X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to od dawna przewidywalam...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już nic nie zdziwi w tym chorym kraju. Zapewnie tak będzie 😞. Pewnie nie na rękę im że zaczęły się strajki i to kolejny powód do lockdown'u.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki sa przeslodkie,z Bartusia tez juz kawal chlopaka.
    Wspolczuje z tymi kwarantannami, podobno ma sie cos zmienic w tej kwestii.
    Zamknac nas zamkna bo to najszybszy sposób zeby te strajki ukrucic. Unas juz starszaki na zdalnym nie chce myslec jsk ja ich pomieszcze wszystkich jak zamkna wszystko.

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja ja bym nie panikowala ale raczej zwracala uwage,nawyki szybko sie tworza a ciezko je potem wyplenic. Tez z moimi dzieciakami tsk mialam ze mieli jakies tam zachowania i tez myslalam ze to minie ,pozatym to nieszkodliwe i jakos pomaga rozladowac stres dzieciakom. Pawel np od malenkosci bujal sie w lozeczku ,cos w rodzaju choroby sierocej,mial luzeczko na plozach i tak sie poprostu bujal do snu ,na poczatku to bylo slodkie, potem nieszkodliwy nawyk ,teraz Pawel ma 13 lat i buja sie przed spaniem. Teraz juz go pilnujemy i upominamy ale nawyk zostal. Krutko muwiac nie panikowac ale moze znalezc jakis onny sposob na rozladowanie emocji np przytulanie😁

wariancja lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nic nie mow....
    Ja nie chce tego słyszeć.....
    Mam nadzieje, ze jesli juz to zrobia to na nie wiem 4 dni po prostu na swieta i tyle....
    Ps rozumiem ze armia wojsk i policjantow pilnujaca ulic i cmentarzy nie choruje i nie zaraza....chory jest ten rząd

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ja wciąz mam nadzieję, że zostawiają chociaż żłobki i przedszkola otwarte, bo co zrobić z takimi maluchami? Babcie nie mogą się zajmować, rodzice muszą pracować... Az mnie brzuch boli na samą mysl :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie chory w tym kraju jest jeden czlowiek
    Stwierdzilam to kilka lat temu
    I boję się że nigdy gp nawet nie osadza...że stwierdza niepoczytalnosc i do końca życia bedzie na swojej wysepce śmiał się że wszystkich dookoła w szczęściu i dostatku.

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzieciaczki super, strasznie szybko rosną! Po takich najmniejszych to najbardziej widać :) nie mówcie nawet oby całkowitym lockdownie bo masakra będzie :/ Adaś od nd jest bez pieluchomajtek na noc i narazie były dwie noce z wpadkami. Dziś nawet dwa razy. Ale sam nie chciał już zakładać pieluchomajtek, mówił nie, be ;)

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dostałam przyjęta do szpitala, wszystko na wariackich papierach bo termin już miałam przekładany. Ryczeć mi się chce jak pomyślę że Adaś tyle beze mnie będzie...jak wszystko pójdzie dobrze to w pt zabieg. Proszę o kciuki!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola, oczywiscie ze najmocniejsze kciuki
    A Adas ma sie na pewno dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola kciuki. Dobrze ze ci sie udalo ,w tych czasach to trzeba sie za znachorami jakimis rozejrzec bo sluzba zdrowia praktycznie nie dziala ,dzis mielismy miec szczepienie ,jeszcze w zeszlym tyg dzwonilam i pytalam to wszystko po staremu ,dzis dzwonie nas zapisac ,szczepien nie robia do odwolania . No dramat poprostu

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka no to jest dramat...nie życzę nikomu żeby teraz chorował na cokolwiek bo masakra. Mój szpital w którym pracuje leży i kwiczy, prawie 100 pracowników z dodatnim testem i chirurgia nie działa już w ogóle. I co z tego że są łóżka jak pracowników nie ma 🤷 A jesteśmy szpitalem onkologicznym...biedni Ci pacjenci :(

• olciabos Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, my siedzimy na kwarantannie do 11.11. Okazuje sie ze po izolacji mojej mamy tj do 1.11, liczy sie jeszcze 10 dni kwarantanny dla domownikow.🤮🤮🤮To jest chore..

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos współczuję. U nas też szopki z kwarantanną...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos
    Chore chore
    Ja z dziecmi kibluje do piatku (od wtorku bo sama z zadzwonilam do sanepidu)
    Mąż w pracy 🤣

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, kciuki 😊 kiedy Cię wypuszczą jak będzie wszystko ok, bo innego scenariusza nie zakładamy? Adaś się stęskni, Ty się stęsknisz, ale dacie radę 😊

Olcia, tak jest. Moja mama też była chora i zakończyła izolację, mój brat i ojciec robili testy-ujemne, a i tak muszą te 10 dni odsiedzieć jeszcze 😄

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jak będzie optymistyczna wersja to w sobotę.

• Katy Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, trzymam kciuki 😘

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam już noworodka. Czas biegnie zdecydowanie za szybko.

Waga z dziś równe 4kg 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 08:56

kamciaelcia, Berbecia, edwarda20, Ninka83, olciabos, MajowaMamusia, kattalinna, Cola87, pawojoszka, Magda33, Nynka, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 u nas ok, pierwsze dwa dni był szał 🥴 chcę je wymazać z pamięci. Łapał mnie jakis baby blues, ale na szczęście trwało to krótko, ogarnęłam się i teraz na spokojnie się docieramy 😊.
    Zosia pierwsze dwa dni była jak w amoku, od euforii po sceny histerii ( podobnie jak ja 😟) chciała brać małego na ręce, karmić i przewijać, była histeria jak jej tłumaczyliśmy, że to nie lalka. Przerażało mnie to. Na szczęście wszystko wróciło do normy i już jest ok, Zosia kocha braciszka, bawi się a w międzyczasie podchodzi do Józia i całuje go w czółko lub rączkę i wraca do swoich zajęć ☺️
    U mnie było słabo, psychicznie. W jednej chwili brało mnie na płacz, jakieś lęki i ogólnie przygnębienie a za jakiś czas mijało i bylam szczęśliwa i zadowolona 😐
    Moj chłop się przeraził, bo pierwszy raz mnie widział w takim stanie. Minęło mi to w niedzielę.. Jak ręką odjął, az byłam sama w szoku. Już jest fajnie 😊
    Józio jest glodomorem, rano ma czas aktywności a popołudnie senne, w nocy sypia różnie, zazwyczaj średnio co 2h pobudka na cycusia. Dziś byla położna i było ważenie, od wyjscia ze szpitala mały przybrał 320g, więc jest super 😊
    Ja czuję się bardzo dobrze, mam wrażenie że po trzeciej cesarce dochodzę do siebie najszybciej. Rana nie boli, macica obkurcza się ekspresowo. Lecę z wagi, niektóre ciuchy sprzed ciąży są za duże. Muszę kupić wagę bo moja gdzieś się zapodziała przy przeprowadzce.
    No, także w skrócie tyle u nas. Aaa, syn przytargal jakis katar, ból gardła do domu.. Mąż już przeją dolegliwości a i mnie gardło zaczyna drapać 😒 oby dzieciaki się nie zaraziły 🙏

Wowka, córcia cuuudna 😍💕
    Luudzie, już miesiąc 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 11:49

kattalinna lubi tę wiadomość

‹‹ 2907 2908 2909 2910 2911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ