Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
JS, tak, porozmawiaj. Prawdopodobnie jest jakiś etatowy gryzacz, o którym wiedzą, ale może też jakiś jednorazowy incydent. Tak czy inaczej, warto się dowiedzieć czy znane są okoliczności.
A co do pracy - jest super ❤️ mega ciężko bo jestem w grupie maluszków 13-16 miesięcy, jest wrzesień, początek przygody żlobkowej dla wszystkich, a wiadomo, adaptacja nie jest łatwa. Czasem brakuje kilku par rąk czy kolan, żeby można było wytulić wszystkie dzieci, plecy bolą od noszenia ale te momenty gdy dziecko przestaje płakać i się uśmiecha i zaczyna bawić, nawet jeśli to tylko chwila, rekompensują wszystko. Każdego dnia czuję, że to była bardzo dobra decyzja. Tylko nie rozumiem czemu wszyscy się dziwią, że z korpo do żłobka poszłam 😉J.S, Wowka lubią tę wiadomość
-
w klubiku nie trzeba pedagogiki
to sa tzw opiekunki
w przedszkolu juz tak jesli jest sie przedszkolanka
i ta pracuje z karty nauczyciela
w przedszkolu tez sa panie do pomocy/opiekunki i te tez juz pracuja jak zwykły czlowiek-za mniej kasy wiecej godzinc -
kamciaelcia wrote:w klubiku nie trzeba pedagogiki
to sa tzw opiekunki
w przedszkolu juz tak jesli jest sie przedszkolanka
i ta pracuje z karty nauczyciela
w przedszkolu tez sa panie do pomocy/opiekunki i te tez juz pracuja jak zwykły czlowiek-za mniej kasy wiecej godzinc
Ja akurat skończyłam studia, po których mam uprawnienia pedagogiczne, ale do pracy w szkole, zrobiłam więc kurs żeby nie było wątpliwości co do moich uprawnień 😉
Edwarda, długo byłam bez pracy ale poza wysłaniem kilku CV to nie szukałam wcale 😉 z kursem mi się wydłużyło przez tę całą pandemie. teraz w zasadzie sama praca wyszła bez większego wysiłku. Nawet dwie do wyboru 😅 -
w kwestii pedagogiki to ustawa praceyzuje kazde miejsce pracy
klubik i żlobek różnia ie zasadniczo w organizacji a nie kadry
wiec to róznica wykształcenia medyczne, pedagogiczne czy psych-misz masz w tych klubikach
a sama widzisz wystarczy kurs
podyplomówek tez nie brakuje na rynku
mi tez proponowano prace i naszym zespole...
jesli na[isałabym nauczyciel wychowania przedszkolnehgo nie kazdy by zrozumiał od razu wiec uzyłam przedszkolanka
oooo ptrzepraszam
nasze przedszkole uzywa dla rdziców wyrazenia "wychowawca"
a na stronie "kadra pedagogiczna" "kadra niepedagogiczna"
bo mysle ze niomu tu nie chodziło o nazewnictwo
chyba jestem troszkę w temacie skoro po studiach rozwazałam otwarcie prywatnego złobka z dotacjami
ale nie wrte zachodu to było
poszłam w kierunku resocjalizacji -
nick nieaktualny
-
Cola, my mamy już dorosłe łóżko 90x200. Z barierką 😊
A ja jestem w szpitalu. Po zdjęciu pessara, miałam ktg i trochę nie tak wyszło. No to przyjęli mnie na patologię i obserwują. Może w poniedziałek coś wiecej powiedzą, bo wiadomo jakie są weekendy w szpitalu...
Ale przykro mi i tęskno za Janem 😒 -
Nynka, zaliczyłam mnóstwo lat w dwóch korpo, zdecydowanie za dużo 😉 ostatnie 8 pracowałam w banku przy obsłudze kredytów hipotecznych
Cola, mamy 80x160 ale nie pamiętam modelu. Jak uda mi się znaleźć znaleźć to dam znać
Edit: faktycznie happy. Ogólnie jestem zadowolona. Materac mógłby być lepszy ale nie jest źle, biorąc pod uwagę cenę. Dla mnie całkiem wygodnie, lżejsze gabaryty mają pewnie jeszcze wieku większy komfort.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 21:52