X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, no właśnie, co dalej?

Pawojoszka, ja całe życie marzyłam o starszym bracie. Wlasnie o takiej instytucji opiekuńczej jak pisze Nynka 😊

Sama nie mogę się doczekać zdjęć bobasów 😆 ja w ogóle już jestem oczekiwaniem, kącik w pokoju urządzony, komoda zapełniona pachnącymi i poprasowanymi ubraniami. Brakuje mi jeszcze kilku rzeczy, z którymi czekam do wypłaty, bo trochę popłynęłam w tym miesiącu. Walizka już naszykowana, tylko stoi pusta 😆

Ninka83, Nynka, wariancja lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ten misiu z suwaczka to teraz biegiem pomyka 😆

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 26 dni ciąża donoszona 😉

Ninka83, kattalinna, Nynka, MajowaMamusia, wariancja lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po raz setny wywaliło mnie z forum i nie mogłam się zalogować, znów musiałam zmienić hasło... Na to samo które było wcześniej 😒

Co do dużej różnicy wieku, tak to przepaść ale mój pierworodny szaleje za Zośką a Zośka za nim, kocha go ustawiać 😉
    W ogóle syn już nie może doczekać się brata, a przypominam ma już 17 lat 😉Ostatnio wspominał jak był mały i bardzo chciał rodzeństwo i szkoda, że wcześniej się nie udało ale stwierdził, że lepiej późno niż wcale.

Pawojoszka, brawa dla Ciebie 👏

Wowka, zazdroszczę ci gotowości ☺️
    Ja mam prawie wszystko, oprócz aptecznych pierdółek. Tyle, że muszę wszystko poprac, poprasowac, poukładać a nie zrobię tego wcześniej bo musimy się najpierw przeprowadzić 😖
    Mąż miał 4 tyg.urlopu właśnie na wykonczenie i przeprowadzkę. Dziś wrócił już do pracy a my dalej w czarnej DUPIE!
    Siostra przyjechała 4 dni temu i w środę już wraca, chciala pomóc w przeprowadzce ale do przeprowadzki to jeszcze długa droga. Ja już wątpię czy do porodu uda się przeprowadzić. Wczoraj miałam dzień depresyjny, cały przepłakałam. Jestem bezsilna 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 09:01

• Wowka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka, dokładnie w takiej sytuacji byłam przed urodzeniem Jana, teraz nadrobiłam tymi przygotowaniami. Zdążyliśmy się przeprowadzić w sobotę, a w czwartek trafiłam do szpitala 🤯

Strasznie ciężka sytuacja, jak wiesz ze zbliża się poród, a tu jeszcze nie gotowe. Przytulam, nie ważne gdzie, najważniejsze że razem 😘

Ninka83 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się pożarłam z mężem... Napisałam mu, że szukam sobie mieszkania do wynajęcia 😭

Katy lubi tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia a to o twoim przedszkolu w TV mówią?

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, dobrze Cię rozumiem i wiem jak denerwujące jest takie odwlekanie przeprowadzki. Dodatkowo jestes w ciąży i chcesz mieć spokój,a z tego co piszesz u ojca z tym ciężko😕 Pomyśl, że to chwilowe, że zaraz będziecie w komplecie i przeprowadzicie się do Waszego domu.
    Syna zazdroszczę ☺ będzie cudownyn starszym bratem i pomocnikiem☺
    Mąż ma kuzyna 13l i on tak potrafi się zająć Zuzia że jestem pod wrażeniem. Taki pomocnik by mi się przydał😁
    Z rodzeństwem jak ze wszystkim, nieraz chciało by się mieć małą różnicę wieku ale coś nie pozwala. Mam brata starszego i to było zawsze super za dziecka,ale chciałam mieć starszą siostre, młodszego rodzeństwa nie, za to dzieciu w rodzinie uwielbiałam od zawsze ☺

Nina ściskam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 12:45

• olciabos Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie oglądalam tv ale raczej nie o nas bo u nas z tego zrobiła sie dziwna sprawa. Wcziraj informacja o tym covid na fb, potem zniknęła, potem zas sie pojawiła w innej treści a na noc zniknęła i juz żadna informacja sie nie pojawiła.. Zlobek jest otwarty, pani zakazona byla na chorobowym w ostatnim tyg i jej nie bylo. Tylio nie wiadomo kiedt sie zarazila i czt komus zdążyła to sprzedać..
    Wkurzam sie na ten brak informacji bo to ze zlobek jest otwarty to niekoniecznie rodzice wiedzac o takiej sytuacji, puscili by dziecko.. Fajnie byloby wiedziec i decydować.. A tu jakas dziwna akcja...

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, faktycznie dziwna sprawa z tym wirusem, a w zasadzie z dezinformacją...

Moim zdaniem teraz dopiero będzie wesoło, bo zaczęto robić badania przesiewowe.

Dziewczyny przychodzę z pytaniem, stoję przed wyborem nowego materaca dla młodej. Co polecacie na ten etap? Co macie?

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedzielę Piotrusia ugryzl komar
    Dziś wygląda jak dziecko wojny albo maltretowane 🙈
    Został w domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia faktycznie jakaś dziwna akcja.
    Materac kupiłam z łóżkiem strefowy, zobaczymy dopiero jak się sprawdzi. Moim zdaniem na pewno nie żadne gryki czy kokos.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Jano po komarach wyglądał jak chory na ospę 😄 albo muchomor.

U nas najlepiej działa atak zmasowany-masc Foxill i wapno.

Materac w nowym łóżku mamy piankowy. Jano zadowolony śpi, ja czasem też się położę, jest spoko.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chciałabym właśnie coś takiego, żebym mogła się położyć obok i żeby się nie rozleciał po pół roku.

Uważam, że w tym roku wyjątkowo zjadliwe te komary. Po jednym z ugryzień, Daria miała paskudny odczyn na nóżce, nóżka spuchnięta, ale na szczęście zeszło i jest ok.

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, nawet w oko...? 🤯

No właśnie też mi się wydaje że wyjątkowo zjadliwe te komary. Teraz jak nie padało, to trochę mniej ich było, ale u mnie lasek w okolicy, teren podmokły i lecą jak opętane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 12:40

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjej biedny Piotr 😟
    Moj syn tak miał, ugryzl go komar a on puchł jak po szerszeniu, do dziś jak go ukąsi to ma rozlaną bulwę 😐

A mnie coś uczuliło pod pachami, wygladalo jak pokrzywka.. Rozlane, czerwone, spuchnięte i baaardzo swędzące. Przestalam używać antyperspirant ale po dwóch dniach żadnej poprawy 🥴... 4 dzien, opuchlizny nie ma ale mam krwiaki, strasznie to wygląda 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 12:46

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden komar
    Ugryzl w czolo co widać na pierwszym zdjeciu
    Wczoraj opuchlo czoło
    Dziś zeszlo na oko

W zeszlym roku ugryzienia robily się bardzo bablowate i czerwone aż sine...

Na ose i pszczole nie reagowal alergicznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 13:11

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka
    Czasem tak bywa w ciazy
    Że uczuli nieoczywiste

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę właśnie w kolejce na usg cycuchów.

Może meszka go ugryzła. One dają tak popalić.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam tego komara

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2881 2882 2883 2884 2885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ