X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, cudownie! Aż się wzruszyłam 😃

Nynka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebieranie na korytarzu to była kara podobno był niegrzeczny...Dzieci z którymi rozmawiałam mówią że Kacper nie przeszkadza w szkole
    Przezywanie porozmawia z chłopcami...a syn powinien czasami odpuścić.
    Powiedziałam jej też o tym że krzyczy po dzieciach..odp bo są głośni.
    Na sam koniec mi powiedziała że osaczam syna i powinien więcej czasu spędzać z tatą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 14:37

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabym napisać coś niecenzuralnego, żeby to skomentować... Czy udało się w ogóle z nią jakoś konstruktywnie porozmawiać czy to było tylko odbijanie piłeczki?

preg.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia co to ma być za kara przebieranie się na korytarzu??? Jakaś chora baba...dogadalas się jakoś z nią? Jak sobie pani nie radzi i musi krzyczeć to może powinna zawód zmienić..

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, gratuluję z całego serca! Tak się cieszę, że i Wam się udało 😊

Berbecia, gratuluję postępów w walce o wymarzoną wagę 🙂
    Nie mieści mi się w głowie to co dzieje się w szkole Twojego syna.
    Zdrówka dla Milenki, pięknie się inhaluje 😍

Najlepsze życzenia dla świeżo upieczonych trzylatków! Torty wyglądają bardzo apetycznie, pochwalcie się czym są przełożone. Nie mogę się zdecydować. Mam jeszcze trochę czasu, bo świętować będziemy dopiero w Boże Ciało.

Ania tak wyrosła, wygląda bardzo dziewczęco i delikatnie, ślicznotka z niej😍
    Kattalinna, też mi wyskakuje reklama na forum, irytuje mnie to.

Byłam wczoraj na wizycie u swojej ginekolog. Hania leżała główkowo, bawiła się pępowiną, to było słodkie😍. Ma śliczny profil i malutkie stópki. Jutro idę na USG III trymestru, liczę na ładne zdjęcie 3D, s przede wszystkim na potwierdzenie że wszystko jest w porządku, a Hania nadal leży główką w dół. Aktywne to moje dziecię, ciągle czuję ją gdzie indziej, ma jeszcze miejsce by się przemieszczać i boję się że to wykorzysta🙈

Majowa, dostaliśmy list z informacją, że Zosi przyznano miejsce w państwowym przedszkolu, ale jego lokalizacja nie odpowiada nam do tego stopnia, że musimy z niego zrezygnować. Jest daleko i w kierunku przeciwnym niż praca mojego męża, musiałabym zawsze sama zaprowadzać i odbierać Zosię. Na trasie dom-przedszkole spędzałabym w sumie 2h dziennie, bez względu na porę roku i pogodę. Nie wyobrażam sobie tego z niemowlakiem.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, lubię za plan działania, nie za zapalenie krtani. Zdrowia dla Mielenki!

Mała Matylda, długo myślałam nad środkiem tortu, żeby był możliwie najzdrowszy i jednocześnie smaczny. Wszystkie super kremy jednak mnie przerażają w kontekście podania ich dzieciom 😉 ostatecznie bazą była nieśmiertelna bita śmietana z mascarpone, do tego do przełożenia zrobiłam lemon curd oraz frużelinę owocową. Miała być malinowa, ale okazało się, że malin miałam mało, dałam więc po trochu innych czerwonych owoców: winogrona, aronię, czarną porzeczkę i poziomki. Wyszła fajna kwaskowa. Do śmietany nie używałam już nic słodzącego, blaty nasaczylam bardzo obficie wodą z cytryną. Wszystko wyszło bardzo lekko, smaki słodki i kwaśny zgrały się idealnie, balans został zachowany.

Powodzenia na USG, też liczę na ładną fotkę 🙂

Mała Matylda lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia masz rację trzeba trzymać rękę na pulsie bo jakaś dziwna sytuacja się zrobiła.
    Ale Milenka grzecznie siedzi☺ muszę kupić inhalator przed przedszkolem, już miałam kupić kilka razy, a że nie był nigdy potrzebny to tak odwlekam.

Mała Matylda szkoda, że z publicznym wyszło tak niefajnie. Powidzenia na usg☺
    Biszkopt nasączyłam wodą z cytryną, przełożyłam kremem malinowym(polecam przepis z Akademia tortu), tynk maskarpone i kremówka.

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie pomysł na krem waniliowy do tortu.? Teraz robię torty na 40 urodziny szwagra i siostry i na urodziny mamy.
    Takze w tym miesiącu 4 torty i jak tu się odchudzać jak same pokusy są 🙂

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzyj na stronę słodki pomysł albo akademia tortu, dużo przepisów na kremy i dodatki do tortu.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercecia trzymam kciuki żeby sytuacja w szkole się poprawiła. Milenka pięknie się inhaluje, zdrowo ☺️ Mała Matylda i jak z tym przedszkolem? Zosia zostaje w domu, idzie do prywatnego czy jeszcze jest szansa gdzieś się odwołać? Już trzecie USG prenatalne...ale to leci, powodzenia 🥰

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na USG wszystko idealnie 😊.
    Hania waży już 1300g, to średnia waga na tym etapie. Leży główkowo 👍
    Mam całe badanie na pendrive oraz dodatkowo dwa zdjęcia. Hania pozowała ze stopą😅, chwilę wcześniej nóżki były z dala od buzi, a moja dziewczynka relaksowała się z jedną rączką za głową😋.

f47a723d844e.jpg 67fcc8520673.jpg

Nynka, kattalinna, MajowaMamusia, Cola87 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Bercecia trzymam kciuki żeby sytuacja w szkole się poprawiła. Milenka pięknie się inhaluje, zdrowo ☺️ Mała Matylda i jak z tym przedszkolem? Zosia zostaje w domu, idzie do prywatnego czy jeszcze jest szansa gdzieś się odwołać? Już trzecie USG prenatalne...ale to leci, powodzenia 🥰
    Zosia na pewno będzie chodziła do przedszkola. Uwielbia kontakt z dziećmi, bardzo lubi żłobek. Czekamy do czerwca na rekrutację uzupełniającą, może będzie jakaś sensowna opcja. Jeśli nie to jej żłobek się rozbudowuje, będą mieć też przedszkole. Kończą przygotowania nowego lokalu i to w naszym bloku. Kilkoro dzieci z obecnej grupy zostaje, więc wszystko poza ceną wygląda idealnie😉.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania sama słodycz 😍😍😍

preg.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda dobrze że jest jakaś inna opcja z tym przedszkolem ☺️ a Hania cudna, piękne zdjęcia😍

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c4b23927d08b.jpg

Dziewczyny i jak zrobię niespodzianke siostrze i szwagrowi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 23:12

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, wspaniałe torty! 🤩 Oni tak się dobrali prosto z porodówki? 😉

preg.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, poprostu tak zwlekali z urodzinami że potem stwierdzili ze jedna zrobią.

kattalinna lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, ale fajny pomysł! Podziwiam za zrobienie dwóch na raz. Różnią się tylko dekoracją? Jak je przenosisz i przechowujesz?😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 14:55

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia piękne, myślę że będą zachwyceni 😁

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnią się smakami. Ten z Korona jest truskawkowy a ten z alkoholem jest waniliowy. Z przechowaniem był problem musiałam je rozdzielić i każdy oddzielnie włożyć do lodówki.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
‹‹ 2946 2947 2948 2949 2950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ