Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Też to wam zdradzę...
Mamy jeszcze u siebie Zuzie..tę 17 lat...
Jej rodzice postanowili (starać się-nie starać o dzidziusia)
Wow
Niezła jazda
Mama zuzi miała będąc u nas @więc staranka bez córci w domu 🙈 wiem bo ja w tych dniach antytykalna 🤣🤣🤣
Kazalam się streszczać (wystawione wszystko na sprzedaż w tym kolyska co im się podoba)
I ciiiiii
MAMY NIE POWTARZAĆ WCIĄŻ BO ZUZIA DO DOMU UCIEKNIE -
U nas sa 2-4 ciocie na ok. 10 dzieci z czego 3 odpieluchowane. Ciocie szybko Mloda ogarnely - jak sika, jak sygnalizuje (nie wola). Przez dwa tygodnie miala jedna wpadke z siku (w pierwszym dniu, kiedy ciocie nie wiedzialy, ze nie wola) i raz kupa poszla w majtki 😉
Ogolnie ciocie bardzo zaangazowane i pomocne.
Patk, a jak Ty sie czujesz kobito?kattalinna lubi tę wiadomość
-
Żyjemy, dojechalismy, nie bez przygód, ale się udało, mieliśmy moment krytyczny we Wrocławiu na dworcu po pierwsze zostawiłam reklamówkę w pociągu a do tej reklamówki wrzuciłam tel. Masa ludzi na dworcu, kolejki do kasy moja drobnica mi się rozbiegła, myślałam że nigdy nie uda mi się skompletować ich w jednym miejscu żeby zdążyć na jakiś pociąg, potem okazało się że mamy 1,5 h czekania i jak tu teraz utrzymać towarzystwo w kupie, no było wesoło ale jesteśmy, żyjemy tel. dobra dusza podrzuciła mi do Bielawy tak że ostatecznie jest ok. ale łatwo nie było. Na szczęście starszaki wracają z ojcem, 3 dzieci to już luzik.
Gdzie byśmy nie poszli wzbudzaliśmy sensacje w końcu już mnie to zaczęło drażnić jak każdy podchodził i liczył ile mam dzieci i oczywiście pytał czy wszystkie moje, nie kurde pożyczone od sąsiada.
Kamcia ale fajnie też myśleliśmy o wyprawie w dolinę kłodzka tam też podobno jest taki park i wioska smerfów i jeszcze jakieś atrakcje ale narazie mam dość wypraw na jakiś czaskattalinna, kamciaelcia, Mycha666, Katy, Patk, wariancja lubią tę wiadomość
-
Pawojaszka, no szacun!
Kamcia, nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że Zuzia nie jest zainteresowana rodzeństwem? Wcale się jej nie dziwię. Moja siostrzenica też lat 17 mówi otwarcie, że rodzeństwo to ona chciała kiedyś, jeszcze z 5 lat temu byłoby ok, teraz to nie chce. Jej przyjaciółka jest takim dzieckiem po latach, starsze rodzeństwo zna z doskoku bo jak zaczęła kojarzyć coś więcej to już nie mieszkało z rodzicami.pawojoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPawojoszka 👏 jesteś the best☺
Kamcia jak jest w żłobku, klubiku nie wypowiadam się, mówię o przedszkolu.
Wiem też że teoria a praktyka czasami się mijają,a jak to się mówi papier wszystko przyjmie 😕
Prać też lubie ale składać, a juz prasowć nie znoszę.
Wow,po 17 latach znowu noworodek w domu, takie rodzeństwo to często tak jak pisze Kattalina, potem się mało widują bo to przepaść wiekowa.pawojoszka lubi tę wiadomość
-
Co do Pań w żłobku, to jestem wyrozumiała, bo wiem ile dzieci przypada na 1 panią. Ale z drugiej strony to jest ich praca i do tego nigdy nie ma kompletu dzieci. Przez ostatnie 2 tygodnie, gdy Kuba siedział przeziębiony w domu, prałam raz. Normalnie piorę chyba z 3 razy w tygodniu.
Pawojoszka szacun.
Kamcia fajny wypad. Chłopcy zadowoloni.
Z utęsknieniem czekam na burzę. Jaki dziś ukrop. Marzę o lodach i zimniej pepsi/piwie, tylko właśnie przez te zimne zachcianki mam znowu katar☹️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 16:16
pawojoszka lubi tę wiadomość
-
Pawojoszka nie no moja wyobraźnia nie jest aż tak bujna żeby wyobrazić sobie chociaż zalążek tego jak Ty ograniasz "tą kuwetę".
Mamy znajomego który ma 2 siostrę 21 lat starszą. On ma teraz 32 lata. I z tego co opowiadał to zawsze było tak że to była jego druga mama. Rodzice jeszcze żyją ale wiadomo że już wiekowi a siostra pomaga we wszystkim. Opowiadała mu że jak dowiedziała się że mama w ciąży to powiedziała że to obrzydliwe i właśnie że ucieka z domu. Podobno mega napięcie było. Ale jak już się urodził to wszystko odwrócił się o 180 stopni. Ale to były też inne czasy, dzisiejsze nastolatki w większości są bardzo egocentryczne, roszczenkowe. Oczywiście zdarzają się wyjątki ale obserwując otoczenie to mi się nasuwa w większości taki obraz nastolatków. Koleżanka z HR jak widzi roczniki 2000 i wyżej na rozmowach o pracę to ma skręt żołądka.
Warciancja A dzięki- ja się czuje bez zmian. W sumie chodze danej na kijach, bez leków jestem. Cukry bardzo ok. Żadnych dolegliwości ciazowych nie mam. 👍👍👍
kattalinna, wariancja, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Pawojoszka, uwielbiam Twój spokój 😊 miłego odpoczynku dla Was wszystkich 😊
Ja mam brata młodszego o ponad 12 lat. Wcale mi się to nie podobało, ze miał się urodzić. Później prawie nie mieliśmy kontaktu-bo o czym miałam rozmawiać z przedszkolakiem, jak ja już chodziłam na randki 😄 po za tym, nigdy nie byłam specjalnie opiekuńcza do dzieci, niektóre dziewczynki mają taki dar, a mnie dzieci wkurzały 😄
Jedyne co zyskałam na jego narodzinach to wolność. Nagle stałam się w oczach rodziców dorosła i odpowiedzialna, więc stanowiłam sama o sobie i musiałam też decydować i radzić sobie sama.
Z bratem rozmawiamy w sumie od jakiś 2-3 lat. On ma teraz 20, ja 33... 😊 ale fakt, wyprowadziłam się jak był jeszcze dzieckiem. Fajne za to jest to, że on ma wiele siły i przede wszystkim chęci, żeby bawić się w szalone gonitwy z Janem 😊pawojoszka lubi tę wiadomość
-
Mój tata był najmłodszy z rodzeństwa, najstarsza siostra była o 22 lata starsza od niego i mówił, że ona się głównie nim opiekowała, z resztą rodzeństwa miał raczej kiepski kontakt Ja pamiętam jak miałam jeszcze jakieś 8-10 lat to chciałam młodsze rodzeństwo, ale potem mi przeszło 😂
U nas też wczoraj był mega upał, w nocy deszcz popadał i jest już znośniej :p Jesteśmy bez auta od piątku, wczoraj się wybraliśmy z dziećmi autobusem na plac zabaw, Kamil był zachwycony xd
Pawojoszka, no to mieliście przygodę, podziwiam, że to ogarnęłas :ppawojoszka lubi tę wiadomość
-
vja jeszcze musze pomierzyc chłopaków
ale sa troszke inne modele niz zazwyczaj im kupuje-musza miec gumowane czybki butów też kuoiłam Patrykowi-bo to jemu stopa skoczyła, w sandałach przejdzie ale w adidasach ma 2 mm luzu...
zaczał rozmiar 26Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 10:45
-
nick nieaktualnyHejo hejo,
Pawojoszka szacun😱
Ja mam brata starszego o 13 lat, i to jakiś wyjątek straszny, od kiedy pamiętam zabieral mnie na wakacje, na wycieczki, nad jezioro ze znajomymi. Wszędzie prawie do 20 z nimi jezdzilam (on jego żona pozniej dzieci)😂 wyobrazacie sobie to 19 lat chlop z dziewucha na wakacje i bierze siostrunie😁 i co najlepsze moi rodzice nigdy ale to nigdy go nie prosili i nie rzadali pomocy od niego.
U nas w żłobie w najmlodszej grupie sa 4 panie na ok 20 dzieci, a w starszych 2 plus jedna do pomocy.
kattalinna, pawojoszka, Katy lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wyrazy uznania ale ten mój spokuj czasem bywa pozorny no i ten wyjazd uświadomił mi że są granice brawury.
Patk fajnie że bezproblemowo przechodzisz tą ciąże. Ja już się nie mogę doczekać zdjęć tych nowych bobasków forumowych.
Ja jestem najstarsza i u nas nie duże różnice między nami więc nie mam takich doświadczeń że starszym rodzeństwem ale musi być fajnie mieć takie wsparcie w starszym bracie, bo mam wrażenie że instytucja starszego brata powoli ginie w społeczeństwie.
Olciabos współczuję, i co teraz tylko testy czy kwarantanna dla całego przedszkola?