Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Przebieranie na korytarzu to była kara podobno był niegrzeczny...Dzieci z którymi rozmawiałam mówią że Kacper nie przeszkadza w szkole
Przezywanie porozmawia z chłopcami...a syn powinien czasami odpuścić.
Powiedziałam jej też o tym że krzyczy po dzieciach..odp bo są głośni.
Na sam koniec mi powiedziała że osaczam syna i powinien więcej czasu spędzać z tatą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 14:37
-
Nynka, gratuluję z całego serca! Tak się cieszę, że i Wam się udało 😊
Berbecia, gratuluję postępów w walce o wymarzoną wagę 🙂
Nie mieści mi się w głowie to co dzieje się w szkole Twojego syna.
Zdrówka dla Milenki, pięknie się inhaluje 😍
Najlepsze życzenia dla świeżo upieczonych trzylatków! Torty wyglądają bardzo apetycznie, pochwalcie się czym są przełożone. Nie mogę się zdecydować. Mam jeszcze trochę czasu, bo świętować będziemy dopiero w Boże Ciało.
Ania tak wyrosła, wygląda bardzo dziewczęco i delikatnie, ślicznotka z niej😍
Kattalinna, też mi wyskakuje reklama na forum, irytuje mnie to.
Byłam wczoraj na wizycie u swojej ginekolog. Hania leżała główkowo, bawiła się pępowiną, to było słodkie😍. Ma śliczny profil i malutkie stópki. Jutro idę na USG III trymestru, liczę na ładne zdjęcie 3D, s przede wszystkim na potwierdzenie że wszystko jest w porządku, a Hania nadal leży główką w dół. Aktywne to moje dziecię, ciągle czuję ją gdzie indziej, ma jeszcze miejsce by się przemieszczać i boję się że to wykorzysta🙈
Majowa, dostaliśmy list z informacją, że Zosi przyznano miejsce w państwowym przedszkolu, ale jego lokalizacja nie odpowiada nam do tego stopnia, że musimy z niego zrezygnować. Jest daleko i w kierunku przeciwnym niż praca mojego męża, musiałabym zawsze sama zaprowadzać i odbierać Zosię. Na trasie dom-przedszkole spędzałabym w sumie 2h dziennie, bez względu na porę roku i pogodę. Nie wyobrażam sobie tego z niemowlakiem.
-
Berbecia, lubię za plan działania, nie za zapalenie krtani. Zdrowia dla Mielenki!
Mała Matylda, długo myślałam nad środkiem tortu, żeby był możliwie najzdrowszy i jednocześnie smaczny. Wszystkie super kremy jednak mnie przerażają w kontekście podania ich dzieciom 😉 ostatecznie bazą była nieśmiertelna bita śmietana z mascarpone, do tego do przełożenia zrobiłam lemon curd oraz frużelinę owocową. Miała być malinowa, ale okazało się, że malin miałam mało, dałam więc po trochu innych czerwonych owoców: winogrona, aronię, czarną porzeczkę i poziomki. Wyszła fajna kwaskowa. Do śmietany nie używałam już nic słodzącego, blaty nasaczylam bardzo obficie wodą z cytryną. Wszystko wyszło bardzo lekko, smaki słodki i kwaśny zgrały się idealnie, balans został zachowany.
Powodzenia na USG, też liczę na ładną fotkę 🙂Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBerbecia masz rację trzeba trzymać rękę na pulsie bo jakaś dziwna sytuacja się zrobiła.
Ale Milenka grzecznie siedzi☺ muszę kupić inhalator przed przedszkolem, już miałam kupić kilka razy, a że nie był nigdy potrzebny to tak odwlekam.
Mała Matylda szkoda, że z publicznym wyszło tak niefajnie. Powidzenia na usg☺
Biszkopt nasączyłam wodą z cytryną, przełożyłam kremem malinowym(polecam przepis z Akademia tortu), tynk maskarpone i kremówka.Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bercecia trzymam kciuki żeby sytuacja w szkole się poprawiła. Milenka pięknie się inhaluje, zdrowo ☺️ Mała Matylda i jak z tym przedszkolem? Zosia zostaje w domu, idzie do prywatnego czy jeszcze jest szansa gdzieś się odwołać? Już trzecie USG prenatalne...ale to leci, powodzenia 🥰
-
Na USG wszystko idealnie 😊.
Hania waży już 1300g, to średnia waga na tym etapie. Leży główkowo 👍
Mam całe badanie na pendrive oraz dodatkowo dwa zdjęcia. Hania pozowała ze stopą😅, chwilę wcześniej nóżki były z dala od buzi, a moja dziewczynka relaksowała się z jedną rączką za głową😋.
Nynka, kattalinna, MajowaMamusia, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Cola87 wrote:Bercecia trzymam kciuki żeby sytuacja w szkole się poprawiła. Milenka pięknie się inhaluje, zdrowo ☺️ Mała Matylda i jak z tym przedszkolem? Zosia zostaje w domu, idzie do prywatnego czy jeszcze jest szansa gdzieś się odwołać? Już trzecie USG prenatalne...ale to leci, powodzenia 🥰