X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, cześć 🙂
    Dostałam powiadomienie na maila o wpisach na starym, dobrym wątku 🙂

Fermina, miło Cię widzieć i jeszcze milej czytać że starasz się o trzecie 🙂 kciuki i powodzenia 🙂

Magda, u Was też widzę że walka trwa. Wierzę że trudności miną i wreszcie się uda 🙂

Fajnie tu było, zgrałyśmy się. Te dzieciaki już takie duże 😆 Jasiowi wypadły jedynki mleczne na dole. A dopiero co pisałyśmy tu o ząbkowaniu, a ten już ze stałymi wjeżdża 😆

Fermina lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Ooo, cześć 🙂
    Dostałam powiadomienie na maila o wpisach na starym, dobrym wątku 🙂

Fermina, miło Cię widzieć i jeszcze milej czytać że starasz się o trzecie 🙂 kciuki i powodzenia 🙂

Magda, u Was też widzę że walka trwa. Wierzę że trudności miną i wreszcie się uda 🙂

Fajnie tu było, zgrałyśmy się. Te dzieciaki już takie duże 😆 Jasiowi wypadły jedynki mleczne na dole. A dopiero co pisałyśmy tu o ząbkowaniu, a ten już ze stałymi wjeżdża 😆

Moja Daria ma 6 stałych zębów na przodzie 🤭 ale ponoć u dziewczynek to szybciej idzie🤪

I tak potwierdzam, ten wątek był super 🥰 Mam porównanie, bo udzielam się na grupie młodszej córki i to jest przepaść (ale mam wrażenie że tu kwestia różnic wiekowych 🤪)

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, myślałam że wątek umarł, a tu taka niespodzianka! Zajrzałam totalnie przypadkiem - odpaliłam stary telefon szukając zaginionych danych, a tam została otwarta zakładka z forum.

Mam ogromny sentyment do tego forum i okresu ciąż, a szczególnie tej pierwszej, celebrowanej 🤭, analizowanej w aplikacjach😜. Za drugim razem trzeba już gonić za starszakiem i tygodnie mijają nie wiadomo kiedy.

U nas do stałych zębów jeszcze dłuuuugo. Oboje z mężem zaczęliśmy tracić zęby dopiero w szkole podstawowej🤭

U nas w porządku. Dziewczyny rosną i pięknie się rozwijają. Są do siebie podobne pod wieloma względami, mają małe zapotrzebowanie na sen i wielką potrzebę mówienia 😂. Bardzo się kochają, lubią się razem bawić, ale często robią przerwy w zabawie aby wzajemnie na siebie skarżyć🙈. O wszystko, z "ona na mnie patrzy" włącznie 🤦. Różni je temperament, starsza jest bardziej rozważna i ostrożna, mała to żywe srebro. Po wakacjach ten mój maluszek idzie do przedszkola, a ja nie mogę pojąć że to już.

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego Wy piszecie o stałych zębach? Przecież Julek to jeszcze maleństwo?! :D

Wspaniałe czytać, że Twoje dziewczyny się tak kochają, @MalaMatylda! 🥰 Moi się leją, nie wiem które bardziej, ale widać też dużo miłości między nimi. Julek jest bardzo wygadanym i elokwentnym dzieckiem i już w tym momencie świadomie skaluje miłość do siostry, twierdząc że czasem kocha ją mocno a czasem prawie wcale.🙃

Ja zapisuję te wszystkie teksty cały czas bo mam z nich codziennie taki ubaw, że żaden kabaret mi podobnego nie dostarczy. :)

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, gratulacje 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2024, 21:59

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Fermina, gratulacje 😀

Dziękuję bardzo! :D Będzie jeszcze weselej! :D

Mała Matylda lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dziękuję bardzo! :D Będzie jeszcze weselej! :D
    Oj tak 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 21:04

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, serdecznie gratuluję! Widzę że szybko wyłapałaś😊

Przyjrzałam się uważniej i widzę drugi suwaczek🤩. Gratuluję Kattalinna!

Tradycja ciążowych par w kolejnej rundzie została podtrzymana, w dodatku z idealną precyzją 🤭

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, dziękuję 🙂

Faktycznie z Ferminą idziemy łeb w łeb 😉 póki co to ja jeszcze jestem w szoku i z mieszanymi uczuciami, tj. radość wymieszana z przerażeniem. Bo jednak w moim wieku to niejedna już wnuki bawi, a nie czeka na noworodka. Jestem w trakcie potwierdzania faktu dwupaku, tym razem prowadzenie na NFZ, a to oznacza spore rozwleczenie w czasie... Wczoraj miałam pierwszą wizytę, na której dostałam tylko skierowanie na badanie krwi. Dziś było zatem laboratorium a wyniki poznam na jutrzejszej wizycie. Uczę się cierpliwości 😉

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka niespodzianka od losu wywołuje koktajl emocji oraz dodatkowo burzę hormonalną, tego nie da się przyjąć na chłodno. Wnuki w naszym wieku to jednak jakaś skrajność, a niemowlak odmładza 😉.
    Ja mam pozytywne skojarzenia z dojrzałym macierzyństwem, babcia urodziła moją mamę mając 43 lata.

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę oraz cierpliwość do systemu ochrony zdrowia. Po cichu liczę na pierwsze zdjęcie kropka❤️

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, takich przypadków jak Twojej babci i mamy mi trzeba ❤️ wprawdzie moja rodzona siostra też ma na koncie dwójkę po 40 (drugie w wieku 46) ale im więcej, tym lepiej 😉

Zdjęcie kropka sama chętnie bym zobaczyła 😂 ale póki co się nie zanosi. Mój gin chyba nie uważa za konieczne podglądania młodzieży teraz, dostałam za to dwa skierowania na USG prenatalne 11-13 tc. Jeszcze nie wiem czy doczekam czy raczej nie 😉

age.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, Kattalinna gratulacje ❤️❤️❤️ życzę, by kropki wygodnie się umościły w Waszych brzuszkach i zostały tam do samego rozwiązania 🙂

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Mała Matylda, dziękuję 🙂

Faktycznie z Ferminą idziemy łeb w łeb 😉 póki co to ja jeszcze jestem w szoku i z mieszanymi uczuciami, tj. radość wymieszana z przerażeniem. Bo jednak w moim wieku to niejedna już wnuki bawi, a nie czeka na noworodka. Jestem w trakcie potwierdzania faktu dwupaku, tym razem prowadzenie na NFZ, a to oznacza spore rozwleczenie w czasie... Wczoraj miałam pierwszą wizytę, na której dostałam tylko skierowanie na badanie krwi. Dziś było zatem laboratorium a wyniki poznam na jutrzejszej wizycie. Uczę się cierpliwości 😉

Właśnie zobaczyłam, że i u Ciebie szykuje się bardzo wesoły Nowy Rok! Gratulacje!

Nie tylko idziemy łeb w łeb ale nawet prawie idealnie się zgadzamy terminem.😁

Moja ciąża też jest geriatryczna a do tej pory najlepsza ze wszystkich! Na kogo czekasz? U mnie drugi chłopiec. 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 08:16

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina! Już się martwiłam bo na styczniówkach też Cię nie było. Miałam jednak nadzieję, że to kwestia braku czasu po prostu 🙂

Czekam na chłopaka i mam szczerą nadzieję, że do stycznia się nie rozpakuję 🙂

age.png
  • Asixxx Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to forum żyje 😂
    Gratulacje dziewczyny 😍

U mnie też już trójca jest. Tym razem jest dziewczynka - Klarcia, w styczniu będzie miała roczek już 🌺

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Fermina! Już się martwiłam bo na styczniówkach też Cię nie było. Miałam jednak nadzieję, że to kwestia braku czasu po prostu 🙂

Czekam na chłopaka i mam szczerą nadzieję, że do stycznia się nie rozpakuję 🙂

Zdecydowanie to kwestia braku czasu. Leci jak szalony a ja jestem postacią z memów o 3 ciąży - walizkę spakowałam dopiero kilka dni temu. 😉

Nade mną wisi wizja porodu w Święta bo chłopak mi się zapowiada z wagą prognozowaną 4700 (😱) i mój gin chce mnie wysłać na wywołanie w 38 tyg, także nie wiem czy do stycznia dotrwam.

Gratulacje Asixx - to powiedz, jak to jest z trójeczką? :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asixx, super masz ekipę 🙂 roczek w styczniu czyli znasz ten ból zaawansowanej ciąży zimą - dla mnie to zupełny kosmos i inny stan niż ta majowa 😉

Fermina, ja walizki jeszcze nie spakowałam 😂 wczoraj popakowałam część ubraniową w woreczki. Tak tylko na oko podzielone rozmiarami. Walizkę spakuję jak mi ją mąż przyniesie do domu, ale czekam na to ze dwa tygodnie już. 😉

Jak to 4700? 😱 Na podstawie siatki centylowej taka prognoza? Domyślam się zatem, że rozmiaru 50 to nie pakowałaś raczej? 😉 Trzymam kciuki bez względu na scenariusz, oby było dobrze.

U mnie jak dotąd raczej szykuje się maluszek, centyle wychodzą różnie, ale 50 raczej nie przekroczy. Bożenka miała 3330, brat raczej nie będzie większy, co mnie cieszy 😉 teraz młoda przewyższa rówieśników, a ubrania w szafie 134-140 to już nie taka rzadkość...

age.png
  • Asixxx Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2024, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie z teojeczka super, wiadomo bywają kryzysy ale to nawet z jednym tak jest..chłopcy są mega kochani🥰 uwielbiają siostrę ❤️
    Bardzo mi pomagają;)

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Asixx, super masz ekipę 🙂 roczek w styczniu czyli znasz ten ból zaawansowanej ciąży zimą - dla mnie to zupełny kosmos i inny stan niż ta majowa 😉

Fermina, ja walizki jeszcze nie spakowałam 😂 wczoraj popakowałam część ubraniową w woreczki. Tak tylko na oko podzielone rozmiarami. Walizkę spakuję jak mi ją mąż przyniesie do domu, ale czekam na to ze dwa tygodnie już. 😉

Jak to 4700? 😱 Na podstawie siatki centylowej taka prognoza? Domyślam się zatem, że rozmiaru 50 to nie pakowałaś raczej? 😉 Trzymam kciuki bez względu na scenariusz, oby było dobrze.

U mnie jak dotąd raczej szykuje się maluszek, centyle wychodzą różnie, ale 50 raczej nie przekroczy. Bożenka miała 3330, brat raczej nie będzie większy, co mnie cieszy 😉 teraz młoda przewyższa rówieśników, a ubrania w szafie 134-140 to już nie taka rzadkość...

U nas na siatce: 94 centyl, także idzie Maluch na rekord, chociaż pozostała dwójka też miała ok 4 kg ale nie aż tyle.
    56 mi się u żadnego nie przydało w zasadzie, teraz spakowałam 68, najwyżej będę rękawy zawijać. 😁

Dziękuję za kciuki, staram się po prostu być gotowa na wszystko i jak najmniej zakładać.

Asix, dziękuję - mam momenty przerażenia jak to z trójką będzie i przyjmuję wszystkie pozytywne historie z dużą wdzięcznością. 🙂

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na wizycie, szacowana waga w terminie porodu to 3600g, dziś było 2800g. Ciekawe jak będzie w praktyce 🙂

age.png
‹‹ 2958 2959 2960 2961 2962
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ