X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wcisnęłam sobie anuluj 🤬

U nas też upały okropne, w domu mamy masakrę, w nocy spać się nie da :/ Tylko klimatyzator nas ratuje.. Basen mamy, ale Kamil nie chce w nim siedzieć, za to jego kuzyn ostatnio skorzystał :p

Męża nocki tym razem nie takie tragiczne bo dzieci w miarę śpią chociaż tej nocy Kacper coś się więcej budził, może zęby zaczynają mu iść :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę w labie... Krzywa cukrowa 😖 mam nadzieję, że nie będzie powtórki z ostatiej co myślałam, że zejdę z tego świata.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, kciuki!

age.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest git, tzn. Nie trzęsło mnie i czuję się ok 👍 ale odrazu po przegryzłam co nieco.
    Synu był ze mną to też nie nudziłam się 2h
    Ufff odhaczone 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 12:20

kattalinna, Wowka, Patk, wariancja, Katy lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, jak cudnie 😍😍😍

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina
    Świetnie wyglądasz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, kwitnąco 😍

Pawojoszka, eh, współczuję. Podejrzewam, ze doba za krótka dla Ciebie. I współczuję przygotowań kuchennych w taką pogodę 😑

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, z Zosia taki brzuch mialam na koniec a tu jeszcze 2 miesiace 😬
    Ja dziś się rozpływam, dosłownie... Nie chcę tych upałów!

• wariancja Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wygladasz boosko😍
    Wszystkim brzuchatkom współczuję że muszą się jakoś przeturlać przez te upały😘

Dziewczyny zwracam się z ponowną prośbą o udostępnienie skanów książki nt. odpieluchowania. Czy któraś w Was mogłaby mi przesłać? Ostatnio się nie udało bo plik był za duży. Wzięłam się za ten temat i chciałabym poczytać czy robię dobrze itd

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka- podziwiam Cię dziewczyno, jakis order powinnaś odebrać... serio... Masz tę moc.💪💪💪

Nina grubasek 😂😂😂 jaja ze robisz 🤩 wyglądasz przebosko. 💃

W ogóle nie wiem o co chodzi... Ale irytujące jest to że jak nie mogę alkoholu to widzę takie alkohole ze stanę u patrzę z pożądaniem 🤤🤤🤤 i stoję dziś w Biedrze A tam - likier na bazie whisky... ślina ciurkiem... za chwilę zubrowka- rajskie jabuszko 🤤...rozglądam się i widzę prosecco różowe w promce... no o co chodzi się pytam?! Normalnie alkohole jakoś mnie nie kręcily aż tak... A teraz poczułam się jak alkoholik na odwyku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 20:53

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka i jak wybrane imię dla corci? Wczoraj w piaskownicy Henio bawił się z dziewczynką miesiąc starsza o imieniu Lucynka :o babcią mówiła na nią Lusia :) spodobalo mi się :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja podaj email to przesle.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy z krótkiego wypadu, byly góry, karmienie alpak, karmienie lemurow i duzo lodów 😁😁
    [
    Moje ulubionr 😍😍🐒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 13:19

kamciaelcia, wariancja, Wowka, kattalinna, Katy, Patk, Ninka83 lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek. Na priv podesle maila

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, super zdjęcie 😍

Edwarda, ostatecznej decyzji nadal nie ma. Kattalinna zaproponowała zapytać Jana o jego zdanie i od kilku dni słyszymy "Julu" 😃 więc tego, bierzemy i Julię pod uwagę 😃

Lusia ładnie, ale miałam wredną i brzydką panią dyrektor o tym imieniu i Lucyna mnie zraziła do siebie 😄

edwarda20 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam jedną małą Lucynę, jest słodka. Ale znałam też jedną starą i dziecka bym tak nie nazwała 😉

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka wygladasz lepiej niż ja bez ciąży!

Dzieci piękne, ale wiadomo to juz od 2 lat, że majowkowe piękne.

Mi czas ucieka, nie mam czasu na nic, mam lenia, wszystko zapominam, potrzebuje urlopuuuuu. A tymczasem zostaje sama na 2,5,mkesiaca💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃juhuu

Planuje odpieluchowanie ale poddalam sie, zaczynam czytac instrukcje internetkwe, jak ktoś ma to też chętnie przygarne mądre książki 🥰

• Katy Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, ślicznie wyglądasz :)

Ja jutro jadę po nocnik do Ikei i też się biorę za odpieluchowanie, może tym razem Kamil będzie współpracował :p

W ogóle od jakiegoś czasu Kamil znowu się domaga częściej cycka i nawet zasypiac nie chce bez 😭 Chyba nigdy nie przestanę go karmić..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Gwiazda poszła dzisiaj na cały dzień do żłobka bez pieluchy 🙈

Katy, kiedyś na pewno sie odstawi, ale myślę, że nie wcześniej jak Kacper 😉

Ja odstawilam Darie w marcu, ale ostatnio cycek to najlepszy przyjaciel i pocieszyciel, reka caly czas w staniku. Serio nie wiem co gorsze karmienie, czy reka za bluzka...

Katy lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to mojej siostry przyjaciółka ma 2 dzieci- syn to Gniewosz a córka Bogna... jakoś wiecie nie wiem... fakty może i staropolskie imiona ale nie wiem... jakoś nie pasują mi do dzieci. A teraz jak poszli do przedszkola to już w ogóle jakoś dziwnie.
    Ja nawet żadnych pomysłów nie mam w kwestii imion- chociaż gdzieś z tylu głowy mam Basię i Marysię 🤩🤩🤩 🙏🙏🙏

‹‹ 2873 2874 2875 2876 2877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ