X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś kolejny eksperyment
    Poszlam po chłopaków do przedszkola spacerkiem (nie autem)
    Ani nie bylo afery (Piotr o auto)ani ucieczek (Patryk)
    Ale muszę mieć siedzisko od szarej spacerowki-lepiej ciagnie dostawke (bo dwojka na dostawce jedzie 🙈 nawet metra nie przejdą)
    Chlopakom też raczej się podobalo
    Piotr aż padl na drzemke
    Wieczór też bardzo pozytywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 18:30

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jak tam wizyta?

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze chyba wreszcie wybrac sie na ta krzywa cukrową. Niby po porodzie cukry byly ok oprucz tych rannych ale ze byly niemiarodajne przy kilkukrotnym wstawaniu i podjadaniu w nocy to sie nie przejelam za bardzo ale od czasu do czasu sprawdzam i rano ciagle z tym cukrem nie jest dobrze ,wiec zaczelam mierzyc w ciagu dnia i tez widze przekroczenia czasem nawet spore

cf409fc7e7.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Znowu miałam chwilę przerwy od forum. Nawet nie podczytywałam.

U Wowki cisza. Czyżby już po?

Kamcia, jak wizyta u kardiologa?

Kattalinna gratuluję nowej pracy.

Pewnie sporo mnie ominęło. Spróbuję trochę nadrobić.

U nas kolejne przeziębienie zaliczone. W sumie od powrotu do żłobka w lipcu już trzecie. Olej z czarnuszki kupiony. Jest bleee, ale tonący brzytwy się chwyta.

Jutro Kuba idzie już do żłobka. Mamy w żłobku dodatkowo płatne zajęcia z logopedą. Myślicie, że warto przy takich maluchach. Macie jakieś doświadczenia?

Wkręciłam się ostatnio w Vinted. To jest złooooo. Ale coś kupuję, coś sprzedaję, więc nie ma tragedii. Choć sporo rzeczy ostatnio kupiłam, głównie dla Kubusia.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę , że szykuje się poród lada chwila 😉 super, trzymam kciuki. Ja też już się nie udzielam ale czasem podczytuje 😉. Pochłonęło mnie ostatnio fotografowanie i prowadzenie insta ze swoimi zdjęciami 😅.

Szkoda że moje małe modelki nie chcą współpracować 😅 .

Pozdrawiam was dziewczyny i wszystkie nasze forumowe pociechy ☺️

Wowka lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O geoxach i bartkach na limango to już pewnie wiecie 😉

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, czekamy na Julu 😘😍

Dziewczyny, wczoraj w nocy mialam bolesne ale nieregularne skurcze, trwaly do 4 rano... Byłam ze tak powiem osrana 🥴
    Na ostatniej wizycie mówiłam mojej lekarce, że zdarzają się coraz częściej bolesne wiec kazala brac no spe. Dziś kupiłam i wzięłam jedna tablete, brzuch stawia się, teraz zaczyna pobolewać. No spe bralam okolo 16, wezmę zaraz na noc.. Chyba mogę? Lekarka nie mowila nic o dawkowaniu a ja się nie mogłam dzis do niej dodzwonić 😒
    30 września ostatia wizyta, nie mogę się doczekać bo boję się, że coś zaczyna się dziać... A ja nie mogę teraz rodzic!!! Chcę wytrzymać do końca bo jeszcze nie przeprowadziliśmy się 🤦‍♀️ bo ciągle coś!

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina ja bym brała nospe jeżeli po nospie nie przechodzi to znaczy że coś się zaczyna dziać. Ale niech maluszek jeszcze w brzuchu siedzi 😉

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, lekarka mówiła, że jak po no spie nie przejdzie to do szpitala mam jechać. Brałam o 15:50, brzuch kilka razy się stawiał, dwa razy boleśnie.. Teraz zaczyna się stawiać czesto i boleśnie a ja nie wiem czy moge wziąć ta tabletke po 6h? Chyba mogę już wziąć, co?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka w ulotce powinna pisac jak dawkowac i jakiej dawki nie przekraczac na dobe ,jesli to zwykla nospa to spokojnie po 6 h mozesz brac ,magnez tez bierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:37

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chcesz miec pewnosc to wez kompiel moze przejdzie a jak nie to wiadomo ze trzeba na szpital.

To sie dziewczyny scigaja na ta porodowke,jedna przez druga 😄

cf409fc7e7.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj ja jeszcze nie rodzę 😜... Nie mogę 🥴 w ogóle nie jestem przygotowana, nawet torby nie mam przygotowanej do szpitala 🤭
    Magnezu nie biorę. Wezmę tą no spe teraz bo się już zaczynam denerwować tym brzuchem 😟

• Wowka Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa, ja się nie ścigam. Będę chodzić w ciąży do grudnia 😄 cały czas jestem na etapie, że cokolwiek się dzieje, ale nadal za mało.

Nina, kciuki, żebyście zdążyli jednak z ta przeprowadzką. Wzięłaś kolejną nospę? Jak sytuacja? Edit. Już wiem 😊 weź nospę, pewnie. Ale torbę też zapakuj 😉

Kamcia, słodkie chłopaki 🥰 co powiedział kardiolog?

Mycha i Jangwa, miło Was widzieć 😊

Jangwa, ucieszyłam się, jak przeczytałam że zajmujesz się fotografią. Zawsze mi się podobały Twoje zdjęcia, no i oczywiście obydwie modelki 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:51

Mycha666 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka - dziękuję 😊 w końcu znalazłam coś co sprawia mi ogromną radość 😉 a i widzę postępy mimo że jestem samoukiem. No tylko te moje dziewczyny współpracować nie chcą 😅 Iga jeszcze bardziej niż starsza .

kattalinna lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, do grudnia to ja bym chciała chodzić w ciąży bo mam tyle roboty, że nie mogę sobie teraz pozwolić na pobyt w szpitalu.. Przeraża mnie ta wizja. Wczoraj bóle miałam już co 5 min i przy kazdym skurczu wizyta w toalecie na siku bo miałam wrażenie, że się posikam 😟
    Skurcze ustąpiły ok. godzinę po nospie.
    Także przespałam noc spokojnie.
    Dziś póki co jest ok, brzuch się stawia co jakis czas ale to norma u mnie.
    Boje się dzwonić do mojej lekarki żeby nie kazała mi przyjechać do szpitala... Ja nie mogę teraz iść do szpitala😭
    Pocieszcie mnie proszę 🙏 że to nic takiego, że to normalne na tym etapie ciazy, skończyłam 35 tydzien... Przerazona jestem 😖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 10:17

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kardiologa w sumie OK. Chłopcy dali się przebadać idealnie, jeden i drugi grzeczni (lekarka sobie zapisala warunki badania Piotrusia 2 lata temu 🙈dzialo się)
    Patryk super serduszko, kontrola w 6.r.ż.
    U Piotrusia w sumie nie ok, jednak NIBY nie ma to znaczenia
    Jednak do obserwacji A więc kontrola za 2-3 lata (przetrwaly botal przerodziła się prawdopodobnie w mikroprzetoke do pa)
    Fakt
    Najgorszy byl moment jak już kończyła echo i nagle "A to co to jest?!!"
    Przetoka do wyciek krwi bokiem
    Niby mikro, niby bez znaczenia ale jest
    No i ma struny rzekome
    Jest to fizjologiczne (taka uroda serca)ale powodują one szmery
    Chlopcy padli po powrocie więc i później zasneli (Piotrek padl przed 21)I nie chciało mi się już rozbudzac przez forum

I taka dziwota nocna-nagle Patryk wybiegl z pokoju do salonu...(on się w nocy nie budzi, A na pewno nie wychodzi)
    Odłożyłam do łóżka, plakal, ja akurat na kiblu (pomyslalam że będzie ciężko i pełny pecherz nie pomoże)I wybiegl ponownie do salonu...usnal 🙈 dokladnie tak lunatykowal Piotruś, oby to nie to
    Jak spal to dal się zanieść już bez hecy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, może to przepowiadające? Kiedy masz wizytę?

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dobrze, że wizyta ok

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Nina, może to przepowiadające? Kiedy masz wizytę?
    Za tydzień 😟

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tu na forum to pokaże chwilowo Igę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 09:13

Berbecia, Wowka, kamciaelcia, kattalinna, pawojoszka, Ninka83, Nynka, wariancja lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 2893 2894 2895 2896 2897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ