X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Igorek to wymiata ☺️ pieknie gada ☺️

J.S lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To by się Kamil dogadal z Igorem i Basia :p To ja też się pochwalę moja gadula xd
    Sorki za bałagan xd

https://youtu.be/q5yUCo1L0LU

olciabos, kamciaelcia, Nina83, J.S, kattalinna, Mycha666, Magda33, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci cudne 😁 zosi nowy tekst.. Nie odzywam sie, 🤣 i wie kiedy powiedzieć..
    https://youtu.be/x8SkKoJLBdI

A tu recytuje 😄

Nina83, J.S, kattalinna, Katy, Mycha666, Magda33, Mała Matylda lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ale słodkie są teraz te nasze pociechy! 😆

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od 25 lipca w Lidlu na wyprzedaży nocnik Fisher Price za 19 zł. Może ktoś jest zainteresowany i uda mu się upolować. Choć pewnie będzie to trudne zadanie.

https://www.lidl.pl/pl/p/wyprzedaz/nocnik/p109262

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 16:29

Katy lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie o odpieluchowanie. Adaś super ogarnął siku, praktycznie bez wpadek. Ale problem jest z kupa...mówi jak robi więc jest za późno, ale mówię że nic się nie stało, że następnym razem zdarzy do nocniczka. W pt źle go podtarłam i go trochę odparzylo. Widać że czuł dyskomfort. w sobotę nie było nic, a zazwyczaj robił codziennie. W nd dopiero wieczorem zrobił kupę znów do majteczek i dorabiał na nocniku ale chyba go to bolało bo marudził przy tym. Boje się że mi się zablokuje. Miał ktoś taki problem? Bo rozumiem że nie naciskać? Myślicie że sam ogarnie? Dawać mu jakieś produkty wspomagające perystaltykę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 08:45

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnie na bank
    U nas wczoraj (dzień 19.) Pierwszą kupa do nocnika. Zrobiona na 3 raty ale calkiem samodzielnie. No i bez sygnalizacju. Usiadl i zrobil. Za trzecim razem wieczorem zrobil 😉
    I dostaje nagrodę. Mini wafeleczki. Plus taki że te kupy mają (ufff) dobrą konsystencję ;)
    I wczoraj też tak naprawdę pierwszy dzień bez wpadki-ale siedzielismy w domu (np na dzialce kompletnie nie ma ochoty kontrolować pecherza A na spacerze jest bardzo usluchany do siusiania)
    I wiem że z czasem zacznie wołać 😉

Patryk do pampersa robil 3 kupy dziennie, odkąd nie ma pampersa jest kupa na 1/2 dni. Ale nic mu nie dolega i temat zostawiam
    Z Piotrem inna historia. On zaczął robić kupę na 2/3 dni raz i to tak wielką że strach...boi się kupy
    Ostatnio rozmawiałam z jedną panią i jej wnuk identycznie. Lekarz im mówił że to minie

edit
    mąż był z chłopakami poza domem, np auto do garazu zaprowadzali bo padł akumulator i podobno Patrys zawołał "tato si"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 09:46

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąz tez był w garazu po...wędkę...
    na rybach dawno nie był, ale miał kilka rybek do złowienia z balkonu...Patryk normalnie to łobuz, rano wchodzimy na balkon a poniżej (na antenie sasiadki, na jej balkonie-a ta wyjechała na 6 tyg) oraz jeszcze nizej nasze rzeczy-ubranka, zawieszka do smoczka, zabawki ;) mąż wszystko złowił, ale powiem jedno-Piotrek taki nie był
    on wrecz by zrobił afere ze coś spadlo

Nina83 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, rośnie ci łobuz 😆

Ja tracę nadzieję na odpieluchowanie Zosi 😭
    Ostatio trzy dni chodziła bez pieluchy, już widziałam światełko w tunelu, choć nie zrobiła siusiu do nocnika ale.. Nie chciała pieluchy i sama co jakis czas siadała na nocnik 👍
    Raz zrobiła siku na krzesle, raz na poduszce i raz na sofie w ciągu tych trzech dni. Pieluche miała zakładana na drzemkę no i na noc i wtedy normalnie sikała do pieluchy przez sen. Absolutnie do niczego jej nie zmuszałam, to była jej inicjatywa, bo sama mówiła żeby nue zakładać pieluchu. Ale przedwczoraj juz jej coś cykło... Bo zaczela znów wstrzymywac mocz... Byl płacz i krzyk. Nie chciała zrobic siusiu nigdzie. Biegala z kąta w kąt i mówiła że sie boi siku robic 😭
    Kazała założyć sobie pieluchę ale też byl problem żeby zrobila siku w pampersa. W koncu z płaczem zrobiła🤦‍♀️ ale przy każdym siku sa cyrki, wstrzymuje, siada i podskaluje na pupie... Noż masakra!!!! 😭 Nikt na nią nie krzyczy, nikt jej nie straszy i nie zmusza, sama chciała próbować i co? Skonczylo się tak jak ostatio 😟
    A z przyjemnych spraw, to od tygodnia Zosia przesypia cale noce u siebie w łóżeczku, jedynie przebudza się na picie 👍
    A ja dziś mam wizytę u mojej gin. Ciekawe jak ten mój fircyk podrósł ☺️ bo mam wrażenie, że jest wieelki po wielkości mojego brzucha i po jego wybrykach w brzuchu.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola my mielismy problem z kupą. Tzn, siku robił na nocnik juz dawno dawno, ale jak w koncu zabralismy sie za prawdziwe odpieluchowanie to okazalo sie, ze nie moze zrobic kupy. Najpierw nie chcial usiasc na nocnik, mowil ze chce kupe ale nie chcial usiasc, wstrzymywal tak, ze dostal zaparc, plakal strasznie, wiec pozwalalam robic w majtki, robil na stojąco, takie ogromne twarde boby. Zmieniłam mu kubek zeby mu było latwiej pić i zeby pil wiecej, dawalismy mu wiecej owoców, kupa zaczela stawac sie rzadsza. Włączalismy mu piosenki o kupie, opowiadalismy, tlumaczylismy ale wydaje mi się, że najbardziej pomogł prezent, kupilismy mu ogromny zestaw piknikowy, uwielbia wszelkie paczki i prezenty, wiec pokazalismy mu ze jest dla niego wielka paka ale jak zrobi kupke na nocnik. No i widac bylo ze bardzo chce, codziennie po kilka podejsc, az w koncu udalo sie, tanczylismy, chwalilismy, dostał prezent, był taaaaakiiii dumny! :) zrobil raz i się dziecko odblokowało :) Trwalo to prawie 3 tygodnie, ale potem juz nie bylo zadnych problemów. Teraz woła kupa i pędzi do nocnika.

PS. ja po kupie myjemy mu dupke bo wlasnie mam wrazenie ze nie wytrzemy dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 11:50

Cola87 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpieluchowanie jest na etapie prób, progres jest bo sam chce siadać na nocnik, ale jeszcze ani razu się nie udało nic zrobić także czekam na spokojnie :p

Jak się uda to kupimy ten nocnik w Lidlu bo mam wrażenie, że ten nasz jakiś maly jest :/

Edit. Dziewczyny napiszcie mi jakie macie krzesełka do karmienia i czy polecacie bo muszę się rozglądać już dla Kacpra powoli xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 15:18

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, a dla Kamila nie miałaś krzesełka?

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam, ale było już po dwójce dzieci więc jego stan teraz pozostawia wiele do życzenia :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, na szczęście dziś była kupa dwa razy. Co prawda w majtki i do wanny ale ucieszyłam się że nie wstrzymuje bo tego się bałam po tym weekendzie. Mam nadzieję że bedzie z czasem lepiej. Kamcia brawa dla Patryczka ☺️

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów byłam dziś na monitoringu z moich dwóch pęcherzyków został jeden, 20 mm niby bez szału. Ale za to na lewym jajniku jest dominujący 22 mm, trzy dni temu nie było go widać wcale. Ale to jest właśnie też jajnik z torbiela, boje się że z tego chorego jajnika to nic nie będzie...:( Eh zobaczymy w środę czy w ogóle coś pęknie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo ma juz 967g ☺️ i wygląda już jak bobasek.. Mam cudne zdjęcie, pozniej wstawię ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 17:14

Wowka, kamciaelcia, Katy, Mycha666, Cola87, kattalinna, pawojoszka, Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina śliczne zdjęcie 🥰 i już kg dzidziunia prawie, ale te Wasze ciążę lecą szybko ☺️

Nina83 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będą rodzic🤭

Nina83 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toż nasze jeszcze chwila i roczki będą kończyć.
    Nina piękne zdjęcie.
    Z tą kupa to chyba większość dzieci ma problem na początku.
    A muszę się wam pochwalić ze Ula prawie cały czas wstaje z sucha pielucha, aż mi dziwnie bo z tym nocnym sikaniem to zawsze był kłopot a tu tak poprostu chociaż jedno normalnie się odpieluchuje.

Cola87, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę nocnego odpieluchowania. Dopiero co zaczęłam się cieszyć przespanymi nocami, a zaczynają się pobudki na siku. Pół biedy w nocy, kiedy wraca do łóżka i śpi dalej, ale dnia rozpoczynać przed 6 z powodu siku nie lubię... Mam wrażenie, że sikamy w nocy na zmianę i z podobną częstotliwością 😉

Nina, śliczny bobas 🥰

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 2866 2867 2868 2869 2870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ