X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ale masz piękne włosy 😍

Katy lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, wlosy przepiękne 🤩 cudne!!
    Ja już łysieje po ciąży, tak jak po Zosi mam już pojedyncze włoski które mozna poluczyc na linii włosów 😥 zakola paskudbe, no po prostu połowa z tego co miałam 😟
    A jeszcze po gorszylam sytuację bo obcielam sobie grzywkę z myślą żeby zasłonić łysinę... Zrobilam to sama wiec nie jest ciekawie 😬😆
    U mnie wygląda to tak
    c7e63eb22e5c.jpg
    Ledwo po Zosi mi odrosły a już zdążyły wypaść. Wygląda to strasznie i caly czas wypadają, po mimo brania witamin, używania odzywek przeciw wypadaniu... 🤷‍♀️
    Dziękuję za polecenie fit bloga, na pewno zerknę aczkolwiek nie wiem czy zacznę coś ćwiczyć bo ja znam siebie to chyba nie ma sensu nawet zaczynać 🤭 a nawet teraz za duzo czasu nie mam bo moj Józio jest bardzo wymagającym dzieckiem, a jak ma drzemkę to max godzinę w którą szybko sprzątam, gotuje itd..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 12:58

Katy lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ale masz piękne włosy 😍 zazdro 😍
    Moje też chcą się kręcić i jakoś od listopada dbam o nie jak o kręcone. Dzięki temu robi to u mnie wrażenie że mam trochę więcej włosów 😅

Katy lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, śliczny brzuszek, a jaki mały 😃

Katy... 😍😍😍 Moje włosy też się od ciąży lekko falują, ale takich cudnych fal na pewno nigdy naturalnie nie osiągnę. Zresztą, wystarczy, że się uczeszę i już proste 😉

Z wypadaniem też tragedia. Chociaż ostatnio zawzięłam się na regularne używanie wcierki z Joanny i chyba trochę działa. Ale i tak stan moich włosów jest słaby. Od lat farbuję na blond (naturalny to kolor starego płotu 😉). Mam mnóstwo siwych a teraz odrost gigant bo przed każdym położeniem farby już mam lęki. Myślałam o tym, żeby spróbować hennowania ale moje naturalne są za ciemne na blondy, a w innych kolorach źle się czuję. Jak żyć?

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina zawsze można jeszcze perukę zakładać 😁

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)

U mnie po ciążach też sporo wypadało, ale naprawdę z czystym sumieniem polecam to serum https://drogeriapigment.pl/wcierki/19948-nowa-kosmetyka-serum-do-skory-glowy-mniej-problemow-wiecej-wlosow-100-g-5903760295806.html?gclid=Cj0KCQiAnKeCBhDPARIsAFDTLTLyjqKAGT2Lp7lf1V3eBuookg_tbxyR99ChANLyuDTO8uOqCxaoW1QaAkBxEALw_wcB

Miałam spore zakole, a po nim ładnie zarosło :)
    de58b2df177e.jpg

Zdjęcie robione przed chwilą, jeszcze się nie ogarniałam, a za mną balon z urodzin Kacpra 😂

Nina, ja ćwiczę jak mąż przejmuje chłopaków albo jak już śpią wieczorem :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ja też chętnie wypróbuję bo też mi wlosy poleciały bardzo.
    Znalazłam to serum o 1 zł taniej na allegro :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, dzięki za link, chyba skorzystam bo tragedia z moimi włosami 😟
    U mnie mąż po pracy idzie na górę i tam kpnczy remont także, dopiero schodzi wieczorem i przejmuje dzieci, ja mogę się wykąpać na spokojnie, dzieci usypiaja niestety późno bo mam takiego pecha ze dla dwójki moich maluchow sen to wróg 😒 takze, ja padam zaraz po nich.
    Ale wiem, ze chcieć to móc! A mi sie chyba nie chce 🤭
    Np. Teraz, dzieci maja drzemkę a ja usiadłam, piję kawę i piszę tu na forum a w tym czadie mogla bym już ćwiczyć 🙄
    Ahhh starość nie radość 😆 człowiek robi się leniwy.
    Ale nie wykluczam, ze na wiosnę wezmę się w garść! ☺️

Z innej beczki...
    Moja słodka córeczka, jest taka śmieszna! Wczoraj robię obiad a w międzyczasie opróżniam zmywarkę, Zosia co chwilę mnie woła bo chce coś pokazać, więc mówię " córeczko za chwilę bo teraz jestem zajęta" na co ona " mamusiu, ale ty jesteś pracowita!" 😆

Kilka dni temu, rano leżymy w łóżku i się przytulamy, Zosia glaszcze mnie po głowie, patrzy mi w oczy o mówi" nie martw się mamusiu, zawsze cię obronię" 🤭

Zosia jest córeczką tatusia, ona szaleje za tatusiem a tatuś za nią ale wczoraj o 5 rano przyszła do nas do łóżka, mąż chciał ja przytulić a ta odpychając się zaczęła krzyczeć, że ma sobie iść już do pracy. Rano wstała i wypytywała o tatusia więc jej opowiedziałam co się wydarzyło nad ranem, ze wyganiała tatę.. Zosia się zamyśliła i mówi " eeeee to nie możliwe jest!"
    Wasze dzieci tez lunatykują? Zosia często wstaje w nocy, rozmawia ale widzę że śpi. Pamiętam, ze Kamcia kiedyś pisała o Piotrusiu...

Moje cudaki💕

Józek śpi juz prawie 2h... A to chyba jego rekord ponieważ drzemki ma zazwyczaj 40 minutowe max do godziny 😒
    Ooo budzi się... Znikam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 22:21

kattalinna, Berbecia, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, a czego używasz do pielęgnacji teraz, że takie piękne loki masz?

Nina, ale cudne cudaki ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 11:19

Ninka83 lubi tę wiadomość

age.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Katy, a czego używasz do pielęgnacji teraz, że takie piękne loki masz?

Nina, ale cudne cudaki ❤️

Katy, też miałam o to zapytać 😊

Aaa, muszę się pochwalić jeszcze córeczką, bo ostatio się żaliłam, że smoka swego kocha. Kilka dni temu, dosłownie po moich żalach, mówi " mamusi, mam dziure w smoku" więc ja ba to, że teudno, nowego nie dostanie, a ona " idę go wyrzucic" tak zrobiła i tym sposobem rozstała się bez problemowo 😆🥰

Berbecia, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina cudne rodzeństwo 😍 jak Józek jest wpatrzony w Sosie na tym zdjęciu w łóżeczku ☺️

• Katy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, ale słodkie dzieciaki ❤️ Gratulacje dla Zosii za wyrzucenie smoka :)

W sumie chyba myk polega na dobrym ugniataniu włosów i dużo zmieniło cięcie u fryzjera bo włosy podatne na krecenie trzeba odpowiednio ściąć żeby mogły lepiej się kręcić.
    Fryzjerka Użyła u mnie https://napieknewlosy.pl/pl/c/Cantu/138 to, już wcześniej slyszalam o nim wiele dobrego.
    Ja ogólnie używam dużo różnych odżywek itp Mogę z czystym sumieniem polecić firmę Anwen,Onlybio (można kupić w Rossmannie) :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Nina cudne rodzeństwo 😍 jak Józek jest wpatrzony w Sosie na tym zdjęciu w łóżeczku ☺️
    Cola, tak... On uwielbia Zosię 💕 cały czas na nią patrzy a jak Zosia poschodzi do niego to cieszy się całym ciałkiem 😂 mam nadzieję, że tak juz zostanie miedzy nimi 💕

Cola87, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, jak Zosia zareagowała na wiadomość o siostrze? Piękny brzusio, mam większy rok po porodzie XD
    Staram się ćwiczyć przynajmniej 2-3 razy w tygodniu, ale muszę włączyć dietę MŻ bo efekty mnie nie zadowalają.

Rodzeństwo śliczne :*
    Moje dziewczyny od jakiegoś czasu bardzo się ze sobą zżyły, chyba Zuzia zaczęła dostrzegać w Lili koleżankę do zabaw. Ogólnie to pilnuję ją, żeby sobie nic nie zrobiła, np. jak Lila otwiera szufladę, to Zuzia podchodzi, zabiera jej rączkę i mówi, żeby tak nie robiła bo będzie miała gagę :D jak je np ciastko to mówi, żebym dała tez Lili :) Potrafią też się poszarpać o zabawkę, mąż mówi, że już widzi te bijatyki za jakiś czas :D
    Przyszedł wózek, który Zuzi kupiłam już w ramach urodzin, 2 dni zabierała go ze sobą nawet do łazienki, stawiała przy stole jak jadła, żeby jej Lila nie zabrała XD będę musiała kupić drugi.

Katy, OMG ale piękne włosy. Z tego co mi wiadomo, to włosów kręconych się nie powinno czesać bo się puszą, ewentualnie po umyciu grzebieniem z szerokimi zębami i trzeba dobrze nawilżać to będą miały ładny skręt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 22:07

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś proszę o kciuki, o 13 prenatalne. Pół nocy nie spałam...

Berbecia, Katy, Ninka83, kattalinna lubią tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ostatnio chorowałam, to było tylko przeziębienie, ale bez leków długo się ciągnęło i nieźle mnie wymęczyło. Na szczęście już w porządku.

Cola, trzymam kciuki i jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze, ale rozumiem niepokój, sama też się bałam. Zamierzasz zapytać o przewidywania odnośnie płci czy wolisz poczekać na pewną informację?

Katy, jakie Ty masz cudowne włosy!

Nina, gratuluję odstawienia smoczka.

Mam nadzieję, że moje dziewczyny też będą miały taką piękną relację jak Wasze dzieci😍

Zosia od ponad tygodnia wie, że będzie miała siostrę. Najpierw była chwila wielkiej radości. Później obejrzała mój brzuch i stwierdziła, że tam nie ma dzidzi😋. Gdy pierwszy raz oglądała obrazki w książce o Puciu, w której rodzi się Bobo od razu skomentowała, że mama Pucia ma duży brzuszek bo tam jest dzidzia, ale mój brzuch jeszcze nie jest tak pokaźny🙈. Wyjaśniłyśmy to sobie, potem była faza pytań i planowania jak Zosia będzie się opiekowała siostrą, a następnie Zofia płynnie przeszła do stwierdzenia, że idzie się bawić klockami 😜.
    Od tamtej rozmowy Zosia co jakiś czas wspomina o Hani, obejmuje albo całuje mój brzuch. Gdy się przytula mówi że tuli mamę i Hanię. Gdy zamawiałam Zosi piżamki przez internet i pokazałam jakie kupię kazała kupić też siostrze. Opowiedziała krewnym, że mama ma w brzuchu dzidzię, że będzie miała siostrę i że bardzo Hanię kocha. Jest urocza 🥰.
    Była też pierwsza zazdrość 😜. Zosia zapytała kto będzie mamą Hani i odpowiedź że ja nie do końca jej się spodobała 😉. Później było pytanie kto jest tatą Hani i czy tata też ma dzidzię w brzuchu🤪.

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda rozczuliła mnie historia o Zosi i jak zareagowała na Hanie, słodka jest ☺️ ją przede wszystkim mam nadzieję że będzie wszystko ok na USG, wiem że przez wiek będę miała trochę gorsze wyniki, ale mam nadzieję że skorygowane będą już dobre. A płeć chciałabym poznać jak będzie widać, wiadomo że to wstępna ocena. Ale Adasia było widać bardzo dobrze na tym etapie ;)

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, już za dwie godziny odetchniesz i z uśmiechem wyjdziesz z gabinetu, czuję to😊. Zaciskam kciuki i czekam na wieści 😘

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola kciuki👍👍👍👍

My się dostaliśmy do przedszkola od wrzesnia. Milenka zadowolona mówi że będzie się uczyć pisac i czytać i że będzie się bawiła tylko z dziewczynkami🙂

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, gratuluję i po cichu zazdroszczę. U nas wyniki będą 1 kwietnia. Mamy za sobą dwie rekrutację do żłobka - bez sukcesu, ostatecznie musieliśmy wybrać prywatny. Mam nadzieję, że teraz będziemy mieć więcej szczęścia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 12:34

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 2933 2934 2935 2936 2937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ