy nasika na podłoge, a jak chce (tzn go posadze) zrobi i do kibelka czy na nocnik
piotrek nadal ma pampersa na noc, długo był suchy,potem lał jak głupi, nocne wysadzanie nie działa, teraz znów pampers suchy (mimo ze padnie jak wczoraj o 17 i spi do rana) wiec ugryze temat jak sie jeszcze suchy powtórzy
i dodam-z Piotrem pomogła zmiana nocnika
mielismy zielony(jego ulubiony kolor) grajacy
zmieniliśmy na wiekszy i niegrajacy
nakładka szybko poszła w ruch, teraz siada i bez nakładki (i podnózka) -
nick nieaktualnyWłaśnie tak się zastanawiam czy zmiana nocnika pomoże zachęcić dziecko do korzystania?
Mamy zwykły zielony z tega ale myślę czy nie kupić jej z peppą,może tamten niespecjalnie jej odpowiada.
Kamcia, Piotruś na poprzedni nocnik nie chciał siadać?
Jakie macie nocniki? -
nie chciał na ten grajacy, on tez był mniejszy w sensie nizszy
i mamy taki zwykły, chyba ikeaowski (kupiony na allegro)
https://allegro.pl/oferta/ikea-lockig-nocnik-antyposlizgowy-z-wkladka-2w1-7031011935?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BC_pla_dziecko_zdrowie&ev_adgr=nocniki+i+nak%C5%82adki&gclid=Cj0KCQjw3Nv3BRC8ARIsAPh8hgLU4AZwZsjmXmoP7gXxRC4h190oUIwIPklTeuZeW9XDbdkwSTbOU3YaAtHMEALw_wcB -
My mamy od dwóch lat ten z Ikei 😉 rok temu wjechał zwykły mały różowy z kaczuszką po mojej siostrzenicy bo był rozmiarowo wygodniejszy do siadania. Po kilku miesiącach wrócił ikeowski, bardzo go lubię bo jest wygodny. Nakładkę mamy też z Ikei. W Lidlu widziałam deskę sedesową z wkładką dla dzieci, rozważam taką zmianę.
-
Dziś już dzień bez wpadek, zastanawiam się czy jutro założyć majty czy dać jej jeszcze jeden dzień.Znowu w poniedziałek am do pozałatwiania trochę spraw i ojciec będzie w domu z dziećmi to może nie być dobry czas na kolejny krok, we wtorek zakończenie roku u Szymka więc do południa też mnie nie ma, chyba jutro spróbuję z tymi majtasami.
Dzisiaj z satysfakcja mogłam mojemu powiedzieć "a nie mówiłam?"
Wowka, kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My również mamy nocnik z Ikei. Dla mnie najlepszy. Mamy również ten:
https://m.ceneo.pl/43318743
Ma muzyczkę, której w ogóle nie włączamy, bo kupiłam go jak już ładnie wołał. Służy również jako siedzenie i podnóżek. Kupiłam na Olx za 40 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 14:50
-
O wow, brawo Ula!
U nas wszystko w lesie, zabiore sie za odpieluchowanie jak bede miala wiecej wolnego czasu, czyli tak w polowie lipca. Mam nadzieje, ze sie uda.
Dzisiaj zakupilismy fotelik do mojego roweru i powiem wam dziewczyny, ze jestem zachwycona, a mlody to juz w ogole kosmos! Sprawia mu to tyle radosci, ze chyba w tym roku bedziemy krolami szos 😂 To byl strzal w dziesiatke z tym siedziskiem.kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość
-
u nas nawet kupa w gaciach była
te piotrusiowa mozna było wyrzucic do kibla i gaciorki z dupencja czyste
a patrykowa ... majtki z pepco naj-najtansze i łatwo wyrzucic
ale to u nas taki wstep
Patrys nasiusia o kibelka czy nocnika
ale jak ma nasiusiac to juz nie chce
kibelek narazie wygrywa
ale bierzemy sie w srode
mamy lipiecWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 20:04
-
Kamcia powodzenia z chłopcami łatwiej bo mogą obsikiwac różne rzeczy co może być fajną zabawą.
Ula już dawno była gotowa tylko matkę ma leniwa i tak żeśmy odkładali no i mały był malutki to jemu dużo czasu poświęcaliśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 20:52
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
choc przeraza mnie ta przerwa lipcowa w przedszkolu...
Piotrek chodzi tam 3 tyg a jaka zmiana
nie diametralna, zmiana
nawija po swojemu(tyle dobrego), rozruszał sie, lubi tam chodzic choc tego nie powie
znów mi sie dzieci uwstecznia
a nie wiem czy na sierpien wezma...jest podkreslone-rodzice pracujacy...
przeraza mnie to -
JS, mój też lubi fotelik rowerowy. Na razie tylko z babcią jeżdził, ale i tak był szał. Sam chce zakładać kask 😉 A co najważniejsze, zjada co ma w łapce 😁
My też mamy na razie majtki z pepco 😂
Upalny weekend u nas udany. Wczoraj urodziny dziadka.
A dziś woda w basenie osiągnęła 21 stopni i da się na upartego wejść 😂
J.S, Mała Matylda, kattalinna, pawojoszka, wariancja, Berbecia, Cola87, Mycha666, Katy lubią tę wiadomość
-
moi taplaja sie w takiej wodzie ze studni głebinowej, teraz ma moze 15 stopni
wczoraj dostałam (od Patryka) strumieniem -dziekuje
ale dzis zaczelismy "wakacje"
dzieci robiły co chciały na działce-woda, błoto, nawet farba , bieganie boso, obsikane gatki(Patryka)
efekt-nie domyłam dzieci do przedszkola
ale w planach baseniki juz sa
choc-i tu wkur...-nadal czekamy na nasz plac zabaw
interweniowałam 2x osobiscie, ostatnio telefonicznie-cud ze odebrali- i nadal czekamy...nie daruje !Wowka lubi tę wiadomość