Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy, wlosy przepiękne 🤩 cudne!!
Ja już łysieje po ciąży, tak jak po Zosi mam już pojedyncze włoski które mozna poluczyc na linii włosów 😥 zakola paskudbe, no po prostu połowa z tego co miałam 😟
A jeszcze po gorszylam sytuację bo obcielam sobie grzywkę z myślą żeby zasłonić łysinę... Zrobilam to sama wiec nie jest ciekawie 😬😆
U mnie wygląda to tak
Ledwo po Zosi mi odrosły a już zdążyły wypaść. Wygląda to strasznie i caly czas wypadają, po mimo brania witamin, używania odzywek przeciw wypadaniu... 🤷♀️
Dziękuję za polecenie fit bloga, na pewno zerknę aczkolwiek nie wiem czy zacznę coś ćwiczyć bo ja znam siebie to chyba nie ma sensu nawet zaczynać 🤭 a nawet teraz za duzo czasu nie mam bo moj Józio jest bardzo wymagającym dzieckiem, a jak ma drzemkę to max godzinę w którą szybko sprzątam, gotuje itd..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 12:58
Katy lubi tę wiadomość
-
Mała Matylda, śliczny brzuszek, a jaki mały 😃
Katy... 😍😍😍 Moje włosy też się od ciąży lekko falują, ale takich cudnych fal na pewno nigdy naturalnie nie osiągnę. Zresztą, wystarczy, że się uczeszę i już proste 😉
Z wypadaniem też tragedia. Chociaż ostatnio zawzięłam się na regularne używanie wcierki z Joanny i chyba trochę działa. Ale i tak stan moich włosów jest słaby. Od lat farbuję na blond (naturalny to kolor starego płotu 😉). Mam mnóstwo siwych a teraz odrost gigant bo przed każdym położeniem farby już mam lęki. Myślałam o tym, żeby spróbować hennowania ale moje naturalne są za ciemne na blondy, a w innych kolorach źle się czuję. Jak żyć?Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny
U mnie po ciążach też sporo wypadało, ale naprawdę z czystym sumieniem polecam to serum https://drogeriapigment.pl/wcierki/19948-nowa-kosmetyka-serum-do-skory-glowy-mniej-problemow-wiecej-wlosow-100-g-5903760295806.html?gclid=Cj0KCQiAnKeCBhDPARIsAFDTLTLyjqKAGT2Lp7lf1V3eBuookg_tbxyR99ChANLyuDTO8uOqCxaoW1QaAkBxEALw_wcB
Miałam spore zakole, a po nim ładnie zarosło
Zdjęcie robione przed chwilą, jeszcze się nie ogarniałam, a za mną balon z urodzin Kacpra 😂
Nina, ja ćwiczę jak mąż przejmuje chłopaków albo jak już śpią wieczorem
-
Katy, dzięki za link, chyba skorzystam bo tragedia z moimi włosami 😟
U mnie mąż po pracy idzie na górę i tam kpnczy remont także, dopiero schodzi wieczorem i przejmuje dzieci, ja mogę się wykąpać na spokojnie, dzieci usypiaja niestety późno bo mam takiego pecha ze dla dwójki moich maluchow sen to wróg 😒 takze, ja padam zaraz po nich.
Ale wiem, ze chcieć to móc! A mi sie chyba nie chce 🤭
Np. Teraz, dzieci maja drzemkę a ja usiadłam, piję kawę i piszę tu na forum a w tym czadie mogla bym już ćwiczyć 🙄
Ahhh starość nie radość 😆 człowiek robi się leniwy.
Ale nie wykluczam, ze na wiosnę wezmę się w garść! ☺️
Z innej beczki...
Moja słodka córeczka, jest taka śmieszna! Wczoraj robię obiad a w międzyczasie opróżniam zmywarkę, Zosia co chwilę mnie woła bo chce coś pokazać, więc mówię " córeczko za chwilę bo teraz jestem zajęta" na co ona " mamusiu, ale ty jesteś pracowita!" 😆
Kilka dni temu, rano leżymy w łóżku i się przytulamy, Zosia glaszcze mnie po głowie, patrzy mi w oczy o mówi" nie martw się mamusiu, zawsze cię obronię" 🤭
Zosia jest córeczką tatusia, ona szaleje za tatusiem a tatuś za nią ale wczoraj o 5 rano przyszła do nas do łóżka, mąż chciał ja przytulić a ta odpychając się zaczęła krzyczeć, że ma sobie iść już do pracy. Rano wstała i wypytywała o tatusia więc jej opowiedziałam co się wydarzyło nad ranem, ze wyganiała tatę.. Zosia się zamyśliła i mówi " eeeee to nie możliwe jest!"
Wasze dzieci tez lunatykują? Zosia często wstaje w nocy, rozmawia ale widzę że śpi. Pamiętam, ze Kamcia kiedyś pisała o Piotrusiu...
Moje cudaki💕
Józek śpi juz prawie 2h... A to chyba jego rekord ponieważ drzemki ma zazwyczaj 40 minutowe max do godziny 😒
Ooo budzi się... Znikam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 22:21
kattalinna, Berbecia, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Katy, a czego używasz do pielęgnacji teraz, że takie piękne loki masz?
Nina, ale cudne cudaki ❤️
Katy, też miałam o to zapytać 😊
Aaa, muszę się pochwalić jeszcze córeczką, bo ostatio się żaliłam, że smoka swego kocha. Kilka dni temu, dosłownie po moich żalach, mówi " mamusi, mam dziure w smoku" więc ja ba to, że teudno, nowego nie dostanie, a ona " idę go wyrzucic" tak zrobiła i tym sposobem rozstała się bez problemowo 😆🥰Berbecia, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Nina, ale słodkie dzieciaki ❤️ Gratulacje dla Zosii za wyrzucenie smoka
W sumie chyba myk polega na dobrym ugniataniu włosów i dużo zmieniło cięcie u fryzjera bo włosy podatne na krecenie trzeba odpowiednio ściąć żeby mogły lepiej się kręcić.
Fryzjerka Użyła u mnie https://napieknewlosy.pl/pl/c/Cantu/138 to, już wcześniej slyszalam o nim wiele dobrego.
Ja ogólnie używam dużo różnych odżywek itp Mogę z czystym sumieniem polecić firmę Anwen,Onlybio (można kupić w Rossmannie) :p
Ninka83 lubi tę wiadomość
-
Cola87 wrote:Nina cudne rodzeństwo 😍 jak Józek jest wpatrzony w Sosie na tym zdjęciu w łóżeczku ☺️
Cola87, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała Matylda, jak Zosia zareagowała na wiadomość o siostrze? Piękny brzusio, mam większy rok po porodzie
Staram się ćwiczyć przynajmniej 2-3 razy w tygodniu, ale muszę włączyć dietę MŻ bo efekty mnie nie zadowalają.
Rodzeństwo śliczne :*
Moje dziewczyny od jakiegoś czasu bardzo się ze sobą zżyły, chyba Zuzia zaczęła dostrzegać w Lili koleżankę do zabaw. Ogólnie to pilnuję ją, żeby sobie nic nie zrobiła, np. jak Lila otwiera szufladę, to Zuzia podchodzi, zabiera jej rączkę i mówi, żeby tak nie robiła bo będzie miała gagę jak je np ciastko to mówi, żebym dała tez Lili Potrafią też się poszarpać o zabawkę, mąż mówi, że już widzi te bijatyki za jakiś czas
Przyszedł wózek, który Zuzi kupiłam już w ramach urodzin, 2 dni zabierała go ze sobą nawet do łazienki, stawiała przy stole jak jadła, żeby jej Lila nie zabrała będę musiała kupić drugi.
Katy, OMG ale piękne włosy. Z tego co mi wiadomo, to włosów kręconych się nie powinno czesać bo się puszą, ewentualnie po umyciu grzebieniem z szerokimi zębami i trzeba dobrze nawilżać to będą miały ładny skręt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 22:07
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Cześć!
Ostatnio chorowałam, to było tylko przeziębienie, ale bez leków długo się ciągnęło i nieźle mnie wymęczyło. Na szczęście już w porządku.
Cola, trzymam kciuki i jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze, ale rozumiem niepokój, sama też się bałam. Zamierzasz zapytać o przewidywania odnośnie płci czy wolisz poczekać na pewną informację?
Katy, jakie Ty masz cudowne włosy!
Nina, gratuluję odstawienia smoczka.
Mam nadzieję, że moje dziewczyny też będą miały taką piękną relację jak Wasze dzieci😍
Zosia od ponad tygodnia wie, że będzie miała siostrę. Najpierw była chwila wielkiej radości. Później obejrzała mój brzuch i stwierdziła, że tam nie ma dzidzi😋. Gdy pierwszy raz oglądała obrazki w książce o Puciu, w której rodzi się Bobo od razu skomentowała, że mama Pucia ma duży brzuszek bo tam jest dzidzia, ale mój brzuch jeszcze nie jest tak pokaźny🙈. Wyjaśniłyśmy to sobie, potem była faza pytań i planowania jak Zosia będzie się opiekowała siostrą, a następnie Zofia płynnie przeszła do stwierdzenia, że idzie się bawić klockami 😜.
Od tamtej rozmowy Zosia co jakiś czas wspomina o Hani, obejmuje albo całuje mój brzuch. Gdy się przytula mówi że tuli mamę i Hanię. Gdy zamawiałam Zosi piżamki przez internet i pokazałam jakie kupię kazała kupić też siostrze. Opowiedziała krewnym, że mama ma w brzuchu dzidzię, że będzie miała siostrę i że bardzo Hanię kocha. Jest urocza 🥰.
Była też pierwsza zazdrość 😜. Zosia zapytała kto będzie mamą Hani i odpowiedź że ja nie do końca jej się spodobała 😉. Później było pytanie kto jest tatą Hani i czy tata też ma dzidzię w brzuchu🤪.Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda rozczuliła mnie historia o Zosi i jak zareagowała na Hanie, słodka jest ☺️ ją przede wszystkim mam nadzieję że będzie wszystko ok na USG, wiem że przez wiek będę miała trochę gorsze wyniki, ale mam nadzieję że skorygowane będą już dobre. A płeć chciałabym poznać jak będzie widać, wiadomo że to wstępna ocena. Ale Adasia było widać bardzo dobrze na tym etapie
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Berbecia, gratuluję i po cichu zazdroszczę. U nas wyniki będą 1 kwietnia. Mamy za sobą dwie rekrutację do żłobka - bez sukcesu, ostatecznie musieliśmy wybrać prywatny. Mam nadzieję, że teraz będziemy mieć więcej szczęścia 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 12:34