X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, cześć 🙂
    Dostałam powiadomienie na maila o wpisach na starym, dobrym wątku 🙂

Fermina, miło Cię widzieć i jeszcze milej czytać że starasz się o trzecie 🙂 kciuki i powodzenia 🙂

Magda, u Was też widzę że walka trwa. Wierzę że trudności miną i wreszcie się uda 🙂

Fajnie tu było, zgrałyśmy się. Te dzieciaki już takie duże 😆 Jasiowi wypadły jedynki mleczne na dole. A dopiero co pisałyśmy tu o ząbkowaniu, a ten już ze stałymi wjeżdża 😆

Fermina lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 23 marca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Ooo, cześć 🙂
    Dostałam powiadomienie na maila o wpisach na starym, dobrym wątku 🙂

Fermina, miło Cię widzieć i jeszcze milej czytać że starasz się o trzecie 🙂 kciuki i powodzenia 🙂

Magda, u Was też widzę że walka trwa. Wierzę że trudności miną i wreszcie się uda 🙂

Fajnie tu było, zgrałyśmy się. Te dzieciaki już takie duże 😆 Jasiowi wypadły jedynki mleczne na dole. A dopiero co pisałyśmy tu o ząbkowaniu, a ten już ze stałymi wjeżdża 😆

Moja Daria ma 6 stałych zębów na przodzie 🤭 ale ponoć u dziewczynek to szybciej idzie🤪

I tak potwierdzam, ten wątek był super 🥰 Mam porównanie, bo udzielam się na grupie młodszej córki i to jest przepaść (ale mam wrażenie że tu kwestia różnic wiekowych 🤪)

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 marca, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, myślałam że wątek umarł, a tu taka niespodzianka! Zajrzałam totalnie przypadkiem - odpaliłam stary telefon szukając zaginionych danych, a tam została otwarta zakładka z forum.

Mam ogromny sentyment do tego forum i okresu ciąż, a szczególnie tej pierwszej, celebrowanej 🤭, analizowanej w aplikacjach😜. Za drugim razem trzeba już gonić za starszakiem i tygodnie mijają nie wiadomo kiedy.

U nas do stałych zębów jeszcze dłuuuugo. Oboje z mężem zaczęliśmy tracić zęby dopiero w szkole podstawowej🤭

U nas w porządku. Dziewczyny rosną i pięknie się rozwijają. Są do siebie podobne pod wieloma względami, mają małe zapotrzebowanie na sen i wielką potrzebę mówienia 😂. Bardzo się kochają, lubią się razem bawić, ale często robią przerwy w zabawie aby wzajemnie na siebie skarżyć🙈. O wszystko, z "ona na mnie patrzy" włącznie 🤦. Różni je temperament, starsza jest bardziej rozważna i ostrożna, mała to żywe srebro. Po wakacjach ten mój maluszek idzie do przedszkola, a ja nie mogę pojąć że to już.

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego Wy piszecie o stałych zębach? Przecież Julek to jeszcze maleństwo?! :D

Wspaniałe czytać, że Twoje dziewczyny się tak kochają, @MalaMatylda! 🥰 Moi się leją, nie wiem które bardziej, ale widać też dużo miłości między nimi. Julek jest bardzo wygadanym i elokwentnym dzieckiem i już w tym momencie świadomie skaluje miłość do siostry, twierdząc że czasem kocha ją mocno a czasem prawie wcale.🙃

Ja zapisuję te wszystkie teksty cały czas bo mam z nich codziennie taki ubaw, że żaden kabaret mi podobnego nie dostarczy. :)

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 maja, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, gratulacje 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 21:59

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 maja, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Fermina, gratulacje 😀

Dziękuję bardzo! :D Będzie jeszcze weselej! :D

Mała Matylda lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dziękuję bardzo! :D Będzie jeszcze weselej! :D
    Oj tak 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 21:04

preg.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 21 maja, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, serdecznie gratuluję! Widzę że szybko wyłapałaś😊

Przyjrzałam się uważniej i widzę drugi suwaczek🤩. Gratuluję Kattalinna!

Tradycja ciążowych par w kolejnej rundzie została podtrzymana, w dodatku z idealną precyzją 🤭

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, dziękuję 🙂

Faktycznie z Ferminą idziemy łeb w łeb 😉 póki co to ja jeszcze jestem w szoku i z mieszanymi uczuciami, tj. radość wymieszana z przerażeniem. Bo jednak w moim wieku to niejedna już wnuki bawi, a nie czeka na noworodka. Jestem w trakcie potwierdzania faktu dwupaku, tym razem prowadzenie na NFZ, a to oznacza spore rozwleczenie w czasie... Wczoraj miałam pierwszą wizytę, na której dostałam tylko skierowanie na badanie krwi. Dziś było zatem laboratorium a wyniki poznam na jutrzejszej wizycie. Uczę się cierpliwości 😉

preg.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka niespodzianka od losu wywołuje koktajl emocji oraz dodatkowo burzę hormonalną, tego nie da się przyjąć na chłodno. Wnuki w naszym wieku to jednak jakaś skrajność, a niemowlak odmładza 😉.
    Ja mam pozytywne skojarzenia z dojrzałym macierzyństwem, babcia urodziła moją mamę mając 43 lata.

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę oraz cierpliwość do systemu ochrony zdrowia. Po cichu liczę na pierwsze zdjęcie kropka❤️

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 maja, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, takich przypadków jak Twojej babci i mamy mi trzeba ❤️ wprawdzie moja rodzona siostra też ma na koncie dwójkę po 40 (drugie w wieku 46) ale im więcej, tym lepiej 😉

Zdjęcie kropka sama chętnie bym zobaczyła 😂 ale póki co się nie zanosi. Mój gin chyba nie uważa za konieczne podglądania młodzieży teraz, dostałam za to dwa skierowania na USG prenatalne 11-13 tc. Jeszcze nie wiem czy doczekam czy raczej nie 😉

preg.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 29 maja, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, Kattalinna gratulacje ❤️❤️❤️ życzę, by kropki wygodnie się umościły w Waszych brzuszkach i zostały tam do samego rozwiązania 🙂

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Mała Matylda, dziękuję 🙂

Faktycznie z Ferminą idziemy łeb w łeb 😉 póki co to ja jeszcze jestem w szoku i z mieszanymi uczuciami, tj. radość wymieszana z przerażeniem. Bo jednak w moim wieku to niejedna już wnuki bawi, a nie czeka na noworodka. Jestem w trakcie potwierdzania faktu dwupaku, tym razem prowadzenie na NFZ, a to oznacza spore rozwleczenie w czasie... Wczoraj miałam pierwszą wizytę, na której dostałam tylko skierowanie na badanie krwi. Dziś było zatem laboratorium a wyniki poznam na jutrzejszej wizycie. Uczę się cierpliwości 😉

Właśnie zobaczyłam, że i u Ciebie szykuje się bardzo wesoły Nowy Rok! Gratulacje!

Nie tylko idziemy łeb w łeb ale nawet prawie idealnie się zgadzamy terminem.😁

Moja ciąża też jest geriatryczna a do tej pory najlepsza ze wszystkich! Na kogo czekasz? U mnie drugi chłopiec. 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia, 08:16

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina! Już się martwiłam bo na styczniówkach też Cię nie było. Miałam jednak nadzieję, że to kwestia braku czasu po prostu 🙂

Czekam na chłopaka i mam szczerą nadzieję, że do stycznia się nie rozpakuję 🙂

preg.png
  • Asixxx Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to forum żyje 😂
    Gratulacje dziewczyny 😍

U mnie też już trójca jest. Tym razem jest dziewczynka - Klarcia, w styczniu będzie miała roczek już 🌺

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Fermina! Już się martwiłam bo na styczniówkach też Cię nie było. Miałam jednak nadzieję, że to kwestia braku czasu po prostu 🙂

Czekam na chłopaka i mam szczerą nadzieję, że do stycznia się nie rozpakuję 🙂

Zdecydowanie to kwestia braku czasu. Leci jak szalony a ja jestem postacią z memów o 3 ciąży - walizkę spakowałam dopiero kilka dni temu. 😉

Nade mną wisi wizja porodu w Święta bo chłopak mi się zapowiada z wagą prognozowaną 4700 (😱) i mój gin chce mnie wysłać na wywołanie w 38 tyg, także nie wiem czy do stycznia dotrwam.

Gratulacje Asixx - to powiedz, jak to jest z trójeczką? :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asixx, super masz ekipę 🙂 roczek w styczniu czyli znasz ten ból zaawansowanej ciąży zimą - dla mnie to zupełny kosmos i inny stan niż ta majowa 😉

Fermina, ja walizki jeszcze nie spakowałam 😂 wczoraj popakowałam część ubraniową w woreczki. Tak tylko na oko podzielone rozmiarami. Walizkę spakuję jak mi ją mąż przyniesie do domu, ale czekam na to ze dwa tygodnie już. 😉

Jak to 4700? 😱 Na podstawie siatki centylowej taka prognoza? Domyślam się zatem, że rozmiaru 50 to nie pakowałaś raczej? 😉 Trzymam kciuki bez względu na scenariusz, oby było dobrze.

U mnie jak dotąd raczej szykuje się maluszek, centyle wychodzą różnie, ale 50 raczej nie przekroczy. Bożenka miała 3330, brat raczej nie będzie większy, co mnie cieszy 😉 teraz młoda przewyższa rówieśników, a ubrania w szafie 134-140 to już nie taka rzadkość...

preg.png
  • Asixxx Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie z teojeczka super, wiadomo bywają kryzysy ale to nawet z jednym tak jest..chłopcy są mega kochani🥰 uwielbiają siostrę ❤️
    Bardzo mi pomagają;)

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Asixx, super masz ekipę 🙂 roczek w styczniu czyli znasz ten ból zaawansowanej ciąży zimą - dla mnie to zupełny kosmos i inny stan niż ta majowa 😉

Fermina, ja walizki jeszcze nie spakowałam 😂 wczoraj popakowałam część ubraniową w woreczki. Tak tylko na oko podzielone rozmiarami. Walizkę spakuję jak mi ją mąż przyniesie do domu, ale czekam na to ze dwa tygodnie już. 😉

Jak to 4700? 😱 Na podstawie siatki centylowej taka prognoza? Domyślam się zatem, że rozmiaru 50 to nie pakowałaś raczej? 😉 Trzymam kciuki bez względu na scenariusz, oby było dobrze.

U mnie jak dotąd raczej szykuje się maluszek, centyle wychodzą różnie, ale 50 raczej nie przekroczy. Bożenka miała 3330, brat raczej nie będzie większy, co mnie cieszy 😉 teraz młoda przewyższa rówieśników, a ubrania w szafie 134-140 to już nie taka rzadkość...

U nas na siatce: 94 centyl, także idzie Maluch na rekord, chociaż pozostała dwójka też miała ok 4 kg ale nie aż tyle.
    56 mi się u żadnego nie przydało w zasadzie, teraz spakowałam 68, najwyżej będę rękawy zawijać. 😁

Dziękuję za kciuki, staram się po prostu być gotowa na wszystko i jak najmniej zakładać.

Asix, dziękuję - mam momenty przerażenia jak to z trójką będzie i przyjmuję wszystkie pozytywne historie z dużą wdzięcznością. 🙂

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na wizycie, szacowana waga w terminie porodu to 3600g, dziś było 2800g. Ciekawe jak będzie w praktyce 🙂

preg.png
‹‹ 2958 2959 2960 2961 2962
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ