X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, no właśnie, co dalej?

Pawojoszka, ja całe życie marzyłam o starszym bracie. Wlasnie o takiej instytucji opiekuńczej jak pisze Nynka 😊

Sama nie mogę się doczekać zdjęć bobasów 😆 ja w ogóle już jestem oczekiwaniem, kącik w pokoju urządzony, komoda zapełniona pachnącymi i poprasowanymi ubraniami. Brakuje mi jeszcze kilku rzeczy, z którymi czekam do wypłaty, bo trochę popłynęłam w tym miesiącu. Walizka już naszykowana, tylko stoi pusta 😆

Ninka83, Nynka, wariancja lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ten misiu z suwaczka to teraz biegiem pomyka 😆

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 26 dni ciąża donoszona 😉

Ninka83, kattalinna, Nynka, MajowaMamusia, wariancja lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po raz setny wywaliło mnie z forum i nie mogłam się zalogować, znów musiałam zmienić hasło... Na to samo które było wcześniej 😒

Co do dużej różnicy wieku, tak to przepaść ale mój pierworodny szaleje za Zośką a Zośka za nim, kocha go ustawiać 😉
    W ogóle syn już nie może doczekać się brata, a przypominam ma już 17 lat 😉Ostatnio wspominał jak był mały i bardzo chciał rodzeństwo i szkoda, że wcześniej się nie udało ale stwierdził, że lepiej późno niż wcale.

Pawojoszka, brawa dla Ciebie 👏

Wowka, zazdroszczę ci gotowości ☺️
    Ja mam prawie wszystko, oprócz aptecznych pierdółek. Tyle, że muszę wszystko poprac, poprasowac, poukładać a nie zrobię tego wcześniej bo musimy się najpierw przeprowadzić 😖
    Mąż miał 4 tyg.urlopu właśnie na wykonczenie i przeprowadzkę. Dziś wrócił już do pracy a my dalej w czarnej DUPIE!
    Siostra przyjechała 4 dni temu i w środę już wraca, chciala pomóc w przeprowadzce ale do przeprowadzki to jeszcze długa droga. Ja już wątpię czy do porodu uda się przeprowadzić. Wczoraj miałam dzień depresyjny, cały przepłakałam. Jestem bezsilna 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 09:01

• Wowka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka, dokładnie w takiej sytuacji byłam przed urodzeniem Jana, teraz nadrobiłam tymi przygotowaniami. Zdążyliśmy się przeprowadzić w sobotę, a w czwartek trafiłam do szpitala 🤯

Strasznie ciężka sytuacja, jak wiesz ze zbliża się poród, a tu jeszcze nie gotowe. Przytulam, nie ważne gdzie, najważniejsze że razem 😘

Ninka83 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się pożarłam z mężem... Napisałam mu, że szukam sobie mieszkania do wynajęcia 😭

Katy lubi tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia a to o twoim przedszkolu w TV mówią?

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, dobrze Cię rozumiem i wiem jak denerwujące jest takie odwlekanie przeprowadzki. Dodatkowo jestes w ciąży i chcesz mieć spokój,a z tego co piszesz u ojca z tym ciężko😕 Pomyśl, że to chwilowe, że zaraz będziecie w komplecie i przeprowadzicie się do Waszego domu.
    Syna zazdroszczę ☺ będzie cudownyn starszym bratem i pomocnikiem☺
    Mąż ma kuzyna 13l i on tak potrafi się zająć Zuzia że jestem pod wrażeniem. Taki pomocnik by mi się przydał😁
    Z rodzeństwem jak ze wszystkim, nieraz chciało by się mieć małą różnicę wieku ale coś nie pozwala. Mam brata starszego i to było zawsze super za dziecka,ale chciałam mieć starszą siostre, młodszego rodzeństwa nie, za to dzieciu w rodzinie uwielbiałam od zawsze ☺

Nina ściskam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 12:45

• olciabos Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie oglądalam tv ale raczej nie o nas bo u nas z tego zrobiła sie dziwna sprawa. Wcziraj informacja o tym covid na fb, potem zniknęła, potem zas sie pojawiła w innej treści a na noc zniknęła i juz żadna informacja sie nie pojawiła.. Zlobek jest otwarty, pani zakazona byla na chorobowym w ostatnim tyg i jej nie bylo. Tylio nie wiadomo kiedt sie zarazila i czt komus zdążyła to sprzedać..
    Wkurzam sie na ten brak informacji bo to ze zlobek jest otwarty to niekoniecznie rodzice wiedzac o takiej sytuacji, puscili by dziecko.. Fajnie byloby wiedziec i decydować.. A tu jakas dziwna akcja...

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, faktycznie dziwna sprawa z tym wirusem, a w zasadzie z dezinformacją...

Moim zdaniem teraz dopiero będzie wesoło, bo zaczęto robić badania przesiewowe.

Dziewczyny przychodzę z pytaniem, stoję przed wyborem nowego materaca dla młodej. Co polecacie na ten etap? Co macie?

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedzielę Piotrusia ugryzl komar
    Dziś wygląda jak dziecko wojny albo maltretowane 🙈
    Został w domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia faktycznie jakaś dziwna akcja.
    Materac kupiłam z łóżkiem strefowy, zobaczymy dopiero jak się sprawdzi. Moim zdaniem na pewno nie żadne gryki czy kokos.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Jano po komarach wyglądał jak chory na ospę 😄 albo muchomor.

U nas najlepiej działa atak zmasowany-masc Foxill i wapno.

Materac w nowym łóżku mamy piankowy. Jano zadowolony śpi, ja czasem też się położę, jest spoko.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chciałabym właśnie coś takiego, żebym mogła się położyć obok i żeby się nie rozleciał po pół roku.

Uważam, że w tym roku wyjątkowo zjadliwe te komary. Po jednym z ugryzień, Daria miała paskudny odczyn na nóżce, nóżka spuchnięta, ale na szczęście zeszło i jest ok.

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, nawet w oko...? 🤯

No właśnie też mi się wydaje że wyjątkowo zjadliwe te komary. Teraz jak nie padało, to trochę mniej ich było, ale u mnie lasek w okolicy, teren podmokły i lecą jak opętane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 12:40

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjej biedny Piotr 😟
    Moj syn tak miał, ugryzl go komar a on puchł jak po szerszeniu, do dziś jak go ukąsi to ma rozlaną bulwę 😐

A mnie coś uczuliło pod pachami, wygladalo jak pokrzywka.. Rozlane, czerwone, spuchnięte i baaardzo swędzące. Przestalam używać antyperspirant ale po dwóch dniach żadnej poprawy 🥴... 4 dzien, opuchlizny nie ma ale mam krwiaki, strasznie to wygląda 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 12:46

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden komar
    Ugryzl w czolo co widać na pierwszym zdjeciu
    Wczoraj opuchlo czoło
    Dziś zeszlo na oko

W zeszlym roku ugryzienia robily się bardzo bablowate i czerwone aż sine...

Na ose i pszczole nie reagowal alergicznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 13:11

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka
    Czasem tak bywa w ciazy
    Że uczuli nieoczywiste

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę właśnie w kolejce na usg cycuchów.

Może meszka go ugryzła. One dają tak popalić.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam tego komara

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2881 2882 2883 2884 2885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ