X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to od dawna przewidywalam...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już nic nie zdziwi w tym chorym kraju. Zapewnie tak będzie 😞. Pewnie nie na rękę im że zaczęły się strajki i to kolejny powód do lockdown'u.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki sa przeslodkie,z Bartusia tez juz kawal chlopaka.
    Wspolczuje z tymi kwarantannami, podobno ma sie cos zmienic w tej kwestii.
    Zamknac nas zamkna bo to najszybszy sposób zeby te strajki ukrucic. Unas juz starszaki na zdalnym nie chce myslec jsk ja ich pomieszcze wszystkich jak zamkna wszystko.

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja ja bym nie panikowala ale raczej zwracala uwage,nawyki szybko sie tworza a ciezko je potem wyplenic. Tez z moimi dzieciakami tsk mialam ze mieli jakies tam zachowania i tez myslalam ze to minie ,pozatym to nieszkodliwe i jakos pomaga rozladowac stres dzieciakom. Pawel np od malenkosci bujal sie w lozeczku ,cos w rodzaju choroby sierocej,mial luzeczko na plozach i tak sie poprostu bujal do snu ,na poczatku to bylo slodkie, potem nieszkodliwy nawyk ,teraz Pawel ma 13 lat i buja sie przed spaniem. Teraz juz go pilnujemy i upominamy ale nawyk zostal. Krutko muwiac nie panikowac ale moze znalezc jakis onny sposob na rozladowanie emocji np przytulanie😁

wariancja lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nic nie mow....
    Ja nie chce tego słyszeć.....
    Mam nadzieje, ze jesli juz to zrobia to na nie wiem 4 dni po prostu na swieta i tyle....
    Ps rozumiem ze armia wojsk i policjantow pilnujaca ulic i cmentarzy nie choruje i nie zaraza....chory jest ten rząd

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ja wciąz mam nadzieję, że zostawiają chociaż żłobki i przedszkola otwarte, bo co zrobić z takimi maluchami? Babcie nie mogą się zajmować, rodzice muszą pracować... Az mnie brzuch boli na samą mysl :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie chory w tym kraju jest jeden czlowiek
    Stwierdzilam to kilka lat temu
    I boję się że nigdy gp nawet nie osadza...że stwierdza niepoczytalnosc i do końca życia bedzie na swojej wysepce śmiał się że wszystkich dookoła w szczęściu i dostatku.

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzieciaczki super, strasznie szybko rosną! Po takich najmniejszych to najbardziej widać :) nie mówcie nawet oby całkowitym lockdownie bo masakra będzie :/ Adaś od nd jest bez pieluchomajtek na noc i narazie były dwie noce z wpadkami. Dziś nawet dwa razy. Ale sam nie chciał już zakładać pieluchomajtek, mówił nie, be ;)

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dostałam przyjęta do szpitala, wszystko na wariackich papierach bo termin już miałam przekładany. Ryczeć mi się chce jak pomyślę że Adaś tyle beze mnie będzie...jak wszystko pójdzie dobrze to w pt zabieg. Proszę o kciuki!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola, oczywiscie ze najmocniejsze kciuki
    A Adas ma sie na pewno dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola kciuki. Dobrze ze ci sie udalo ,w tych czasach to trzeba sie za znachorami jakimis rozejrzec bo sluzba zdrowia praktycznie nie dziala ,dzis mielismy miec szczepienie ,jeszcze w zeszlym tyg dzwonilam i pytalam to wszystko po staremu ,dzis dzwonie nas zapisac ,szczepien nie robia do odwolania . No dramat poprostu

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka no to jest dramat...nie życzę nikomu żeby teraz chorował na cokolwiek bo masakra. Mój szpital w którym pracuje leży i kwiczy, prawie 100 pracowników z dodatnim testem i chirurgia nie działa już w ogóle. I co z tego że są łóżka jak pracowników nie ma 🤷 A jesteśmy szpitalem onkologicznym...biedni Ci pacjenci :(

• olciabos Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, my siedzimy na kwarantannie do 11.11. Okazuje sie ze po izolacji mojej mamy tj do 1.11, liczy sie jeszcze 10 dni kwarantanny dla domownikow.🤮🤮🤮To jest chore..

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos współczuję. U nas też szopki z kwarantanną...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos
    Chore chore
    Ja z dziecmi kibluje do piatku (od wtorku bo sama z zadzwonilam do sanepidu)
    Mąż w pracy 🤣

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, kciuki 😊 kiedy Cię wypuszczą jak będzie wszystko ok, bo innego scenariusza nie zakładamy? Adaś się stęskni, Ty się stęsknisz, ale dacie radę 😊

Olcia, tak jest. Moja mama też była chora i zakończyła izolację, mój brat i ojciec robili testy-ujemne, a i tak muszą te 10 dni odsiedzieć jeszcze 😄

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jak będzie optymistyczna wersja to w sobotę.

• Katy Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, trzymam kciuki 😘

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam już noworodka. Czas biegnie zdecydowanie za szybko.

Waga z dziś równe 4kg 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 08:56

kamciaelcia, Berbecia, edwarda20, Ninka83, olciabos, MajowaMamusia, kattalinna, Cola87, pawojoszka, Magda33, Nynka, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 u nas ok, pierwsze dwa dni był szał 🥴 chcę je wymazać z pamięci. Łapał mnie jakis baby blues, ale na szczęście trwało to krótko, ogarnęłam się i teraz na spokojnie się docieramy 😊.
    Zosia pierwsze dwa dni była jak w amoku, od euforii po sceny histerii ( podobnie jak ja 😟) chciała brać małego na ręce, karmić i przewijać, była histeria jak jej tłumaczyliśmy, że to nie lalka. Przerażało mnie to. Na szczęście wszystko wróciło do normy i już jest ok, Zosia kocha braciszka, bawi się a w międzyczasie podchodzi do Józia i całuje go w czółko lub rączkę i wraca do swoich zajęć ☺️
    U mnie było słabo, psychicznie. W jednej chwili brało mnie na płacz, jakieś lęki i ogólnie przygnębienie a za jakiś czas mijało i bylam szczęśliwa i zadowolona 😐
    Moj chłop się przeraził, bo pierwszy raz mnie widział w takim stanie. Minęło mi to w niedzielę.. Jak ręką odjął, az byłam sama w szoku. Już jest fajnie 😊
    Józio jest glodomorem, rano ma czas aktywności a popołudnie senne, w nocy sypia różnie, zazwyczaj średnio co 2h pobudka na cycusia. Dziś byla położna i było ważenie, od wyjscia ze szpitala mały przybrał 320g, więc jest super 😊
    Ja czuję się bardzo dobrze, mam wrażenie że po trzeciej cesarce dochodzę do siebie najszybciej. Rana nie boli, macica obkurcza się ekspresowo. Lecę z wagi, niektóre ciuchy sprzed ciąży są za duże. Muszę kupić wagę bo moja gdzieś się zapodziała przy przeprowadzce.
    No, także w skrócie tyle u nas. Aaa, syn przytargal jakis katar, ból gardła do domu.. Mąż już przeją dolegliwości a i mnie gardło zaczyna drapać 😒 oby dzieciaki się nie zaraziły 🙏

Wowka, córcia cuuudna 😍💕
    Luudzie, już miesiąc 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 11:49

kattalinna lubi tę wiadomość

‹‹ 2907 2908 2909 2910 2911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ